mazda miata pomoc pri koupi
Moderátoři: Amigo, riderhenry
mazda miata pomoc pri koupi
Ahoj náhodou jsem narazil na vaše stránky ani jsem nevìdìl, že existují stránky zamìøené pøímo na japonské vozy všeobecnì a ne jen pro hondy (nic proti hondaøum)
. Sám vlastním Mazdu 2 jako pøibližovalo do práce. Chtìl bych si ještì poøídit Mazdu miatu první generace (mrkaèku) a proto bych se vás chtìl zeptat na, co si mám pøi výbìru dát pozor a hlavnì kolik si pøipravit pøibližnì penízkù. Auto bych chtìl kupovat nìkdy pøíští rok podle toho, jak vyjdou peníze. Pøedem dìkuji za cenné rady. 
Mam novou Mazdu 2 motor 1.3 75koní (ta slabší verze) s druhým stupnìm výbavy. Jsem sním plnì spokojen nemìnil bych za žádný evropsky „šunky“Libas píše:Omlouvám se že odboèuji trochu od tématu, ale to máš tu novou Mazdu 2?
Jaký motor? Jaký stupeò výbavy? A tvé dojmy, prostøehy z toho auta?
Jinak miatáøù tu je dost, urèitì poradí. Doporuèuji 1.8 motor.
na co si dat pozor pri koupi miaty? je to krasny, spolehlivy auto, ktery jsem mel tu cest poznat od zakladu pri jeho renovaci. na co si urcite dat pozor, tak na korozi podvozku, v mem pripade byly k.o. tlumice a výfuk to mel taky uz za sebou. co se tyka motoru, tak klasicky zkontrolovat jestli nehuli motor a necvakaj ventily. mrkacka je krasny auto a zatim bych ji kazdymu doporucil. kazdopadne pozor na to. je to velka laska a clovek do ni vrazenejch penez nelituje, ale podle toho taky mizej z uctu.
dalsi na co je problem u miaty, tak je takovej plast kterej je pod strechou a funguje jako okap. tak ten rad praska, stejne jako vetsina plastovejch veci na miatach. taky pozor na ucpany odtokovy kanalky. ale to uz je bezna udrzba. kdyz pockas, tak moje bude za par let na prodej, ale az bude v top stavu
driv ji z ruky nedam.

O mizení penìz z uètu nìco málo vím brácha staví od základu Wv brouka a poupravuje ho dílama z porsche a ty prachy pak rychle mizej. Na miatku bych chtìl našetøit døív, než za pár let snad se mi to povede. Tvojí miatku sleduji už dlouho a vypadá velmi pìknì jsem docela zvìdaví na celkový výsledek.Winie píše:na co si dat pozor pri koupi miaty? je to krasny, spolehlivy auto, ktery jsem mel tu cest poznat od zakladu pri jeho renovaci. na co si urcite dat pozor, tak na korozi podvozku, v mem pripade byly k.o. tlumice a výfuk to mel taky uz za sebou. co se tyka motoru, tak klasicky zkontrolovat jestli nehuli motor a necvakaj ventily. mrkacka je krasny auto a zatim bych ji kazdymu doporucil. kazdopadne pozor na to. je to velka laska a clovek do ni vrazenejch penez nelituje, ale podle toho taky mizej z uctu.dalsi na co je problem u miaty, tak je takovej plast kterej je pod strechou a funguje jako okap. tak ten rad praska, stejne jako vetsina plastovejch veci na miatach. taky pozor na ucpany odtokovy kanalky. ale to uz je bezna udrzba. kdyz pockas, tak moje bude za par let na prodej, ale az bude v top stavu
driv ji z ruky nedam.
Mazda 2 1.3 (2generace)
no koncovej vysledek. videt uz budou jen jiny kola a lip na cumaku. jinak exterier je zatim hotovej. asi.... ted se chystam na GO podvozku, vcetne novy podlahy a vetsich brzd. kazdopadne kdyz pujdes do ty 1,8 tak udelas lip. ta 16 je takova linejsi a zastarala.Shark píše: O mizení penìz z uètu nìco málo vím brácha staví od základu Wv brouka a poupravuje ho dílama z porsche a ty prachy pak rychle mizej. Na miatku bych chtìl našetøit døív, než za pár let snad se mi to povede. Tvojí miatku sleduji už dlouho a vypadá velmi pìknì jsem docela zvìdaví na celkový výsledek.

- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
jo o tech odtokovych kanalech a "okapu" jsem taky slysel. Potom zacinaji rezavet prahy, ale clovek si toho vsimne, az je to durch (muj pripad), coz uz je potom docela pozde...
Budu to muset jeste nejak vymyslet, nez zacnu opravovat prahy... Asi bych se vyhnul uplne nejstarsim kusum, ktere mely jeste nejake problemy. Mam pocit, ze od roku 93 to je ale OK. Taky doporucuju motor 1.8, jinak krom jiz zminovane koroze podvozku me nic nenapada (ona ta antikorozni ochrana neni vubec celkove slavna).
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- Lukáš 325e
- Lukáš 325e
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Vím že už máš hotovo ale ne nadarmo se øíká kola dìlají autoWinie píše: no koncovej vysledek. videt uz budou jen jiny kola a lip na cumaku. jinak exterier je zatim hotovej. asi.... ted se chystam na GO podvozku, vcetne novy podlahy a vetsich brzd. kazdopadne kdyz pujdes do ty 1,8 tak udelas lip. ta 16 je takova linejsi a zastarala.
Mazda 2 1.3 (2generace)
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
No to záleží, na co to auto chceš pokud s tím budeš závodit tak je tìch 115 koníkù málo ale, pokud to chceš jen na obèasné vyjížïky tak si myslím ze staèí i tìch 90 koní ale je to jen moje domnìnka ještì jsem nemìl možnost svést se v žádném z nichLukáš 325e píše:vono i tech 115 neni nic moc teda
Mazda 2 1.3 (2generace)
-
ViZzi
prava USA miata 1.6 ma 88KW - 118koni a lepsi vybavu . . . pokud koupis evropskou verzi tak ty jsou slabsi (90 a 115)!Ale tu USA verzi tech 88kw , pokdu to chces na projizky a ne na zavodeni , tak to bohate staci !ted ke koupi: Jak rikal henry podivej se na konce prahu u zadniho kola zda tam nejsou puchyrky (slabe misto kazde mx5), podivej se taky urcite na diferak , motor - bezna kontrola , pak jak rikal Winie o tom plastu kolem strechy , pak samozrejme ty normalni veci jako u kazdeho vozu.... koroze na jinnych mistech , strechu to je to prvni . . . to je tak zhruba vsechno na co se podivat a pak muzes vybirat
ale auto ti muzu z vlastni zkusenosti doporucit !
Ono je to složitý. Nìkomu se zdá 1,6tk málo, nìkomu akorát, jinýmu se mùže zdát málo i 1,9tka. Navíc èlovìk si na ten výkon svýho auta tak nìjak zvykne a je dost pravdìpodobný že otupí a bude toužit po více a více koních. Vlastní zkušenost.
Nicménì život je otázka priorit a je lepší uvìdomit si, co od takovýho auta èlovìk chce. 
MX-5 NB, 1,9L rv98