Dom - '01 Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sport

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Domo_S2k
Kontaktovat uživatele:

Dom - '01 Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sport

Příspěvek od Domo_S2k » 14 dub 2012, 16:17

Zdravim kolegy petrolheady a JDM maniaky :smt006

Nechapu, jaktoze jsem se na toto forum zaregistroval az ted, kdyz 23.4. tohoto roku budeme se stvorenim meho srdce slavit 2-lete vyroci. A jak ze jsem tuhle cernou japonku sbalil? Psal se unor 2010, kdyz jsem se dostal k praci, ktera mi zacala vynaset vice nez spoustu predchozich brigad a praci. S nejakym tim nasporenym zakladem a mensi financni injekci od velkeho brasky, jsem zacal projizdet vsechny mozne auto-inzerce-weby, az jednoho dne projizdim Sauto.cz a vykoukne na me tahle cerna potvora - faceliftovy model, nejsilnejsi vykonova verze s VVT a samosvorem v zakladu. Najeto slusnych 82.000km, cenova kategorie trosku nad muj budget, ale rek sem si co - musim ji mit! Reagoval jsem po 2 hodinach co byl inzerat pridany na server a s velmi prijemnym a vstricnym podnikatelem z plzne jsem se dohodl, ze se na ni prijedu mrknout. No co vam budu povidat... moje prvni svezeni v MX-5 vubec a kor v tomhle kousku zpusobilo to, ze jsem hned dalsi vikend prijel Mazdici zaplatit a odvest. Dostal jsem k ni za smesny penize i hardtop a na origo 15" Enkei fungl nove GY Eagle F1. Asi vam tady nemusim vysvetlovat, proc jsem se rozhodl jit zrovna do Miaty, ale kdyby nahodou - kazdemu rikam, ze pri vyberu auta by si clovek mel srovnat priority, co od auta ocekava. Ja chtel za male penize hodne zabavy a parady, podminkou byl zadohrab a idealne cabrio. A take abych do auta sypal penize idealne jen kdyz budu chtit a za co budu chtit a ne ze se budu strachovat, ze me nekde necha nebo co se zas vyse*e tentokrat. Vypravet mi tohle nekdo, reknu si - skvela pohadka. Ale jak se rika - it's just a dream come true :smt007 Jedine veci jsem se obaval - postupne zjistovani, co je vsechno spatne. Opak byl pravdou - pri prvnim servisovani (vymeneni vsech naplni a celkovy "check") zjistujeme, ze mazdice jezdi na podvozku Bilstein B16. Uplne prvni majitel v nemecku si ji hodne hyckal, nejake ty doplnky z ILMotorsportu (bile odrazky a postranni blikace, zraloci grill) vcetne sportovniho tlumice s dvojitymi koncovkami tez od ILM.

A tohle byl jen zacatek lovestory, ktera trva doted a bude trvat na veky, protoze tyhlety holky se uz ja nikdy nezbavim. Nekteri pochopi, nekteri ne, ale mimo sve rodiny neni v mem zivote nic jineho, co bych miloval tak jako tuhle japonku. Do aut jsem blazen uz od mala a tohle je splneny sen malyho kluka, diky kterymu mi doslo, ze auta jsou muj zivot.

Nez uz konecne nahodim par fotek, jen dodam, ze mimo zminenych uprav byla miata uplne v seriovem stavu. Od te doby se hodne veci zmenilo a jeste menit bude :smt003

Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sport
4-cylinder 1840ccm DOHC se systemem VVT (Valvoline 10W-60), vykon: 150+ hp, vaha: cca 1100kg, 5-ti kvalt, Mazda "big brake kit"
Aktualne ji pouzivam na vsechno - daily, okresky, okruhy :arrow: plany :arrow: tento rok koupit druhe auto na daily a miata bude vikendovka na okresky a okruhy.
Nize uvadim vsechny upravy, co jsem prozatim na mazde udelal. Zminema spojka a setrvak se dela prave ted, uz vic jak 14 dni cekam na dily, melo by byt vsechno hotove kazdou chvili, uprimne jsem na odlehceny setrvak dost zvedavy, uz samotny zavodni vyfuk se svody udelal dost velkou zmenu ve spicce vykonu a zatahu motoru od 5.000rpm (nemluve o zvuku a malych listickach :twisted: )

• Motor a převodovka
- kit sani Monster Flow
- svody JAPSPEED + DEI TITANIUM LR Technology thermo omotavky
- Supersprint "For Racing Use Only" catback vyfuk (vcetne nahrady katu)
- F1 Racing Stage 1 Clutch kit
- F1 Racing Lightweight Chromoly Flywheel - 5.4kg setrvak
- cervene lakovana hlava motoru :arrow: +20PS
- modra plysova Turbozilla mezi sedackami :arrow: +30PS

• Podvozek a brzdy
- Bilstein B16 - plne stavitelny vyskove i tuhostne - funguje skvele, ale bohuzel uz toho ma hodne za sebou a tlumice by potrebovaly repas, ale ten nejsem za boha schopny v tyhle republice zajistit a samotny Bilstein to pry nedela... pro me nepochopitelny u podvozku za cca 50t Kc...
- vzpera predni napravy OMP
- tvrdsi silentblocky differaku od ILMotorsport
- EBC Turbo Groove kotouce na vsech kolech - standardni rozmer big brake kitu MX-5
- Hawk HP Plus desticky
- pancerove brzdove hadice
- EBC Racing Brake Fluid BF 307+

• Kola & Pneu
- 15x6 OEM Enkei (5.6kg) + Toyo R1R 195/50/15 :arrow: okruhy
- XXR 501 16x8 ET15 + GY Eagle F1 205/45/16 :arrow: daily

Fotky
"Puvodni" stav po koupi
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ona proste tou prdelkou musi vrtet furt...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Autodrom Pisek a jeden z nejvic sexy zadku
Obrázek

Podzim 2011 - Czech Ring
Obrázek
posledni kolo - "skvelej" povrch v zatacce za cilovkou a to ze sem daval vrata znamenalo jedno :arrow:
Obrázek

Nove brzdy a Rota GT3 16x7
Obrázek
Obrázek

Cars can be art
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Motor
Obrázek
Naposledy upravil(a) Domo_S2k dne 15 dub 2012, 20:01, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Cermi_s

Re: Dom - '01 Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sport

Příspěvek od Cermi_s » 14 dub 2012, 16:25

To se mi líbí...Dokonce moc se mi to líbí! :) Tak tedy vítej.
'95 Mazda 323C
'93 Renault Clio 1.4 RN

Domo_S2k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domo_S2k » 14 dub 2012, 17:17

Diky Cermi :wink:

Jinak jsem jeste zapomnel na dve veci:
1) aktualni kombinace kotouci a desticek je trosku neobvykla, protoze desky jsou celkem dost tvrde vuci kotoucum - nicmene brzdi to naprosto famozne, davkovatelnost neni uplne TOP, nicmene me vyhovuje, ale hlavne :!: - pri FULL brzdach to dela velice zajimavy efekt, z ktereho uprimne (prominte za ten vyraz) chciju :D hlavne v noci... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=gn6FJiaC ... QMqF1u8%3D

2) nedavno nove nainstalovany vyfukovy system dela naprosto neskutecny zvuk a take obcas za mnou jedouci auta obdaruje malym prekvapenim :twisted:

P.S.: omlouvam se za slovnik + ty kecy kolem, byl jsem z toho vyjevenej jak 2letej kluk z tahaciho kacera, vyfukovy lisky proste miluju (ten za volantem nejsem ja, takhle velkou hlavu fakt nemam :smt003 , ale zato 9letej kluk - jo to sem ja :smt001 )

http://www.youtube.com/watch?v=YdZwXIFz ... plpp_video

+ ochutnavka zvuku kdyz je motor v zaberu:
http://www.youtube.com/watch?v=LE6oCuM8 ... QMqF1u8%3D

btw - jak jsem nahodim youtube video, aby ten prehravac byl rovnou v prispevku?
Naposledy upravil(a) Domo_S2k dne 14 dub 2012, 17:39, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 14 dub 2012, 17:31

Vidno ze vies preco a naco ju mas. Pekny kusok

Cermi_s

Příspěvek od Cermi_s » 14 dub 2012, 18:10

Viděl a slyšel jsem tě koncem března v Mostě a zvouček to má pěknej. No a protože jsem taky pražák, tak doufám, že se někdy svezu. :wink: Na oplátku ti můžu udělat nějakou fotku.
'95 Mazda 323C
'93 Renault Clio 1.4 RN

jagy

Příspěvek od jagy » 14 dub 2012, 19:04

Vypada moc pekne a upravy jak maji byt...

PS: Zda se mi to nebo ti v tom sedi Marcus? :lol:

EDIT: Uz vim o koho jde, mi to nedoslo. :lol:
Naposledy upravil(a) jagy dne 14 dub 2012, 20:32, celkem upraveno 1 x.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 14 dub 2012, 20:15

Zdravim Dome :mrgreen:
Je to proste kocka 8-)
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 14 dub 2012, 20:41

Domidyk píše:A jak ze jsem tuhle cernou japonku sbalil?
Já to říkám furt, všechny ženský jsou na prachy :lol:
Jinak tu vítej, hezkej kousek totok :D
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 14 dub 2012, 23:07

Ten volant je mi povedomej :-) Tusim jsme se potkali v Hradci a v Moste ze?
Mas to moc pekny a navic spravnou znacku :-) Takze vitej!
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

UR2SLO

Příspěvek od UR2SLO » 15 dub 2012, 00:46

Ha! Konecne po te dlouhe dobe taky vidim fotky auta a nejaky spec list! Mas to fakt pekne :) a ty brzdy me uplne fascinujou :lol:
Mazda Miata NA6

Obrázek

Domo_S2k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domo_S2k » 15 dub 2012, 00:58

Dik chlapi, pochvala a uznani velmi potesi :wink:

Cermi - urcite se dohodnem, nemam problem nekoho svezt a hlavne se s milenkou velmi radi fotime :P
Jagy - pochopils, takze no comment :lol: :smt005
Pallas - ano jsem to ja, diky a jasnacka ze Mazdaa - Jinba Ittaaaaaaaai banzaaaai
GroupBuy boyz - thx a s tema kolama od vas bude top-notch chick 8) Jirko, brzdy nesmysl co??? miluju je :twisted: no a ty mas showroom svoji miatky kde??? sem se tesil ze tu tvoji krasavici poznam poradne
Obrázek

UR2SLO

Příspěvek od UR2SLO » 15 dub 2012, 01:34

No uz aby tu byly, davaj nam pekne pokourit, ale jake sme si to udelali, takove to mame :lol:
Ja na ty brzdy furt jenom valim oci :D ja mam zatim topic na mx5 foru a casem bych ho chtel udelat i tady :) jen ja kdyz neco delam, tak uz to chci udelat poradne a to je pak na cely den...
Mazda Miata NA6

Obrázek

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 15 dub 2012, 11:33

Vcelku povedená... Jenom pár věcí nepobírám, třeba že to nevypadá na big brake kit a druhá věc tvrdsi stabilizatory differaku, což si nedokážu představit co tím myslíš, stejnětak vzpěra nápravy. :shock: Jinak úpravy se nesou ve správným duchu, takže jen tak dál. :wink:

Domo_S2k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domo_S2k » 15 dub 2012, 14:03

Kousmen píše:Vcelku povedená... Jenom pár věcí nepobírám, třeba že to nevypadá na big brake kit a druhá věc tvrdsi stabilizatory differaku, což si nedokážu představit co tím myslíš, stejnětak vzpěra nápravy. :shock: Jinak úpravy se nesou ve správným duchu, takže jen tak dál. :wink:
1) Nevim jak to vypada/nevypada, big brake kit to je, nechci bejt drzej - ale snad vim na cem jezdim ze :) Staci vedle sebe postavit obyc. facelift bez Sport/Sportive paketu a rozdil poznas i bez mereni.
2) myslim tim tohle - http://www.ilmotorsport.de/shop/article ... 018e945103 - mxka je 11 let stara a pred tim nez sem ji koupil rok stala v garazi, takze spoustu veci bylo zatuhlych a neco i zpuchreleho (viz gumove tesneni velke a male u radici paky pod manzetou, taky ted meneno). Ukazalo se ze je dobre, ze jsem silace vymenil - nejen dostava mxa ode me kotel na okruzich, ale stare silace uz byly celkem v p*deli.
3) no a vyztuznou vzperu muzes videt na fotce motoru - cervena tyc OMP, myslim ze nejde prehlednout :D jeji funkci a velmi znatelnou zmenu v jizdnich vlastnostech u ne moc pevneho kabria myslim vysvetlovat nemusim :smt001
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 15 dub 2012, 14:23

Jsou to proste brzdy z verze sport, big brake kit se spis rika v pripade pouzitich nejakych aftermarketovych vetsich sad (Brembo, XYZ, Wilwood, D2...) :) U toho uchyceni diferaku jsem taky vahal, jestli myslis uchyceni (silentbloky) stabilizatoru nebo diferencialu :) Sam ale casto nevim, jak veci prelozit do cestiny, tak se nedivim :D

Btw. ta vzpera vypada dost dobre resena! Ale byl bych opatrny s tim hodnocenim funkce - nebo mas primo srovnani, jak se chovalo auto pred a po instalaci? U MX-5 jsem casto cetl, ze majitele zmenu nepoznali. Je teda pravda, ze ji tam Mazda davala i v serii, takze by smysl mela mit, ale udajne ne az takovy, jako u jinych aut...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 15 dub 2012, 19:02

V pohodě, nechtěl jsem prudit, jenom mi to nebylo jasný. Jak říká henry, big brake kit se říká při přechodu na větší brzdy než dodávala automobilka, stabilizatory differaku jsou teda silentbloky diferáku - tam jsem právě nevěděl co tím myslíš. A vzpěra nápravy je spíš rozpěra tlumičů. Tím nechci chytračit, sám jsem ještě střevo, ale nebylo mi jasný co tím myslíš. :wink: Funkce je mi u všech věcí známá, sám jsem něco na NAčku absolvoval.
Projekt budu sledovat, vypadá to dobře. :P Tak ať slouží. :wink:
Máš nějaký onboardy z dovádění? :D

Domo_S2k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domo_S2k » 15 dub 2012, 20:13

Kousmen:
moje omluva je na miste, protoze sem uplny pako :roll: vubec sem si nevsim ze sem se preklep a misto silentblocky sem napsal stabilizatory... dalsi vec je ze sem mel domeni, ze se ty verze mensich a vetsich brzd u mx5 rozlisuji small/big brake kit aby ti co mx5 uplne neznaji pochopili, takze dalsi muj error a vzpera napravy = rozpera tlumicu.... no co ti na to rict, jsem jeste fuckin noobie :lol: ale chybama se clovek uci :smt003
Jinak onboardy mam, chystam se sem nejake postnout, vcetne par dalsich fotek

Henry:
k tvemu prvnimu odstavci se vyjadrovat uz nebudu, viz text vyse :smt003
jinak jak jsem psal pri predstaveni - auto bylo az na podvozek a vyfuk uplna serie a jelikoz nema verzi Sportive, tak jsem nemel ani rozperu. Vybral jsem OMP protoze ji ma odskouzenou kamarad z Miata Cupu, navic je stavitelna a presne jak pises - libi se mi reseni. Muzu ti s rukou na srdci rict ze rozdil s a bez je hodne markantni. kamarad ma sportive, zkusil sundat a pak nandat a muj nazor sdili. I pres supr jizdni vlastnosti je miata furt "jen" kabro a to tuhosti jak vime moc nehyri. S rozperou jsem pocitil znacny ztuhnuti karoserie, hlavne samozrejme vpredu - napriklad kdyz napric prejizdis mestsky betonovy retarder (mam to holt nizko, rovne bych rval spodkem :smt003 ) tak bez rozpery bylo nejen citit ale i slyset, jak se karoserie krouti. S rozperou od predku uz zadne vrzani nejde a predek jde daleko jisteji do zatacek, dokonce to i minimalizovalo pripadnou nedotacivost. Takze za me jedna z veci, kterou pri upravach velmi zduraznuju, protoze v pomeru cena/vykon je to podle me jedna z TOP uprav
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 15 dub 2012, 21:20

Tak to rad slysim, mam sice uz seriovou rozperu od Mazdy, ale chystam se na trochu mohutnejsi AutoExe, tak snad to bude mit smysl :) S tim kroucenim je to pravda, to je jedna z veci, kterou se budu snazit eliminovat ;)

Domo_S2k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domo_S2k » 15 dub 2012, 23:36

tak urciteeee - jak rikam, doporucuju :D sam mam v planu v tehle vystuhach pokracovat - rozpera zadnich tlumicu + zespoda takove ty "braces" na predni+zadni napravu, diferak atd. Ikdyz MX-5 nema uplne supr motor a mohlo by se zdat, ze by se clovek mel zamerit hlavne na nej, tak opak je pravdou - jasny sani a vyfukovy system udelaji svoje, ale podvozek, pneu, vyztuhy a odlehceni (ikdyz neni moc co vyhazovat) je u miaty jeste markantnejsi nez u ostatnich aut.

Jinak jak jsem slibil, hazim sem nejake onboardy:
Most podzim 2011 - http://www.youtube.com/watch?v=WtrBd465 ... EI6Lu3VboA
Most podzim 2011 sestrih 2nd run - http://www.youtube.com/watch?v=wB5es1w_ ... EI6Lu3VboA (nezkracena verze - http://www.youtube.com/watch?v=hWkvl9Gv ... EI6Lu3VboA)
Miata Cup Vysoke Myto - http://www.youtube.com/watch?v=fc0ruEwl ... EI6Lu3VboA - tady sem vic blbnul kvuli mokru, parkrat sem to holt trosku prehnal :smt003 (video delal kamos, hudba je strasna...)
Miata Cup Pisek - http://www.youtube.com/watch?v=bxLKKr4D ... EI6Lu3VboA - poprve na Kartdromu v Pisku, predemnou kamarad s nachiplou 1.9tdi na 130 koni a s vybornejma rukama
Obrázek

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 16 dub 2012, 05:04

Rozpera je fajn vec a te origo mazda bych se vubec nebal, spis naopak :wink: Nekdy jsou OEM veci docela pouzitelne, u Mazdy to plati dvojnasob :lol:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 dub 2012, 07:26

Mne to povidej, ja jsem vyztuhami tak trochu posedli, az se bojim, abych nepridal 100kg na vaze. :D Snad to alespon castecne vykompenzuju lehcimi koly, nekdy v budoucnu...

Te Mazdi vyztuha ma sice povest jedne z mala fungujicich, ale stejne si nemyslim, ze by byla resena idealne. Jsou tam klouby, ve kterych se to teoreticky muze pohnout (to je pravde problem tech nefungujicich vyztuh).
DSC00377.jpg
Ja jsem zvolil tuhle:
Obrázek

Nejradeji bych poridil tuto, ale je tam problem minimalne s ABS u evropske verze, navic jsem ji nikdy nevidel za rozumne penize...
Obrázek

Vavris

Příspěvek od Vavris » 16 dub 2012, 07:58

No konečně je tady krasavica černá :smt003 Miata podle mého gusta! Už se těším, jak to jednou bude hotové - černá svině s pískajícím kompresorem plivající lišky :twisted: :P :D
Domidyk píše: Miata Cup Vysoke Myto - http://www.youtube.com/watch?v=fc0ruEwl ... EI6Lu3VboA - tady sem vic blbnul kvuli mokru, parkrat sem to holt trosku prehnal :smt003 (video delal kamos, hudba je strasna...)
koukám, že jsme se vám tam 2x připlet do záběru :-D Klozalo to tam tenkrát hrozně...

Henry: Doprdele - tak jsem právě přišel na to - proč se mi rozpěra najednou nechce vlézt pod kapotu - jsem ji tam nasadil opačně (štelovací matky mám vlevo místo vpravo) :roll: :smt003 :smt003 To není možné ty vole jaké já jsem vemeno... přitom jsem jí tam napoprvé dával správně a vůbec se jí nechtělo tak jsem si řžíkal, že takhle určitě nebyla ....
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Sklenk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sklenk@ » 16 dub 2012, 08:15

:D :D :D :D musim se smát tomu prvnímu videu, nevěřil bych, co všechno se dá pojezdit s Miatou, natož na velkym okruhu typu Most, Brno atd ..... Bejt tam EVEm, styděl bych se.....

Písek nádhernej, pomalu můj domácí okruh :smt001

Gratuluju, dokonalý auto a dobrý ruce :!: :smt002
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!

Honis kone, jezdis rovne?....

"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 dub 2012, 08:28

Vavris: Tak to jsem rad, ze jsi nato prisel :smt003

Tmowe

Příspěvek od Tmowe » 16 dub 2012, 11:01

čao mohli by jsme to dát dohromady a spáchat nějaké focení co ty na to ? Já mám červenou rx8 :)

Odpovědět