mazda miata pomoc pri koupi

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Shark

mazda miata pomoc pri koupi

Příspěvek od Shark » 13 črc 2009, 19:29

Ahoj náhodou jsem narazil na vaše stránky ani jsem nevìdìl, že existují stránky zamìøené pøímo na japonské vozy všeobecnì a ne jen pro hondy (nic proti hondaøum) :D . Sám vlastním Mazdu 2 jako pøibližovalo do práce. Chtìl bych si ještì poøídit Mazdu miatu první generace (mrkaèku) a proto bych se vás chtìl zeptat na, co si mám pøi výbìru dát pozor a hlavnì kolik si pøipravit pøibližnì penízkù. Auto bych chtìl kupovat nìkdy pøíští rok podle toho, jak vyjdou peníze. Pøedem dìkuji za cenné rady. :D

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 13 črc 2009, 19:58

Omlouvám se že odboèuji trochu od tématu, ale to máš tu novou Mazdu 2?
Jaký motor? Jaký stupeò výbavy? A tvé dojmy, prostøehy z toho auta?
Jinak miatáøù tu je dost, urèitì poradí. Doporuèuji 1.8 motor. :wink:

Shark

Příspěvek od Shark » 13 črc 2009, 20:07

Libas píše:Omlouvám se že odboèuji trochu od tématu, ale to máš tu novou Mazdu 2?
Jaký motor? Jaký stupeò výbavy? A tvé dojmy, prostøehy z toho auta?
Jinak miatáøù tu je dost, urèitì poradí. Doporuèuji 1.8 motor. :wink:
Mam novou Mazdu 2 motor 1.3 75koní (ta slabší verze) s druhým stupnìm výbavy. Jsem sním plnì spokojen nemìnil bych za žádný evropsky „šunky“ 8) jinak vlastnosti auto je celkem zábavné nato že to je nejslabší motorizace v nabídce auto je i tak docela svižné :twisted: 8)

Winie

Příspěvek od Winie » 13 črc 2009, 21:17

na co si dat pozor pri koupi miaty? je to krasny, spolehlivy auto, ktery jsem mel tu cest poznat od zakladu pri jeho renovaci. na co si urcite dat pozor, tak na korozi podvozku, v mem pripade byly k.o. tlumice a výfuk to mel taky uz za sebou. co se tyka motoru, tak klasicky zkontrolovat jestli nehuli motor a necvakaj ventily. mrkacka je krasny auto a zatim bych ji kazdymu doporucil. kazdopadne pozor na to. je to velka laska a clovek do ni vrazenejch penez nelituje, ale podle toho taky mizej z uctu. :roll: dalsi na co je problem u miaty, tak je takovej plast kterej je pod strechou a funguje jako okap. tak ten rad praska, stejne jako vetsina plastovejch veci na miatach. taky pozor na ucpany odtokovy kanalky. ale to uz je bezna udrzba. kdyz pockas, tak moje bude za par let na prodej, ale az bude v top stavu :lol: driv ji z ruky nedam.
Obrázek

Shark

Příspěvek od Shark » 13 črc 2009, 21:40

Winie píše:na co si dat pozor pri koupi miaty? je to krasny, spolehlivy auto, ktery jsem mel tu cest poznat od zakladu pri jeho renovaci. na co si urcite dat pozor, tak na korozi podvozku, v mem pripade byly k.o. tlumice a výfuk to mel taky uz za sebou. co se tyka motoru, tak klasicky zkontrolovat jestli nehuli motor a necvakaj ventily. mrkacka je krasny auto a zatim bych ji kazdymu doporucil. kazdopadne pozor na to. je to velka laska a clovek do ni vrazenejch penez nelituje, ale podle toho taky mizej z uctu. :roll: dalsi na co je problem u miaty, tak je takovej plast kterej je pod strechou a funguje jako okap. tak ten rad praska, stejne jako vetsina plastovejch veci na miatach. taky pozor na ucpany odtokovy kanalky. ale to uz je bezna udrzba. kdyz pockas, tak moje bude za par let na prodej, ale az bude v top stavu :lol: driv ji z ruky nedam.
O mizení penìz z uètu nìco málo vím brácha staví od základu Wv brouka a poupravuje ho dílama z porsche a ty prachy pak rychle mizej. Na miatku bych chtìl našetøit døív, než za pár let snad se mi to povede. Tvojí miatku sleduji už dlouho a vypadá velmi pìknì jsem docela zvìdaví na celkový výsledek.
Mazda 2 1.3 (2generace)

Winie

Příspěvek od Winie » 13 črc 2009, 21:58

Shark píše: O mizení penìz z uètu nìco málo vím brácha staví od základu Wv brouka a poupravuje ho dílama z porsche a ty prachy pak rychle mizej. Na miatku bych chtìl našetøit døív, než za pár let snad se mi to povede. Tvojí miatku sleduji už dlouho a vypadá velmi pìknì jsem docela zvìdaví na celkový výsledek.
no koncovej vysledek. videt uz budou jen jiny kola a lip na cumaku. jinak exterier je zatim hotovej. asi.... ted se chystam na GO podvozku, vcetne novy podlahy a vetsich brzd. kazdopadne kdyz pujdes do ty 1,8 tak udelas lip. ta 16 je takova linejsi a zastarala.
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 13 črc 2009, 22:25

jo o tech odtokovych kanalech a "okapu" jsem taky slysel. Potom zacinaji rezavet prahy, ale clovek si toho vsimne, az je to durch (muj pripad), coz uz je potom docela pozde... :) Budu to muset jeste nejak vymyslet, nez zacnu opravovat prahy... Asi bych se vyhnul uplne nejstarsim kusum, ktere mely jeste nejake problemy. Mam pocit, ze od roku 93 to je ale OK. Taky doporucuju motor 1.8, jinak krom jiz zminovane koroze podvozku me nic nenapada (ona ta antikorozni ochrana neni vubec celkove slavna).
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 13 črc 2009, 22:30

rozhodnì 1,8i a ta se snad dìlala 94+ ale nejsem si jistej

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 13 črc 2009, 22:31

jinak to auto je famozní když si ho zamiluješ a to neni takovej problém má to rychlejší podvozek než motor :D

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 13 črc 2009, 22:38

no a nebo kup 1.6 a hod tam Wankel... 8)

Shark

Příspěvek od Shark » 14 črc 2009, 05:34

Winie píše: no koncovej vysledek. videt uz budou jen jiny kola a lip na cumaku. jinak exterier je zatim hotovej. asi.... ted se chystam na GO podvozku, vcetne novy podlahy a vetsich brzd. kazdopadne kdyz pujdes do ty 1,8 tak udelas lip. ta 16 je takova linejsi a zastarala.
Vím že už máš hotovo ale ne nadarmo se øíká kola dìlají auto :D , motor poèítám taky jedinì 1.8 pøece jen 90koní u 1,6 je docela málo
:D
Mazda 2 1.3 (2generace)

Well

Miata

Příspěvek od Well » 14 črc 2009, 07:37

Motor 1,6 má buï 90 nebo 115 koní. Jel jsem v obou a dá se žít i se slabší variantou. Koroze je problém hlavnì u kusù jezdících i v zimì.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 14 črc 2009, 22:08

Da se zit i se slabsi variantou? Mno nevim, nejel jsme v tom, ale v podobne vykonnych autech (i lehcich) ano, a... :? Podle me 90ti konovy motor v takovem aute nema co delat. Ale treba bych byl prekvapeny. :)

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 14 črc 2009, 22:54

vono i tech 115 neni nic moc teda

Shark

Příspěvek od Shark » 15 črc 2009, 05:57

Lukáš 325e píše:vono i tech 115 neni nic moc teda
No to záleží, na co to auto chceš pokud s tím budeš závodit tak je tìch 115 koníkù málo ale, pokud to chceš jen na obèasné vyjížïky tak si myslím ze staèí i tìch 90 koní ale je to jen moje domnìnka ještì jsem nemìl možnost svést se v žádném z nich :cry:
Mazda 2 1.3 (2generace)

ViZzi

Příspěvek od ViZzi » 15 črc 2009, 15:04

prava USA miata 1.6 ma 88KW - 118koni a lepsi vybavu . . . pokud koupis evropskou verzi tak ty jsou slabsi (90 a 115)!Ale tu USA verzi tech 88kw , pokdu to chces na projizky a ne na zavodeni , tak to bohate staci !ted ke koupi: Jak rikal henry podivej se na konce prahu u zadniho kola zda tam nejsou puchyrky (slabe misto kazde mx5), podivej se taky urcite na diferak , motor - bezna kontrola , pak jak rikal Winie o tom plastu kolem strechy , pak samozrejme ty normalni veci jako u kazdeho vozu.... koroze na jinnych mistech , strechu to je to prvni . . . to je tak zhruba vsechno na co se podivat a pak muzes vybirat :) ale auto ti muzu z vlastni zkusenosti doporucit !

GAS

Příspěvek od GAS » 15 črc 2009, 15:27

Ono je to složitý. Nìkomu se zdá 1,6tk málo, nìkomu akorát, jinýmu se mùže zdát málo i 1,9tka. Navíc èlovìk si na ten výkon svýho auta tak nìjak zvykne a je dost pravdìpodobný že otupí a bude toužit po více a více koních. Vlastní zkušenost. :cry: Nicménì život je otázka priorit a je lepší uvìdomit si, co od takovýho auta èlovìk chce. :wink:
MX-5 NB, 1,9L rv98

Well

Příspěvek od Well » 15 črc 2009, 16:30

Tak 90k Mazda NA jede stejnì jako 110k MX-5 NB. Bez problémù jede na dálnici pøes 200km/h. Oproti silnìjší 1,6 NA je slabší v nižších otáèkách. S 1,8 NA jsem ještì nejel, ale doufám, že teï v sobotu budu mít možnost.

Maggoth

Příspěvek od Maggoth » 23 črc 2009, 21:28

Kamarad pred cca 6ti mesici jednu prodal do bazaru pac potreboval penize na MR2.... ta jeho miatka byla opravdu pekna - myslim ze v tom bazaru stoji do dnes - Bohuzel...
Honda CRX Delsol Vti

Odpovědět