DICompRacing - Celica TA40 ( Celicasaurus Lex )
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Re: DICompRacing - Celica TA40 ( Celicasaurus Lex )
Po světě (ČR) jezdí hodně fake GT4 T18-tek s motorem 4AFE nebo 3S-GE
Tak jsem se chtěl ujistit.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Málo z nich má GT4 body 
-
Idaho von Věšín
Ale to nejsou GT4 -jak píšeš, jsuo to faky, tohle fake není, pokud by byl, nenazval bych to GT4Trautenberg píše:Po světě (ČR) jezdí hodně fake GT4 T18-tek s motorem 4AFE nebo 3S-GETak jsem se chtěl ujistit.
To je jako tvrdit o každe 3dvéř Corolle z 80. let že je to hačiroku
-
Idaho von Věšín
To je další věc, málo zn nich je "widebody" - mohou mí t rozšířené přední blatníky ale zadky už vetšinou nemaj, kterej tuzer by se vařil se pulkou autaLancer píše:Málo z nich má GT4 body
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Neboj se , vím co je GT4
To že mají rozšířený blatníky jsem si neuvědomil 
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95

ovšem JDM Celicy jak ST165 tak i 185 byly narrow body
-
Idaho von Věšín
Kandry píše:ovšem JDM Celicy jak ST165 tak i 185 byly narrow body
Kdepak, predface ST185 byly narrow, ale po face byli widebody ( viz GT four - ty byly narrow a za příplatek widebody, ale potom už delali jen widebody.. )
Nejsme si jistej ale tuším že k "přerodu" do pouze WB doslo 1990..
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe= 1bar, Tial Bov
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe= 1bar, Tial Bov
Nechci tu dělat OT,wide body vypadá skvěle, se sháněním zadního blatníku to ale není tak dostupné jako narrow (stejný má ST182, AT180).
Tohle je vlastně taková GT-Four Rally, nemá funkční abs a klimu
.
BTW: Díky za fotku z druhé strany
Tohle je vlastně taková GT-Four Rally, nemá funkční abs a klimu
BTW: Díky za fotku z druhé strany
proč na těch kapotách pořád obracej ty výdechyIdaho von Věšín píše: To že z toho berou kapoty s nadechem a daj to na ST180/182 jeste neznamená že je to GT4.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
-
Idaho von Věšín
Jinak zpet k tématu. Vzhledem k tomu, že budeme testovat druhou ECU a podle výsledku se rozhodneme pro finální použitelnou ECU, sundal jsem dnes stávající kabeláž a budem delat kabeláž přímo na aute aby opet nevysla "blbe" jako když se delala ve stolici. ( nakoupeny komplet nové kabely )
Jenže....
..abychom dali motor pořádne ( bez zavesení na jeřábu ) do auta potřebovali jsme nandat převodovku ( no problem )

a cele to usadit do auta, takže nakonec se kabeláž nedelala, Lada začal delat uložení převodovky a spojil to rovnou s vyztužením nosníků

Já si začal hrát s rámem, složili jsme ho se známým a začalo se brousit...

To by nebyl Lada aby si ze všeho nedělal srandu .)

27. 12. budem s uložením převodovky pokračovat a ted dotaz - jakou použít povrchovku pro rám? Komaxit nebo jen základ + alkáč?
Jenže....
..abychom dali motor pořádne ( bez zavesení na jeřábu ) do auta potřebovali jsme nandat převodovku ( no problem )
a cele to usadit do auta, takže nakonec se kabeláž nedelala, Lada začal delat uložení převodovky a spojil to rovnou s vyztužením nosníků
Já si začal hrát s rámem, složili jsme ho se známým a začalo se brousit...
To by nebyl Lada aby si ze všeho nedělal srandu .)
27. 12. budem s uložením převodovky pokračovat a ted dotaz - jakou použít povrchovku pro rám? Komaxit nebo jen základ + alkáč?
Jaká bude ta druhá jednotka, kterou budete testovat? Nebude to náhodou Ecumaster EMU http://www.ecumaster.com/en/products/en ... ement-unit ?
www.jfperformance.cz
-
Idaho von Věšín
JJ přesne, víceméne se s tímpočítalo od začátku, meli být "UZetka" dve, jedno na MS a druhe na EMU .. no a když je motor jeden...LJay píše:Jaká bude ta druhá jednotka, kterou budete testovat? Nebude to náhodou Ecumaster EMU http://www.ecumaster.com/en/products/en ... ement-unit ?
Honzo pěkně vám to odsejpá
Já se s tím s.al sám dva roky. Na ten rám bych Ti komax nedoporučoval. Já bych ho krom zábradlí nedoporučoval už na nic 
Celica TA40-1UZF(G)E 4.0
Celica ST185-3SGTE 2.0
2x Lexus LS400-1UZFE 4.0
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS Cafe Racer
Radical Ducati 9 1/2 style
Dont like fake parts
Celica ST185-3SGTE 2.0
2x Lexus LS400-1UZFE 4.0
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS Cafe Racer
Dont like fake parts
-
Idaho von Věšín
Keek píše:Honzo pěkně vám to odsejpáJá se s tím s.al sám dva roky. Na ten rám bych Ti komax nedoporučoval. Já bych ho krom zábradlí nedoporučoval už na nic
jde to pomalu, nebejt vánoc a mé pojistky, která nečekane dorazila, tak bychom si týden volna na celicasaura nevyhradili
jak jsi na tom ty s kompresorem?? ( btw máš možnost CNC obrábení? potřeboval bych pár věcí vyrobit - a neco by se jiste hodilo i tobe ;] )
Obrábění(ani CNC) by neměl být problém. I přístup k materiálu mám(prodejna i fabrika). Něco už mi naznačoval Honza z Bíliny.
Našel jsem ještě nějaké interiérové plasty, které by Ti při kompletaci chyběly
Já s tím kompresorem ještě moc nepokročil. Trochu jsem se zasekl při výrobě obtokového ventilu. Ale já se polepším. Slibuju

Našel jsem ještě nějaké interiérové plasty, které by Ti při kompletaci chyběly
Já s tím kompresorem ještě moc nepokročil. Trochu jsem se zasekl při výrobě obtokového ventilu. Ale já se polepším. Slibuju
Celica TA40-1UZF(G)E 4.0
Celica ST185-3SGTE 2.0
2x Lexus LS400-1UZFE 4.0
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS Cafe Racer
Dont like fake parts
Celica ST185-3SGTE 2.0
2x Lexus LS400-1UZFE 4.0
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS Cafe Racer
Dont like fake parts
-
Idaho von Věšín
Super, mohu poporsit Honzu aby se u tebe 28 nebo 29 pro plasty stavil?? hod mi mail, poslal bych ti výkresy, potřeboval bych zjistit cenu..Keek píše:Obrábění(ani CNC) by neměl být problém. I přístup k materiálu mám(prodejna i fabrika). Něco už mi naznačoval Honza z Bíliny.
Našel jsem ještě nějaké interiérové plasty, které by Ti při kompletaci chyběly![]()
Já s tím kompresorem ještě moc nepokročil. Trochu jsem se zasekl při výrobě obtokového ventilu. Ale já se polepším. Slibuju![]()
Tak pak hoď nějaký reference. Tahle jednotka se mi dost zamlouvá a pomalu přemýšlím o tom, že bych jí časem použil ve svým autě.Idaho von Věšín píše:JJ přesne, víceméne se s tímpočítalo od začátku, meli být "UZetka" dve, jedno na MS a druhe na EMU .. no a když je motor jeden...
www.jfperformance.cz
-
Idaho von Věšín
Tak první přínos je ten, že při procházení SW pro EMU jsem získali kalibrační udaje pro originál teplotní čidla pro 1UZ 
Nebyly tam náhodou i kalibrační údaje pro hondí motory?
www.jfperformance.cz
-
Idaho von Věšín
ono je to složité, ty kalibrace jsem vyčetl přes x zdroju, je tam implicitnenekolik čidel tak sem si vlezl do katalogu IC v jakých vozech jsou použity, na druhou stranu nekterá čidla tam nejsou podle kodu ale podle auta ( příklad MX-5 ) kde dkyž sem se koukl na čidlo v katalogu IC a otevřel si v jakých je autech bylo "vymalováno" .) bohužel každý výrobce neuvádí komatibilitu, takže jsem postupne procházel varianty od výrobcu pro daný vuz a hned zase iotevírat aplikacní okno a bylo to na světěLJay píše:Nebyly tam náhodou i kalibrační údaje pro hondí motory?
EDIT . Jukl jsme ti na to a bohužel - výpis vozu ( resp značek )která mají tepl. čidla komp. s mx-5:
FORD
JAGUAR
LEXUS
MAZDA
MINI
SUZUKI
TOYOTA
VOLVO
VW
Ahoj, díky za odpověď a čas který si věnoval tomu zjišťování. Ještě uvidím, jak na tom bude funkčně boost controller co navrhuju, protože řízení boostu je hlavní věc, která mi v současný době chybí. Pokud se boost controller osvědčí, tak tu jednotku zatím řešit nebudu. Kdyby to náhodou nebylo vyhovující, tak je tu ještě možnost konverze na OBD1 a použití hondí jednotky s Neptune RTP, kde bych nemusel zjišťovat hodnoty čidel a asi by to vyšlo i o malinko levněji.
www.jfperformance.cz
-
Idaho von Věšín
Konečně jsme se dobrali k zásadnímu průlomu, který dnes zmenil následující práce i další tok peněz 
Dorazil balíček, kvůli kterému jsem se v neděli vydal do práce a ztrávil zde krásných pět nedělních hodin
Karle díky....
MUHEHEHHHEHEHEEEE
( pro neznalé, jedná se o ďábelský smích číslo 4
)
Dorazil balíček, kvůli kterému jsem se v neděli vydal do práce a ztrávil zde krásných pět nedělních hodin
MUHEHEHHHEHEHEEEE
-
Idaho von Věšín
JInak mám tu IC z Arista 2JZ VVti , bohužel pro mé použití je moc velký, takže pokud nekdo by chtěl je k dispozici. Nepamatuji si přesne velikost IC z MKIV supry ale mám pocit že je krapánek vetší ( pozn. toto IC má výstupy na jedné straně )
Děje se s autem něco?