Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Sabrio

Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

Příspěvek od Sabrio » 15 říj 2013, 23:28

Takže :) Ahoj předem se omlouvám kdyby to náhodou bylo moc dlouhé :) tady na forum mě nejspíš nikdo nezná takže začnu úplně od začátku jak jsem k tomu všemu vlastně přišel.
Asi jako většina kteří o crx mluví začíná slovy když mi bylo 15 :D ani já nejsem jiný kolem tohodle věku jsem lítal od trafiky k trafice pro čtivo do školních lavic v podobě Tuning magazinu, Autosport a tuningu apod. o hodinách jsem si kreslil autíčka a nic mě nezajímalo tehdá tady u nás jezdívalo několik "upravených" aut a my jsme lítali od parkoviště k parkovišti kde se klub který si říkal Yakuza clan scházel jednoho dne si jako vždy jeli zařádit na nedaleké (2km) vzdálené letiště pěšky jsme mazali za nimi aby jsme ještě něco viděli když jsme přišli z druhého konce letiště už se k nám řítili 2 crx ten pocit mam zažitej do dnes chvilku jsme očumovali s typickýmy hláškamy a spekulacemi co všechno v autech mají a nemají :D asi po hodince začali všichni odjíždět a mi jsme pomalu šli domů když najednou se za námi ozvalo tak si nasedněte ten kluk měl civica se swapem tehdy jsem se poprvé svezl v Hondě a poprvé s V-tecem bylo rozhodnuto Honda mi vjela pod kůži a jak jinak než CRX které jsem si zamiloval. Po udělení Driving licence jsem tedy pokukoval po mé první Hondě říkal jsem si že na začátek mi postačí civic nebo něco podobného CRX byl jenom sen ale protože mám velice hodné rodiče a nějaké peníze jsem dostal k 18tinám tak jsem si mohl jet pro svou první CRXku ma první je ED9 kterou jsem koupil v roce 2009 a mám ji do teď v roce 2011 jsem pořídil crxce sestřičku Prelude 4g BB3 kterou také pořád mám a o rok později 2012 jsem se rozhodl že si konečně pořídím svého prvního V-teca a tak jsem si pořídil v pořadí 3 hondičku do mé malé rodinky :) bohužel mi vůbec nepřirostla k srdci žádný emoce prostě jiskra nepřeskočila :D a tak jsem se rozhodl ji tento rok prodat a to hlavně z toho důvodu že jsem se zakoukal do jedné krásky kterou jistě všichni znáte a to je Libasovo CRX které od něho koupil Sumisu a od něho jsem ji koupil já takže netřeba představovat a rovnou rozepíšu co vše je zamýšleno do budoucna takže.... :)

Co je v plánu : Chtěl bych zachovat pokud možno sériový vzhled s drobnými úpravami ve stylu JDM a motorem který bude mít cca 200 koní v atmosféře s tím aby také něco vydržel. Ted tedy k tomu co už mám a co mě čeká.

CELKOVÝ PROGRES: 25%

-MOTOR-
Progres : 65%

-Blok-

Blok- výbrus: Ok
Ojnice- Eagle: Ok
Pisty- Wiseco vysokokompresní 11,5:1: Ok
Šály - ACL Race: Ok
Odlehčené řemenice - Japspeed nebo Ralco: No
Rozvodový řemen - GATES Racing No

-Hlava-

Ventily - Brian Crower: Ok
Pruzinky a Retainery - Brian Crower: Ok
Vacky - Brian Crower Stage II: Ok
Vačková kola - Brian crower No
Těsnění pod hlavu - Buddy Club No
Štefty - ARP Ok
Kabely ke svíčkám - NGK No

-Sání-

Manifold - Skunk 2 nebo upravený Venom: No
Sací potrubý - CT engineering (Airbox) No
Filtr - Apexi No
Klapka - 70 mm Skunk 2 alpha No
Těsnění - Thermo gasket No

-Výfuk-

Catback - Buddy Club Spec II: No
Svody - Tegiwa Imports replika Toda V2: Ok
Decat - Náhrada katu (Tegiwa imports) No

-Ostatní-

Jednotka - Hondata S300: No
Palivová lišta - AEM: No
Vstriky - uvidíme Skunk 2,Nissan 350z, Skyline: No
Odlehčené řemenice - Japspeed nebo Ralco: No
Chladič - Mishimoto Ok

-PŘEVODOVKA-
Progres : 80%

Repas + stálý převod 4.928: Ok
Fofr klacek - Zkrácené řazení Skunk 2 komplet: Ok
Spojka - ACT HDR6 No
Setrvačník - ACT Prolite No

-PODVOZEK A BRZDY-
Progres : 0%

Repas - Silentbloky PU: No
Odlehceni - Ramena: No
Podvozek - XYZ: No
Brzdy - XYZ: No
Pneu - Yokohama ADVAN Neova AD08: No

-VZHLED A KAROSERIE-
Progres : 15%

Vyvareni - Komplet: No
Celolak - Modrá original: No
Kola - Buddy Club sf P1: Ok
Lip - Replika Js´Racing: Ok
Kridlo - Replika Mugen: No
Kridlo okno - HIC: No
Pozicky - USA Orange: No
Okna - Zatmavení zad. oken: No
Karbon - Kapota, zrcádka, šíbr, ventil dekl: No
Volant - Momo Retro: No
Motor Hadice - Silikonové Bílé: No
Sroubky - Skunk 2 dress up černé: No

Závěrem : Myslím si že je se na co těšit a doufám že to dotáhnu do zdárného konce i když už teď vím že to nebude žádná sranda budu také velice rád pokud sem budete psát různé vaše postřehy a návrhy které bych mohl třeba opomenout.

Obrázek
Obrázek

a fotky toho co uz mám :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Sabrio dne 17 úno 2015, 19:21, celkem upraveno 18 x.

Winie

Re: Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

Příspěvek od Winie » 16 říj 2013, 06:10

koukam ustecky spz. dva km od letiste, to vypada nekde na okoli Mostu, Brezna? :-D at slouzi ;-)
Obrázek

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 16 říj 2013, 09:00

supr, paradni start.... jen tak dal :)
93´Rx-7 FD

WotanMitUns
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WotanMitUns » 16 říj 2013, 10:30

já bych už po mých zkušenostech do tak starýho auta nešel.. je to neskutečnej žrout peněz... Nehledě na dostupnost a cenu dílů. :/ Ale jinak přeju hodně zdaru a pevný nervy...

Wanix

Příspěvek od Wanix » 16 říj 2013, 12:19

rád tady to auto zase vidím, EE8 je moje srdcovka mezi Hondami, už jsem měl strach že to Sumisu rozstřelil když byl ten topic ukončen...pěkné plány, ať se daří! :smt023
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 16 říj 2013, 18:28

Drzim palce nech to dotiahnes do konca. Kde to planujes odladit?

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 16 říj 2013, 18:29

Udělal jsi mi neskutečnou radost 8) Nezbývá než ti popřát hodně štěstí a snad tě to nadšení neopustí :wink: Je to někdy totiž hodně vrtkavé :?

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 říj 2013, 18:31

No Březno je od nás kousek jezdím tam celkem často tak se tam třeba potkáme :) Wotan co jsi stavěl ty když tak SZ :) no odladění se bude provádět nejspíše u Dimitara. Libas jsem rád zatím mě nadšení neopustilo ikdyž mě hodně lidí láme proč do tak starého auta ale já jsem rád originál a tohle auto jen tak někdo mít za pár let nebude :)

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 18:43

nechci ti brat iluze, ale s timto planovanym setup horkotezko dostanes z 1,6ky 200koni. A pokud je dosahnes tak zjistis ze je to stejne malo protoze nebudes mit vice jak 170-180nm...a prevodovce (i s zkracnea s FD) bude stejne chybet jeden kvalt, kazdej kdo jezdi vi ze dulezite je zrychleni spise 100-200 a tam jsou proste nizkobojemove atmosfery strasne slabe...jasne 1 2 3 rychlost bude hell, tale to tak maximlne zapusobis na motokarove kamarady...nemluve o zivostnosti a starostech kolem. Muzes juknout tady, treba se ti bude neco i hodit http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... highlight=

nechci ti samozrejme brat iluze a nadseni, ale ber to jako radu nez v tom za 200litru a zjistis ze mas neprodejny auto, ktere jede jako cipla oktavka s rodinou na vylete...
Naposledy upravil(a) infinity dne 16 říj 2013, 18:45, celkem upraveno 1 x.
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 16 říj 2013, 18:45

Este mala pripomienka- kazde taketo starsie auto ma vyssiu hodnotu cim viac je zachovaly povodny -tovarensky vzhlad. Cize ten "carbon" by som na to nedaval, lahke kvalitne disky a upraveny podvozok urobi dostatocnu "pracu"

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 16 říj 2013, 18:51

Jinak pár názorů k tvému seznamu dílů:
Skunk2 svody - zbytečně drahé, dají se určitě najít levnější funkční svody (Vibrant atd.)
ventily Ferrea, popř. Supertech, stejně tak retainery a pružinky
vačky Brian Crower Stage II - dobrý výběr :wink:
těsnění pod hlavou - zainvestoval bych do TODA nebo MUGEN oproti Cometicu třeba, každopádně dobrá příprava povrchu nutná! (ale to by měl vědět ten, kdo bude skládat motor)
setrvačník - rozhodně nebrat F1 Racing či Fidanza
catback - vždy jsem snil o Fujitsubo RM01A :twisted: v jpn stále k dostání nový :oops:
stálý převod OK, ale dal bych k němu samosvor Quaife, popř MFactory Helical (pokud je na tento model)

otázka, jaké části auta dáš větší prostor a taky jaký máš rozpočet, utopit se tam dá 200 000,- ani nevíš jak a vůbec to nejde vidět :lol: ale to asi moc dobře víš :wink: Ostatně o tom ten náš sakra drahý (někdy i na hlavu postavený a mnohým nepochopitelný) koníček je :smt006

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 18:54

Libas píše:Jinak pár názorů k tvému seznamu dílů:
Skunk2 svody - zbytečně drahé, dají se určitě najít levnější funkční svody (Vibrant atd.)
těsnění pod hlavou - zainvestoval bych do TODA nebo MUGEN oproti Cometicu třeba, každopádně dobrá příprava povrchu nutná! (ale to by měl vědět ten, kdo bude skládat motor)
setrvačník - rozhodně nebrat F1 Racing či Fidanza
neni pravda...

- skunk2 svody TRI-Y 12 500, stejne jako velmi kvalita replika TODY V2 od Tegiwy...vibranty jsou horsi.
- tesneni pod hlavu - zadne z jmenovanych nevydrzi dele jak 20-30tis pri zatezi...rozhodne vzit original tesneni honda...a pokud bude nekoho trapit kompresni pomer tak resit ostatnimi zpusoby, kterych je vice nez dost.
- setrvacnik - rozhodne ne fidanzu protoze je to sracka ze dvou dilu a hliniku...ale F1 racing je chrome-moly stejne jako TODA...oba mam doma, takze myslim ze muzu mit k tomu poznamku...

Beaver

Příspěvek od Beaver » 16 říj 2013, 19:05

S tím krouťákem souhlas - zvláště Hondaři to ale hrozně neradi slyší, protože většina jich uctívá VTEC a otáčky. Efektivní léčbou je samozřejmě přeplňování, LJay by to mohl myslím potvrdit :smt003 Jinak je ovšem CRX moc pěkný auto, pokaždý když nějaký ve slušným stavu vidím, tak se za ním otočím.

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 16 říj 2013, 19:08

infinity píše:skunk2 svody TRI-Y 12 500
Já tam u tebe na shopu vidím jinou cenu, ale to je jedno :lol:

Ostatně neříkal jsi někdy na jaře, že na tohle forum kašleš??

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 19:08

Beaver píše:S tím krouťákem souhlas - zvláště Hondaři to ale hrozně neradi slyší, protože většina jich uctívá VTEC a otáčky. Efektivní léčbou je samozřejmě přeplňování, LJay by to mohl myslím potvrdit :smt003 Jinak je ovšem CRX moc pěkný auto, pokaždý když nějaký ve slušným stavu vidím, tak se za ním otočím.
na dalnici urcite...ale na okruhu budu radsi sedet v ~240ps N/A, nez v 300ps konovem foukadle...a mozna budu i rychlejsi :D

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 19:13

Libas píše: Ostatně neříkal jsi někdy na jaře, že na tohle forum kašleš??
ano rozhodne se zde nechystam propagovat svuj web, protoze je prece plny fejku a zkrachovalo kvuli me pulka japonskeho prumyslu....

svody jsou nove, cena pres HN...
http://www.tegiwaimports.com/skunk2-alp ... ries-3970/

Trochu mi krvaci oci, kdyz tady novem nadsenci sazeji moudra a nesmysly lidi, ktery zacali a skoncili v seriovem ceru...pokud s tim mas problem tak me zabanuj :D no offense

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 říj 2013, 19:19

No uz ted vím že 190 koní tam bude a k 200 bych se mohl přiblížit záleží ještě na hodně věcech nicméně ten seznam určitě není pevný hodně věcí sám ještě řeším a hodně jich není ještě napsáno postupně budu vše doplňovat a upravovat podle informací co budu mít od lidí co mají více zkušeností a vyberu co uznám za vhodné jsem otevřený všem radám :) k autu jako takovému infi zmínil chiplou oktu :) ono tohle je spíše věc vkusu a toho co člověk od auta očekává chtěl bych se s autem zúčastnit sprintů a občas se svézt na okruhu tohle je taková debata která je nekonečná a nakonec by jsme se shodli na tom že kdybych koupil S2k nebo CTR mel bych za ty peníze úplně jinou legraci to samozřejmě ano ale o tom to bych se nerad bavil protože to prostě nejde vysvětlit.

Beaver

Příspěvek od Beaver » 16 říj 2013, 19:20

infinity píše:na dalnici urcite...ale na okruhu budu radsi sedet v ~240ps N/A, nez v 300ps konovem foukadle...a mozna budu i rychlejsi :D
No jo, ale to z té 1.6 v CRX dá právě jen těžko (což jsi sám psal)... a o tom tady mluvím :)

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 19:26

Sabrio píše:No uz ted vím že 190 koní tam bude a k 200 bych se mohl přiblížit záleží ještě na hodně věcech nicméně ten seznam určitě není pevný hodně věcí sám ještě řeším a hodně jich není ještě napsáno postupně budu vše doplňovat a upravovat podle informací co budu mít od lidí co mají více zkušeností a vyberu co uznám za vhodné jsem otevřený všem radám :) k autu jako takovému infi zmínil chiplou oktu :) ono tohle je spíše věc vkusu a toho co člověk od auta očekává chtěl bych se s autem zúčastnit sprintů a občas se svézt na okruhu tohle je taková debata která je nekonečná a nakonec by jsme se shodli na tom že kdybych koupil S2k nebo CTR mel bych za ty peníze úplně jinou legraci to samozřejmě ano ale o tom to bych se nerad bavil protože to prostě nejde vysvětlit.
Poptej se Wothana, ten ma c4g a hodne podobny setup jaky mas v planu ty...zeptej se ho jak je spokojeny s motorem, jestli by to delal znovu a jestli ma 200ps :)
Co jsem chtel naznacit je to, ze pokud nestavis motor do nejake zavodni skupiny kde jsi omezeny objemem. Tak je minimalne...nelogicke...investovat 100tisic do motoru, kdyz si za 20tisic (b18c4) muzes koupit hotovy motor s tovarni vydrzi, ktery bude ve finale vykonove lepsi nez tvuj 1.6 setup....nebo shortblock z itr za 30-40tis (200ps, 180nm) a nebo za onych 100-200 tisic coz je tvuj rozpocet prejit treba na K20...takze to ber jako tip a hodne stesti a malo starosti s projektem :smt006

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 říj 2013, 19:46

Myslím že jsem málo vysvětlil svůj cíl projektu a tím rozpoutal trochu zvláštní debatu :) takže trochu postupně to jestli mít 200 koní budu nebo ne nevím a když to nebude a bude to 193 plakat nebudu :) jak jsem zmínil více méně mě baví sprinty a něco málo si časem chci zkusit na okruhu v létě srazy auto na víkend. A ted proč ne 2.0 nebo turbo když vezmu konkrétně sprint tak chci zůstat v kategorii 1.6 jedna věc a druhá když už bych měl jít do 2.0 tak by byla hloupost nejít právě rovnou do K20 ale tady se dostáváme k tomu že jsem chtěl taky upravovat a to nese u K20 2 věci za prvé vetší rozpočet a za druhé více koní proč je to problém jednoduše proto že je to v CRX ta kastle není na něco takového postavená už těch 200 koní je hodně na hranici a ve finále se dostaneme samozřejmě ještě dál když už bych v K20 zahučel za hodně peněz nebylo by radši lepší swapnout třeba za motor a ted plácnu shválně třeba z 350 z protože je v serii daleko lepší a výkonější než poladěný K20? Snad chápete co tím chci říct mám k tomu své důvody třeba časem vám dám za pravdu ale teď to vidím takhle :)

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 20:03

Sabrio píše:ted plácnu shválně třeba z 350 z protože je v serii daleko lepší a výkonější než poladěný K20? Snad chápete co tím chci říct mám k tomu své důvody třeba časem vám dám za pravdu ale teď to vidím takhle :)
nechci hatovat 350z owners :smt006 ale toto je hodne spatny vtip...a ted me nebudou mit radi ani nissanaci :D

Seriova 350Z s 3.5 motorem je v prumeru stejna rychla jako S2000 nebo mirne upravene CTR7 ...jenze problem je, ze by 350z mela byt o par levelu jinde a nahanet M3 a ne civicy miaty a priusy...... (koukni treba do timetable a najdi tam 350z abys mel predstavu)...to auto ma potencional to ano... muzes to postavit slusne, ale bude te to stat jako 3x tolik nez postavit malou hondu a budes stejne rychly...provoz bude taky jinde uz z principu vetsi vaha - vsechno vetsi....Hlavni rozdil je v tom, ze v honde mas nejaky limit a bestii z toho neudelas (z principu layoutu ...) kdezto z 350z ano a muzes jit ja nevim na 1000hp a bude to fungovat u civicu je limit nekde u 300-350ps...jenze takove setupy tady nikdo nestavi, takze se zase bavime o hovne...

Pohledej si treba ss works CRX co dokaze 2.0 v lehke kastli.

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 říj 2013, 20:12

:D no zřejmě si mě nepochopil napsal jsem to shválně chtěl jsem zkrátka říct že kdybych měl nadupanou K20 za třeba 300 tis tak můžu za tu cenu mít jiný sériový stejně výkonný motor na kterém je daleko vetší potenciál což tu celou dobu vysvetluješ mě že bych mohl mít 1.8 nebo 2.0 tzv. za stejný peníze více muziky vždycky se najde něco lepšího :D :D vážně bych nečekal že začneš rozebírat 350ku o kterém nevím vůbec nic jenom jsem to tak plácl. :wink:

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 říj 2013, 20:15

Sabrio píše::D no zřejmě si mě nepochopil napsal jsem to shválně chtěl jsem zkrátka říct že kdybych měl nadupanou K20 za třeba 300 tis tak můžu za tu cenu mít jiný sériový stejně výkonný motor na kterém je daleko vetší potenciál což tu celou dobu vysvetluješ mě že bych mohl mít 1.8 nebo 2.0 tzv. za stejný peníze více muziky vždycky se najde něco lepšího :D :D vážně bych nečekal že začneš rozebírat 350ku o kterém nevím vůbec nic jenom jsem to tak plácl. :wink:
aha...ty jsi myslel jenom motor? Ono se do toho CRX moc veci nacpat neda...tohle bys tam urcite nedal...ale uz jsem videl LS1 v s2000 docela dobry :D

Beaver

Příspěvek od Beaver » 16 říj 2013, 20:16

Tak pokud chceš mermomocí zachovat objem a atmosférické plnění, tak pak jsi asi smířený s tím, že trhat asfalt to nebude :D V tom případě není co řešit a musíš holt zkusit z tohodle motoru vydupat co půjde.

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 říj 2013, 20:32

Já právě vůbec nemyslel motor ani auto samotné ale ten princip :D :D :D :D co se mi tu snažíš celou dobu vysvětlit a samozřejmě to chápu jenom to není můj cíl já mám rád hrušky a ty mě říkáš že jablka chutnají lépe :D :D no Beaver jasně že to nebude trhač asfaltu ale byl bych třeba rád kdyby to byla jedna z nejrychlejších 1.6 (pro infiho zvlášt: tím myslím na sprintech a samozřejmě se to nemusí povést mě to ale nevadí) :D :D :D u nás. A vyhrála mi nějaké poháry udělala radost a třeba bych jí pak třeba předal dětem :D joj vážně mě to ted pobavilo a nemyslim to ve zlém :)

Zamčeno