GT86
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Re: GT86
Tak pak zase muzeme spekulovat, ze by se dalo neco usmlouvat u GT86... 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
Mě zase přijde 370Z jako hnus proti GT86
by mě ještě zajímalo kolik bude stát u nás 
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze Maca mel na mysli to same...shaman píše:Mě zase přijde 370Z jako hnus proti GT86by mě ještě zajímalo kolik bude stát u nás
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
jsem blbec
jsem si to blbě přečetl

Az bude v prodeji tak mam v planu vyzkoušet na vlastní kůži.
Do té doby se bojim běžných nemocí současných aut.
Nic moc výhled a klaustrofobickej interier.
Cermi_s: Ja se radeji vyspim a kouknu na stream.
Do té doby se bojim běžných nemocí současných aut.
Nic moc výhled a klaustrofobickej interier.
Cermi_s: Ja se radeji vyspim a kouknu na stream.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
na dvoulitra je genesis těžký, navíc nemá ve verzi 2,0T ani samosvor. auto je to krásné, ale GT86 bude lepšíkony5 píše:já bych šel do genesisu 2,0T![]()
ale nevím jak ta kvalita u těch nových aut
...a taky zadní náprava genesisu mi příjde trochu "zastaralá"
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL
Mazda MX-5 1,8 NBFL
Myslím že quiffe za nějakých 30k neni problem vyměnit za 1 hodinku...
a ten dvoulitr je právě lepší než ten šestiválec je lehký tím pádem nebudeš mít těžký předek = lepší rozložení váhy
a hlavně turbomotor přifouknu vždycky u Atmosferickeho V6 by se to ladilo těžko.... jen mně dost vadí že je ten dvoulitr hlinikový blok...
to už nebude jako 4G63 ocelolitina co vydržela cokoliv

a ten dvoulitr je právě lepší než ten šestiválec je lehký tím pádem nebudeš mít těžký předek = lepší rozložení váhy
a hlavně turbomotor přifouknu vždycky u Atmosferickeho V6 by se to ladilo těžko.... jen mně dost vadí že je ten dvoulitr hlinikový blok...
Toyota (popř. Subaru) je Toyota, ale dát za 200 hp třeba 800k, tak to je Genesis jasná volba, i když bych těch 300 koní naplno třeba nevyužil 
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Jenze Genesis rozhodne neni bezchybny a usetris nejakych 50 000 (2.0T oproti Toyote), zatimco Toyota (Subaru) jsou na trochu jine urovni. Nemluve o tom, ze Genesis te asi trochu vic sezere na provoznich nakladech, vazi pres 1600kg (tak o 300kg vic)...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- RainbowSeven
ve všech srovnávačkách co jsem četl, vyšel identický výsledek.
Dvoulitrový Genesis nebrat. Je rozhodně lepší si připlatit několik desítek tisíc za 3,8 V6.
btw.... vám se ta Toy v základu fakt líbí?
Dvoulitrový Genesis nebrat. Je rozhodně lepší si připlatit několik desítek tisíc za 3,8 V6.
btw.... vám se ta Toy v základu fakt líbí?
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
- PsychoBilly
Nemyslím to zle ale seš blázenkony5 píše:Myslím že quiffe za nějakých 30k neni problem vyměnit za 1 hodinku...
a hlavně turbomotor přifouknu vždycky u Atmosferickeho V6 by se to ladilo těžko.... jen mně dost vadí že je ten dvoulitr hlinikový blok...to už nebude jako 4G63 ocelolitina co vydržela cokoliv
![]()
A ke GT86 tak Subaru už prodává BRZ pro americky trh a pohybuje se na podobné ceně jako Subaru WRX 25 500 ,- ( ne sti to je 35 000 cca ) tak že tady se bude prodávat asi opravdu okolo 800 tis ... spíš by mě zajímalo zda by se do toho dal dát swap z STI ...
Já bych hlavně řekl, že Genesis a GT-86 si vůbec nebudou konkurovat. Genesis je sice charakterní, ale ryzí GT. Že umí házet zadkem, má jakš takš komunikativní řízení, a působí jako z pravěku (myšleno v tom nejlepším smyslu slova), je už jen bonus. GT-86 bude mrštný okreskový vymetač, bude excelovat tam, kde Gene působí jako slon v porcelánu... Jasně, působí to jako 350k (poFL) vs. 200k, ale to už musí vědět kupec, jestli chce jabka, hrušky nebo brambory (Mégane RS CUp
)
Ještě k té motorizaci - Gene 2.0T vážně není dobrá volba - sice píšete svor a přifouknout motor, ale co jsem pochytil na US fórech, tak vytřískat z toho dvoulitru nějaký výkon navíc při zachování životnosti je otázkou velkých investic a tím pádem zbytečnost. A v sérii je ten motor docela tragický.
btw. Gene V6 budu mít za 14 dní na víkend... a k dealerovi Toyoty jdu dneska předstírat "vážný zájem" o GT-86 a pokusím se vecpat do řady čekajících na předváděčku
Ještě k té motorizaci - Gene 2.0T vážně není dobrá volba - sice píšete svor a přifouknout motor, ale co jsem pochytil na US fórech, tak vytřískat z toho dvoulitru nějaký výkon navíc při zachování životnosti je otázkou velkých investic a tím pádem zbytečnost. A v sérii je ten motor docela tragický.
btw. Gene V6 budu mít za 14 dní na víkend... a k dealerovi Toyoty jdu dneska předstírat "vážný zájem" o GT-86 a pokusím se vecpat do řady čekajících na předváděčku
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Vavris píše: Jasně, působí to jako 350k (poFL) vs. 200k, ale to už musí vědět kupec, jestli chce jabka, hrušky nebo brambory (Mégane RS CUp)
BMW E36 318is M42
BMW E36 318is M42
vytrpěl jsem citron, kvasikaj a čekal, že 86tka bude nakonci a nedočkal jsem se, takže jsem tedkon odkázán na net ...
BMW E36 318is M42
Ono se časem ukáže jestli ne lepší genesis V6 nebo turbo
během 7-8 let to poznáme v projektech
..ten dvoulitr je podle mně špatný jen proto že je to ten hlinikový blok a to jsem ještě nikde nezjistil jestli je to hlinikový blok a vložky (případně jaké) nebo jen hlinikový blok a nicasil .. i když se mi nový genesis líbí co se týče exterieru myslím že zůstanu u osvědčené klasicky motru 4G63T + převodovky W5M33 a starých ocelových nápravách (přední MC pherson - zadni nezavisly viceprvek) protože jestli bude mít genesis nebo GT86 neduhy nových aut jako lak tenký jak vlas,půl motoru z plastu, křehky hliník, elektronika z číny tak to radši ani nechci

Vcera som bol pozret na autosalone v Bratislave, posedel som si aj Genesis Coupe aj v GT86. Viem teda aspon pre seba porovnat posed za volantom. Sedenie v Coupe total minus, aj ked som mal sedadlo v najnizsej polohe tak stale tam sedim jak na hajzli, mrte vysoko. Dalsia vec je saltpaka dost daleko od volantu. Z mojho pohladu cele zle. Oproti tomu GT86 ma sedenie na jednotku, pekne nizko, vsetko po ruke, presne jak si predstavujem. Takze co sa tyka posedu za volantom, tak u mna suverene vyhrava GT86.
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup