Pneu pro street

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pneu pro street

Příspěvek od Mattyno » 24 čer 2014, 05:17

Kde kupujete gumy?
Vybral jsem tyhle gumy na rx na zadek a nikde je namají. http://pneumatiky.heureka.cz/toyo-proxe ... 0-r18-93w/
Federal 595 rs-r už se nevyrábí?
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

LadaF

Příspěvek od LadaF » 24 čer 2014, 19:29

Mattyno píše:Kde kupujete gumy?
Vybral jsem tyhle gumy na rx na zadek a nikde je namají. http://pneumatiky.heureka.cz/toyo-proxe ... 0-r18-93w/
Federal 595 rs-r už se nevyrábí?
Federal 595 rs-r jsem před dvěma měsícema kupoval na nákupce měli je jako jediný skladem a druhej den od objednání jsem si je vyzvedával :D
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

Alex

Příspěvek od Alex » 02 srp 2014, 23:11

Zkoušel tady někdo ty nankang ns2r ? Dle referencí co jsme našel na netu jsou na suchu hodně dobré, ale vůbec nevím co na mokru a prý šíleně hučí, vybírám teď pneu doteď jsem jezdil už 3 sadu Hankook v12evo, které mi max vyhovovaly, krom toho že miznou před očima :), ale zkusil bych neco nového
RS13

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 03 srp 2014, 01:12

Alex píše:Zkoušel tady někdo ty nankang ns2r ? Dle referencí co jsme našel na netu jsou na suchu hodně dobré, ale vůbec nevím co na mokru a prý šíleně hučí, vybírám teď pneu doteď jsem jezdil už 3 sadu Hankook v12evo, které mi max vyhovovaly, krom toho že miznou před očima :), ale zkusil bych neco nového
Tak potom zkus Hankook RS-3
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

LANiN

Příspěvek od LANiN » 03 srp 2014, 10:16

Alex píše:Zkoušel tady někdo ty nankang ns2r ? Dle referencí co jsme našel na netu jsou na suchu hodně dobré, ale vůbec nevím co na mokru a prý šíleně hučí, vybírám teď pneu doteď jsem jezdil už 3 sadu Hankook v12evo, které mi max vyhovovaly, krom toho že miznou před očima :), ale zkusil bych neco nového
Ty Hankooky jsem mel predtim, ted mam Nexen9000.. Jsou trošku horší než hankooky ale na mokru se chovaj líp a vůbec nemizí, za tu cenu rozhodně pecka :smt002

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 03 srp 2014, 13:17

Jezdí na těch Hankook RS-3 někdo? Příští rok do nich asi půjdu. Achilles mají jen omezené rozměry, co jsem koukal k Bezouškům na stránky.

Streetkid

Příspěvek od Streetkid » 17 zář 2014, 21:27

mám je na obou svých autech a jsem spokojený. Nemůžu zatím posoudit, jak moc mizí, ale na suchu uplně studené lehce čitelně kloužou, po zahřátí paráda. Na mokru jsou slušně stabilní, narozdíl od Kumho KU-36, které jsou stejná třída, ale na mokru jsem se s něma málem zabil. Samozřejmě to není guma primárně na vodu :)
Ano, trochu hučí na některých asfaltech, ale většinou je klid. Jsou trochu nevyvážené z výroby a z formy mají na bocích "čudlíky", což drahé gumy nemají. Holt někde se ta nízká cena musela projevit, ale na směs a chování na vodě si nemůžu na skoro semislik stěžovat
'92 Civic 1.6+garrett T28: 270k/385 Nm @ 1,1 bar
'01 Clio Sport ph2 172

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 10 lis 2014, 11:15

Objevil jsem tuhle gumu, máte někdo zkušenost? Nebo kde se o tom něco dá sehnat.

http://pneumatiky.heureka.cz/yokohama-a ... 5-r16-89w/
Steering Media

Obrázek
Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím :-)
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti ;-)

malakai

Příspěvek od malakai » 13 lis 2014, 15:06

Prosím o radu, objednávám letní gumy na své Subaru a přemýšlím které, uvažuju nad:

http://pneumatiky.heureka.cz/yokohama-a ... 5-r17-87w/

nebo

http://pneumatiky.heureka.cz/federal-59 ... 5-r17-87w/

Co byste doporučili, případně něco jiného kolem těch cca 3tis za pneu.

DaveMax

Příspěvek od DaveMax » 13 lis 2014, 15:13

AD08 by mely snad lepit trochu vic, ale osobne jezdim Federaly a priste je budu kupovat znova. Vyborny na okruhu, okreskach, nehuci, na vode taky ujdou ;)
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)

BMarcellus

Příspěvek od BMarcellus » 13 lis 2014, 16:47

Zde se dá velmi dobře a přehledně vybírat i s honocením,který sedí. Gumy jsou i v kategoriích a v rámci nich jsou hodnocený a vybere si opravdu každý. Ceny a dostupnost pak porovnávám třeba na Heurece.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE 💙 Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně👍

LadaF

Příspěvek od LadaF » 13 lis 2014, 20:20

malakai píše:Prosím o radu, objednávám letní gumy na své Subaru a přemýšlím které, uvažuju nad:

nebo

federaly mám na Legu už druhou sezonu, na jaře tam půjde třetí sada (pokud jí seženu, jezdím drobet divný rozměry)
vydržej mi vždy jednu sezonu hrubého zacházení :D a na vodě jsem se ještě nepřizabil, tak jsem spokojenej
yokohamy jsem ještě nezkoušel, ale kluci s STÍčkama jsou s nima spokojený
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 22 pro 2014, 20:42

Tak RS-3 nedělají v rozměru, který chci :cry:
Takže volba padne asi na toto: http://www.goodyear.eu/cz_cs/tires/pass ... mmetric-2/

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 22 pro 2014, 21:01

Libas píše:Tak RS-3 nedělají v rozměru, který chci :cry:
Takže volba padne asi na toto: http://www.goodyear.eu/cz_cs/tires/pass ... mmetric-2/

Eagle F1 mohu za mě doporučit ;) Asymetric sice nevím..ale klasický jsou dobrý ;)

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 22 pro 2014, 21:06

Eagle F1 právě nic moc, ale Asymmetric jsou špička :-) Ovšem opět nejsou v mém požadovaném rozměru :lol: Takže vybírám dál, už tam nic moc na výběr není teda :-D

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 22 pro 2014, 22:24

A jaký potřebuješ rozměr? 215/45R17?
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 23 pro 2014, 09:52

malakai píše:Prosím o radu, objednávám letní gumy na své Subaru a přemýšlím které, uvažuju nad:

nebo

ja osobne by sim siel skor do Ad08 od Yokohama

nie vzdy ale dost casto sa poskodzuje behun u Federal

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 23 pro 2014, 09:55

Awatar píše:A jaký potřebuješ rozměr? 215/45R17?
215/40 R17

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 23 pro 2014, 10:34

blesk666 píše: ja osobne by sim siel skor do Ad08 od Yokohama

nie vzdy ale dost casto sa poskodzuje behun u Federal
Myslim si, že poškození běhounu u těch Federálů je až jeden z posledních problémů. Jako za ty prachy co to stojí to neni s#!*, ale třeba s AD08 se to moc srovnávat nedá, ať co se týká přilnavosti, odolnosti vůči teplu, km nájezd a další. Rozhodování je jednoduchý, chci lepší pneu, připlatím si, nemám na ní koupim federal. Jediná nevýhoda těch Yokoham je jejich dostupnost.
Libas píše:215/40 R17
To je fakt blbej rozměr, ani Bridgestone R002 se nedělaj ani Firestone SZ90. Ale dělají se Bridgestone S001 ve specifikaci pro A1, já je třeba jezdím na Octavii 3 RS benzín a i okruh (Slovakiaring) dali celkem obstojně. Mám specifikaci pro VW. Je to velmi povedená pneu, třeba o lvl jinde než Eagle F1 a obvzlášť na vodě. Má velký ramenní oblasti pro dobrou zatáčivost, v případě, že ji začneš přehřívat (což udělat UHP pneu na okruhu neni takový problém), tak ztrácí grip lineárně a dává to dostatečně a zavčas najevo. No a zas na druhou stranu tim, že se nejedná o pure fun/track day pneu tak funguje hodně dobře i na vodě.

http://www.bridgestone.cz/osobni-pneuma ... enza/s001/
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 23 pro 2014, 11:36

awatar: tie Bridgestone Potenza S001 nevies nahodou porovnat s CSC 2 a CSC5? tie mam odjazdene na O2RS tdi a hodnotim tie pneu na suchu aj mokre excelentne. akurat ma u CSC5 prekvapila este nizssia zivotnost ako CSC2 kde uz kritizovali prinizky najazd a ze CSC5 ho mala mat vyssi - nestalo sa tak a na daily aute som ich z 80% beznym rychlejsim kazdenim zlikvidoval za necele 2 mesiace a musel ich dat dozadu kde po cca dalsich 3-4tis km zacali neprijemne hucat a sezonu som dotrpel ledva ledva. cize real zivotnost asi 10-12tis km co sa blizi zivotnosti poloslicku.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 23 pro 2014, 13:29

blesk666 píše:awatar: tie Bridgestone Potenza S001 nevies nahodou porovnat s CSC 2 a CSC5? tie mam odjazdene na O2RS tdi a hodnotim tie pneu na suchu aj mokre excelentne. akurat ma u CSC5 prekvapila este nizssia zivotnost ako CSC2 kde uz kritizovali prinizky najazd a ze CSC5 ho mala mat vyssi - nestalo sa tak a na daily aute som ich z 80% beznym rychlejsim kazdenim zlikvidoval za necele 2 mesiace a musel ich dat dozadu kde po cca dalsich 3-4tis km zacali neprijemne hucat a sezonu som dotrpel ledva ledva. cize real zivotnost asi 10-12tis km co sa blizi zivotnosti poloslicku.
Omlouvám se, že se tak rozepíšu, ale nevim jak to napsat víc stručně. :lol:

1) mám osobní zkušenosti pouze s CSC2, je to poměrně oblíbená pneu, většinou pro lidi, kteří chtějí mít pohodlí, pneu která varuje hoooodně dopředu a má ve svém jméně sport. Bohužel se ale moc o sportovní pneu nejedná. Je to to samý jako O2, nebo O3 TDi, dává to majitel kredit sportovního auta, ale o sportvní auto se nejedná, jedná se hltače km se sportovním nádechem (a tuhle funkci plní dobře proto je tak oblíbená, stejně jako CSC). Jedná se o dobrou cestovní pneumatiku a srovnával bych jí spíš s Bridgestone Turanza ER300. S001 je pneumatika, která je i vyvíjena jako sportovní (má širší styčnou plochu s vozovkou, tužší bočnice a další). Je to jiný přístup k vývoji té pneumatiky a na výsledném dojmu je to znát. Několika lidem s O2RS (teda benzín verze) jsem právě doporučil ať zkusí S001, i přes to že neni tak pohodlná tak byly spokojení, protože úroveň přilnavosti, zpětné vazby a trakce je uplně jinde.

2) co se týká hlučnosti (která je způsobena pilovitým opotřebením), tak to je problém Octavií druhé generace, obvzláště pak RS verze. Při odvalování pneumatik vzniká pilovité opotřebení, to je jev který je daný a je přirozený (přední část dezénového bloku opouští při odvalování vozovku, bez výraznějšího působení sil, kdežto zadní část dezénového bloku se smýká). Jsou faktory, které dokážou urychlit tvorbu pilovitého opotřebení jako např. přenos kroutícího momentu, nerovnoměrné působení sil (geometrie, nízkoprofilové pneumatiky atd.), huštění (ať už přehuštění, nebo podhuštění). Některé moderní automobily kladou vyšší požadavky na přenos sil přes pneumatiky (nastavení podvozku, nastavení ESP, rozložení hmotnosti). A bohužel např. u Octavie 2 RS stačí udělat to, že pojedu na dovolenou naložim auto a neupravím tlak v pneu a pneu začnou po 1000km hučet tak, že se v tom autě nebude dát vydržet. Jedinou možností jak se proti tomuhle jevu bránit je zavčas otočit pneumatiky ve směru otáčení (rozuměj P za L), ale to lze pouze v případě, že se jedná o nesměrové pneumatiky. Dříve se od toho odrazovalo, jelikož docházelo k utahování kordu pneumatiky na jednu stranu a potom co se pneu otočila, kord se uvolnil a došlo k destrukci pneumatiky, tohle už xx let neplatí. Konstrukce pneumatiky je natolik tuhá, že k žádnému utahování už nedochází. Avšak otočení pneu nevyřeší problém s hlučnosti ihned, ale pouze dojde k tomu, že se postupně bude mírnit, až vymizí, pokud k tomu bude dostatečný prostor. Pilovité opotřebení se totiž začne překlápět na druhou stranu a k tomu nemusí dojít až do konce životnosti, záleží na velikosti pilovitého opotřebení.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

jarka

Příspěvek od jarka » 23 pro 2014, 15:17

Awatar píše:Myslim si, že poškození běhounu u těch Federálů je až jeden z posledních problémů. Jako za ty prachy co to stojí to neni s#!*, ale třeba s AD08 se to moc srovnávat nedá, ať co se týká přilnavosti, odolnosti vůči teplu, km nájezd a další. Rozhodování je jednoduchý, chci lepší pneu, připlatím si, nemám na ní koupim federal. Jediná nevýhoda těch Yokoham je jejich dostupnost.
Jaký jsou jejich další problémy? Mě už napadá jen hmotnost... Sice nemám širší srovnání s ostatníma pneu, ale mě přijdou velmi slušný (tuhá bočnice se směsí co mi vyhovuje - v létě při 27°C jsem je ani po 20minutách v Mostě neutavil). Myslíš, že AD08 by byla v Mostě rychlejší - popř. nevíte někdo o jejich porovnání na okruhu? Co jsem viděl testy Kumho KU-36 (což si myslím, že je guma na úrovni federalů) vs AD08, tak výsledným časem se lišily minimálně.
Hairdresser car

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 23 pro 2014, 15:39

jarka píše:Jaký jsou jejich další problémy? Mě už napadá jen hmotnost... Sice nemám širší srovnání s ostatníma pneu, ale mě přijdou velmi slušný (tuhá bočnice se směsí co mi vyhovuje - v létě při 27°C jsem je ani po 20minutách v Mostě neutavil). Myslíš, že AD08 by byla v Mostě rychlejší - popř. nevíte někdo o jejich porovnání na okruhu? Co jsem viděl testy Kumho KU-36 (což si myslím, že je guma na úrovni federalů) vs AD08, tak výsledným časem se lišily minimálně.
Tak to si s nima asi moc netahal, mě přijdou, že to nejsou pneu s nějakou úžasnou přilnavostí a přehřát je neni takovej problém. A taky nevím jak to mají s homologací, třeba v polsku jsou na Drift Open zakázány pro chybějící silniční homologaci. Často váha pneu je brána jako nevýhoda, ale ne vždy tomu tak je, vždy je potřeba vědět proč jsou ty pneu těžší. Někdy vyšší neodpružená hmotnost je vykoupena výhodou v jiné oblasti, ale samozřejmě nejde říct těžká pneu = dobrá pneu. Kumho KU36 bude podobná federalu RS-R, akorát má o něco měkčí bočnici. Neříkám, že ten Federal je špatná pneu, ale ta AD08 je zkrátka dál, ať co se týká přilnavosti, tepelný odolnosti, km nájezdu, tak zpětné vazby. Čas na okruhu je hodně zrádná záležitost, protože záleží na několika faktorech (proměnných) najednou: vozidlo, řidič, teplota vzduchu, teplota tratě, tlak v pneu (a ideální hodnota tlaku nemusí být pro obě pneu stejná). A taky co je to minimálně setina, desetina, vteřina a na jak dlouhý trati, také jak dlouho byly ty pneumatiky schopné udržet ten dobrý čas atd.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

jarka

Příspěvek od jarka » 23 pro 2014, 16:39

awatar: No já mám právě pocit, že nějaký trochu lepší semi-slick (což si myslím AD08 bude), už nebude o moc rychlejší. Jinak co se týká tahání v Mostě, tak úplně v klidu zvládly v jeden den 3 stinty po 10 kolech a z toho bylo 17 kol pod 2minuty (z nich pak 9kol pod 1:59,5 a 2 kola těsně pod 1:59) - auto (CTR, 235ps, cca 1100kg + 85kg spolujezdec) a celou dobu byly gumy naprosto konzistentní. Dokonce jsem si ani v posledním stintu nevšiml, že jsem prorazil pravou zadní o obrubník (díra 5-10mm v průměru, takže tlak okamžitě 0 a poslední ostré kolo bylo pořád 1:59,8). Všiml jsem si toho až na pumpě, kam jsem pak jel dotankovat, že je ta zadní nějaká lehce měkkčí. Jinak tlaky byly 2.25b předek, 2.05b zadek - vždy na konci stintu.

Já jsem trochu zvažoval Kumho ECSTA V70A (z John Cooperu Works GP - rozměr ideálních 215/40R17), ale co jsem viděl na netu výdrž, tak jsem to zas pustil z hlavy. Jediný co myslím, bude někde úplně jinde tak už jen slick :twisted: (to mi je zas ale líto auta :) ). Průser všech těhle lepších gum, už ale bude cena z jiný ligy a výdrž strašná.
Hairdresser car

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 23 pro 2014, 16:59

jarka: ani RS-R a ani AD08 nejsou semislicky, jsou to UHP pneu určený pro sportovní ježdění a track days.

Od Yokohamy je semislick A048 a od Federalu FZ-201

Pokud si během těch 10kol nedochlazoval, tak to ti to vyšlo dobře. Jak už jsem řek, špatný nejsou spousta lidí je používá a jsou s nima spokojený, ale existují i lepší volby.

Já teď jezdím Achilles 123S a jsem spokojený, grip lepší jak RS-R o dost, ale problém je trochu životnost. Kdybych si mohl vybrat tak dám buď Bridgestone RE11S, nebo RE55S, ale tam je dost problém s dostupností a cenou. Pak jsem zvažoval Hankook RS3, který si ve státech lidi dost chválej, ale nemám s nima přímou zkušenost.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Odpovědět