Onboard videa

z různých akcí a koutů světa :-)

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Design

Re: Onboard videa

Příspěvek od Design » 25 zář 2012, 13:11

Na ostatni se vykašli ja mam RS6 takže si s tim vyhravam ad se to libi nebo ne to je mi fakt jedno:)

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 25 zář 2012, 13:40

Design píše:Na ostatni se vykašli ja mam RS6 takže si s tim vyhravam ad se to libi nebo ne to je mi fakt jedno:)
:-) Inu beru to tak, ze jsem tu na navsteve, tak nerad okoli stvu. Nicmene petrolheadu je tu spousta a prijde mi, ze lide v autech pro to maji jakesi porozumeni.
Dokonce mi prijde, ze si sve stare silnice, ktere byly casto nahrazeny dalnicemi, udrzuji prave proto, ze jich (petrolheadu) je tu spousta :-)
Na bezce, cyklisty a motorkare (tech jsou tu opravdu kvanta) davam extra pozor, ale ne vzdy se clovek setka s porozumenim...
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Design

Příspěvek od Design » 25 zář 2012, 14:09

Vim očem mluviš bydlim teměř na vesnici tudiž jsem zbohatlej bleček kterej nevi co by si už vymyšlel takže asi tak ale proste to prehližim a kašlu nato.Samozdrejme nejezdim tak abych nekoho ohrožoval.Ale fakt zvuk mazdy je pecka.

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 25 zář 2012, 16:51

Pallas to je nádhera, další destinace do mého dream road-tripu příští rok ;)

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 25 zář 2012, 17:03

Peca píše:Pallas to je nádhera, další destinace do mého dream road-tripu příští rok ;)
Jsem rad, ze se libi. Nech si v seznamu jeste par volnych mist nez sem postnu dalsi kousky, urcite budou potreba (a nebo pak bude tezke rozhodovani) :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

theodorik

Příspěvek od theodorik » 25 zář 2012, 17:07

mě se líbí ten domek v prvním videu 3:22 . když přepálíš rychlost do zatáčky, rovnou mu skončíš v garáži. :D
jinak fakt se nestíhám divit nad stavem těch silnic. parádní.
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 25 zář 2012, 17:23

theodorik píše:mě se líbí ten domek v prvním videu 3:22 . když přepálíš rychlost do zatáčky, rovnou mu skončíš v garáži. :D
jinak fakt se nestíhám divit nad stavem těch silnic. parádní.
Samozrejme jsou tu i horsi, zalezi na kantonu. Nebo napr. spojky mezi vesnicema v kopcich jsou obcas dost drsne, ale jsou to samozrejme silnice nejnizsi tridy.
Taky mohou poskytnout dost adrenalinu, ale nevim, jestli to sem davat - bez dostatecneho kontextu (a celeho vyhledu z pozice ridice) to vypada nebezpecne i kdyz to tak hrozne neni (pri plnem soustredeni). Navic to neni tak malebne jako ty prusmyky :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Reinwald

Příspěvek od Reinwald » 25 zář 2012, 17:47

Mě osobně se ten zvuk taky dost líbí, ale vždy se najde někdo kdo není nadčenec a příjde mu to jako randál :D
Silnice je dost pěkná a chvilkama vypadá jak nějaký okruh.

Jinak určitě ještě něco sestříhej ať je na co koukat :)
shatsu.cz

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 25 zář 2012, 19:00

sakra pallas, věděl jsem že mě budeš štvát nočeným materiálem, ale že až tolik.. :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 25 zář 2012, 19:03

K videim:
1) Kurvaaa... Zase se budu muset nechat nekdy svezt v RX-8, je to sakra navykove poslouchat :D
2) Me se libi, jak ten borec nevymyslel picoviny a uhnul s tou dodavkou :) Proste vklidu, to jenom tady v cechach si vsichni musi furt honit pera i kdyby meli traktor...
3) Cim jsi to natacel? :smt001
4) Zda se mi to nebo ma Mazda docela dlouhou prevodovku?
5) Tam vydelavas jenom na nove a nove brzdy ne? :D :D
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 26 zář 2012, 09:20

Xcriss píše:K videim:
1) Kurvaaa... Zase se budu muset nechat nekdy svezt v RX-8, je to sakra navykove poslouchat :D
2) Me se libi, jak ten borec nevymyslel picoviny a uhnul s tou dodavkou :) Proste vklidu, to jenom tady v cechach si vsichni musi furt honit pera i kdyby meli traktor...
3) Cim jsi to natacel? :smt001
4) Zda se mi to nebo ma Mazda docela dlouhou prevodovku?
5) Tam vydelavas jenom na nove a nove brzdy ne? :D :D
1) neni problem, kdyz se nekde setkame, resp. uz je nas taky s mixerama vic, takze to nevisi jen na me :-)
2) neni to pravidlo, napr. otuzenych "das aut" je tu taky dost a v nich prislusna populace, ale v prumeru je to porad radove lepsi
3) panasonic HC-V700, takze puvodne 1920x1080 60fps progressive, ale musel jsem to zmensit na pulku (rozliseni i fps), abych se dockal uploadu
4) ve srovnani s beznymi auty je prevodovka relativne kratka (motor nema kroutaku na rozdavani), ale ty sklony jsou fakt silene, takze to chvili trva, nez se clovek dostane na tech 8-9000...
5) brzdy jsou v pohode - mam je druhej rok a zazily uz dost, ale porad drzej - spis vydelavam na benzin :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 26 zář 2012, 11:02

Aha tak ta kamera je trochu mimo me relace... :lol: Ale nataci moc hezky :)
Brzdy jsou v tom pripade hodne dobre udelane 8-)

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 26 zář 2012, 12:15

Xcriss píše:Aha tak ta kamera je trochu mimo me relace... :lol: Ale nataci moc hezky :)
Brzdy jsou v tom pripade hodne dobre udelane 8-)
Kameru jsem kupoval na Amazonu kdyz jsem byl chvilku v USA, vcetne 64G karty a extra baterky v cenove hladine GoPro2 tady v CR, takze nic tak hrozneho.
Na brzdy si opravdu nemuzu stezovat, ale mel bych si poridit vetsi chladic. Kam se hrabou okruhy na ty teploty, ktere tady vidam cestou nahoru :-)
Naposledy upravil(a) Pallas dne 26 zář 2012, 12:25, celkem upraveno 1 x.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 26 zář 2012, 12:21

Jinak aby se nereklo, ze furt jenom vykecavam, tak tady je prujezd prusmykem Nufenen (nemecky) resp. Novena (italsky).
Kdo vydrzi na downhill me urcite vyplisni za jedno predjeti, ale predem rikam, ze jak je to z kopce, tak ridic vidi dost dlouho a dost daleko -- takze ja jsem vedel, ze to je OK.
Ale az zpetne jsem si uvedomil, ze to nemusi vedet ten, ktereho predjizdim (napr. ho nezajima, co se deje pul kilometru vpredu), takze to rozhodne neni neco, na co bych byl hrdy.

Trasa: All'Acqua - Ulrichen

Naposledy upravil(a) Pallas dne 15 říj 2012, 18:06, celkem upraveno 3 x.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 26 zář 2012, 12:22

speedy_s píše:sakra pallas, věděl jsem že mě budeš štvát nočeným materiálem, ale že až tolik.. :lol:
Vedel jsem, ze to ocenis! ;-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 26 zář 2012, 13:23

nadhera, nejdou tohle tema dava smysl :D
nejake podivne predjeti sem nevidel.. naopak bych jeste vsechny rubnul jeste o dve zatacky drive aby mi nekazili pozitek :D
93´Rx-7 FD

Design

Příspěvek od Design » 26 zář 2012, 14:02

Podle mě jezdiš jak milius:D toho s tim bmw bych rozšlapal jak furt brzdil. Asi me učaroval zvuk wankelu:D

RedX

Příspěvek od RedX » 26 zář 2012, 17:33

Pallas: perfektní, silnice úžasná a zvuk, zvlášť s odrazem od skalní stěny, je boží.
Pohodová "spirited" jízda, tohle nikdo rozumnej za nějaký ohrožování považovat nemůže. Předjetí bylo v pořádku, viděl jsi že je volno.
V těch ostrejch vracákách chodíš až na jedničku? Jinak neobtěžuje ten zvuk při cestování (spíš na dálnici) ?
Ten sjezd při ostřejším tempu musí bejt pořádnej test pro brzdy.

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 26 zář 2012, 18:09

RedX píše:Pallas: perfektní, silnice úžasná a zvuk, zvlášť s odrazem od skalní stěny, je boží.
Pohodová "spirited" jízda, tohle nikdo rozumnej za nějaký ohrožování považovat nemůže. Předjetí bylo v pořádku, viděl jsi že je volno.
A mluvime o tom predposlednim, nez jsem predjel toho medveda? :-)
RedX píše:V těch ostrejch vracákách chodíš až na jedničku?
Musim drzet auto v pasmu, kde ma vykon - nemam holt diesel, co tahne pekne vocpoda :-)
Na spirited driving je dvojka pri 3000 rpm do tech krpalu lina, na downhill ji tam ale casto necham.
RedX píše:Jinak neobtěžuje ten zvuk při cestování (spíš na dálnici) ?
Videa jsou s otevrenyma oknama a zadnima "zabrama", protoze na uphill mam vetsinou pusteny topeni.
Takze kraval je trochu vetsi, ale pri takovych vyletech si to uzivam. Kdyz pozaviram okna, tak to neni tak hrozny.
S katalyzatorem je to ted o zdibec tissi a na dalnici to jde vydrzet, ale zalezi, v jakych otackach jedu.
Bohuzel na sestku vychazi "nepohodlne" pasmo nekam kolem 130 kmh, takze musim jet bud do 120, nebo pres 140.
Ve 160-180 na dalnici v nemecku uz si mazdice jen zpiva.
RedX píše:Ten sjezd při ostřejším tempu musí bejt pořádnej test pro brzdy.
Mazdice ma brzdy pomerne velky (tj. poberou dost tepla) a IMHO je mam rozumne poreseny, takze o ne strach nemam.
Ale kola mam zapraseny az hanba - misto stribrne jsou ted spis gunmetal :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 26 zář 2012, 18:25

Pallas píše:kola mam zapraseny az hanba - misto stribrne jsou ted spis gunmetal :-)
Gunmetal jsou stejne hezci :mrgreen:

RedX

Příspěvek od RedX » 26 zář 2012, 19:17

Pallas píše:A mluvime o tom predposlednim, nez jsem predjel toho medveda? :-)
Jasně. Tak ono to vypadalo trochu strašidelně jak si zůstal trochu dýl vlevo a jel pak tak trochu za roh, ale pokud jsi se díval vpravo od těch aut ještě vůbec než ten mergl začal předjíždět, bylo vidět že tam nic neni.
Já občas dělam (na mně dobře známejch silnicích teda) že ještě zdálky před horizontem koukam za něj a vidim že tam nic neni, tak auto předjedu klidně přímo přes ten horizont. Je to teda trochu zvláštní pocit, ale dělam to jen když jsem si na 1000% jistej. Na tý silnici jsem dřív jezdíval denně a vim že tam neni žádnej vjezd z pole atp., je tam dobře vidět. Ale chápu že předjížděný krátkozraký strýc si asi klepe na čelo a nadává do sebevrahů :lol:
Pallas píše:Musim drzet auto v pasmu, kde ma vykon - nemam holt diesel, co tahne pekne vocpoda :-)
Na spirited driving je dvojka pri 3000 rpm do tech krpalu lina, na downhill ji tam ale casto necham.
Myslel jsem si to, ale pro sichr jsem se optal :)

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 15 říj 2012, 14:05

Tak jsem se po nejake dobe zase dostal do hor a zda se, ze to vyslo na posledni den pred tim, nez se totalne zkazilo pocasi a v prusmycich napadl snih.
Zacneme Furkou, poprve jsem ji jel z Gletsche do Realpu (bohuzel bez kamery) a downhill z vrcholu do Realpu byl docela desivy.
Tentokrat (s kamerou) jsem jel z druhe strany a nutno rict, ze uphill smerem od Realpu zdaleka neni tak strasidelnej.
Nejel jsem sam, takze omluvte obcasny hovor a telefonni signalizaci kolegovi s Alfou za nami :-)

Trasa: Realp - Gletsch

Naposledy upravil(a) Pallas dne 15 říj 2012, 18:14, celkem upraveno 3 x.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Ossi

Příspěvek od Ossi » 15 říj 2012, 17:39

Pallas píše:Tak jsem se po nejake dobe zase dostal do hor a zda se, ze to vyslo na posledni den pred tim, nez se totalne zkazilo pocasi a v prusmycich napadl snih.
Zacneme Furkou, poprve jsem ji jel z Gletsche do Realpu (bohuzel bez kamery) a downhill z vrcholu do Realpu byl docela desivy.
Tentokrat (s kamerou) jsem jel z druhe strany a nutno rict, ze uphill smerem od Realpu zdaleka neni tak strasidelnej.
Nejel jsem sam, takze omluvte obcasny hovor a telefonni signalizaci kolegovi s Alfou za nami :-)

Krasny silnicky ! Mas nekde mapu trasy ? Toto bych strasne rad nekdy projel .

Qvale

Příspěvek od Qvale » 15 říj 2012, 17:45

Hledej Furka Pass...... mohu taky doporucit, silnicka je to paradni a mam projeto.... :wink:
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 15 říj 2012, 17:53

Ossi píše:Krasny silnicky ! Mas nekde mapu trasy ? Toto bych strasne rad nekdy projel .
Realp-Gletsch, http://goo.gl/maps/ldvwV
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Odpovědět