ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition
Takže čiště teoreticky by tam šel udělat dodatečný spínač
jezdí s tím totiž občas mladá
Jinak taky děkuji. A sraz je 27.9 a nebo tento týden ve čtvrtek v Brně na okruhu 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
Joo určitě se spínačem nebude problém... - dost lidí to tak řeší..Grumble píše:Takže čiště teoreticky by tam šel udělat dodatečný spínačjezdí s tím totiž občas mladá
Jinak taky děkuji. A sraz je 27.9 a nebo tento týden ve čtvrtek v Brně na okruhu
Se srazem 27.9 uvidím tj. daleko a čtvrtek Brno určitě nee.. - práce to nedovoluje a celkově letos po velmi velmi vydatném nasycení mnoha dní na Nordschleife jsem dookruhoval
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
Jo to si někdo žije
Tak kdyžtak toho 27ho...zatím dík 
Tak spínač hotov, viz. muj topic v show room...ještě jednou díky 
Přípravička na zimu, kterou ještě minulou zastávalo BMW M3
Kola Brock B21 CS
8x18 ET 43
9x18 ET 15
(totožné s origo 18")
Pneu Michelin PA4
225/50
245/45
(origo rozměr pro 18")

image hosting 20mb

greenshot
..už se moc těším na ty hutné sněhové vločky ...vykuchané ESP a VLSD přenášející výkon na ty traktoristické pneu
Kola Brock B21 CS
8x18 ET 43
9x18 ET 15
(totožné s origo 18")
Pneu Michelin PA4
225/50
245/45
(origo rozměr pro 18")

image hosting 20mb

greenshot
..už se moc těším na ty hutné sněhové vločky ...vykuchané ESP a VLSD přenášející výkon na ty traktoristické pneu
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:31, celkem upraveno 2 x.
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
Rád vydím že je někdo další kdo si bude užívat auto i v zimě 
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]
Nechtel si nejake vice JDM kola, treba 18" Raysy z 350z? 
Zetko ma VLSD? Mel jsem za to, ze ma uz mechanicky...
Zetko ma VLSD? Mel jsem za to, ze ma uz mechanicky...
OndraS13 : samozřejmě
...aby ne - auto je od toho aby bylo mým miláčkem, ale i otrokem - tudíž nějaká sůl v případě vůle jít vyhazovat řiť po okreskách apod., nemůže být brzdou proč ne ...na druhou stranu o vůz pečuju - dostává vosk od Swissvax - na zimu odolný Shield a na kola Autobahn, po prosolení je co nejdříve omyt podvozek přímo před garáží a pak zas týden dva tři než vyjede je v suché nevlhké střídmě oteplené garáži, takže myslím, že si na vjemy zimy nemůže pekáč jeden stěžovat
Jagy: tyhle kola se mi líbily dost (vzhledem k účelu zimáků o to víc), dle výrobce je jejich lak na zimu vhodný, a mimo to byly za supr cenu a v nachlup přesném rozměru pro 370Z - Brock je vyrobil přímo jako náhradu pro tento vůz jako náhradu origo... vzhledem k poměru cena / kvalita / novota nebylo co řešit
...jo a další poznatek - nevím sice kolik přesně váží, ale jsou pocitově dost lehoučká... no ať už byly pro jakákoli a proti taky - na účel zimáků mi přišly perfektní, osobně moc hezký, za supr peníze a z referencí k značce od známých určitě v střední kvalitové kategorii (narozdíl od břeček - např. většiny značek od Alcaru - za stejnou či vyšší cenu)
Zetko pokud vím, tak má samosvorný diferenciál mechanického typu (i tak pocitově pracuje jako jiné mechanické samosvory v jiných vozech) k tomu má v rámci ESP funci BLSD (přibržďování zadních kol - v případě hodně rozdílného prokluzu obou kol či variování s plynem) - to nejde vypnout s ESP, ale já mám komplet odpojen G sensor, tudíž je to "vykuchané" komplet. U zetka vždy udávali údaj VLSD - diff s viskózní spojkou, resp. to snad není "mechanický" resp. jeden z druhů "mechanických typů" ?
Jagy: tyhle kola se mi líbily dost (vzhledem k účelu zimáků o to víc), dle výrobce je jejich lak na zimu vhodný, a mimo to byly za supr cenu a v nachlup přesném rozměru pro 370Z - Brock je vyrobil přímo jako náhradu pro tento vůz jako náhradu origo... vzhledem k poměru cena / kvalita / novota nebylo co řešit
Zetko pokud vím, tak má samosvorný diferenciál mechanického typu (i tak pocitově pracuje jako jiné mechanické samosvory v jiných vozech) k tomu má v rámci ESP funci BLSD (přibržďování zadních kol - v případě hodně rozdílného prokluzu obou kol či variování s plynem) - to nejde vypnout s ESP, ale já mám komplet odpojen G sensor, tudíž je to "vykuchané" komplet. U zetka vždy udávali údaj VLSD - diff s viskózní spojkou, resp. to snad není "mechanický" resp. jeden z druhů "mechanických typů" ?
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 01 úno 2015, 13:00, celkem upraveno 1 x.
Pomalu s příchodem nové sezóny přichází i další náměty na nové funkční modifikace vozu.
Rozpor mezi výběrem stabilizátorů Eibach vs. Whiteline byl vyřešen ve prospěch Eibachu
Největší radost však mám, že jsem sehnal kosti stabilizátorů od SPL PRO SUSPENSION, kteří prakticky jako jediní dělají kosti i pro přední stabík a hlavně na rozdíl od OEM kostí či Whiteline pro zadní stabík mají 100% reference, bez jakýchkoli problémů se životností i při nejtvrdších nastaveních a čistě závodním použití... Jejich cena je trochu úlet ale nedá se nic nělat...
kontejner tu bude do dvou měsíců a bezprostředně po přezutí na letní kola to tam hned půjde
zde srovnání OEM a těchto parts:

screen shot pc
...dále uvidíme co by bylo vhodné udělat dále... kompletní spojka CM stage 3 + setrvačník přijde asi až příští rok - současná je ještě plně ok, jen trošku hlučnější, ale takový Stillen brake cooling kit by nemusel být od věci, i když brzdy prakticky při rozumném chlazení na track days nemají vůbec problém a jde se na ně plně spolehnout... no budu své choutky asi dále řešit operativně a spontánně
vůni benzínu a spálených gum zdar!
Rozpor mezi výběrem stabilizátorů Eibach vs. Whiteline byl vyřešen ve prospěch Eibachu
Největší radost však mám, že jsem sehnal kosti stabilizátorů od SPL PRO SUSPENSION, kteří prakticky jako jediní dělají kosti i pro přední stabík a hlavně na rozdíl od OEM kostí či Whiteline pro zadní stabík mají 100% reference, bez jakýchkoli problémů se životností i při nejtvrdších nastaveních a čistě závodním použití... Jejich cena je trochu úlet ale nedá se nic nělat...
kontejner tu bude do dvou měsíců a bezprostředně po přezutí na letní kola to tam hned půjde
zde srovnání OEM a těchto parts:

screen shot pc
...dále uvidíme co by bylo vhodné udělat dále... kompletní spojka CM stage 3 + setrvačník přijde asi až příští rok - současná je ještě plně ok, jen trošku hlučnější, ale takový Stillen brake cooling kit by nemusel být od věci, i když brzdy prakticky při rozumném chlazení na track days nemají vůbec problém a jde se na ně plně spolehnout... no budu své choutky asi dále řešit operativně a spontánně
vůni benzínu a spálených gum zdar!
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:33, celkem upraveno 2 x.
Ahoj kámo
Kde já na tebe všude nenarazím. Jsem zvědav jak suprově to bude fungovat. V nejbližší době mě musíš zase pěkně svézt. 
...jsem včas na správném místě
jsem zvědavý, jak dlouho ty kosti vydrží, když jsou bez jakýkoliv ochrany proti prachy, štěrku atd.. 
Kejml: Ahooj
...neboj, něco zase provedeme
Jason: Vzhledem k drtivému užití těchto kostí za mořem a praktickému nenalezení žádných negativních zkušeností - jen výlučně pozitivních, nějak nemám zvláštní obavy....
Jason: Vzhledem k drtivému užití těchto kostí za mořem a praktickému nenalezení žádných negativních zkušeností - jen výlučně pozitivních, nějak nemám zvláštní obavy....
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 08 bře 2017, 18:23, celkem upraveno 2 x.
Pozeram ze mas pilot supersporty.tiez ich mam doma a uz sa neviem dockat az ich obujem.
WRX STI 2015
Yes
..jsou to docela už válečky, pneu pro mě best UHP co znám, už se na ně taky moc teším... zejména když zima není zima, zimáky a driftování si pak moc neužívám ...už takhle je mám potrhaný až až
, ptáci zpívaj a předzvěst sezóny je na spadnutí... Pneu už jsou obuty, jen přehodit kolesa 
to zas bude pěkně dřepět a já zas budu řvát blahem
doufám že se mi letos poštěstí ten výlet na nurburgring s tebou
...jsem včas na správném místě
Konečně po dlouhém čekání na zaseklý kontejner v Hamburku namontovány stabilizátory Eibach a kosti SPL Pro... ...ozkoušeny na okreskách i okruhu v Mostě.
+ menší náklony karoserie a potlačení body rollu
+ zlepšení neutrálního chování, resp. mírná redukce nedotáčivosti ve prospěch přetáčivosti, která však je velice čitelná předem a korigovatelná...
+ mnohem větší citlivost řízení kolem středové polohy oproti sérii, i zlepšení citlivosti v celém spektru rejdu
+ absolutně diametrální snížení rázů do volantu a jeho rozhození na příčných nerovnostech
+ prakticky neznatelné změny na funkci odpružení a "té dobré" funkci podvozku auta na horší silnici
= Poměr value for money jedna z nejvíce funkčních modifikací pro Z ....pozéři asi moc neocení, ale jinak doporučuju i pro běžné použití nikoli extrémní... často vytýkaná nepřesnost řízení (zejména kolem středové polohy) u Z tím prakticky zmizí a ty nepříjemné rázy a rozhození volantu v rámci příčných nerovností taktéž... určitě stojí za to
...V extrému v Mostě jasně patrná větší neutralita chování na limitu, ...než finito odešly přední pneu a začalo hrnutíčko hrnutí
Jednoznačně doporučuju

img
+ menší náklony karoserie a potlačení body rollu
+ zlepšení neutrálního chování, resp. mírná redukce nedotáčivosti ve prospěch přetáčivosti, která však je velice čitelná předem a korigovatelná...
+ mnohem větší citlivost řízení kolem středové polohy oproti sérii, i zlepšení citlivosti v celém spektru rejdu
+ absolutně diametrální snížení rázů do volantu a jeho rozhození na příčných nerovnostech
+ prakticky neznatelné změny na funkci odpružení a "té dobré" funkci podvozku auta na horší silnici
= Poměr value for money jedna z nejvíce funkčních modifikací pro Z ....pozéři asi moc neocení, ale jinak doporučuju i pro běžné použití nikoli extrémní... často vytýkaná nepřesnost řízení (zejména kolem středové polohy) u Z tím prakticky zmizí a ty nepříjemné rázy a rozhození volantu v rámci příčných nerovností taktéž... určitě stojí za to
...V extrému v Mostě jasně patrná větší neutralita chování na limitu, ...než finito odešly přední pneu a začalo hrnutíčko hrnutí
Jednoznačně doporučuju

img
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:34, celkem upraveno 2 x.
Super! Hledím co všechno kladného to přineslo...asi nad tím taky zauvažuji 
Takto si představuju zhodnocení upgradu, good job (i čas) 
Jj díky
...všichni Zetkaři z USA si o tom na diskuzích medili, tak jsem rád, že tahle změna byla tak výrazná
I jak jsem tu řešil varianty Whiteline vs. Eibach, tak nakonec se to na "komfortu" prakticky neprojevilo - ani tato z těch dvou výrazně tužší varianta, což byl trochu otazník, aby z toho nebyla uskákaná koza... Myslím, že i trochu pomohly ty kosti, které jsem sice bral hlavně kvůli odolnosti, ale mají mnohem omezenější úhly pohybu v tom masivnějším uniballu, tak tomu zřejmě i něco možná přidají...
Problém v Mostě byl dvojí, a to v prvních jízdách přední pneu před smrtí a v druhých již po smrti, ...druhá věc je ten origo samosvor co prostě v utáhlých zatáčkách na dvojku, resp. za retardérem a ve vracáku neuzamyká dostatečně... takže tam ztráty obrovské... Na rychlejších okruzích jako je Brno či Nordschleife je to ok - ve vyšších rychlostech je jeho (ne)schopnost včas a pevně svírat O.K. ale jakmile je to pomalá "dvojková" utahovačka = ztráta určitě v řádech sekundy na výjezdu z každé takové... I bez ohledu na užití či neužití na okruhu silně uvažuju o výměně za Quaife, Carbonetics, OS Giken nebo Drexler...
Uvidimé
..pokud by se mi podařilo rychleji realizovat svou náhlou touhu na Caterham CSR, tak by mě možná i takovéto úvahy o swapu diffu přešly
...všichni Zetkaři z USA si o tom na diskuzích medili, tak jsem rád, že tahle změna byla tak výrazná
Problém v Mostě byl dvojí, a to v prvních jízdách přední pneu před smrtí a v druhých již po smrti, ...druhá věc je ten origo samosvor co prostě v utáhlých zatáčkách na dvojku, resp. za retardérem a ve vracáku neuzamyká dostatečně... takže tam ztráty obrovské... Na rychlejších okruzích jako je Brno či Nordschleife je to ok - ve vyšších rychlostech je jeho (ne)schopnost včas a pevně svírat O.K. ale jakmile je to pomalá "dvojková" utahovačka = ztráta určitě v řádech sekundy na výjezdu z každé takové... I bez ohledu na užití či neužití na okruhu silně uvažuju o výměně za Quaife, Carbonetics, OS Giken nebo Drexler...
Uvidimé
a v com je rozdiel ked su klby tyciek ulozene takto bez gumiciek? je to tuhsie? nevadi ze tam nieje mazivo?
Pohyb těchto tyček v kloubech tužší více méně není, jen narozdíl od původních se nepohybují v tak velkých úhlech výkrutu - jak jsem psal, je možné, že i to může na "tuhosti" přidat, ale porovnání nemám. To zda vadí či nevadí, že nejsou v gumičkách nedokážu posoudit... Vycházel jsem při jejich výběru ze zkušeností majitelů Zetek v USA a nenašel jsem žádné negativní zkušenosti, že by s tím, i s čímkoli jiným byly problémy, každý je jen chválil - a narozdíl od jiných s nimi neměli problémy, že by praskaly při závodním užití, snížených vozech, apod... To byl důvod proč jsem je zvolil... více říci nedokážu. Obecně však v USA mají uživatelé s produkty SPL Pro Suspension výborné reference, tak mě nějak víc než ty reference nezajímalo.turbo32 píše:a v com je rozdiel ked su klby tyciek ulozene takto bez gumiciek? je to tuhsie? nevadi ze tam nieje mazivo?