FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
To vypadá na walbro pro S14, vyměním filtřík
S13 má čtvercového tvaru, a je v úhlu 90° vůči pumpě... anebo fotka zkresluje? No, určitě je větší 
S13 ma obdelnik.
S14tkovej kit je treba do S13 trosku dopasovat ale taky tam sedne.
S14tkovej kit je treba do S13 trosku dopasovat ale taky tam sedne.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Jo, je ultra důležité, jestli to je obdelník nebo čtverec http://i2.frsimg.com/images/detailed_im ... S341_7.jpg , obzvláště když je patrný velký rozdíl
Jinak neke
Sorry za OT.
Sorry za OT.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Woyto ty mas ale na fotce seriovou ne? Tady byla rec o tom ze si ho musel opravit ze to neni ctverecek ale obdelnicek, coz v teto souvislosti bylo jen bezpredmetne rypani se v hovne
Jo a jen pro upresneni take tu Q7 vracim, i po natazeni silnejsi kabelaze(a ze jsem vymenil vse co slo i ten kousek od drzaku ke konektoru a i tu cast co je v nadrzi) v boostu proste nestihala, a abych zase kupoval jeste silnejsi kabel a zase vsechno predelaval na to kaslu
Jo a jen pro upresneni take tu Q7 vracim, i po natazeni silnejsi kabelaze(a ze jsem vymenil vse co slo i ten kousek od drzaku ke konektoru a i tu cast co je v nadrzi) v boostu proste nestihala, a abych zase kupoval jeste silnejsi kabel a zase vsechno predelaval na to kaslu
GXE10
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
maca: a dává ti altík co má? 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Koncem sezóny nebo přez zimu nebo začátkem té další sezóny by se mohl objevit muj motor v inzerci. Takže sem se chtěl předběžně zeptat zda by byl zájem o jeden z mála plně funkčních seriových motorů.
CA18DET
14.4.2010 - 135 400km
nové rozvody ( řemeny (komplet všechny), kladky)
výměna oleje + filtr ( motul 300v chrono 10w-40)
4.5.2011
olej diff+olej gear
říjen 2011 - 138 500km
měření kompresí
1.válec 10,5b
2.válec 10,8b
3.válec 10,4b
4.válec 10,7b
7.7.2012 - 138 760km
olej motul 300v chrono 10w-40
svíčky BCPR6ES-11
walbro
palivový filtr + olejový filtr
Turbo repas....za dobu co ho mám bez obláčku kouře, turbo ani motor nesežralo ani kapku oleje. Turbo nabíhá přesne ve 3000rpm. Motor vždy zahřát na provozní teplotu oleje. Podtlak podle budiku na volnoběh v pořádku okolo -0,6 - -0,7. Turbo tlačí kolik má 0,7b občas maličko víc (malinko pod 0,8b). Nové obložení lamely spojka drží. Motor je téměř bez uprav ( alternativní zapojení FPR, otevřené sání). Prozatím je plán že by byl na prodej komplet ( motor + gearbox + ECU + ele.) ale je možné že si nechám převodovku.
Dotazy klidně piště a znovu podotýkám, že se jedná o předběžnou nabídku ovšem o slušné nabídce jsem ochoten uvažovat hned. Motor bych asi doporučil vidět nejdříve v autě, z důvodu vyloučení jakých koliv nedorozumnění a následných pomluv že bych byl nějaký šmelinář a podobně. To rozhodně nejsem.
Prodej bude záležet na finanční situaci proto říkám že zatím je inzerát předběžný. Na dotazy reaguji obratem.

CA18DET
14.4.2010 - 135 400km
nové rozvody ( řemeny (komplet všechny), kladky)
výměna oleje + filtr ( motul 300v chrono 10w-40)
4.5.2011
olej diff+olej gear
říjen 2011 - 138 500km
měření kompresí
1.válec 10,5b
2.válec 10,8b
3.válec 10,4b
4.válec 10,7b
7.7.2012 - 138 760km
olej motul 300v chrono 10w-40
svíčky BCPR6ES-11
walbro
palivový filtr + olejový filtr
Turbo repas....za dobu co ho mám bez obláčku kouře, turbo ani motor nesežralo ani kapku oleje. Turbo nabíhá přesne ve 3000rpm. Motor vždy zahřát na provozní teplotu oleje. Podtlak podle budiku na volnoběh v pořádku okolo -0,6 - -0,7. Turbo tlačí kolik má 0,7b občas maličko víc (malinko pod 0,8b). Nové obložení lamely spojka drží. Motor je téměř bez uprav ( alternativní zapojení FPR, otevřené sání). Prozatím je plán že by byl na prodej komplet ( motor + gearbox + ECU + ele.) ale je možné že si nechám převodovku.
Dotazy klidně piště a znovu podotýkám, že se jedná o předběžnou nabídku ovšem o slušné nabídce jsem ochoten uvažovat hned. Motor bych asi doporučil vidět nejdříve v autě, z důvodu vyloučení jakých koliv nedorozumnění a následných pomluv že bych byl nějaký šmelinář a podobně. To rozhodně nejsem.
Prodej bude záležet na finanční situaci proto říkám že zatím je inzerát předběžný. Na dotazy reaguji obratem.

Naposledy upravil(a) 200sxfabi dne 15 pro 2013, 14:16, celkem upraveno 1 x.
říjen 2011 - 138 500km
7.7.2012 - 138 760km
ty toho teda najezdíš:) kdyžtak do sz, kolik si představuješ za motor
7.7.2012 - 138 760km
ty toho teda najezdíš:) kdyžtak do sz, kolik si představuješ za motor
RS13
Moc mi to nešlo,ale tak pochlubim se
Nice
Kamera je asi GoPro ze? mozem sa spytat kde a ako si ju mal upevnenu? dik 

jestli muzu dat nejakou radu tak se neboj pouzivat rukav a po rukavu tomu naloz az za apexem a navic spoustu nedotacaku mas tim ze nemas svor a davas plyn moc brzo. A pri prekivech zkus ubirat driv plyn jen tak tuknou pockat az se klouzne kontra a kdyz jde na druhou stranu znova plyn atd. Ale to jen tak par mejch postrehu co sem ja jezdil ale uz je to taky par let a nejak sem to i zapomnel 
a jen tak mimo misu, ty nemas el. stavitelny zrcatka?
a jen tak mimo misu, ty nemas el. stavitelny zrcatka?
GXE10
Já vidím největší problém v tom, že si měl velký strach co
. Kup si nějakou hujdu bmw a aniž by ses o to bál, se ti bude všechno stokrát líp učit. Naprosto jsem se do tvého pocitu vžil po prvním failu 
ja se o to vzdycky bojim ale jak sem vzdy vjel na Sosnu nebo letiste tak sem byl jak smyslu zbavenej a bylo mi to fuk, ale ja taky nikdy nemel vonavku jako ma Fabi 
GXE10
Ne hele to neplánuju nic jiného pořizovat ale jde o dvě věci...z videa to není znát ale je tam dooost rozorany asfalt a dostávalo to fkt hroznej záhul takžýe mi toho auta bylo hrozne líto a přez 20 let starý siláče nic moc na to a za druhé jak ste již všichni pochopili trak plánuji prodej motoru tak bych nerad aby se něco stalo a i když se nemusí zdát tak dvojka je na to krátká a na trojku už by to bylo rychlost připadně při menší ryhclosti by nebyl krouták takže jak říkám na muj vkus to dostalo nezvyklý záhul + jak je slyšet na videu mi o lem na vnitřku kastle dře prední kolo při přetočení takže to musim palicí zamlátit......takže ve skratce na pořádnym asfaltu a až snad bude SRko tak budu lítat "denně ":) dveřma kupředu 
Tak dneska proběhla "generální" zkouška brzd jak pasují tak dávám pár foto....u vyndání krycího plechu kotoučů jsem zestárl odhaduju o pet až šest let ale podařilo se. Kouče převrtaný na 4díru. Vše zatim poskládáno jen na oko kvuli otmu že jsem potřeboval zjisiti jakou podložku budu potřebovat koupit. A to bylo docela zklamání
. Od patrika jsem měl odměřené že bych si mel vystačit s 5mm podložkou ale nakonec potřebuju min 11mm podložku. Ale výhodu to má tu že se aspon dostanu kolem od pružiny od který sem mel asi dva milimetry. Šrouby do třmenů budu mít přístí týden a štefty a podložky obejdnám někdy teď...nijak to zatim nehonim. Kotouče zatim jetá serie od patrika. Děkuji mu a Jagymu taktéž. Tak tady pár fotos.....

Naposledy upravil(a) 200sxfabi dne 15 pro 2013, 14:17, celkem upraveno 1 x.
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
docela rozdíl proti serii. GOOD 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
A pri pouziti 11mm podlozky nemas jak na ni udelat stredici prumer. Takze min 13-15mm.
Nez bych daval tak silnou podlozku tak jsem radeji vymenil kola.
Nez bych daval tak silnou podlozku tak jsem radeji vymenil kola.
Doufám že tomu co jsi napsal sám nevěříš
už vidim jak radši dáš 30 za kola než litra za podložky + štefty
prootže kdybych menil kola tak určite si nekoupim kola co tady nekde najdu na bazoši za trojec proto říkám tech 30
brzdy.... asi nejhorsi vec na S13, jeste horsi nez CA
udelal jsi moc dobre 
GXE10
To souhlasim, při bržděni z vyšších rychlostí občas koukám a poslouchám a citím na volantu, že se nestíhám divitmaca píše:brzdy.... asi nejhorsi vec na S13, jeste horsi nez CAudelal jsi moc dobre
Dal jsem delsi stefty, 5mm podlozku a jine disky za 8k.200sxfabi píše:Doufám že tomu co jsi napsal sám nevěříšuž vidim jak radši dáš 30 za kola než litra za podložky + štefty
prootže kdybych menil kola tak určite si nekoupim kola co tady nekde najdu na bazoši za trojec proto říkám tech 30
Mej me klidne za blazna ale podlozky s dlouhymi stefty uznavam maximalne do 10mm. Spise tech 5mm.
Strihnutejch steftu najdes celkem dost.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Pekny matros, taky bych bral 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Nemám tě za blázna a vim že podložka není nic oč bych měl stát. Ale jak říkám brát kola tak za ně nedám méně jak 30....nejsem z toho nadčen ale jezdi na podložkách hodne lidí a jsou i lidi co jezdi na ohodně větších podložkách. Už řešim podložky 13mm se středícím kroužkem a uvažuju o 12mm to jeste nevim. kdyz sem si vyrobil provizorni 11mm tak mezi třmenem a kolem sem mel tak jeden milimetr takže to vidim na ty 13mm. Uvidim co vyřešim z dodavatelem.Woyta píše: Dal jsem delsi stefty, 5mm podlozku a jine disky za 8k.
Mej me klidne za blazna ale podlozky s dlouhymi stefty uznavam maximalne do 10mm. Spise tech 5mm.
Strihnutejch steftu najdes celkem dost.
Dobra prace, at slouzi.
K tem kolum - taky bych se po nejakych podival, da se narazit na kola i u nas s nizsim ET a za par penez.
K tem kolum - taky bych se po nejakych podival, da se narazit na kola i u nas s nizsim ET a za par penez.