Bery18 - Supra MKIII
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Bery18 - Supra MKIII
Přidávám se ke klukům je to pecka
Líbí se mi jak máš vyřešený ty budíky.
shatsu.cz
Pohraj sa s nou a porozmyslaj do leta,teraz by bol aj tak najhorsi cas na predaj.Bery18 píše:
Dík. ovšem proti kouzlum já nic nezmůžuto auto je totiž začarovaný. Včera přijel kamarád že to teda pujdem konečně projet a po 5minutách běhu na volnobeh to začlo mít divnej zvuk, nešla na všech šest. Hodinka laborování a zjistili jsme že odešla jedna cívka. Mno nic vyměnila se nahodilo se a stále nic. Po dalších dvou hodkách a obět rozebranýho motoru do šroubku sme zjistili že odešla ještě jedna cívka která předtím byla ok. Dala se taky nová a supra běží. Jen dodám že neznám nikoho komu by kdy v životě cívka oděšla na 7m. Mno nic tak se to šlo projet, díky pár upravam jsme odstranili fuel cut a tlakuju bez problemu 0,8b a jede dostatečně slušně. Nicméně po najetí zhruba 30km jsme se už vraceli domu protože pedál spojky zustal skoro až na podlaze. Než jsme dojeli teda spíš nedojeli auto přestalo uplně jet ze zařazenou rychlostí. Převodovka bude ok takže to vypadá na rozpadlou NOVOU spojku, ale to se uvidí až vycuknu převodovku. Ale největší problém je že už mi docházej síly, před časem jsem byl 100pro rozhodnut že to prodám, poslední týden jsem byl ale trochu nahlodanej hlavně potom co jsem jí dal na kola a pustil k zemi vypadá nádherně, ale zase po tolika komplikacích nevím nevím
![]()
Ja uz ani neviem jak ta moja vyzera. Peniaze v prdeli, cas v prdeli a stale sa nevozim.
Aj tak nechapem ako si to vydrzal 4-5 rokov. Ja uz mam po roku chut to vyhodit do vzduchu
Dík všem za ohlasy, Každopádně už jsem rozhodnut, o víkendu jde motor ven, objedná se spojka a než příjde odvezu auto do lakovny aby se nastříkal motorovej prostor a celkově novej lak. Doladí se pár věcí a zhruba na konci unora by mohlo auto bejt připravené k prodeji.
Sakra to je mašina !
Dobrý fotky...škoda, že to chceš prodávat
...jinak co sáni ? projevilo se nějak vyrazněji ?
Bohuzel jsem nemohl zmerit teplotu v seriovem sani ale udrzet nanem ruku byl problem,tohle nove je ale krasne vlazne a pocitove auto jde mnohem lepe za plynem. Me to neva na aute jsem se aspon naucil a tedka uz bych spoustu veci udelal jinak. A dalsi auto bude zas o pricku vyse200sxfabi píše:Sakra to je mašina !Dobrý fotky...škoda, že to chceš prodávat
...jinak co sáni ? projevilo se nějak vyrazněji ?
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Sorry Bery, ale tohle fakt nechápu, nechat skoro půlku života a nervů a peněz v pěkné Supře, poskládat, nalakovat a prodat ji a ani se rok nesvést třeba. A pak se pustit do dalšího auta a zase to samé...tento styl nechápu. Ale je to tvoje volba, přeji mnoho sil a nervů do dalších let 
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
takovou pěknou mk3 z toho udelá... Ale jestli chceš koupit co už jsi párkrát naznačoval, tak si nechej alespoň kola, ale škoda tohodle, tak slibně to vypadá 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Koukám už jsem dlouho nic nenapsal. Snažím se furt něco dělat, ale popravdě není moc času tak to jde pomalu. Rozpadla se spojka, tak je jednodušší vyndat celý motor než samotnou převodovku
Když už teda byl venku nechal jsem na motoru zvětšit vývody na olej které stále omezovali tlak a udělala se nová trubka k olejovému čerpadlu. Mezitím se vyvařil motorový prostor a dal se do laku, jako bude zbytek kastle. Plus se teda vyvařila kastle, což byl solidní porod pač supra stála několik let v kopřivách než jsem jí koupil a bylo to znát. Postupně jsem hodím nějaký ty fotky jak to pokračuje.
pecka Bery,pěkně pokračuješ,co se převodovky týká je lehké jí vytáhnout,ale dostat jí zpět to je zlo 

touge-project.cz
-
Idaho von Věšín
ja celkem chápu. Když mám auto ve stavu že nejsou finance / zájem hnát o další level dál, tak "jen jezdit" men proste nebaví taky většinou střelím a začnu od znovaLibas píše:Sorry Bery, ale tohle fakt nechápu, nechat skoro půlku života a nervů a peněz v pěkné Supře, poskládat, nalakovat a prodat ji a ani se rok nesvést třeba. A pak se pustit do dalšího auta a zase to samé...tento styl nechápu. Ale je to tvoje volba, přeji mnoho sil a nervů do dalších let
-
Idaho von Věšín
proto píše že je jednodušší vytáhnotu celej motor - výmena spojky tíhle zpusobem je práce na jednu šichtu s cigárkem v koutku a kafem v ruceTomek píše:pecka Bery,pěkně pokračuješ,co se převodovky týká je lehké jí vytáhnout,ale dostat jí zpět to je zlo
Idaho von Věšín píše:ja celkem chápu. Když mám auto ve stavu že nejsou finance / zájem hnát o další level dál, tak "jen jezdit" men proste nebaví taky většinou střelím a začnu od znova
Prostě už toho nemně bylo moc. Když už jsem konečně myslel že budu jezdit a dodělávat věci za pochodu přišlo během 80km tři závažné poruchy a měl jsem toho plné zuby. Jsem holt horká hlava
Jinak idaho má pravdu, motor mám venku sám za 5,5hodinky a ve dvou je za dvě a pul hodky zpátky a to i zapojený. Takže pro mě je to jasná volba.
A tohle už je barvička na celé auto
Mám tu karbonovou tkaninu, takže doplňky by k tomu mohli dobře ladit.200sxfabi píše:Hmm....tyo líbí se mi ta volba barvy!
A tady už je olejová pumpa na svém místě, zvětšené závity a propojovací trubka. Proti sérii markantní rozdíl tak se uvidí jak to hodně pomůže.
Celkem pětkrát vyměněný motorový olej a už konečně bez bordelu v olejové vaně.
A taky už je supra konečně na papírech i se správnou barvou v techničáku.
A taky už je supra konečně na papírech i se správnou barvou v techničáku.
Fuj, takového silikonu
Jinak moc hezké 
Nismo200 píše:Fuj, takového silikonuJinak moc hezké
Ne to jsem nelakoval ja, ale lakyrnik v lakovne. Jen je to foceny uz doma. Ale sam si to pod ten lak pripravuju i v cetne plnice.
Takhle nějak to vypadalo když se začlo vyvařovat, a bylo to horší a horší. 10let stání v kopřivách se nani dost podepsalo 
Ten silikon je masakr. Proc to nekoho nuti to takto patlat? 
A jak se to zprávně dělá? něchám se poučitjagy píše:Ten silikon je masakr. Proc to nekoho nuti to takto patlat?
-
Idaho von Věšín
Bery18 píše:
A jak se to zprávně dělá? něchám se poučit
da s eho tam minimálně o 50% méně
stačí málo a pomazat prstem - ani ne 0,5mm vrstva
Hlavne prrbytok silikonu co vkeze dovnutra je nezriedka pricinou pridretie motora, oo tom co zbytkysikikonu upchaju nejaky mazaci kanalik.
V dobrych tovarenskych servisnych manualoch sa udava ako ma byt hruby vytlaceny pasik silikonu z tuby aby bol oo zatiahnuti akurat.
V dobrych tovarenskych servisnych manualoch sa udava ako ma byt hruby vytlaceny pasik silikonu z tuby aby bol oo zatiahnuti akurat.