Primárně - neberte to jako reklamu, auto je mé ale stavíme ho ve volném čase mimo práci s kolegou v našich barvách, takže to zde nebudu prezentovat jako práci svou, ale práci našeho týmu
Po tom co jsme prodal zelenku, kteří někteří z vás měli šanci poznat před tím, než kompletně změnila kabát ( třeba sem nový majitel Pavel neco napíše - fotek je fura klidne dodám ), pořídil jsem auto po kterém jsem pokukoval už delší dobu a měl možnost řídit stejné po částečné renovaci ( pokud si pamatujete vínová celda coupe 80' u nás na fotkách ). Je toToyota Celica Coupe model 1978, motro 1,6 8v.
Nejprve nějaké udaje o vozidle samotném - viz Wiki. :
2-dvéřové coupé o rozvoru 2,5m, celkové váze 1055kg v max výbave ( konkrétně tato bez čelního skla, předního a zadního nárazníku udajne váží 926kg ) poháněné 4válcovým motorem 2T-B ( 105PS@138Nm ) se dvěma svislými karburátory Mikuni, převodovkou W50. Poháněná zadní tuhá náprava.
A proč Celicasaurus Lex? No celicasaurus jelikož je to stará "vykopávka", předchudce současných sportovních vozů. A proč Lex? O tom se rozepíšu někdy jindy
Mnoho podvozkových dílu má toto auto shodných s AE86.
Takhle chuděra vypadala když jsem ji byli u majitele vyzvednout :

Krátce po dovezení na dílnu jsme začali odstrojovat. Auto se někdo pokoušel vyvařovat ale více mu uškodil než pomohl. při odstrojování jsem si vzpomněl na rám, který mi kdysy prodal jeden němec do GT4 za 5euro( které mi ještě kamarád pujčil ) a on do GT4 ( 5gen ) nepasoval. Rám jsme vytáhli a zkusili do auta a zjistili jsme že rám je přímo určen pro tohle auto - bez jakýchkoliv uprav seděl. Když už jsme byly v tom "bastlení" osadil Láďa pokusně sedačku šoféra ze 7gen Celicy a bylo rozhodnuto

Jinak auto je na svuj vek a malý objem až překvapivě živé, což samozřejmě zpusobuje váha.
Co se týče plánů do budoucna, znáte to, plány jsou ale málokdy se dokončí, takže nebudu se zatím rozepisovat detailně, cílem je primárně vyvařit kastli, finálně usadit rám a dodělat některá vyztužení kastle, se kterými počítáme kvuli následnému posílení motoru. Cíle jsou vysoké, ale čeho určite hodláme dosáhnout je poměr 2,5PSa na 10kg "živé" váhy.
Fotek je mnohem více na FuckBooku ( "dicompracing" ) protože je to pro mne vzhledem k rychlosti připojení nejsnadnější způsob na nahrání fotek, takže pokud chcete vidět něco více než hážu sem najdete tam - sem budu dávat jen stěžejní fotky. Nevím proč ale přes imageshack.us mi nefunguje hromadné nahrávání fotek a musím je "sosat" po jedné. S mým připojením mitento přízpevek zabral ( hlavne kvuli fotkám a lagu imageshacku.us cca 30 minut