Nechapu, jaktoze jsem se na toto forum zaregistroval az ted, kdyz 23.4. tohoto roku budeme se stvorenim meho srdce slavit 2-lete vyroci. A jak ze jsem tuhle cernou japonku sbalil? Psal se unor 2010, kdyz jsem se dostal k praci, ktera mi zacala vynaset vice nez spoustu predchozich brigad a praci. S nejakym tim nasporenym zakladem a mensi financni injekci od velkeho brasky, jsem zacal projizdet vsechny mozne auto-inzerce-weby, az jednoho dne projizdim Sauto.cz a vykoukne na me tahle cerna potvora - faceliftovy model, nejsilnejsi vykonova verze s VVT a samosvorem v zakladu. Najeto slusnych 82.000km, cenova kategorie trosku nad muj budget, ale rek sem si co - musim ji mit! Reagoval jsem po 2 hodinach co byl inzerat pridany na server a s velmi prijemnym a vstricnym podnikatelem z plzne jsem se dohodl, ze se na ni prijedu mrknout. No co vam budu povidat... moje prvni svezeni v MX-5 vubec a kor v tomhle kousku zpusobilo to, ze jsem hned dalsi vikend prijel Mazdici zaplatit a odvest. Dostal jsem k ni za smesny penize i hardtop a na origo 15" Enkei fungl nove GY Eagle F1. Asi vam tady nemusim vysvetlovat, proc jsem se rozhodl jit zrovna do Miaty, ale kdyby nahodou - kazdemu rikam, ze pri vyberu auta by si clovek mel srovnat priority, co od auta ocekava. Ja chtel za male penize hodne zabavy a parady, podminkou byl zadohrab a idealne cabrio. A take abych do auta sypal penize idealne jen kdyz budu chtit a za co budu chtit a ne ze se budu strachovat, ze me nekde necha nebo co se zas vyse*e tentokrat. Vypravet mi tohle nekdo, reknu si - skvela pohadka. Ale jak se rika - it's just a dream come true
A tohle byl jen zacatek lovestory, ktera trva doted a bude trvat na veky, protoze tyhlety holky se uz ja nikdy nezbavim. Nekteri pochopi, nekteri ne, ale mimo sve rodiny neni v mem zivote nic jineho, co bych miloval tak jako tuhle japonku. Do aut jsem blazen uz od mala a tohle je splneny sen malyho kluka, diky kterymu mi doslo, ze auta jsou muj zivot.
Nez uz konecne nahodim par fotek, jen dodam, ze mimo zminenych uprav byla miata uplne v seriovem stavu. Od te doby se hodne veci zmenilo a jeste menit bude
Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sport
4-cylinder 1840ccm DOHC se systemem VVT (Valvoline 10W-60), vykon: 150+ hp, vaha: cca 1100kg, 5-ti kvalt, Mazda "big brake kit"
Aktualne ji pouzivam na vsechno - daily, okresky, okruhy
Nize uvadim vsechny upravy, co jsem prozatim na mazde udelal. Zminema spojka a setrvak se dela prave ted, uz vic jak 14 dni cekam na dily, melo by byt vsechno hotove kazdou chvili, uprimne jsem na odlehceny setrvak dost zvedavy, uz samotny zavodni vyfuk se svody udelal dost velkou zmenu ve spicce vykonu a zatahu motoru od 5.000rpm (nemluve o zvuku a malych listickach
• Motor a převodovka
- kit sani Monster Flow
- svody JAPSPEED + DEI TITANIUM LR Technology thermo omotavky
- Supersprint "For Racing Use Only" catback vyfuk (vcetne nahrady katu)
- F1 Racing Stage 1 Clutch kit
- F1 Racing Lightweight Chromoly Flywheel - 5.4kg setrvak
- cervene lakovana hlava motoru
- modra plysova Turbozilla mezi sedackami
• Podvozek a brzdy
- Bilstein B16 - plne stavitelny vyskove i tuhostne - funguje skvele, ale bohuzel uz toho ma hodne za sebou a tlumice by potrebovaly repas, ale ten nejsem za boha schopny v tyhle republice zajistit a samotny Bilstein to pry nedela... pro me nepochopitelny u podvozku za cca 50t Kc...
- vzpera predni napravy OMP
- tvrdsi silentblocky differaku od ILMotorsport
- EBC Turbo Groove kotouce na vsech kolech - standardni rozmer big brake kitu MX-5
- Hawk HP Plus desticky
- pancerove brzdove hadice
- EBC Racing Brake Fluid BF 307+
• Kola & Pneu
- 15x6 OEM Enkei (5.6kg) + Toyo R1R 195/50/15
- XXR 501 16x8 ET15 + GY Eagle F1 205/45/16
Fotky
"Puvodni" stav po koupi

Ona proste tou prdelkou musi vrtet furt...

Autodrom Pisek a jeden z nejvic sexy zadku

Podzim 2011 - Czech Ring

posledni kolo - "skvelej" povrch v zatacce za cilovkou a to ze sem daval vrata znamenalo jedno

Nove brzdy a Rota GT3 16x7

Cars can be art

Motor