každé sériové auto má "odpruženou řemenici" (nejinak je to i u Z33, stačí se dobře podívat), jelikož se bez ní z důvodu zachování spolehlivosti neobejde zde nejde o žádný přenos vibrací (ani není čím) ale o likvidaci nežádoucích harmonických kmitů o vysoké amplitudě, které jsou schopny zničit jak ložiska, tak klikový hřídel. Stručně vysvětleno například zde http://www.conceptzperformance.com/Cart ... .160.2.215 a to je důvod, proč montáž lehké řemenice bez odpovídajícího harmonic torsional oscillations absorberu vůbec není dobrý nápad, nepatrný výkonový přínos vyměníš za nepřijatelné riziko kompletní destrukce motoru.není od věci ani tu original řemenici po čase vyměnit za novou, protože elasticita toho pružného spojení (guma) se s časem a teplotou mění a absorber se přelaďuje do nepotřebných frekvencí, mimo jiné se i umí unbalancovat takovým způsobem, že se utrhne nebo zničí vývod na kliceOliv píše:Nevidim jedinej duvod proč tu řemenici na Z nedávat. Ztko nemá v originále odpruženou řemenici takže přenášení vybrací atd bude naprosto stejné jako u originálu. jediné co mě trochu zarazilo ža ja na té mé mám kovový kroužek proti roztržení (kolen uchycení na kliku z venkovní strany) a grumble ne
Grumble - Nissan 350Z SnowWhite
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Grumble - Nissan 350Z SnowWhite
s tou remenicou na kluke naozaj pozor. Origo remenica je harmonic damper,si si isty ze origo nema gumove odpruzenie? Ak ano,pevna remenica nepohlti harmonicke frekvencie a ponici sa kluka...
Edit:xxx ma predbehol,ma pravdu vo vsetkom...
Edit:xxx ma predbehol,ma pravdu vo vsetkom...
Máte pravdu nehodlám se dohadovat.
Ano řešení s damper řemenicí je samozřejmě to nejlepší co muže člověk koupit ale stejně tak se vyrabí a prodavají tyhle sady http://www.conceptzperformance.com/Cart ... .160.2.215
možná i proto jsou pevné že díky ztrátě váhy jsou potlačeny kmity tam kde "tolik" neškodí. Jezdí hromady aut z těmito řemenicemi a o nějakych problemech nepíší.
Pokud to klekne aspoň bude o duvod víc postavit novej motor
Ano řešení s damper řemenicí je samozřejmě to nejlepší co muže člověk koupit ale stejně tak se vyrabí a prodavají tyhle sady http://www.conceptzperformance.com/Cart ... .160.2.215
možná i proto jsou pevné že díky ztrátě váhy jsou potlačeny kmity tam kde "tolik" neškodí. Jezdí hromady aut z těmito řemenicemi a o nějakych problemech nepíší.
Pokud to klekne aspoň bude o duvod víc postavit novej motor
Viz. muj prispevek o ATI a tvuj odkaz.
Je o jen o tom, kolik chce clovek investovat a jak moc chce riskovat...
klika ti diky tomu jen tak neprdne ale motor najede mene Km nez s origo remenici proste saly maj mensi zivotnost ....
Tak teď jste mi teda zase nasadily brouka do hlavy 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
kazdopadne pokud ji tam ces dat nech do ni udelat vlozku na kliku ocel alespon 12050 osobne bych ji udelal z 17 240 ale to nevim zda by to zmaklo samotnej hlinik se drive ci pozdeji vymacka a potom dokaze znicit i kliku (vymackne ji ) ¨
Předtím jsem to sestříhal bez zvuku motoru ze předu, tak tady si dovolím dát znovu 
Naposledy upravil(a) Grumble dne 21 bře 2014, 19:59, celkem upraveno 1 x.
Ták, gumy už jsou obuty a další věci se dodělávají a malá ochutnávka z bodykitu, zatím jen dopasování předního nárazníku na zkoušku.
To bude nejluxusnejsi zedko siroko daleko no proste jak ho mel David
Cahy: Diky. Jsem zvědav na tu Tvoji žlutou krasku až ji složíš, zatím to vypadá moc pěkně a hlavně výjimečně 
Design: Přesně tak
Design: Přesně tak
Paráda zase se něco kutí tak se mi to líbí.
add design: nebude
kandidátů je tady více 
add design: nebude
Ja po vikendu jezdim, ale spis co ty...?
Nazout gumy, polozit to, nahodit kit a vyrazit
Nazout gumy, polozit to, nahodit kit a vyrazit
Mitsubishi Lancer Evolution IX MR
Oliv: Jo pořád se něco děje, zatim to vypadá jako bych to chtěl prodat na díly, všude po dílně se něco válí, ale už se finišuje. Svody přijdou upravené ve středu, tak se to celé smontuje a pak už jen nechat nastříkat bodykit a hotovo. Každopádně se těším až to taky dokončíš 
CaHy:Já budu jezdit doufám už v pátek
Ale zatím bez bodykitu. Na ten si ještě počkám. Teď ho jen dopasuju, trochu upravím pro přímé sání vzduchu a jak budou prachy tak nechám nastříkat a jsem ready 
CaHy:Já budu jezdit doufám už v pátek
Radku kde to budeš nechávat strikat?Znam bezvadnyho lakyru
Zatim nevim komu to sverim. Tak ja Ti pak napisu jak to budu resit a pokecame o tom
Budu jedine rad, kdyz to dostane do ruk nekdo schopnej.
Ok neni problem protoze bych tu bilou perlet jen tak nekomu nesveril musi to delat nekdo kdo v tom ma praxi.
No, konečně jsem se dočkal
Vypadá to parádně, už se těším, na finální verzi.
MistrX: Díky, ale nezakřikni to, jsou to jen přípravy, musely se přednostně udělat jiné věci, takže uvidíme kdy to hodíme do laku a na auto...
snad brzy 
Zetko bylo vyzkouset brzdu a zjistit jak na tom je a neni to vubec spatny
zatim vic neprozradim, budou totiz dalsi mereni
To jsem zvedavej koolik
dela to slusnej bordel
Do toho kufru bych asi nevlezl
Do toho kufru bych asi nevlezl
Mitsubishi Lancer Evolution IX MR
Mě se ani moc nelíbilo, že tam borci naházeli 100kg závaží a ještě tam musel sednout 100kg borec, ale nebylo na výběr, prokluzovalo nám to na válcích 
CaHY teď bude měření s novejma svodama a pár úpravama a to bude teprv bordel
CaHY teď bude měření s novejma svodama a pár úpravama a to bude teprv bordel
Naposledy upravil(a) Grumble dne 25 bře 2014, 15:55, celkem upraveno 1 x.
to je teda nic moc brzda, ked na zmeranie nejakych 360k potrebuju dat do kufra 250kg zavazie.....tak potom vyzera aj to meranie, cisla ako z alenky z rise divov...
umele zvysovanie valiveho odporu meranych kolies (zavazie v kufri + naplno stiahnute gurtne) znamena umele navysovanie meranych "strat" pri dobehu a tym umele navysovanie "vypocitaneho" vykonu na motore....ked vidim taketo meranie, cislam samotnym neverim a pokial pri dalsich meraniach nebude rovnaka vaha v kufri, nebudu sa dat ani porovnavat s tymto.