Cipajs - Toyota Celica T23
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
Beaver
Re: Cipajs - Toyota Celica T23
No máš určitou jistotu, že tě kryjí české zákony, nicméně mě Číňani vyreklamovali taky vždycky všechno a bez keců 
no uvidíme jak dopadne Cipajs..když mu to bude pasovat tak porovnám závity a kdyžtak ho koupím taky...Beaver píše:No máš určitou jistotu, že tě kryjí české zákony, nicméně mě Číňani vyreklamovali taky vždycky všechno a bez keců
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
renovační projekt u nového auta
to mě baví
každopádně pěkný výběr kol
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
-
Idaho von Věšín
speedy_s píše:renovační projekt u nového autato mě baví
každopádně pěkný výběr kol
nevím ale 12let staré auto proste není nové, a pokud se o auto začne někdo pořádne starat ve chvíli kdy překročí 20 a více let tak to stojí většinou mnohem více a mnohdy už některé věci ani v originále zachránit nejdou..
No jak říká Honza, (on taky sám ví o celi téměř nejvíce) 10+ let je už dost. Nic nebylo na první pohled nijak kritické. I motoricky vypadalo zprvu vše v pořádku. Během pár km či let ale mohl přijít velký problém. Zbytek je pak otázka toho, co chci/chceme auto dát a co očekáváme.
O tom tu ale nikomu zrovna vyprávět nemusím.

Nové papuče…
Váhal jsem se mezi Hankook Ventus RS-2, Yokohama AD08 a těmito Federaly 595 RS-R.
Hankook bohužel ukončil výrobu a AD08ky, které jsem chtěl nejvíce, by mě vyšly více jak 2x dráž než tyto Federaly.
Tudíž je rozhodnu a brzo se uvidí, jestli správně.
Federal udává v tomto rozměru váhu 10,1kg. Já jsem na osobní váze navážil od +/- 20,5-21kg na balík. Takže nějakých cca 10,5kg na gumu…

LJayův duál už má taky své místo…
Z ortizcustompods.com mi potvrdili, že středový panel je už hotov a expedován. Jsem zvědavý, jaká bude dílenská kvalita.

Váhal jsem se mezi Hankook Ventus RS-2, Yokohama AD08 a těmito Federaly 595 RS-R.
Hankook bohužel ukončil výrobu a AD08ky, které jsem chtěl nejvíce, by mě vyšly více jak 2x dráž než tyto Federaly.
Federal udává v tomto rozměru váhu 10,1kg. Já jsem na osobní váze navážil od +/- 20,5-21kg na balík. Takže nějakých cca 10,5kg na gumu…

LJayův duál už má taky své místo…

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
federaly mám teď na předku i jsem si je vyzkoušel na jiných autech, podle mě super guma, hezky čitelná, plynulej přechod do smyku, až na to, že je těžší, tak jsem zatim nenarazil na minus 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
Ty gumy jsou super lepi hezky a jsou i tvrde v bocnici takze peekne citelne...jen fakt rychle mizi..... Ale budes spokojeny 
Celý týden nervózně bouchám do Googlu tracking na chybějící balíky a skoro se musím až smát. Trasa USA – CZE jednou 2 dny, pak 7 dní, pohoda… Oba balíky už ale 4 dny trčí v Praze a to jsem dostal vyrozumění o bezproblémovém propuštění… Tak nevím, proč mě sokolící tak napínaj. 
Jinak Honza (DCR) se už pustil do skládání motoru. Blok, prsa i víko bude v černém matu a myslím, že ve spojení s galvanikou na všech šroubech a drobných kovových dílech to bude naprostá pecka.

Přihodím ještě foto zásilky od MonkeyWrenchRacing a LJayův duál (tlak/teplota oleje).

Kola už taky čekají v lakovně na vyzvednutí. Bohužel se mi ale někde zapomněly 5zigen (červené
) ventilky. Takže počkám do pátka a když nedorazí, tak holt půjdou na ráfky až s další sadou gum… Jsem nedočkavej a chci to mít už nazutý. 
Jinak Honza (DCR) se už pustil do skládání motoru. Blok, prsa i víko bude v černém matu a myslím, že ve spojení s galvanikou na všech šroubech a drobných kovových dílech to bude naprostá pecka.

Přihodím ještě foto zásilky od MonkeyWrenchRacing a LJayův duál (tlak/teplota oleje).

Kola už taky čekají v lakovně na vyzvednutí. Bohužel se mi ale někde zapomněly 5zigen (červené
Hezký ! Rád sleduju takový projekty 
Komplet připraveno…
Veškeré díly jsou již doma. Nově přišly StopTech Power slot kotouče, Goodridge brzdové hadice a středový panel.
Kola jsou také obuta. Bohužel však není žádná velká spokojenost… Chlapci úplně skopali komaxit. Odstín úplně jiný, mat sice je, ale bez metaliky. Je s nima domluva dost na levačku, tak to zatím nechám být a seženu někoho jiného. Mimo auto je to úplná hrůza. Na autě to ještě jde, paf z toho ale nejsem.
Zatím to ani nemá cenu prezentovat fotkama..
Radost mi ale dělá Honza s motorem. Hezky se to rýsuje. ; )

Veškeré díly jsou již doma. Nově přišly StopTech Power slot kotouče, Goodridge brzdové hadice a středový panel.
Kola jsou také obuta. Bohužel však není žádná velká spokojenost… Chlapci úplně skopali komaxit. Odstín úplně jiný, mat sice je, ale bez metaliky. Je s nima domluva dost na levačku, tak to zatím nechám být a seženu někoho jiného. Mimo auto je to úplná hrůza. Na autě to ještě jde, paf z toho ale nejsem.
Zatím to ani nemá cenu prezentovat fotkama..
Radost mi ale dělá Honza s motorem. Hezky se to rýsuje. ; )

pěkná práce cipajs! Jinak ohledně toho plastidipu, měl jsem kola jednou na bílo a potom asi po pár měsících na černo a už bych si to asi nikdy na kola nedal. Strašně se na tom drží bordel a blbě se to umývá. Po nějaké době se to jakoby zažere a nejde dolů (a to jsem je čistil tak co 2 dny). A nehledě na to, že jak někdy ten plastidip budeš chtít z kol sundávat, přichystej si 6 hodin volného času. Myslel jsem si naivně, jak to půjde pěkně viz. videa na youtube, ale pěkně jsem se zmýlil.
Videa většinou ukazujou nezaschlej plastidip. Typicky sundavání ze světel a tak.
Díky, velké zásluhy na realizaci mají kluci z DiCompRacing.jayy píše:pěkná práce cipajs! Jinak ohledně toho plastidipu, měl jsem kola jednou na bílo a potom asi po pár měsících na černo a už bych si to asi nikdy na kola nedal. Strašně se na tom drží bordel a blbě se to umývá. Po nějaké době se to jakoby zažere a nejde dolů (a to jsem je čistil tak co 2 dny). A nehledě na to, že jak někdy ten plastidip budeš chtít z kol sundávat, přichystej si 6 hodin volného času. Myslel jsem si naivně, jak to půjde pěkně viz. videa na youtube, ale pěkně jsem se zmýlil.
Plasti Dip uvažuju jako takovou "nouzovku" přes sezónu. Nepovedl se komax a teď už je nazuto. Potřeboval jsem mít hotový kola a nyní už se mi to nechce předělávat. Zkusím to a asi tak jako tak bude na podzim "pokus komax vol.2". Na stávající barvu se prostě koukat nedá...
Cipajs, co ty na to?
http://www.newcelica.org/forums/showthread.php?t=347200
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
-
Idaho von Věšín
Motor dnes uzavřen, zabalen, odložen
příští týden se domluvíme na odvozu auta. Omlouvám se dnes bez fotek, protože jsem po dlouhé době byl 12hod v práci a byl jsem tak mimo, že jsem ho večer nějak nemohl v té naší malé dílně s velkým bordelem najít 
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne 19 úno 2014, 20:04, celkem upraveno 1 x.
CRX_Fan tam má těch vychytávek více. Zatím ale není prostor a čas na "detailing".TRD píše:Cipajs, co ty na to?
Takže takto.Idaho von Věšín píše:Motor dnes uzavřen, zabalen, odloženpříští týden se domluvíme na odvozu auta. Omlouvám se dnes bez fotek, protože jsem po dlouhé době byl 12hod v práci a byl jsem tak mimo, že jsem ho večer nějak nemohl v té naší malé dílně s velkým bordelem najít
Idaho, mohl by jsi mi přeměřit délku řemenu, když by tam nebyla klima? Obědnal bych si ho. Kdyby jsi rovnou dal tip na nějaký konkrétní, tak by to bylo super
Koukni ještě na tu fotku...jedna je bez tý klimy...jestli to omotání tý vodní pumpě stačí
A druhá fotka s klimou je můj motor...to zasílám pro jistotu, jestli moje a cipajsovo řemenic mají stejný průměr...myslím, že tu na klice má OBX a na altíku MWR...tak aby pak nebyla jiná délka řemenu...
...ta MWR se mi na fotce zdála větší.
Jinak teoreticky myslím, že by to mělo být stejný...změnila by se přeci rychlost otáček altíku...atd...
Díííík MOC!!!
Koukni ještě na tu fotku...jedna je bez tý klimy...jestli to omotání tý vodní pumpě stačí
A druhá fotka s klimou je můj motor...to zasílám pro jistotu, jestli moje a cipajsovo řemenic mají stejný průměr...myslím, že tu na klice má OBX a na altíku MWR...tak aby pak nebyla jiná délka řemenu...
Jinak teoreticky myslím, že by to mělo být stejný...změnila by se přeci rychlost otáček altíku...atd...
Díííík MOC!!!
TRD píše:Idaho, mohl by jsi mi přeměřit délku řemenu, když by tam nebyla klima? Obědnal bych si ho. Kdyby jsi rovnou dal tip na nějaký konkrétní, tak by to bylo super![]()
A druhá fotka s klimou je můj motor...to zasílám pro jistotu, jestli moje a cipajsovo řemenic mají stejný průměr...myslím, že tu na klice má OBX a na altíku MWR...tak aby pak nebyla jiná délka řemenu......ta MWR se mi na fotce zdála větší.
Díííík MOC!!!
Řemenice na kliku od OBX je menší než OEM. U altíku je to naopak. Je tam větší a jak píšeš, sníží se rychlost otáčení a tím i opotřebení uhlíků. Dobíjení by mělo být i tak dostačujiící.
Řemen budeš muset asi změřit individuálně...
-
Idaho von Věšín
skusil bych to ale řemenice již nejsou seriové ( teda zatím jen ta na altíku ) takže to bude dost nepřesné ale odhad by mohl být. Každopádne každý servis má tech řemenu skladem furu, takže není problém metodou pokus/omyl odhadnout jaký použít na místě.
Ano, vodní pumpa je poháněná dostatečně.
Ano, vodní pumpa je poháněná dostatečně.
Tak to je dobře, ono jí to totiž jen tak "lízne" ...ale je pravda, že by bylo hodně přehřátejch MR2 VVT-i bez klimy, kdyby se pumpa netočila a řemen klouzal 
Idaho, když vezmu provázek a omotám ho kolem stávajícího řemenu s tím, že odbočím od klimy..., tak mi pak podle toho prodaj řemen?
Idaho, když vezmu provázek a omotám ho kolem stávajícího řemenu s tím, že odbočím od klimy..., tak mi pak podle toho prodaj řemen?
-
Idaho von Věšín
BingoTRD píše:Tak to je dobře, ono jí to totiž jen tak "lízne" ...ale je pravda, že by bylo hodně přehřátejch MR2 VVT-i bez klimy, kdyby se pumpa netočila a řemen klouzal
Tak ještě přibylo posledních pár kousků materiálu, než začne skládání.
Po dlouhém laborování čím celi „promáznout“ jsem nakonec zakotvil u Millers Oils. První „proplach“ a zajetí bude v režii více „mainstreamových olejů“ a po té přijde CFS 10w50 NT právě od Millersu.
Filtry jsou klasicky Union Japan z prvovýroby.
Do převodovky pak přijde EE Transmission 75w90 taktéž od Millers Oil.
Honza a Míla mi také zprostředkovali perfektní reference na zkrácené řazení od Japspeedu. V kombinaci s měděnými pouzdry k táhlům a kapli, které už mám, jsem na to hodně zvědavý…
A jako drobnost dorazilo TRD olejové víčko.

Po dlouhém laborování čím celi „promáznout“ jsem nakonec zakotvil u Millers Oils. První „proplach“ a zajetí bude v režii více „mainstreamových olejů“ a po té přijde CFS 10w50 NT právě od Millersu.
Filtry jsou klasicky Union Japan z prvovýroby.
Do převodovky pak přijde EE Transmission 75w90 taktéž od Millers Oil.
Honza a Míla mi také zprostředkovali perfektní reference na zkrácené řazení od Japspeedu. V kombinaci s měděnými pouzdry k táhlům a kapli, které už mám, jsem na to hodně zvědavý…
A jako drobnost dorazilo TRD olejové víčko.