FABI - Mazda RX7 FD3S
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Mazda RX7 FD3S
cisto z technickeho hladiska sa presnost snimania zvysuje ak sa vzdialenost znizuje, bezne sa pre hallovu sondu pouziva 2mm a pod..
S vodním čerpadlem je možnost jít do elektriky. Což nabízí i pár zajímavých věcí jako je třeba dochlazování. Čerpadlo posilovače může být také elektrické a pak ti na řemenu zůstává jen alternátor.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
No to se lehko řekne takhle
Stovky tisíc trošku přeháníš. Altík to asi bude chtít posílit jestli tam je klasika 45A. To je fakt.
Čerpadlo posilovače seženeš levně i použité. Jakej to má odběr nevím. Používalo je třeba Volvo, Opel a další. Asi budu nějaké shánět pro FTO ať se zbavím zbytku klimatizace.
Co koukám na tenhle kit vodního čerpadla pro FD3S tak 8A a 750usd nevypadá zas tak hrozně. https://www.sakebombgarage.com/sbg-comp ... fd3s-rx-7/
Čerpadlo posilovače seženeš levně i použité. Jakej to má odběr nevím. Používalo je třeba Volvo, Opel a další. Asi budu nějaké shánět pro FTO ať se zbavím zbytku klimatizace.
Co koukám na tenhle kit vodního čerpadla pro FD3S tak 8A a 750usd nevypadá zas tak hrozně. https://www.sakebombgarage.com/sbg-comp ... fd3s-rx-7/
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Příprava na přívod vzduchu k filtru, bude to můj první "trubkovitý" výrobek z karbonu
Konečně se vyrobily objímky na řízení
Dále pak hrozná práce...příprava formy pro podběhy....hnus
A brzdové vedení mi přišlo
Dále pak hrozná práce...příprava formy pro podběhy....hnus
A brzdové vedení mi přišlo
A box na baterku jsem vyráběl.
Auto během 14 dní na lakování...během lakování udělám poslední karbony...nádechy na chladice, airdukty atp. A pak už finálsní skládání auta. Plán je aby to v červnu jezdilo...uvidime.
Auto během 14 dní na lakování...během lakování udělám poslední karbony...nádechy na chladice, airdukty atp. A pak už finálsní skládání auta. Plán je aby to v červnu jezdilo...uvidime.
cca 6 rokov dozadu Fabi - idem si vyrobiť lamino kapotu na nissana (ľahšia a lepšie odvetranie).... a teraz? nie je čo komentovať, len čumieť
a čakať kedy to bude hotové 
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
Je to skok, tenhle projekt mi hodně posunul výrobní skills a možnosti
Jestli lovíš gramy, tak ten držák baterky je docela overkill v porovnání s tím co jsme navrhovali do Fabie R5 Evo.
To byly dvě matice v podlaze, přes ně přilepenej plech se dvěmi zalemovanými hranami, střed jak ementál a přes to odlehčený popruh upnutý do těch děr.
Dva jednoduché ohýbané výpalky.
Asi by nebyl problém když tak něco podobného nakreslit znovu.
To byly dvě matice v podlaze, přes ně přilepenej plech se dvěmi zalemovanými hranami, střed jak ementál a přes to odlehčený popruh upnutý do těch děr.
Asi bych neřekl že honím gramyWoyta píše: ↑08 kvě 2022, 21:42Jestli lovíš gramy, tak ten držák baterky je docela overkill v porovnání s tím co jsme navrhovali do Fabie R5 Evo.
Tak zde další progress, vypadá to že se teď nic moc neděje, ale je to kopice už převážně drobných finiš věcí. Z posledních velkých věcí jsou tunely pro přívod vzduchu, resp formy na kterých se pracuje. Čekají mě ještě formy na podběhy, do kterých se mi teda velmi nechce ale to se nějak zvládne. Příští úterý jde auto do lakovny, věci z komaxu přijdou tento týden. Stále se snažím držet plánu že na konci června start a snad první pojezd někdě, pokud vše bude makat. Ale už se to blíží a jsem rád.
Auto odjelo do lakovny
Sání na cestě...zase se mi to nevim proč přilepilo....ale co už no. Už nic neřeším a valím to dál
Už mě ani nebaví se nasírat kolem toho
Sání na cestě...zase se mi to nevim proč přilepilo....ale co už no. Už nic neřeším a valím to dál
Pěkná práce ta forma. Jsem hrozně zvědavý jak se ti podaří první výrobek z té formy. Tohle bych chtěl zkusit ale mám z toho bobky. Kolik dáváš vrstev toho separátoru? Já dával i pět aby to šlo dobře oddělit. A taky jsem ještě zkoušel na separátor dát vosk a taky to fungovalo dobře.
Tak výrobek jsem včera vyloupnul, laminuju ted každý den laminuji tak výrobků bude víc tak to sem pak zase naházím. Když dělám formy používám vosk a PVA. 3x vosk + 1x PVA. když dělám karbonové výrobky pak si vždy na várku laminování objednávám nový separátor. A dávám 3x FMS plnič pórů a 4x NC700 Frekote. Ale kroutí se mi u toho prsty na nohou. Je to nejdražší položka na celém laminování ta separace dvě lahvičky 0,2L pošta balné maroš - 1050,- sem dával. A fkt kupuji po zkušenostech s přilepeným předkem vždy nový na každou várku laminování.Bery18 píše: ↑04 čer 2022, 14:14Pěkná práce ta forma. Jsem hrozně zvědavý jak se ti podaří první výrobek z té formy. Tohle bych chtěl zkusit ale mám z toho bobky. Kolik dáváš vrstev toho separátoru? Já dával i pět aby to šlo dobře oddělit. A taky jsem ještě zkoušel na separátor dát vosk a taky to fungovalo dobře.
Tak zde dávám poslední várku karbonů...Sání, airducty pro vodníka a IC a na olejáky. Zatím vše neořízlé to udělám až na autě. Na sání jsem velmi hrdý, techonologicky už dost složitý proces, který dopadl fkt dobře.
V rámci laminování mi chybí poslední 3 díly vyrobit. Ted o víkendu vyprodukuji první karbonkevlarový podběh a chybí mi vyrobit forma na druhý podběh a podběh samotný.....Hrozný patvar jsem zvědav jak to bude pasovat a jak moc to vydrží nápor kamenů.
V rámci laminování mi chybí poslední 3 díly vyrobit. Ted o víkendu vyprodukuji první karbonkevlarový podběh a chybí mi vyrobit forma na druhý podběh a podběh samotný.....Hrozný patvar jsem zvědav jak to bude pasovat a jak moc to vydrží nápor kamenů.
Naposledy upravil(a) 200sxfabi dne 10 čer 2022, 08:40, celkem upraveno 1 x.
A auto by mělo být behem týdne zpět nalakované pak už se pojede čistý finální skládání, na konec červn bych to rád už měl na oko po kupě a ladil zbylé věci (hydraulika serva nové hadice, zadní kosti stabíku, chlazení brzd hadice a držáky, lekovačky na karbony atp......
Tohle vlakno a tvoji praci uplne zeru, nebojis se toho, super napady i provedeni za co by se kolikrat profi firma nestydela
super progress a tesim se na dalsi prispevky a at to jde od ruky 
Díky díky