Grumble - Nissan 350Z SnowWhite
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Grumble - Nissan 350Z SnowWhite
Za mna jednoznacne turbo na origo motor. Dnesne moderne turba dokazu veci nevidane,500k sa da s velmi prijemnym nabehom tlaku ... s rb to bol snad len vtip.
2JZ tam necpi. Zkus se projet s 500+ps RWD autě na okresce a ono tě ta potřeba výkonu brzo přejde
Dej tam turbínu a dobře si to odlaď.
Dej tam turbínu a dobře si to odlaď.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
ja na Greddy tlacim 0,45bar a na okskach mi to dela radost stale, ted jsou slabinou brzdy
osobne bych si udelal motor tak abych zachoval seriovy kompresni pomer, protoze ta pruznost je neskutecna
mel jsem v planu foukat 0,6 bar coz by nemel byt problem, protze greddy je obelhavačka a ma omezene moznosti, kdyz jsem tam mel AEM Infinity tak se dosahlo jeste lepsiho prubehu kroutaku
osobne bych si udelal motor tak abych zachoval seriovy kompresni pomer, protoze ta pruznost je neskutecna
mel jsem v planu foukat 0,6 bar coz by nemel byt problem, protze greddy je obelhavačka a ma omezene moznosti, kdyz jsem tam mel AEM Infinity tak se dosahlo jeste lepsiho prubehu kroutaku
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Zajímavá řešení...
Varianty jsou různé a jistě z nich každá má něco do sebe... (Proti gustu žádný dišputát)
Můj osobní názor je však že je to celé nesmysl... Kdybych tak nutně toužil po výkonu okolo 400-500 koních a "turbo krouťáku" a abych je mj. dokázal efektivně využít i na silnici v co nejvíce situacích, tak bych prodal zetko, trošku něco pošetřil a koupil zachovalé Porsche Turbo 996 (zhruba stejně staré nebo o rok max dva starší jak máš Z).
Samozřejmě pokud nutně vyznáváš lásku k 350Z tak to možné není, ale pokud vyznáváš lásku za dobrým svezením než za nějakým znakem na kapotě....
Jistě.. mj. pokud někdo chce stavět úplně individuální kus nějakého auta, je to zajímavé, ale bývá to většinou ekonomická sebevražda a v konečném důsledku více patlání se v garáži oproti reálnému nájezdu a zážitkům za volantem... Při dobrém výběru a trošce štěstí při výběru 996 Turbo by to byl pravý opak ...cena v zásadě bez poklesu, v dané třídě jedna z největších možných spolehlivostí, resp. pravděpodobnost "ježdění" místo hrabání se pod tím - a vůbec schopnost výkon využít (když už je tak moc nutně potřeba).
Ale budiž, každý svého štěstí strůjcem a přeju ať jej dosáhneš ať už se vydáš cestou jakoukoli
Varianty jsou různé a jistě z nich každá má něco do sebe... (Proti gustu žádný dišputát)
Můj osobní názor je však že je to celé nesmysl... Kdybych tak nutně toužil po výkonu okolo 400-500 koních a "turbo krouťáku" a abych je mj. dokázal efektivně využít i na silnici v co nejvíce situacích, tak bych prodal zetko, trošku něco pošetřil a koupil zachovalé Porsche Turbo 996 (zhruba stejně staré nebo o rok max dva starší jak máš Z).
Samozřejmě pokud nutně vyznáváš lásku k 350Z tak to možné není, ale pokud vyznáváš lásku za dobrým svezením než za nějakým znakem na kapotě....
Jistě.. mj. pokud někdo chce stavět úplně individuální kus nějakého auta, je to zajímavé, ale bývá to většinou ekonomická sebevražda a v konečném důsledku více patlání se v garáži oproti reálnému nájezdu a zážitkům za volantem... Při dobrém výběru a trošce štěstí při výběru 996 Turbo by to byl pravý opak ...cena v zásadě bez poklesu, v dané třídě jedna z největších možných spolehlivostí, resp. pravděpodobnost "ježdění" místo hrabání se pod tím - a vůbec schopnost výkon využít (když už je tak moc nutně potřeba).
Ale budiž, každý svého štěstí strůjcem a přeju ať jej dosáhneš ať už se vydáš cestou jakoukoli
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
ZXman: nad tím jsem taky zvažoval že kdyby se mi nějak rychle VQ37VHR pokurvil (taky tam pujde 0,45-0,5) tak ho okovu na stejné kompresi a malinko vic fouknu jak ty píšeš třeba.Je třeba zachovat tu pružnost a tah od spoda co nejvíc,mít tam díru a čekat a nahoře mit o 100hp nevyužitelnych víc to by nebylo to pravé.
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Pokud máš motor v dobrým stavu, tak bych šel cestou přifouknutí toho co máš. Pokud zvolíš správný turbo, tak lepší úpravu v poměru cena/výkon asi nevymyslíš.
Swap bude časově i cenově náročnější a pokud tam nebudeš dávat úplně nový motor (což nebudeš), tak si nemůžeš bejt jistej v jakým je stavu a generálka starýho motoru celou tu úpravu jen prodraží.
Další věcí pak bude nárůst váhy a průběh kroutícího monentu. Pro street RWD auto s FI motorem bych spíš volil vyšší kompresi a nizší plnící tlak, protože v opačným případě budou změny v křivce krouťáku strašně markantní a jízda s tím autem jinde než na rovině nebude zrovna moc zábavná.
Swap bude časově i cenově náročnější a pokud tam nebudeš dávat úplně nový motor (což nebudeš), tak si nemůžeš bejt jistej v jakým je stavu a generálka starýho motoru celou tu úpravu jen prodraží.
Další věcí pak bude nárůst váhy a průběh kroutícího monentu. Pro street RWD auto s FI motorem bych spíš volil vyšší kompresi a nizší plnící tlak, protože v opačným případě budou změny v křivce krouťáku strašně markantní a jízda s tím autem jinde než na rovině nebude zrovna moc zábavná.
www.jfperformance.cz
-
Beaver
Ano, vůbec s tím na okreskách nejde jezdit, je to úplně nepoužitelný a ani to neboostuje, protože to má moc velký lag, atd. atd. atd. Dle místních teoretiků v následujícím videu asi situace od času 3:00 je upravená v nějakém programu, neb s takovým autem přece ani nejde předjíždět, vůbec to nemá výkon.
A to jde přitom o auto, které už má fakt velké turbo a výkon o další jednu turbo CRX navíc oproti tomu, co plánuje Grumble
A to jde přitom o auto, které už má fakt velké turbo a výkon o další jednu turbo CRX navíc oproti tomu, co plánuje Grumble
Tohle je podle tebe plně využitej potenciál toho auta na typickej českej okrsce? 
uz to tady nerozebirej vsichni jsme se shodli ze 2JZ je hovadina, bavime se o 350z !!!!!
2JZ at sustane v MK4 bez CAN bus sbernice
a nejsem teoretik vlastnim 350z twin turbo
2JZ at sustane v MK4 bez CAN bus sbernice
a nejsem teoretik vlastnim 350z twin turbo
-
Beaver
Neříkám nic o nějakém plném využití potenciálu, ale poukazuju na fakt, že 500 HP auto zdaleka není nezábavné, jak se někteří snaží tvrdit. Je navíc docela možné, že srovnávají třeba s 400-500 HP čtyřválcem, který musí být nafoukaný ještě víc, aby ten výkon dal a turbo se na něm bude dostávat do efektivních otáček už dost vysoko (typicky problém třeba u EVO). Taky jsem tu zatím nikde nezaregistroval, že by Grumble měl zájem jezdit jen po okreskách, notabene nutně vždycky na limitu.
Netvrdím, že z hlediska legálnosti a jednoduchosti zástavby je to 2JZ zrovna ideální, oturbení origo motoru minimálně usnadní klasickou STK s ohledem na typ a číslo motoru. Po světě ovšem 350Z s 2JZ jezdí evidentně to jde a funguje. Sběrnice nesběrnice
Platí očividně pravidlo, že kdo nechce, hledá důvod, kdo chce, hledá způsob 
Netvrdím, že z hlediska legálnosti a jednoduchosti zástavby je to 2JZ zrovna ideální, oturbení origo motoru minimálně usnadní klasickou STK s ohledem na typ a číslo motoru. Po světě ovšem 350Z s 2JZ jezdí evidentně to jde a funguje. Sběrnice nesběrnice
Přijde Beaver všem začne nadávat do teoretiků ,ale někde na fóru našel video
. Stim evem nemáš taky pravdu jezdim pravidelně ve třech IX 380-400 koniku(cpat tam víc je blazinec pak to nastává jak píše s) ,ale to nemá cenu říkat..
-
Beaver
380-400 není to samé jako 400-500
Ale dejme tomu, že to teda v EVO bude při 500 stejně dobré jak tvrdíš - potom určitě dává logiku, že čtyřválec s tím problém nemá a šestiválec s litrem objemu navíc s tím problém mít bude
Ty se mi asi zdáš... 
Beaver: nechtěl bych tu zbytečně off topicovat, takže k tomu víc dodávat nebudu, ale snad nechceš tvrdit, že řadový 6válec (nic proti téhle konstrukci, samotnýmu se mi dost líbí) s litinovým blokem nijak výrazně neovlivní rozložení váhy v karoserii, která byla konstruovaná pro hliníkovou V6.
Taky je asi docela nepopiratelný, že FI motor s o víc jak 2°vyšší statickou kompresí bude mít podstatně lepší průběh kroutícího momentu při podobným výkonu. To se pak samozřejmně projeví i dávkovatelnosti výkonu.
Osobně mi nepříjde nějaká velká výhra postavit motor, který bude mít sice vysoký max výkon, ale kroutící moment ti poskočí v rozsahu tisíce otáček o víc jak 300%, ale to je spíš otázka priorit
Taky je asi docela nepopiratelný, že FI motor s o víc jak 2°vyšší statickou kompresí bude mít podstatně lepší průběh kroutícího momentu při podobným výkonu. To se pak samozřejmně projeví i dávkovatelnosti výkonu.
Osobně mi nepříjde nějaká velká výhra postavit motor, který bude mít sice vysoký max výkon, ale kroutící moment ti poskočí v rozsahu tisíce otáček o víc jak 300%, ale to je spíš otázka priorit
www.jfperformance.cz
-
Beaver
K prioritám se musí vyjádřit Grumble. 2JZ bude určitě o 100 kilo těžší, ale turba na ten stock motor taky nemají nulovou váhu - potom bys musel nutně odsoudit i dodatečné oturbení jakožto narušení rozložení váhy... Schválně jsem mrknul na nějaké fotky kde sedí origo V6 a kde potom 2JZ po swapu a čelo motoru se nezdálo nějak výrazně vystrčené oproti originálu. Rozhodně neplatí, že by se z toho swapem stalo něco neovladatelného 
Hoši se divím že vubec oponujete TrotBeaveru
vždyt on sam denně v takových autech jezdí
a má snim zkušenosti tolik co nám se muže nechat zdát
jediný teoretik tady je on
: D
pač když se kouknu na jeho Show room tak tam nejde nic vidět že by něco dělal

Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
-
Beaver
Tak ještě že tu máme KriplChrista, co v nich denně jezdí 
ja te jednou potkat tak dostaneš takovou ránu že zaspíš vydání nové Supry
Kluci řikali že jseš takovej ubožaček že je škoda rany na tebe ale ja bych si tě vychutnal
teoretiku

Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
-
Beaver
Ale tak přece nebudeš tahat pěsti tam, kde se bude střílet
Asi na tebe bude taky škoda rány, ale zase těch pár korun bych v případě nouze obětoval 
Toto už je hodně trapny!! Nema to žadnou uroveň.
-
Beaver
Je, ale pokud někdo nejdřív uráží a pak vyhrožuje fyzickým násilím, tak aspoň ukáže, jaký je ubožák. A teď by se to mělo promazat neb Grumble si sám rozhodne co chce.
Beaver si holt preje aby vsichni meli motory od toyoty, stravili stavbou hodne let (protoze vetsinu casu stravi na foru psanim prispevku). Pak s nam bude spokojeny.
-
Beaver
Teď jsi na to kápnul, já jsem úplně odvázanej z toho, že se to tak vleče a považuju to za tak super zážitek, že to přeju i všem ostatním. Tobě je koukám už blbě z horka 
No tak hoši, v poklidu přeci. Držme pospolu. A když už, tak si argumenty k autům řekněte normálně.
Jinak já moc pro swapy nejsem. A zetko bych chtěl určitě s origo motorem, maximálně upravenym, ale pořád v atmu. Vyladěná atmosféra je prostě lepší než turbo. Ale kecat do toho nebudu, jdi za svým cílem, zase...zajímavé to bude...o tom žádná.
Jinak já moc pro swapy nejsem. A zetko bych chtěl určitě s origo motorem, maximálně upravenym, ale pořád v atmu. Vyladěná atmosféra je prostě lepší než turbo. Ale kecat do toho nebudu, jdi za svým cílem, zase...zajímavé to bude...o tom žádná.
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
Beaver píše: Přestaň prosím šířit bludy.
Beaver píše: Dle místních teoretiků ...
Beaver píše: Ty se mi asi zdáš...
Beaver píše:Tak ještě že tu máme KriplChrista, co v nich denně jezdí
Beaver píše:Ale tak přece nebudeš tahat pěsti tam, kde se bude střílet![]()
Tvoj spôsob komunikácie s okolitým svetom je dosť tragický a miestami až nepriateľnýBeaver píše: Tobě je koukám už blbě z horka
A ja sa tiež prikláňam k názoru že menej je niekedy viac. Mať auto s 500 koňami je cool ale na bežnej okreske je také stádo skôr na obtiaž a zvlášť ked je to ešte ťažší motor. Ono na drifty by bol takýto bastard fajn ale inak nič moc .
klííííííd 
Naposledy upravil(a) Grumble dne 08 črc 2015, 13:36, celkem upraveno 1 x.
Nissan 350z - White FAIRLADY Z