Pak se k nám dostala ST185, která věrně čekala u Idaha na servis, vlastně asi servis všeho, jelikož investice byly asi všude. Co osud chtěl, v inzerci se objevil Soarer a mě Idaho volal, v tu chvíli o něj měl ale zájem sám. Po debatě s ním, hledáním po internetu jsem si řekl, že by byl hřích nezkusit se zbavit Celicy a místo ní koupit SC400.
Vyšlo to a na ST185tku se našel kupec. Přijel sice o 2hodiny později (Děkuji Vám kluci z Dicompracingu, že jsme mrzli, čekali a nakládali společně
Vyšlo to na dnešek, 27.3.2014 a tak jsme společně vyrazili do Ústí. Cestou jsme se sešli s Torem a jeho kamarádem, vyrazili jsme k majiteli. No, bylo to zajímavé. Lexus byl v nepříznivých podmínkách a začalo se zkoumat. Za pomoc výběrem a koupí děkuji Idahovi, i Toro se jako další 1UZ znalý zapojil a zkoumali jsme auto. Po zkušenostech s ST185 si velice vážím, že majitelé nic nebastlili a bylo všechno vcelku originální. Exteriér je na rok 1992 myslím moc pěkný,auto bylo zřejmě lakované a drobné vady především na náraznících jsou, dále místy začínající povrchová koroze, ale to se vyřeší a nedáme jí šanci
Motor bude potřebovat servis, samozřejmě se vymění komplet rozvody, všechny náplně a to, co bude potřeba... bude toho vcelku dosti, ale nic zásadního(zřejmě).
Interiér... byl zřejmě venku, některé plasty jsou polámané, středová konzole zřejmě po handsfree rozvrtaná, ale to se také dořeší a uvidíme, zda se půjde cestou odlehčit celý interiér, nebo ho doladit do luxusnějšího stavu.
Podvozek, brzdy... tady je potíž. Brzdy měly být špatné, ale vypadají odhadem cca 70%, čekal jsem je horší. Zato potěšila kola, na autě jsou zimní kola v originál rozměru 225/60 R16 s perfektním vzorkem a mě neznámá neponičená alu kola. Nevíme, co je špatně ohledně tlumičů, zda někdo vyměnil původní aktivní podvozek za obyčejný, či ne, ale prvotní diagnóza jsou tlumiče a silentbloky.... ramena budou snad většinou OK, pač nejsou úplně levná a podvozek SCčka je vcelku sofistikovaný.
Podvozek uvidíme, pokud by byly KO jenom tlumiče, tak se dají sehnat KYB kolem 8500Kč i s dopravou celý set, pokud jsou špatné i pružiny, tak se už asi vyplatí uvažovat o XYZ SS či BC Racing BR podvozku.
Každopádně v první řadě musíme dořešit, resp. přenechám důvěru Idahovi, doklady, kde to bude ještě zajímavé s přihlašováním.
Oproti ST185 to vidím jako skvělý základ, který má super možnosti pro další ladění a úrovní je mnohem výše. Nic proti ST185, ale SC400 je jiná liga-při podobných nákladech na zfunkčnění.
Připojím pár fotek od Idaha, auto u něj čeká na zmíněný servis a dořešení dokladů.
Do budoucna osobně věřím, že bude možno prezentovat Soarera s 1UZ+W58, ideálně s EMU ECU, ale to jsou opravdu dlouhodobé plány, které jednou určitě přijdou (pevně věřím)
Bude to hodně práce, každopádně už se těším a počítám s tím, že většina věcí se bude dít pod taktovkou Dicompracingu a společně z auta vytvoříme zajímavý, v našich krajích exkluzivní JDM kousek. Fotky jsou zrychleně zde http://vlan.rajce.idnes.cz/Soarer#10007 ... 3670_o.jpg , jinak u Idaha na Facebooku