1JZ Soarer

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

VLAN

1JZ Soarer

Příspěvek od VLAN » 27 bře 2014, 21:29

Rád bych Vám tu představil Lexus SC400, aneb Toyotu Soarer s 1UZ-FE motorem. Původně se měla stavět Supra MKIII s 1UZ-FE s manuálem W58 a EMU řídící jednotkou, ale přišla nečekaná změna a nějak se to muselo pozastavit....

Pak se k nám dostala ST185, která věrně čekala u Idaha na servis, vlastně asi servis všeho, jelikož investice byly asi všude. Co osud chtěl, v inzerci se objevil Soarer a mě Idaho volal, v tu chvíli o něj měl ale zájem sám. Po debatě s ním, hledáním po internetu jsem si řekl, že by byl hřích nezkusit se zbavit Celicy a místo ní koupit SC400.

Vyšlo to a na ST185tku se našel kupec. Přijel sice o 2hodiny později (Děkuji Vám kluci z Dicompracingu, že jsme mrzli, čekali a nakládali společně :) ), ale auto koupil, v tu chvíli bylo jasné, že jedeme pro SC400, jen jsme se museli domluvit kdy, jelikož jsem ještě student a místy mi chybí docházka a nedopsané testy :? .

Vyšlo to na dnešek, 27.3.2014 a tak jsme společně vyrazili do Ústí. Cestou jsme se sešli s Torem a jeho kamarádem, vyrazili jsme k majiteli. No, bylo to zajímavé. Lexus byl v nepříznivých podmínkách a začalo se zkoumat. Za pomoc výběrem a koupí děkuji Idahovi, i Toro se jako další 1UZ znalý zapojil a zkoumali jsme auto. Po zkušenostech s ST185 si velice vážím, že majitelé nic nebastlili a bylo všechno vcelku originální. Exteriér je na rok 1992 myslím moc pěkný,auto bylo zřejmě lakované a drobné vady především na náraznících jsou, dále místy začínající povrchová koroze, ale to se vyřeší a nedáme jí šanci :). Estetika není a dlouho nebude na prvním místě.

Motor bude potřebovat servis, samozřejmě se vymění komplet rozvody, všechny náplně a to, co bude potřeba... bude toho vcelku dosti, ale nic zásadního(zřejmě).
Interiér... byl zřejmě venku, některé plasty jsou polámané, středová konzole zřejmě po handsfree rozvrtaná, ale to se také dořeší a uvidíme, zda se půjde cestou odlehčit celý interiér, nebo ho doladit do luxusnějšího stavu.

Podvozek, brzdy... tady je potíž. Brzdy měly být špatné, ale vypadají odhadem cca 70%, čekal jsem je horší. Zato potěšila kola, na autě jsou zimní kola v originál rozměru 225/60 R16 s perfektním vzorkem a mě neznámá neponičená alu kola. Nevíme, co je špatně ohledně tlumičů, zda někdo vyměnil původní aktivní podvozek za obyčejný, či ne, ale prvotní diagnóza jsou tlumiče a silentbloky.... ramena budou snad většinou OK, pač nejsou úplně levná a podvozek SCčka je vcelku sofistikovaný.

Podvozek uvidíme, pokud by byly KO jenom tlumiče, tak se dají sehnat KYB kolem 8500Kč i s dopravou celý set, pokud jsou špatné i pružiny, tak se už asi vyplatí uvažovat o XYZ SS či BC Racing BR podvozku.

Každopádně v první řadě musíme dořešit, resp. přenechám důvěru Idahovi, doklady, kde to bude ještě zajímavé s přihlašováním.

Oproti ST185 to vidím jako skvělý základ, který má super možnosti pro další ladění a úrovní je mnohem výše. Nic proti ST185, ale SC400 je jiná liga-při podobných nákladech na zfunkčnění.

Připojím pár fotek od Idaha, auto u něj čeká na zmíněný servis a dořešení dokladů.

Do budoucna osobně věřím, že bude možno prezentovat Soarera s 1UZ+W58, ideálně s EMU ECU, ale to jsou opravdu dlouhodobé plány, které jednou určitě přijdou (pevně věřím) :D.

Bude to hodně práce, každopádně už se těším a počítám s tím, že většina věcí se bude dít pod taktovkou Dicompracingu a společně z auta vytvoříme zajímavý, v našich krajích exkluzivní JDM kousek. Fotky jsou zrychleně zde http://vlan.rajce.idnes.cz/Soarer#10007 ... 3670_o.jpg , jinak u Idaha na Facebooku ;). Pokud jich sem přidá více a lepších, tak budu jedině rád.
Naposledy upravil(a) VLAN dne 24 bře 2017, 09:36, celkem upraveno 5 x.

biscuit

Re: VLAN - Lexus SC400, aneb Soarer s 1UZ

Příspěvek od biscuit » 27 bře 2014, 21:39

drzim ti, i klukum od honzy, palce, aby se vam vse darilo a nikde to nedrhlo. zatim to vypada "nic moc", tak snad to pujde jenom k lepsimu. minimalne opticky je toho na praci dost ;-)
popravde trochu nechapu, ze si za tohle auto vymenil celdu, ale mne celica za ty roky prirostla k srdci a i kvuli tomu nechapu, ze ji nekdo da z ruky...
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW
Obrázek

VLAN

Příspěvek od VLAN » 27 bře 2014, 21:48

Ještě doplním, vyrážel pro něj i Zemi, když jsem se ještě zastavili s autem na podvalu u Sconta v Ústí, překvapil nás návštěvou (čtěte nepotěšen skutečností, že auto které má v plánu koupit odjíždí k majiteli). Snad bude mít štěstí příště :)

Více info možná zítra, resp. počet fotek záleží na tom, jak bude Idaho chtít fotit, jelikož má auto u sebe ;).

VLAN

Příspěvek od VLAN » 27 bře 2014, 21:56

2biscuit: Viděl jsi Celicu, resp. její stav? :)

1UZ-FE poslední půlrok nějak mám jako motorvou modlu, pořád mi to vychází jako pro mě i obecné účely dokonalý motor, ale je to všechno o úhlu pohledu a preferencích. Optický stav, není nijak tragický, opět bych se zeptal, jestli jsi viděl ST185tku co stála u Idaha :D

Neber si to ve zlém, ale zahlédnul jsem tvou Corollu Si a jsem osobně názoru, že až se SC400 přeleští, tak na tom budou velice podobně, ale nekamenuj mě, můžeme to někdy porovnat :) ... každopádně nefunkční věci jsou až na posledním místě, raději bych zachytil ta drobná korodující místa a zbytek řešil lokálním rostřikem + přeleštění auta, nebo v případě loterie pěkným celolakem.

biscuit

Příspěvek od biscuit » 27 bře 2014, 22:41

ahoj, celdu jsem videl jen letmo. vedel jsem z tk, co to je za masakr :-) myslel jsem to spis obecne.

sicko je nase daily a winter. co se tyce karoserie, je na tom trochu zalostneji, nez bych si pral. a ani to ted nemam silu a penize resit. dulezitejsi jsou ty provozni veci. takze neboj, nemyslim si, ze by to byl nejakej luxus, natoz pak lexus :-) (na druhou stranu, je to nesmrtelny auto a laska z rany dospelosti :-) a po strance funkcnosti to ted myslim bude pecka)

osobne se mi soarer samozrejme libi (az na tu stribrnou picovinu kolem oken) a chapu, ze podvozkem i vykonem, je to auto uplne z jine galaxie, nez rollka, nebo moje socialni celda. na druhou stranu, ja mam tyhle obycejny pojezdy strasne rad. a kdyz soarera srovnam s gtfour, ta mrkaci potvora u me vede a radeji bych investoval asi do ni...

ale jak rikam, kdyz to s lexem dotahnes do nejakyho hodobozovyho stavu, bude to urcite rarita u nas a paradni auto, ktery navic umi zabrat za asfalt ;-) moc ti to preju a rad se na nej nekdy mrknu, az pokrocite.
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW
Obrázek

VLAN

Příspěvek od VLAN » 27 bře 2014, 23:10

Děkujeme, věřím, že se jednou někde potkáme :). Ono je to s tou estetikou vnějšku složité, ta ST185 měla dělaný celolak, ale nekvalitně, takže to bylo spíše k neprospěchu..

Na tvojí Rollku Si jsem koukal, moc se mi tenkrát inzerát líbil, ale asi jsem blázen, že prostě očekávám po letech auto esteticky bez chyb, což se mi už mimochodem vymstilo...

On je problém v tom, že ty původní laky bývají lepší než celolaky, které jsou často nekvalitní.

Osobně jsem moc zvědav, proč byl zde rozebírán interiér, nosníky vpředu i vzadu se zdály bez změn (nebo tak dokonale opravené), každopádně auto už někdo zřejmě celé lakoval, kde se opět vracím k problému nekvality, většinou se zničí příchyty, mění šrouby za jiné a podobně...

Rád popřeju taky hodně štěstí, ono ty to máš technicky méně náročné, ale myslím si, že vzhledem k cenám dílů v USA/JPN to nebude sebevražda a zvládneme i řadu originálních dílů. Jsi ve výhodě, už ti toho chybí méně a máš dostupnější modely:)

Pocit co ty máš vůči Celice jsem si nějak získal k 1UZ, bude to náročnější, ale nějak to zvládneme a upřímně řeknu, díky té "náhodě v inzerci" jsem si už z podstatné části splnil sen, teď se jen domluvit co dál .. ale to až po víkendu, budu moudřejší :).

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 28 bře 2014, 00:00

Vitej, moc pekny vuz... 8-) Jsem zvedav, jak ve tvych rukou dopadne 8-)

S temi doklady si priprav dalsi prachy protoze prihlasit nejake nezname auto je v CR na provaz.
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

VLAN

Příspěvek od VLAN » 28 bře 2014, 05:37

Bude to určitě složitější a dražší, než použít doklady z jiného auta, ale auto bude mít celkově vyšší hodnotu.

Pokud to půjde, tak auto bude na dokladech SC400, které by v té době mělo splňovat EURO 2, při torše štěstí :).

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/le ... res=EXPORT

Jinak zatím jsem hledal silentbloky a vcelku dobře vycházejí finančně Prothane, mají dokonce větší nabídku než ES a cenově je to docela přívětivé, ale to až se dořeší doklady. ;)

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 28 bře 2014, 07:40

Super....jsem zvědavej na výsledek už jsme se o tom s Honzou bavili. Raritka ;)

Beaver

Příspěvek od Beaver » 28 bře 2014, 08:02

SC první generace má podvozkově velmi blízko k Mk.IV, takže rozhodně to je už trochu jiný level a myslím, že bys mohl být docela spokojený. A jinak nemáš zač :smt003 (Idaho ti to když tak vysvětlí :smt003 ).

VLAN

Příspěvek od VLAN » 28 bře 2014, 11:06

Ano, Beaver byl objevitel, děkuju :) Jinak s MKIV je společného více, než se zdá, postupně sem budu dávat, co objevím ;)

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 28 bře 2014, 11:18

Já ji měl vyhlídnutou hned v pátek 21.3, ale po zjištění, že vůz není přihlášen v čr atd. jsem se na ni vyprdl. Bude to ranec a papírování!
Škoda, že jsi raději nedodělal celdu...
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Beaver

Příspěvek od Beaver » 28 bře 2014, 11:40

Celica je super, ale z tohodle se dá relativně snadno postavit auto, které bude mít 600 HP a přitom se s tím bude dát denně jezdit a užívat si komfortu - samozřejmě to jde i udělat cestou vytrhání interiéru, ale tak nějak by mi to asi přišlo líto - nejvýš zrušit zadní sedačky a přední vyměnit za něco sportovnějšího. A plesknout na to nezbytný Soarer badge :)

Obrázek

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 28 bře 2014, 11:43

Beaver píše:Celica je super, ale z tohodle se dá relativně snadno postavit auto, které bude mít 600 HP a přitom se s tím bude dát denně jezdit a užívat si komfortu - samozřejmě to jde i udělat cestou vytrhání interiéru, ale tak nějak by mi to asi přišlo líto - nejvýš zrušit zadní sedačky a přední vyměnit za něco sportovnějšího. A plesknout na to nezbytný Soarer badge :)

Obrázek
Beavere, popíšeš mi prosím, jak snadno a hlavně za kolik se z toho dá postavit 600 HP pohodlné auto?
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Beaver

Příspěvek od Beaver » 28 bře 2014, 12:37

Úplně normálně - ten motor je značně odolný a dvě turba na něm udělají spoustu parády. Neříkám, že to je za pusinku, protože samozřejmě do toho padne nová ECU (už to je 15-20k), nové svody, dvě turba, doplňkové práce na výfuku (downpipes), mezichadlič a nějaké to vedení vzduchu plus drobnosti okolo. Tohle má v sérii nějakých 240 koní, foukané třílitry mají 330, takže už pouhým nízkotlakým přeplňováním se dostaneš minimálně na 350-400 HP. Dej nějaká lepší turba (protože v zásadě to oturbíš relativně za levno i s použitím nějakých starších turbín), přikup větší vstřiky, silnější pumpu, přifoukni to a je vymalováno :) Pokud se budeme bavit o částce nějakých 100k plus auto za 50k, tak za pár šupů máš značně nadupaný stroj, který má výkonu i krouťáku na rozdávání. Jasně, chtělo by to i nějaké ty brzdy atd. ale po stránce výkonu to není až taková utopie to z toho dostat, jak by se možná mohlo zdát :smt003

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 28 bře 2014, 13:05

Beaver píše:Úplně normálně - ten motor je značně odolný a dvě turba na něm udělají spoustu parády. Neříkám, že to je za pusinku, protože samozřejmě do toho padne nová ECU (už to je 15-20k), nové svody, dvě turba, doplňkové práce na výfuku (downpipes), mezichadlič a nějaké to vedení vzduchu plus drobnosti okolo. Tohle má v sérii nějakých 240 koní, foukané třílitry mají 330, takže už pouhým nízkotlakým přeplňováním se dostaneš minimálně na 350-400 HP. Dej nějaká lepší turba (protože v zásadě to oturbíš relativně za levno i s použitím nějakých starších turbín), přikup větší vstřiky, silnější pumpu, přifoukni to a je vymalováno :) Pokud se budeme bavit o částce nějakých 100k plus auto za 50k, tak za pár šupů máš značně nadupaný stroj, který má výkonu i krouťáku na rozdávání. Jasně, chtělo by to i nějaké ty brzdy atd. ale po stránce výkonu to není až taková utopie to z toho dostat, jak by se možná mohlo zdát :smt003
Psal jsi snadno, tak mě zajímalo, co si pod tím představuješ. Už mlčím...
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Žolíček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žolíček » 28 bře 2014, 17:11

jasne jasne ... vsichni ted budou mit Lexuse :D

soaer je peknej jenom z venku jinak by se mi take libil :) ten interier je prece jenom starsi a prijde mi jako tuctovy z te doby vyrabenych vozu ... tedy na lexus trochu bida - lec kvalita zpracovani bude jinde urcite ale proc sedet v necem co se mi nelibi uz na pohled .... osklivy boty si taky nikdo nekoupi at se v nich chodi sebelip
Honda Legend 3.2 V6 Daily ECO
Lexus IS200 - lamač krků zastávkových čumilů
Lexus LS400 - japonskej mercedes
Mazda RX-7 FC turbo - downsizing kompromis
.... co dál?

Beaver

Příspěvek od Beaver » 28 bře 2014, 17:16

Mattyno píše:Psal jsi snadno, tak mě zajímalo, co si pod tím představuješ. Už mlčím...
No snadno v tom smyslu, že když víš jak na to, tak v tomhle případě to jde docela dobře, u jiných aut se prostě můžeš setkat s tím, že ti nevydrží blok (klasika jsou třeba open deck motory) nebo jsou v něm bohužel slabší ojnice nebo je v autě nevhodně uložený a je tam na pytel tahat nějaký potrubí nebo osazovat turbo a nebo je to nějaká těžká rarita, na kterou neseženeš vůbec nic a každou ptákovinu musíš nechat dělat na zakázku, atd. Nebylo to myšleno tak, že vezmeš gola sadu zakoupenou v Lidlu, zavřeš se v pátek na víkend do garáže a vyjedeš v pondělí s dragsterem :smt003

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 28 bře 2014, 17:22

Žolíček píše:jasne jasne ... vsichni ted budou mit Lexuse :D

soaer je peknej jenom z venku jinak by se mi take libil :) ten interier je prece jenom starsi a prijde mi jako tuctovy z te doby vyrabenych vozu ... tedy na lexus trochu bida - lec kvalita zpracovani bude jinde urcite ale proc sedet v necem co se mi nelibi uz na pohled .... osklivy boty si taky nikdo nekoupi at se v nich chodi sebelip
Tak osobne jsme pár "ranných devadesátek" vlatsnil a i mimo to řídil a neznám jich moc co by meli lepší intr ( ber to tak že je to rok 92 ). Na druhou stranu jen s drobnými změnami vyrábeli až do 99 což uznávám nad 96 je ten intr trosku out, ale i tak je to vše krásne kulaté ( když srovnám s hondami a mazdami 92-94 ).

EDIT : na FB profil doplněno pár fotek..

svobyrider

Příspěvek od svobyrider » 28 bře 2014, 17:40

Asi bych se bál něco takovýho stavět aniž bych udělal GO motoru...nevěřim že na to hodíš dva šneky foukneš to na 600hp a najede to další 100K....třeba jo, ale já bych si to asi nedal...:D
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

Žolíček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žolíček » 28 bře 2014, 17:50

Tak osobne jsme pár "ranných devadesátek" vlatsnil a i mimo to řídil a neznám jich moc co by meli lepší intr ( ber to tak že je to rok 92 ). Na druhou stranu jen s drobnými změnami vyrábeli až do 99 což uznávám nad 96 je ten intr trosku out, ale i tak je to vše krásne kulaté ( když srovnám s hondami a mazdami 92-94 ).

EDIT : na FB profil doplněno pár fotek..
ja mu to nechci nijak hanit nebo pomlouvat ale jak rikas je to starsi intos .... v te dobe urcite super ale ja si proste nemuzu pomoct :) to samy GS300 ten intos mi pripomina nafouklou mr2 v kuzi (hlavne palubovka)

BTW: ja to UZ chci taky 3:) potrebuju proste v8 :D
Lexus IS200 - lamač krků zastávkových čumilů
Lexus LS400 - japonskej mercedes
Mazda RX-7 FC turbo - downsizing kompromis
.... co dál?

VLAN

Příspěvek od VLAN » 28 bře 2014, 18:23

Odepisuju z mobilu každopádně srovnání s ST185 je bohužel hodnotou vůči penězům imho úplně mimo, do ní by padlo minimálně 60k a Top by to rozhodně nebylo, psalo mi pár lidí, zítra večer nahodím více fotek Celicy a pochopíte přechod ;)

Jinak auto je hlavně kvůli 1UZ, každopádně s manuálem by splňovalo původní vco jsem chtěl, zítra nahodím i fotky sem a rozepíšu se. Jinak 600hp bych řešil postavit i motor, ale do 200k by to byla úžasná bestie. Interiér se mi moc líbí, pokud se bude dolaďovat, tak je tam spousta drobností, ale na tu dobu je to špička.;)

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 28 bře 2014, 18:47

Já si taky myslím že interiér je hezkej...na svojí dobu super...a hlavně vypadá že je v dobrém stavu ;)

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 28 bře 2014, 18:48

Žolíček píše: BTW: ja to UZ chci taky 3:) potrebuju proste v8 :D
pár jich tu mám :D

Žolíček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žolíček » 28 bře 2014, 18:59

Idaho von Věšín píše: pár jich tu mám :D
:smt079