PS: výměna brzd, tlumičů, pružin, atd.. je samozřejmostí
Výměna 1.3 za 2.0
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Výměna 1.3 za 2.0
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jestli je možný nějak legálně zapsat do techničáku výměnu motoru. Jednalo by se o to, že bych dal do Lancera 1.3 97 motor z Galanta GTI 2.0.. Myslíte, že by to mohlo projít? Nebo co by se muselo udělat. Jestli prodat známému do Německa, tam to přihlásit jako stavbu a pak odkoupit zpět. V tomhle se vůbec nevyznám. Proto budu rád pokud mi poradíte
jinak ano jde to i nelegálně a pokaždý na STK dát technikoj něco do kapsy, ale jak říkám. Chtěl bych to legálně.
-
Idaho von Věšín
Re: Výměna 1.3 za 2.0
u nas finanční sebevražda, radeji to dej přihlásit v jiném státe pokud to jde a potom dovez..
-
Beaver
Obávám se, že aby to u nás bylo "legální" je jediné řešení udělat výmaz čísla motoru z TP a pak na bloku přerazit typ, aby odpovídal tomu původnímu 
Právě že se v tom vůbec nevyznám co je ještě povoleno atd. Jednalo by se o motor asi nejspíše 4G63 DOHC. Myslíte, že to by se nedalo nějáko uhrát? Na přepis do techničáku kdybych to poslal do Prahy nebo někam do Mitsubishi.
tak se zeptej v mitsubishi, ne? Jestli to chceš mít legálně, musí to schválit
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
takhle to mám já
ale psst

Beaver píše:Obávám se, že aby to u nás bylo "legální" je jediné řešení udělat výmaz čísla motoru z TP a pak na bloku přerazit typ, aby odpovídal tomu původnímu

Takže jedině to dávat na STK lidem co znám za nějáký obnos. Jindy žádní problém nastat nemůže? Policajti snad pod kapotu zas tolik nečučej
nechceš tam dat neco z lancera ? u mazdy funguje výměna 1,6 za 1,8 - podmínkou je aby se daný motor do auta továrně montoval. Tzn. wankela do MX-5 legalne nedám, 1,8 místo 1,6 ano - vlastní zkušenost. Poptej se v mitsu.
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]
Mini Cooper 1.0
mám pocit, že se tam dával 4G93T.. což je 1.8 se 151kW.. to už je přespříliš. Ale vypadá snad i stejně jako z Eclipse 2g pokud to dokonce není ten samej
takže mi neříkejte, že takovouhle vraždu tam dávali a 2.0 se 110kW tam nejde 
-
Idaho von Věšín
Jde ot o že ty "slabší" verze maj vetšinou jiné brzdy atd.. navíc každé zastoupení automobilky se k tom u staví jinak. U vetšiny to nejde bez dodatečného typového schválení a veř že to je u nás finančne nesmyslné u takovýchle aut.Commezce píše:mám pocit, že se tam dával 4G93T.. což je 1.8 se 151kW.. to už je přespříliš. Ale vypadá snad i stejně jako z Eclipse 2g pokud to dokonce není ten samejtakže mi neříkejte, že takovouhle vraždu tam dávali a 2.0 se 110kW tam nejde
za potvrzení jsem dal 2500,-
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
Mini Cooper 1.0
-
Idaho von Věšín
Pavel260 píše:za potvrzení jsem dal 2500,-
Ano ale píšu jak u které, u toyoty je to třeba nemožné, odmítá cokoliv takového vystavit, zatímco třeba BMW ti dá takřka cokoliv..
Ono i u te mazdy bude záležet v jakém aute tu zámenu budes provádet protože ten motor se váže s brzdamy atd.. možná máš model který mel stejné brzdy v obou motorových variantách.. netuším v čem jsi to delal, pokud u MX-5 co máš v podpisu tak u NA není problém, u NB prý ano ( sam sem neoveřoval ale chteli ode mne kupovat 1,8motor s 6q a zjistovali si to u mazdy - mel jit do NB 1,6 ).
určite, máš pravdu, je to jak u které značky, o tom žádná.
Dělal jsem to na NB, místo 1,6 (myslím že 81kw)jsem dával motor z NBFL 1,8 (107kw)
Dělal jsem to na NB, místo 1,6 (myslím že 81kw)jsem dával motor z NBFL 1,8 (107kw)
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
Mini Cooper 1.0
-
Idaho von Věšín
jj to byl přesne muj případ, nebo sem je blbe pochopil, ale udajne jim mazda odmítla dát jakékoliv schválení... Bohužel jsem se v tom neangažoval takže detaily nevim.Pavel260 píše:určite, máš pravdu, je to jak u které značky, o tom žádná.
Uvidí se. Napsal jsem do Mitsubishi tak uvidím jestli mi daj nějákou odpověď nebo mě nasměřují dál, kde by to vědět mohli. Tak se uvidí, budu jen doufat pač bych to legálně fakt chtěl 
Kup auto s 2,0 motorem.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Idaho, mazda tohle neresi, poslou te za panem Plessingerem z jejich homologacniho centra (mazda, opel, ford a buhvi co dalsiho), ktery ti na dobirku posle papiry, ze je to ok a je jedno, jestli to je NA nebo NB, motory muzes prohodit. Naopak u NA mas narozdil od NB jine brzdy u 1.6 a 1.8
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
A muzu mit v aute zapsanou klec? A muzu nejak prihlasit RHD auto?A muzu driftovat s FWD?Muzu hodit Skylina na papiry z Primery? Vy se tady bavite o nejstarsich otazkach v historii internetu.
Pokud se do toho auta ten motor v serii montoval,tak mozne to je.
Pokud,ne,coz je i jeho pripad,tak to jde,ale jen za desitky,mozna stovky,tisic korun pro DEKRU.Tecka.
Pokud se do toho auta ten motor v serii montoval,tak mozne to je.
Pokud,ne,coz je i jeho pripad,tak to jde,ale jen za desitky,mozna stovky,tisic korun pro DEKRU.Tecka.
97' R33 GTST Mspec2

- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
+1onsad píše:Kup auto s 2,0 motorem.
Nevím, ale poslední dobou se tu rozmáhá myšlenek vyndat slabou 1.3 a dát tam 2.0 či více (o swapu u MX5 1.8 za 1.6 teď nemluvím, tam je to v pořádku). Opravdu to stojí za ty nervy a peníze??
Ale každého věc samozřejmě.
A nakonec do toho zahuci za tolik penez, ze by za to koupil fungujici CTR, bez jakychkoliv "podvodnosti" 
Nissan Primera - VEcko fplynu
To neni pravda... zalezi na tom, jak se k tomu dany vyrobce stavi.Mickael píše:Pokud se do toho auta ten motor v serii montoval,tak mozne to je.
-
Beaver
Asi tak - pochybuju, že mi Toyota "uzná" 1JZ v kastli trojkové Supry jen proto, že jako JDM verze to sériově existovalo (tj. stejné brzdy atd.).
+1jagy píše:To neni pravda... zalezi na tom, jak se k tomu dany vyrobce stavi.
...ale v CR klasika - firmy/dealeri na tebe serou... Dokud tu vymenu neudelaj oni tak od toho davaj ruce pryc...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Koukám, že to legálně asi nepujde
na EVO nemám a na provoz už vůbec. Proto chci tuhle levnou alternativu, abych si aspoň takhle splnil sen. A snad takový máslo to není, když budou kvalitnější komponenty, tak se karoserie nezkroutí jako kdyby byla z alobalu.
Upravit kod na bloku a mas klid.... Takovyhle swapy jsem resil v 18ti. 
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848