Do středy jí potřebuju mít v autě samozřejmě
Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar
a nevíš kde jí koupit, teď jsem koukal do kelly, tam nic a v Toyotě se bojím, že jí mít nebudou (přece jen 120A pojistka nevyhoří každý den.....) 
Toyota MR2 SW20
-
Beaver
Toyota ji asi mít bude, ale cena nejspíš bude na hlavu. Já to budu řešit až budu mít auto doma, ty pojistky jsou relativně za dobrý ceny na ebay. Do středy samozřejmě ale nedojdou 
tak snad nebude stat litr
pak jedině vrakáč, mohla by byt stejná s nějakým avensem, yarinem, nebo jiným tucťákem 
Naposledy upravil(a) Bubaak dne 13 čer 2014, 21:43, celkem upraveno 1 x.
Toyota MR2 SW20
-
Beaver
Zkus vrakec. Jinak to proklemuj a objednej z eBay 
http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-120A-A ... ad&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/Blocksicherung- ... 4aba0c7e0a
http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-120A-A ... ad&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/Blocksicherung- ... 4aba0c7e0a
Pojistku jsem nakonec koupil v Elitu za cca 120,-kč, v Toyotě řekli že jí nemaj, protože když blafne, musí být něco joo zle a pak není problem na ní čekat.....
Altík je opět opraven, je tam nový rotor a regulátor, takže krom obalu už je celý nový
Takže děkuji panu Váňovi http://alternatory-startery.cz/ za příkladnou rychlos a perfektní spolupráci
A teď už hurá na Balaton

Altík je opět opraven, je tam nový rotor a regulátor, takže krom obalu už je celý nový
Takže děkuji panu Váňovi http://alternatory-startery.cz/ za příkladnou rychlos a perfektní spolupráci
A teď už hurá na Balaton
Toyota MR2 SW20
Konečně jsem obul origo kola, když 16" po dni v mostě řekli že už toho maj dost...
Jediný kdo dělal správný rozměr (195/60 R14 a 205/60 R14) byl falken s řadou 912, žvejkaj se pěkně a při brždění je cítit, že zadek je trochu přebržděný (vepředu jsou jednopístky s AW11 místo dvoupístků). Takže jsem donucen repasovat konečně ty třmený co se mi tu valej
Jinak sedí krásně a i po ostřejší jízdě, kdy se gumy žvejkaly si nehvizdli, navíc mám poserproužky asi 0,5-1cm

Jediný kdo dělal správný rozměr (195/60 R14 a 205/60 R14) byl falken s řadou 912, žvejkaj se pěkně a při brždění je cítit, že zadek je trochu přebržděný (vepředu jsou jednopístky s AW11 místo dvoupístků). Takže jsem donucen repasovat konečně ty třmený co se mi tu valej
Jinak sedí krásně a i po ostřejší jízdě, kdy se gumy žvejkaly si nehvizdli, navíc mám poserproužky asi 0,5-1cm
Toyota MR2 SW20
-
Idaho von Věšín
bubaak > když si pro ni přijedes a vndáš si ji z auta tak je tvoje.. pár celicích kabeláží tu je a jsou shodné.. Postou bych to nestíhal a cestu jsme mel do práglu dnes 
Idaho, děkuji za nabídku, v plánu zastavit se mám už dýl, ale pojistku již mám, hořelo to strašně a nakonec se vše povedlo
Jinak dnes se vrátily opískovaný brzdy, takže odmaštěno, vyfoukáno, vyčištěno, rozebráno a začlo se s matláním barvy

Jinak dnes se vrátily opískovaný brzdy, takže odmaštěno, vyfoukáno, vyčištěno, rozebráno a začlo se s matláním barvy
Toyota MR2 SW20
A brzdy jsou na autě,Jednopístky z AW11 (nevim kde se tam vzaly) nahradily SW20 dvoupístky (1989-91). Je zajímavé jak se změnil brzdný učinek a chod pedálu, ale závěry udělám až po mostě a par km na svých kopcích

Toyota MR2 SW20
Brzdy fungují
Konečně si mohu dovolit brzdit dýl do zatáčky, anichž bych se bál, že mi uteče zadek do zatáčky. Na okruhu díky jednomu ochotném majiteli Škody Octavie/a Ig (nevim a googlit to nebudu) RS TDI, jsem si vyzkoušel i brždění uprostřed zatáčky, ale tam fyziku prostě neukecám
Nástup brzd je ale trošičku mírnější, takže na okresce už to není jen ťuknutí o brzdu, ale musím jí šlápnout trochu víc, nevíc do kopce a po rovince mi chybí trochu to hození zadkem, takže musím brzdit později a razantněji
Ale z kopce už se konečně nebojím sešlápnout brzdu
Celkově brzdy fungují líp a líp si rozumí s 25 let starým ABS
Takže spokojenost
Gumy
Bál jsem že se budou žvejkat s profilem 60, ale žvejkaj se, takže zadek poutíká méně často
A na originálním rozměru musím uznat, že proměřuje tachometr, ale tímhle končím negativa
Díky tomu že se gumy žvejkaj, člověk ví o něco dřív, že se blíži k nějaky kulišárně, takže do smýknutí zadku dochází daleko plynuleji a řiditelněji, navic hranice mezi dobrý/v hodinách je větší, takže už se tolik nebojím když pouteče a jízda je plynulejší.
K tomu se zlepšila dynamika a komfort na českých cestách
Takže taky spokojenost
A teď jedno negaitvum,
V Mostě mi asi fouklo těsnění pod hlavou
Když jsem po páté jizdě chladil motor, vylětěla z nádobky voda, zatím se zdá, že voda není v oleji, motor se pří 100km cesty domu a udržování konstatni rychlosti 100Km/h nepřehříval, ale pod víčkem na ventilovém víku je pěknej tlak a jde z něj pára

Konečně si mohu dovolit brzdit dýl do zatáčky, anichž bych se bál, že mi uteče zadek do zatáčky. Na okruhu díky jednomu ochotném majiteli Škody Octavie/a Ig (nevim a googlit to nebudu) RS TDI, jsem si vyzkoušel i brždění uprostřed zatáčky, ale tam fyziku prostě neukecám
Nástup brzd je ale trošičku mírnější, takže na okresce už to není jen ťuknutí o brzdu, ale musím jí šlápnout trochu víc, nevíc do kopce a po rovince mi chybí trochu to hození zadkem, takže musím brzdit později a razantněji
Celkově brzdy fungují líp a líp si rozumí s 25 let starým ABS
Takže spokojenost
Gumy
Bál jsem že se budou žvejkat s profilem 60, ale žvejkaj se, takže zadek poutíká méně často
A na originálním rozměru musím uznat, že proměřuje tachometr, ale tímhle končím negativa
Díky tomu že se gumy žvejkaj, člověk ví o něco dřív, že se blíži k nějaky kulišárně, takže do smýknutí zadku dochází daleko plynuleji a řiditelněji, navic hranice mezi dobrý/v hodinách je větší, takže už se tolik nebojím když pouteče a jízda je plynulejší.
K tomu se zlepšila dynamika a komfort na českých cestách
Takže taky spokojenost
A teď jedno negaitvum,
V Mostě mi asi fouklo těsnění pod hlavou
Když jsem po páté jizdě chladil motor, vylětěla z nádobky voda, zatím se zdá, že voda není v oleji, motor se pří 100km cesty domu a udržování konstatni rychlosti 100Km/h nepřehříval, ale pod víčkem na ventilovém víku je pěknej tlak a jde z něj pára
Toyota MR2 SW20
Sakra chtěl jsem stebou pokecat, ale tak nějak nebyl čas, nebo jsem tě neviděl u auta.
To těsnění pod hlavou asi bude, přesně to samé se mi stalo na jaře, měl jsem ještě originál, tak jsem to trochu i čekal, teď mám kovové Cometicsa a zatím super, sice dočím max 5500ot, vím mám strach, stačil mi ten porod vyndat hlavu.
Ale jinak pěkný
To těsnění pod hlavou asi bude, přesně to samé se mi stalo na jaře, měl jsem ještě originál, tak jsem to trochu i čekal, teď mám kovové Cometicsa a zatím super, sice dočím max 5500ot, vím mám strach, stačil mi ten porod vyndat hlavu.
Ale jinak pěkný
Já jsem taky minulej měsíc v Mostě odpálil těsnění u Eclipse...Ale hned při první jizdě...

Mitsubishi Eclipse 1G GS
Ford Puma 1,7VCT - Prodána kamarádovi
Fiat Cinquecento 1,1 s upraveným motorem ( dárce motoru pro MK1 )
Fiat Uno mk1 - příprava na swap za něco točivějšího
Fiat Uno Logo 5dv - dárce
Fiat Uno Logo 3dv - První auto ( ve 14 letech )
Ford Puma 1,7VCT - Prodána kamarádovi
Fiat Cinquecento 1,1 s upraveným motorem ( dárce motoru pro MK1 )
Fiat Uno mk1 - příprava na swap za něco točivějšího
Fiat Uno Logo 5dv - dárce
Fiat Uno Logo 3dv - První auto ( ve 14 letech )
Potvrzeno, těsnění pod hlavou fouklo. Když dvorní mechanik viděl co tam je všude těsnění, tak se mám na co těšit 
Toyota MR2 SW20
-
Idaho von Věšín
Tak strašné to není. kup tesnící sadu na hlavu z ebaye nebo si kup papír a vytsřihej si to sám na míru . Tu tesnící sadu z ebaye - nepoužívej tesnení pod hlavu a gufera, vem ji jen kvuli té tuně pičovinek všude možne.. Pokud bys to kupoval v Toy zaplatíš 3-5x více i za cenu té ztraty v tesnení hlavy a guferách.. )Bubaak píše:Potvrzeno, těsnění pod hlavou fouklo. Když dvorní mechanik viděl co tam je všude těsnění, tak se mám na co těšit
Jojo to máš pravdu, co jsem koukal v zahraničí tak sada od
Toyota +7000,-
ebay -2000,- vč. dopravy
Tak teď ještě navštívit Toyaře v čr.... pak to rozhodit, zjistit že to nemá cenu a skočit ze skaly a MRše hodit lano
Je na to celá zima
Toyota +7000,-
ebay -2000,- vč. dopravy
Tak teď ještě navštívit Toyaře v čr.... pak to rozhodit, zjistit že to nemá cenu a skočit ze skaly a MRše hodit lano
Je na to celá zima
Toyota MR2 SW20
-
Idaho von Věšín
Na origo díly bych snad nejaou slevu ukecal, když tak písni přímo kody co bys chtel a optám u nás..
-
Beaver
Když tak na eBay jsou i celé použitelné sady od Cometic - http://www.ebay.com/itm/Cometic-PRO2019 ... 73&vxp=mtr
Nieco ako tesnenie pod hlavu by som daval len original pokial auto nie je silne upravene. Ked uz tesnenia pod viko ventilov fejkuju a nefunguju ine ako origo
muzu potvrdit...lepsi nez cometic atd bych pouzil originalblesk666 píše:Nieco ako tesnenie pod hlavu by som daval len original pokial auto nie je silne upravene. Ked uz tesnenia pod viko ventilov fejkuju a nefunguju ine ako origo
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
-
Beaver
Pokud vím, tak u 3S-GTE si originálem nijak nepomůže, ani origo ani Cometic nejsou stopper type. Co vím tal pro 3S-GTE dělá stopper type HKS a myslím APEXi. S origo výkonem tak s Cometicem nevidím důvod tomu nevěřit o nic míň než s origo Toyota těsněním.
ano az na to ze one HKS, Apexi a "OEM" za "velmi priaznivu cenu" mozu silne pravdepodobne byt fejky. Neriskoval by som ze sa to musi znovu zrovnavat, rozoberat a aj tak kupovat OEM alebo kvalitne performance z overeneho zdroja
-
Beaver
Já o příznivé ceně HKS těsnění vůbec nemluvil - to levný rozhodně není. Origo Toyota se dá pořídit asi za 1.5-2.5k, záleží kde člověk nakupuje, jaký má slevy atd. V ČR možná od Toyoty i za víc 
Tyjo je krásná, hodně práce ale ty kola jí hodně kazí. V mostě jsem na ní koukal to samé na šestce a to je jediná chyba.
uruem: Děkuji, tvůj názor na kola sdílí snad 99% lidí co znám, ale chtěl jsem originální kola, tak je mám, navíc teď jsou na nich nový pneu, takže ještě tam chvilku budou, ale netvrdím, že se neohlídnu po OEM 15". Navíc na 14" se chová čitelněji a víc odpouští než když jsem na ní měl 16 s širšíma gumama
Těsnění pod hlavu chci určitě OEM, navíc by mě s jiným dvorní mechanik i vyhodil, a i idaho a další jsou proti neorigu, nemám důvod nevěřit a nechci to opravovat s životností sezony
Byl jsem se dnes optat v Toyotě a za kompletní sadu těsnění je to skutečně docela "randál", takže nejdřív zkusím obtěžovat Aldu (dvorní mechanik, ale zaměřen na Hondy), řikal že s cenou by teoreticky něco uměl a pak zkusím zvážit další kroky
Trochu se pořád bojím hlavy, snad bude ok, případně uruem, nemáš tam nějakou 3s-ge?
Těsnění pod hlavu chci určitě OEM, navíc by mě s jiným dvorní mechanik i vyhodil, a i idaho a další jsou proti neorigu, nemám důvod nevěřit a nechci to opravovat s životností sezony
Byl jsem se dnes optat v Toyotě a za kompletní sadu těsnění je to skutečně docela "randál", takže nejdřív zkusím obtěžovat Aldu (dvorní mechanik, ale zaměřen na Hondy), řikal že s cenou by teoreticky něco uměl a pak zkusím zvážit další kroky
Trochu se pořád bojím hlavy, snad bude ok, případně uruem, nemáš tam nějakou 3s-ge?
Toyota MR2 SW20
-
Beaver
Idaho není proti neorigu, on je proti lacinýmu noname
Hodně ale udělá práce na samotné hlavě a bloku - čím rovnější, tím líp to těsní. Špatná příprava povrchů způsobí, že to foukne znovu i s tím nejlepším těsněním. Origo Toyota těsnění pro 3S-GTE je podle všeho stejné jako pro 3S-GE a patrně to není MLS. Oproti tomu Cometic MLS pro 3S dělá. V případě zájmu se mi ozvi do zpráv, mám teď nějaký lidi v US a v Japonsku a možná by se něco dalo spáchat