Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

svobyrider

Re: Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

Příspěvek od svobyrider » 22 lis 2013, 10:46

tyhle mám já...http://workwheelsusa.com/product.php?ca ... &wheel=121 stejnej matroš co sem dával Blesk a mě nevydrželi...
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

SpideX

Příspěvek od SpideX » 23 lis 2013, 10:23

Moc hezky jsi je umyl :) Ještě jednou se omlouvám že jsem to nestihl... Jinak jestli se ještě ukážeš ukážu Ti matice Buddy Club co jsem na nich měl... Na těch můžeš skákat při utahováni a drží jako blázen :D Zkoušel jsem utahnout i našikmo nasazeným klíčem a nežvejkly se... Je pravda že jsou dražší než d1 atd ale ta kvalita za to stojí... Já bych neměnil a doporučuju
další tuctovej K20 swap

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 23 lis 2013, 20:39

Ty Buddy Cluby byly první které jsem hledal ale nenašel jsem jiné barevné provedení než ty co máš ty nebo se dělají i jiné barvy? :D chtěl bych takovou světle modrou ideálně :D ty 5zigen maji hezkou barvu a jestli jsou kované tak by neměl bejt problém ne?

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 23 lis 2013, 20:42

moc pekne kola ;)
a k maticim mam nazor jednoduchy, hlinikove matice at mi drzi treba SPtku ale urcite ne kola. Ten material se na to jednoduse nehodi a nebo sou ve Work amateri :D
93´Rx-7 FD

SpideX

Příspěvek od SpideX » 24 lis 2013, 00:40

Je fakt ze se dela asi jen jedno barevne provedeni... Ale vis jak a jak pise metan... Drzi to kola a ne spz... dneska to neni prdel když se vsechno fejkuje volk matoce work atd atd... Ty buddy cluby jsou tak nejak jistota a tezko narazis na fejk...
další tuctovej K20 swap

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 25 lis 2013, 02:00

Náhodou nevíte někdo o zadním poface USA nárazníku na CRX 2g :) ? Udělalo by mi to opravdu radost a hlavně dobře zaplatím :D :D :D když bude dobrej :)

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 25 lis 2013, 10:53

ja mam 5Zigen matice taktiez na aute uz cca 6-7 rokov a bez problemov... Ono aj zalezi ako to utahujes - napr. je dolezite aby sa to neutahovalo pistolou, ale rucne a potom momentovym klucom na spravny moment... Potom nemoze byt akykolvek problem... Tiez som predal jednemu zakaznikovi a on ich za rok strhol, no mohol za to dementsky pristup v pneu servise...

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 09 pro 2013, 21:05

Tak mám tu další raritku :) originál loketka další šuplík kam schovat papírky od sušenek :D :D
Obrázek

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 21 led 2014, 04:00

Dneska mě dorazily silentbloky do hlavních ramen od Sumisu které jsem u něho nechal při koupi auta a sešlo se mi tu zase pár věcí plus jsem upravil můj Spec list trochu jsem ho zpřehlednil a doplnil :) Gumy jsem sehnal stejně jako kola od Spidexe v super stavu zatím Yokohamy S Drive do budoucna budou AD08 teď jsem ale velice rád za tyhle :) a samolepka Fujiwara Tofu je taková menší recese než bude celolak :D

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 21 led 2014, 15:37

I ty brute :lol:
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 21 led 2014, 23:39

Sranda musí bejt :D :D v práci si země dělalá kamarád srandu že jsem Pan Tofu :D

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 07 lis 2014, 07:35

Po své delší neaktivitě to tu trochu aktualizuji fotky dodám až bude čas to proč jsem projekt na nějakou dobu odstavil bylo hlavně proto že jsem si našel holku takže teď když jsem holku poslal do kopřiv můžeme pokračovat dál :D . Tento měsíc se objednají díly do motoru a bude se dodělávat hlava během toho mi kamarád přiveze z anglie výfuk od Buddy Club konkrétně spec II a pod stromeček si nadělím svody od Tegiwi kopie Toda V2 tím bych měl dost projekt posunout už toho totiž moc nechybý a tak na jaře doufám že vyjedu a ukážu se na některých srazech. Co je ovšem problém který jsem nečekal že kastle na tom není až tak růžově jak jsem si původně myslel až dám fotky pochopíte proč vyndal jsem z auta pomalu celý interier kvůli váze a tak mám v autě jenom jednu sedačku a kolem sebe samej plech Kanjo style hadr celkem se mi to líbí :D to je ale jenom zatím a hlavně jenom na sprinty není problém vše dát zpět a udělat z toho krásné seriové CRX to jenom pro rejpavé auto chci teď hlavně funkční takže nejdřív se dodělá Performance stránka a potom budu řešit vzhled takže auto bude sice pro někoho hnusný nebo hromada šrotu ale tak to prostě je nejsu přeci milionáár :D mimochodem upravil jsem trochu Spec list dílů které budou použity v motoru.

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 08 lis 2014, 11:40

infinity píše:nechci ti brat iluze, ale s timto planovanym setup horkotezko dostanes z 1,6ky 200koni. A pokud je dosahnes tak zjistis ze je to stejne malo protoze nebudes mit vice jak 170-180nm...a prevodovce (i s zkracnea s FD) bude stejne chybet jeden kvalt, kazdej kdo jezdi vi ze dulezite je zrychleni spise 100-200 a tam jsou proste nizkobojemove atmosfery strasne slabe...jasne 1 2 3 rychlost bude hell, tale to tak maximlne zapusobis na motokarove kamarady...nemluve o zivostnosti a starostech kolem. Muzes juknout tady, treba se ti bude neco i hodit http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... highlight=

nechci ti samozrejme brat iluze a nadseni, ale ber to jako radu nez v tom za 200litru a zjistis ze mas neprodejny auto, ktere jede jako cipla oktavka s rodinou na vylete...
+1000. Tema hezky a ambice take... Nicmene budes toho litovat - stejne tam pak nacpes K20. :-D Ja s takovym Cerem jezdil a nepopsatelnej zazitek... Drzim palce.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

tel. 608 372 848

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 09 lis 2014, 08:07

:) Díky za názor můj cíl už jsem napsal několikrát hlavně cíl toho projektu je taky jasně napsán asi se to zdá nepochopitelné když do toho chci dát tolik peněz a mít "jenom" cca 200 koní a ještě k tomu 1.6 když bych za ty peníze nebo dokonce i méně mohl mít díky swapu ať už za ITR, K20 popřípadě B20 více koní zdá se to nerozumné ale já se nehoním za tím abych měl co nejvíc koní jako by to asi chtěla většina, nevím proč mi to každý takhle vymlouvá když bych to měl rozebrat tak K20 je dost problémů za jedno je teda velká váha na předku a zástavba do CRX sebou nese poměrně dost komplikací, navíc bych se dostal do jiné kategorie ve sprintech a zrovna ve 2 litru je velká konkurence to samé je B20 a ITR změna kategorie každý se tlačí do 2 litru proč trochu neoživit 1.6ky a vytvořit zase pro jiné konkurenci a trochu pozvednout úroveň sprintu u nás dát dalším lidem motivaci a inspiraci pro podobné projekty. Další věc více výkonu a kroutáku teď mě neberte někteří za slovo samozřejmě záleží na dalších faktorech jako jsou gumy, povrch, zkušenosti řidiče a podobně nic méně u K20 nebo upravené B20 by to pro mě na sprintech díky váze CRX bylo těžší 1,2 to bude hrabat což je špatně a více bych s tím bojoval proto je dle mého 200 koní tak akorát na tak lehké auto a v neposlední řadě se mi líbí to že to bude pořád jenom 1.6ka v přes 20 let staré jebce s malým motůrkem a dokáže potrápit ty silná nová auta, něco na tom prostě je má to své kouzlo. Trochu mě mrzí že když se takhle s lidma bavím tak mě demotivují podobnýmy názory tuhle stavbu beru jako celek a chci auto funkční perfektně vyladěné co se performance stránky týče a až skončím se sprinty tak vzhledově originální CRX s trochu lepším motorem které jednou bude mít hodnotu a já sním budu jezdit už jenom tak občas pro zábavu jako starý mládenec.

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 09 lis 2014, 09:37

Tak abych ti objasnil fakta - vypada to ze jsi mladej (podle prispevku vidim sebe pred 10ti lety :D ) - tim te nechci urazit ani nic jinyho. K20 s prevodovkou je lehci jak cela B16ka... Dale pokud chces tolik penez vyhodit pouze pro priblble CZ "sprinty" kterym uz je u nas konec tak je to za me velka skoda (nake ty kategorie 1.3, 1.6, 2.0 atd ve svete vubec neexistuji tim padem nemas s cim srovnavat)... Resit jestli neco hrabe nehrabe je uplne zcestne - musis mi proste GUMY. :D

Finale: Neradim ti K20 kvuli vykonu, ale kvuli prubehu a spolehlivosti spolu s krasnym 6ti kvaltem a hlavne neresis ladeni a podobny picoviny ktery te budou stat balik s kterym mozna ani nepocitas... Jestli chces ty "novy silny auta" potrapit jinak nez od semaforu, tak K20 by to opravdu dokazala... :wink:

Vubec nevim proc jsem zde ztratil svuj cas kdyz si z toho zrejme nic nevemes (asi proto ze jsem byl kdysi strasne zarytej Hondar kterej chtel dobyvat sprinty :mrgreen: - mel jsem jak ED9 s B16 tak potom i EE8), ale mel jsem proste nutkani sem prispet. Je to pisnicka kterou jsem slysel a zazil xx-krat ve svem okoli a vim jak to v drtive vetsine dopadlo.

Jak ti psal uz na zacatku Wotan... Zkus se s nim sejit a pochopis. :lol:

Nechci te odradit, ale treba se zamyslis... Jsme na foru kde ma kazdej pravo prispet ne? :wink:

tel. 608 372 848

jagy

Příspěvek od jagy » 09 lis 2014, 11:28

Neda se nez souhlasit, jednoznacne volit K20. Lidi tomu neveri, ale casem stejne k tomu dojdou sami... jen o XX desitek tisic lehci. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 09 lis 2014, 17:12

Já jsem tím chtěl jenom říct že mě spíš zamrzelo jak mě od toho každej takhle odrazuje. Pak jsou tu lidé kteří o tom neví vůbec nic někde něco slyšeli a papouškují to dál a koluje tak spousta fámů spoustu lidí o tom vědí málo a tvrdí lidem hlouposti je toho plnej honda-club a já který se učí za pochodu se musím spoléhat na informace co si najdu na internetu kontaktovat lidi kteří mají podobné věci za sebou a podobně kdo se v tom má potom vyznat když každý tvrdí něco jiného :D . Já jsem rád za každou radu to určitě ano a vítám každý názor ale když si založím téma o 1.6 diskutuje se tu o 2.0 :D možná kdybych projekt neměl už v půlce zvážil bych variantu K20 samozřejmě mě to také napadlo a bylo by to hned po ITR nejlevnější řešení. Zatím jsem v tom ale finančně velmi přijatelně a když nebudou žádné velké komplikace lehce přesáhnu cenu swapu Zemi neber to prosím jako nějaký útok a vzdor mladého kluka který nepříjmá názory druhých a slepě kráčí tam kam ukazuje :D to vůbec ne. Tento projekt u nás je určitě skvělej

http://www.typer.cz/projekty_view.php?id=38

https://www.youtube.com/watch?v=rRtkSba ... g&index=27

CRX s tímto motorem opravdu dokáže potrápit i CTR s větším výkonem jsem si toho vědom :)

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 09 lis 2014, 18:05

Tvoje volba. :-) Jinak K20CRX je po smrti... :-( Na tom videu bylo tak v 80% co nakonec umelo a LP gumu melo na draty... RIP

tel. 608 372 848

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 10 lis 2014, 07:51

To je škoda takové práce na tom a skončí takhle

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 12 lis 2014, 13:55

Z hlediska výkonu má K20 nepopiratelně vyšší potenciál než B16 to je bez debat. Problém bych spíš viděl v náročnosti swapu jako takovýho. Celkově to není levná záležitost a pokud jsi na to sám a nemáš nějak rozumně vybavenou dílnu (zvedák, jeřáb na motor, ...) tak celá práce může být i solidní opruz. Taky mi příjde, že v motorovým prostoru céra je K20 hodně na knap kvůli výšce hlavy a sání, ale to už je spíš drobnost.

Pokud má člověk představu o tom co může očekávat od podčtvercovýho maloobjemovýho motoru, tak bych v úpravě B16 neviděl problém. 200hp při zachování rozumný životnosti motoru je ale docela vysoký cíl, protože ti to dělá litrový výkon 125hp/l. Což je, pokud vím, nejvyšší specifický výkon dosahovaný sériovým atmosférickým motorem (Porsche GT3 RS).

Budeš muset pořádně optimalizovat proudění plynů v motoru. Nejdřív si vypočítej jaký CFM budeš potřebovat pro dosažení požadovanýho výkonu. Pak to porovnej s tím kolik je schopná dosáhnout B16 hlava s tvojí vačkou a při jakých otáčkách. Kvůli životnosti motoru bych se otáčkama zastavil někde kolem 9200 ot/min. Tam vychází střední pístová rychlost pod 24m/s což by mělo být ještě přijatelný.

Ojnice to chtělo spíš lehčí Ičkový místo těžších Háčkových, protože takhle si přidal váhy na komponenty, který budou zvyšovat namáhání motoru ve vysokých otáčkách. Taky by to chtělo ARPy na uchycení kliky a nejspíš i klec zpevňující mosty uložení kliky (mám pocit že B16 jí nemá), protože uložení kliky bude víc namáhaný ve vysokých otáčkách.

Ideální by bylo osadit motor 4 klapkou, aby si do něj dostal maximální množství vzduchu. Tady by si ale potřeboval ECU, která dokáže řídit motor podle Alfa/N (nevím jestli to Hondata dokáže) a né podle MAPu, protože to si se 4 klapkou většinou moc nerozumí. Taky je otázka, jak to zvládne zapalování ve vysokých otáčkách. Je možný, že kombinace cívka + mech. rozdělovač nebude schopná podat dost energie. Pak by to chtělo použít spíš COPéčka. To by opět vedlo k pořízení nějaký plně laditelný jednotky s podporou COP. Taky by bylo dobrý, aby jednotka hlídala knock a třeba ještě EGT, protože pro požadovaný výkon se bude spalovací cyklus pohybovat blízko limitních hranic.
www.jfperformance.cz

Beaver

Příspěvek od Beaver » 12 lis 2014, 15:21

Já se obávám, že i tak to je spíš nedosažitelná hodnota pokud ten motor má být použitelný víc jak jednu dvě sezóny. Na podobné výkony se ladily 1.6 4A-GE 20v od Toyoty pro závodní použití, točily hrubě přes 10 tisíc, 4klapku mají v sérii a samozřejmě Toyotí VVT variabilní časování ventilů. Výkon v sérii 160, resp. 165 koní v sérii podle generace. Takže pokud bude chtít z toho objemu výkon 200 koní, bude muset posunout otáčky nahoru, opotřebení radikálně vzroste a aby to fungovalo, tak by byl ideální blueprinting toho motoru od základu - ojnice váhově srovnat, ideálně použít lehký a pevný, co půjde tak zamrazit, uložení kliky vyztužit jak už psal LJay, atd. A samozřejmě naladit to od základu se standalone.

Mě z toho tak nějak vychází, že nějaký decentní NOS kit by to řešil mnohem levněji a elegantněji.

jagy

Příspěvek od jagy » 12 lis 2014, 15:30

200ps z 1.6 neni nic extremniho. Nissan to mel v serii u SR16VE N1 a videl jsem nekolik motoru SR16VE (175ps serie) s lehkyma upravama pres 200ps. Zadne 4klapky, ani standalone ECU nejsou potreba.

125ps/l je vykon, co maji prumerne upravene SR20VE (viz. almeragt zde na foru, seriovy motor jen s N1 vackama 240ps, bez zasahu do hlavy, bloku). B-cko je dobry motor a pokud se udela setup spravne, nevidim problem...

Takovy obecny setup, co bych resil:
- pisty cca 12.5:1 (cim lehci, tim lepsi) + lehke ojnice
- vacky ??? + pruziny
- lehce upravit hlavu
- saci svody by mohly stacit nejake koupene + uprava (porting, klapka, saci trubka s velocity stackem)
- Tri-y svody + 70mm vyfuk
- naladit ECU

Pokud to bude mit 180-200ps, kratky prevod (mas), lehkou kastli s dobrym podvozkem a brzdama, tak to bude super zabava na okresky i okruhy. Na sprinty bych se vykaslal a usetril si penize...
GR Yaris

Beaver

Příspěvek od Beaver » 12 lis 2014, 16:51

Porovnávat to s litrovým výkonem dvoulitru není úplně šťastné - čím menší objem, tím hůř z něj budeš ten výkon dolovat. Můžeš výkon vyhonit nahoru i bez čtyřklapky a nebo standalone, ale nikdy neokecáš fyzikální zákony. Pro vyšší výkon budeš muset spálit víc směsi za stejný čas a to u atmosféry naženeš jedině otáčkama nebo zlepšením účinnosti. Fandím Sabriovi ať se mu daří s motorem, ale jeho laťka je prostě podle mě trochu moc vysoko :)

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 12 lis 2014, 17:20

Kdyz uz mermomocí zachovat 1.6 tak B16B a byl by klid... Jeden budu mozna v dohledne dobe dodavat...

tel. 608 372 848

jagy

Příspěvek od jagy » 12 lis 2014, 18:57

Beaver píše:Porovnávat to s litrovým výkonem dvoulitru není úplně šťastné - čím menší objem, tím hůř z něj budeš ten výkon dolovat. Můžeš výkon vyhonit nahoru i bez čtyřklapky a nebo standalone, ale nikdy neokecáš fyzikální zákony. Pro vyšší výkon budeš muset spálit víc směsi za stejný čas a to u atmosféry naženeš jedině otáčkama nebo zlepšením účinnosti. Fandím Sabriovi ať se mu daří s motorem, ale jeho laťka je prostě podle mě trochu moc vysoko :)
A jaky to ma vliv, ze na 2.0l to jde lepe, nez na 1.6l? Nevidim duvod... 125hp/l ma hodne motoru i v serii, upravene no problem proc by na fyzikalni zakony potreboval 4klapku a standalone ECU? Nevim, mozna to beres podle Toyoty, ale pro B16 to neni nic nedosazitelneho.

Kazdopadne za me take hodne stesti, kdyz pujde chytre dle planu, tak se to vydari.
GR Yaris

Zamčeno