Winie´s Miata
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- svobyrider
Re: Winie´s Miata - uprava motoru
Plechovka od trenek je dost cool
representuj MX5:))

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Takhle blbe jsem si to taky zapojil,a pořád jsem mel nadobku plnou oleje.
EX : Legacy 2.5
T4 2.5TDI
NOW : Miata NA 1.8 SC
Jeep Grand Cherokee V8
Jeep Cherokee HO
Passat V6 4motion
KTM 300EXC
FE450
RSV1000
XV1000 bobber
SR125
T4 2.5TDI
Jeep Grand Cherokee V8
Jeep Cherokee HO
Passat V6 4motion
KTM 300EXC
FE450
RSV1000
XV1000 bobber
SR125
Zahradni hadice nerada teplo a zdeformuje se. Sezen nejakou silikonovou.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
+1Woyta píše:Zahradni hadice nerada teplo a zdeformuje se. Sezen nejakou silikonovou.
jinak je to pecka
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
prave, je to jen provizorni.Woyta píše:Zahradni hadice nerada teplo a zdeformuje se. Sezen nejakou silikonovou.
katczaba: proc blbe? a jak si to vyresil? co jsem koukal, tak to maj vsechny B6 zapojeny stejne. nebylo to u tebe spis tim kompresorem?

To je taky mozny. Vcera jsem to psal v praci a na mobilu..tak jsem nebyl moc vyrecny.
No mel jsem obe odvetraci hadice jak pred tak za klapkou natazeny do catchtanku.
Porad mi nikdo nedokazal poradne rict proc jsou dve a jak to funguje.
Ta pred klapkou je nasavaci do motoru a ta co je napojena az za klapku a ma na sobe PCV ,tou jde tlak a lehky pary ven z motoru. Me to litalo z hadice co am vest vzduch do motoru. Porad jsem s tim laboroval a myslel si ze je motor v prdeli a lita tlak kolem koruzuku. Ve bylo jen na blbym zapojeni.Sezonu jsme jezdil jako NA motor a olej to nijak nezralo. a ze by najednou zacal motor hazet olej az tak mooc? On asi totiz pred tim vstupem hadice do motoru ve ventilovym viku,nebude zevnitr zdn labrint aby branil ostrikovajicimu oleji od vacek aby se hrnul k tomuto otvoru. tudiz pokud jim nejde vzduch do motoru jako nuceny obeh,lita tudy olej ven.
Tuto hadici mam stale do atmosfery,nenapojoval jsem ji na sani,abych videl zda hazi olej porad ci nikoli. zmenu jsem provedl na druhe strane, a to zapojenim zpet te hadice s PCV tam kam patri na sani. a je po problemu.olej se neztraci ani nikam nelita... tak to jen jedna slepa ulicka pro ostatni az budou neco podobnyho resit..
No mel jsem obe odvetraci hadice jak pred tak za klapkou natazeny do catchtanku.
Porad mi nikdo nedokazal poradne rict proc jsou dve a jak to funguje.
Ta pred klapkou je nasavaci do motoru a ta co je napojena az za klapku a ma na sobe PCV ,tou jde tlak a lehky pary ven z motoru. Me to litalo z hadice co am vest vzduch do motoru. Porad jsem s tim laboroval a myslel si ze je motor v prdeli a lita tlak kolem koruzuku. Ve bylo jen na blbym zapojeni.Sezonu jsme jezdil jako NA motor a olej to nijak nezralo. a ze by najednou zacal motor hazet olej az tak mooc? On asi totiz pred tim vstupem hadice do motoru ve ventilovym viku,nebude zevnitr zdn labrint aby branil ostrikovajicimu oleji od vacek aby se hrnul k tomuto otvoru. tudiz pokud jim nejde vzduch do motoru jako nuceny obeh,lita tudy olej ven.
Tuto hadici mam stale do atmosfery,nenapojoval jsem ji na sani,abych videl zda hazi olej porad ci nikoli. zmenu jsem provedl na druhe strane, a to zapojenim zpet te hadice s PCV tam kam patri na sani. a je po problemu.olej se neztraci ani nikam nelita... tak to jen jedna slepa ulicka pro ostatni az budou neco podobnyho resit..
T4 2.5TDI
Jeep Grand Cherokee V8
Jeep Cherokee HO
Passat V6 4motion
KTM 300EXC
FE450
RSV1000
XV1000 bobber
SR125
T4 2.5TDI
Jeep Grand Cherokee V8
Jeep Cherokee HO
Passat V6 4motion
KTM 300EXC
FE450
RSV1000
XV1000 bobber
SR125
Tadáááááá, konecne jsem se dockal. ted uz jen vyladit to uchyceni karbů na přírubu a na motor a pak uz se muze zacit ladit

Nebudes mit ten karbec daleko od hlavy?
taky jsem si to rikal, ale jinak to neslo. je to delany tak, aby tam bylo minimum odporu, tak snad to bude vse OK. jeste chci ty kanaly vevnitr vylestit co to pujde.

Kanaly se nelesti. smes se hur micha .lepsi mit hrubsi povrch aby byla zachovana rotace paliva a vzduchu a lip se tak promichal
T4 2.5TDI
Jeep Grand Cherokee V8
Jeep Cherokee HO
Passat V6 4motion
KTM 300EXC
FE450
RSV1000
XV1000 bobber
SR125
T4 2.5TDI
Jeep Grand Cherokee V8
Jeep Cherokee HO
Passat V6 4motion
KTM 300EXC
FE450
RSV1000
XV1000 bobber
SR125
Tak tak. Kdyz se ke me dostaly jedny do zrcadla vylestene saci svody, tak jsem to jak blbec brousil zpatky na hruby povrch. 
Je to jak píšou kluci. Do lesku se lěští jen výfukový kanály v hlavě, protože se tím o něco sníží usazování karbonu na jejich povrchu.
Ještě k těm karbcům a zapalování. Osobně bych šel spíš cestou, kterou ti doporučoval Jagy a to koupit programovatelný zapalování a sériovou ECU úplně odstřihnout. Ušetříš si tak spoustu starostí. Například TPS a MAP (váha vzduchu), který zmiňuješ o pár stránek zpátky slouží jednotce primárně "jen" k tomu, aby věděla kolik dávkovat paliva. To ti ale u karburátorů odpadává, takže jejich přítomnost tam není prakticky potřeba (vyjma očůrávání ECU, aby ti nehodila chybu). Ze snímačů vlastně potřebuješ jen natočení vačky nebo kliky, zkrátka něco co ti řekne v jaký pozici je píst, teplotu motoru a tlak paliva.
Osobně s tímhle výrobkem nemám zkušenosti, ale měla by ti na to stačit například tahle jednotka: http://imfsoft.cz/hardware/produkty/zap ... nition.asp
Ještě pokud se nebudeš zlobit za můj názor, tak kdybych to děla já, tak bych šel spíš cestou elektronickýho vstřikování paliva, protože se to dá daleko líp a přesněji řídit, než karburátory, ale je to jen můj názor a pokud se ti ty podaří dotáhnout, tak to bude hodně zajímavá strojovna.
Ještě k těm karbcům a zapalování. Osobně bych šel spíš cestou, kterou ti doporučoval Jagy a to koupit programovatelný zapalování a sériovou ECU úplně odstřihnout. Ušetříš si tak spoustu starostí. Například TPS a MAP (váha vzduchu), který zmiňuješ o pár stránek zpátky slouží jednotce primárně "jen" k tomu, aby věděla kolik dávkovat paliva. To ti ale u karburátorů odpadává, takže jejich přítomnost tam není prakticky potřeba (vyjma očůrávání ECU, aby ti nehodila chybu). Ze snímačů vlastně potřebuješ jen natočení vačky nebo kliky, zkrátka něco co ti řekne v jaký pozici je píst, teplotu motoru a tlak paliva.
Osobně s tímhle výrobkem nemám zkušenosti, ale měla by ti na to stačit například tahle jednotka: http://imfsoft.cz/hardware/produkty/zap ... nition.asp
Ještě pokud se nebudeš zlobit za můj názor, tak kdybych to děla já, tak bych šel spíš cestou elektronickýho vstřikování paliva, protože se to dá daleko líp a přesněji řídit, než karburátory, ale je to jen můj názor a pokud se ti ty podaří dotáhnout, tak to bude hodně zajímavá strojovna.
www.jfperformance.cz
Sice tomu nerozumím, ale do karburátotů bych také nešel. A navíc o několik příspěvků píšeš, že to dle mého skoro nic nepřinese. Pokud MX-5 chybí výkon, tak proč prostě nepoužít kompresorový kit? Které na to jsou hotové. A to jste mi tlačili v mém tématu o cabriu, že MX-5 jede dost dobře.
A určitě existuje něco na vyladění odezvy plynu, případně vylepšení průběhu výkonu atd.
Ale jinak mi do toho nic není, moje auto to není. A můžeš mě ignorovat.
A určitě existuje něco na vyladění odezvy plynu, případně vylepšení průběhu výkonu atd.
Ale jinak mi do toho nic není, moje auto to není. A můžeš mě ignorovat.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Chci to proste vyzkouset, to je cely. Management zapalovani je snad uz vyresenej. Pokud to bude fungovat, tak tu upravu chci rozvijet o vacky atd... laka me to taky z duvodu ze jedny z nejlepsich eunosu v japonsku jezdi prave na karbech. Proti preplnovani jsem si za poslednich par mesicu ziskal odpor, nechci tim to auto uplne zmenit. Proto chci jit atmosferickou cestou. A v neposledni rade je treba taky rict ze se jedna snad nejlevnejsi upravu motoru, takze pokud to nebude fungovat, tak to s klidnym svedomim dam do jinyho auta;-)
BTW: ani jsem necekal nadseni z tyhle prestavby, protoze pro radu z vas a stejne tak vetsinu mojich kamaradu je to krok zpet, ja to spis beru jako krok jinam
BTW: ani jsem necekal nadseni z tyhle prestavby, protoze pro radu z vas a stejne tak vetsinu mojich kamaradu je to krok zpet, ja to spis beru jako krok jinam
Naposledy upravil(a) Winie dne 19 dub 2013, 21:33, celkem upraveno 1 x.

- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
A navíc zvuk trumpet je snad nadevšechno
)
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zvedav na vysledek
Posledni dobou taky premyslim, jakou cestou se dal vydat...
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
toto je asi nejednodusi cesta ale osobne bych sel cestou ITB z GSXR 8 mensich vstriku + map senzor .............
toto sem mel pripravene na ca18det
toto sem mel pripravene na ca18det
Ale na to nejsou potreba carbs, stacily by ITBs, ne?Trautenberg píše:A navíc zvuk trumpet je snad nadevšechno)
Rikam si, ze naladit carbs bude opruz (matne si vzpominam, jak nekdo z RX7 klubu shanel nekoho, kdo mu naladi carb na FB a vsude na nej koukali divne) a asi to zdaleka nebude tak flexibilni jako EFI. Jedna vec muze byt naladit carbs pro race car, kterej vetsinu casu stravi nekde u redline -- pak chapu, ze to nakonec muze byt jednodussi nez nejaka elektronika s hromadou senzoru. Ale pokud to ma byt streetable, tak si nedovedu predstavit, ze by tomu carbs nejak pomohly. ITBs, to je jina, i kdyz samozrejme delka (nebo spis kratkost
Ale to je jen muj nazor, ladit a jezdit v tom bude Winie a pokud je to tak levne reseni, tak proc to nezkusit - rad si tady o tom neco poctu. Jediny carb, ktery jsem kdy steloval, byl na motorove pile a moc mi to neslo. Zlaty pocitace (pro me)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Fandím tomuto projektu, výsledkem by mohl být velmi zajímavý vůz, který tady nemá obdoby 
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"
Nekde jsem koukal na dokument o zavodnich Hachi.
Polovina jezdi na karburatorech a polovina na strikacce.
Karbec se ladi hur (nutno seridit podtlaky, atd) ale je levnej. Strikacka se ladi snadno ale je to palka.
Vysledek se moc nelisi. Ale u karbce mas primejsi odezvu.
Polovina jezdi na karburatorech a polovina na strikacce.
Karbec se ladi hur (nutno seridit podtlaky, atd) ale je levnej. Strikacka se ladi snadno ale je to palka.
Vysledek se moc nelisi. Ale u karbce mas primejsi odezvu.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Jak si nakonec obešel ty čidla? Proč si získal odpor k přeplňování? Já byl dřív k FI taky trochu skeptický, ale pokud se ten motor dobře postaví, tak ti dá o hodně víc než co by si byl při stejným objemu schopný získat s atmosférou.
Ještě sem koukal na to sací paroží a možná by stálo za to úplně vypustit to uchycení karbů pomocí hadic, protože v tom přechodu hadice trubka budou vznikat celkem velký turbulence. Spíš bych to řešil tak, že bych na to paroží udělal přesazení z trubky, která by měla vnitřní průměr stejný jako je vnější průměr výstupu těch karbců. Na výstupy karbců bych dal O kroužky a karbce pak vsadil do těch osazení.
Ještě sem koukal na to sací paroží a možná by stálo za to úplně vypustit to uchycení karbů pomocí hadic, protože v tom přechodu hadice trubka budou vznikat celkem velký turbulence. Spíš bych to řešil tak, že bych na to paroží udělal přesazení z trubky, která by měla vnitřní průměr stejný jako je vnější průměr výstupu těch karbců. Na výstupy karbců bych dal O kroužky a karbce pak vsadil do těch osazení.
www.jfperformance.cz
Vidis! Ty O krouzky me vubec nenapadli!:-)
Ale zatim to mam vyreseny tak ze to presne sedi na sebe, jen to potrebuju nejak spojit
Ale zatim to mam vyreseny tak ze to presne sedi na sebe, jen to potrebuju nejak spojit

Jsou tam
sice jen na zkousku, ale jsou. Mel jsem teda trosku bobky, ze nezavru kapotu, ale nakonec jo
Takze zitra nahodim originalni sani aby se mohli zmerit potrebne hodnoty k ladeni