RX8 owners

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
rx8driver
Kontaktovat uživatele:

RX8 owners

Příspěvek od rx8driver » 03 kvě 2012, 11:54

Zdravim,

chtel bych touhle cestou vyhledat majtele rx8 v CR, měl bych takový návrh, urcite jste si chteli uz koupit neco na svou mazdicku ale u nas to samozrejme sehnat nejde a posta a clo a ja nevim co vsechno je drahy, napadlo me ze by jsme se mohli domluvit a neco si koupit podelit se o postu a pripadne pri vetsim odberu jeste vyjednat slevu ??

Jestli tu je nekdo takovy nebo nekdo nekoho zna s rx8, nevahejte me kontaktovat ja bych urcite do neceho sel.

mimochodem u vetsiny veci napr od greddyho nebo od exoticspeed to nemusi bejt asi zrovna rx8
Mazda RX-8 05' Rotary Bitch !!!

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Re: RX8 owners

Příspěvek od Pallas » 03 kvě 2012, 15:28

Majitelu RX-8 uz tu par je, ale nevim, jestli se da neco takove vubec usynchronizovat - pokud chce kazdej neco jineho, tak to nejspis dopadne tak, ze bude potreba to vzit z vicero obchodu a tam se moc usetrit neda - nebo holt hledat neco v shopech, ktere maji (skoro) vsechno, rx7store.net, vividiracing.com, goodwinracing.com apod. Co bys vlastne tak chtel mazdici koupit? Ja mam momentalne v hlave spis drobnosti, pak dual-pass chladic od Rona Davise a (velmi) vyhledove podvozek :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

StarChoc [starčok]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StarChoc [starčok] » 03 kvě 2012, 15:47

Dobry napad ! :) este bude treba money :D :D
Mazda Er-Iks-Osem black :)

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2012, 17:26

Sice nemam RX-8 a uz ani neplanuju nic moc kupovat, ale mozna by stalo za zvazeni pouzit nejakou prepravni spolecnosts, jako napr. www.shipito.cz. Delal jsem to tak, ze jsem si poslal zbozi z X shopu prave do jejich skladu, tam si zasilky zkonsolidoval a poslal lodi. Kdyz se da vic lidi dohromady, tak se na postovnem usetri tak jako tak, at uz si kazdy kupuje co chce. Ty jejich poplatky jsou celkem zanedbatelne u drazsich veci, bohate to vynahradi vyhodnejsi postovne, ktere maji sjednane...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

marko daytona11

Příspěvek od marko daytona11 » 03 kvě 2012, 18:33

riderhenry píše:Sice nemam RX-8 a uz ani neplanuju nic moc kupovat, ale mozna by stalo za zvazeni pouzit nejakou prepravni spolecnosts, jako napr. http://www.shipito.cz. Delal jsem to tak, ze jsem si poslal zbozi z X shopu prave do jejich skladu, tam si zasilky zkonsolidoval a poslal lodi. Kdyz se da vic lidi dohromady, tak se na postovnem usetri tak jako tak, at uz si kazdy kupuje co chce. Ty jejich poplatky jsou celkem zanedbatelne u drazsich veci, bohate to vynahradi vyhodnejsi postovne, ktere maji sjednane...
Toto sa mi pači :)
DAYTONA racing
Obrázek

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 03 kvě 2012, 19:54

riderhenry píše:Sice nemam RX-8 a uz ani neplanuju nic moc kupovat, ale mozna by stalo za zvazeni pouzit nejakou prepravni spolecnosts, jako napr. http://www.shipito.cz. Delal jsem to tak, ze jsem si poslal zbozi z X shopu prave do jejich skladu, tam si zasilky zkonsolidoval a poslal lodi. Kdyz se da vic lidi dohromady, tak se na postovnem usetri tak jako tak, at uz si kazdy kupuje co chce. Ty jejich poplatky jsou celkem zanedbatelne u drazsich veci, bohate to vynahradi vyhodnejsi postovne, ktere maji sjednane...
To je pravda, ale ma to svoje ale... Posta sama o sobe po usa neni vubec levna v prumeru 20-30 usd dejme tomu obyc balicek 5-10kg, pokud to je vyfuk atd tak klidne 80 a vice (kapota napr 150), takze kdyz beres z x shopu, tak se to dost nahrne...proto je lepsi to brat na jednom miste.

Slevy shipito urcite ma...ale z katalogovych cen, za ktere si to nikdo neposila, typu 500-800 usd 15kg balicek (dhl, fedex) na 150-200 coz je +/- stejna cena, co "statni" USPS za ktere ti je posle jakykoli shop bez poplatku za konsolidaci
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2012, 21:53

Tak ja mam zkusenost trochu jinou no :) ale organizoval jsem jenom jeden takovy mensi groupbuy, to je pravda. Mel jsem napr. problem s obchodem, ktery nebyl vubec ochotny poslat jinak, nez drahym UPS nebo necim takovym... Pak zase obchody, ktere maji par veci levnych, zbytek drahych, ale zase postovne v ramci USA zdarma (treba od urciteho obratu - to se mi stalo nekolikrat). S postovnym v ramci USA jsem problem moc nemel, to mi prislo OK. Kazdopadne ve finale jsem vetsinou usetril (nejdriv jsem si nechal postovne do CR kalkulovat a az pak se rozhodoval, kam to poslat, jestli primo, nebo pres shipito...). Hlavni argument pro me ale byl to, ze se da vyuzit poslani lodi, protoze jsem posilal hodne tezke a rozmerne veci.

Btw. Shipito posila samozrejme i pres USPS, kde ma taky slevy (nebo to alespon tvrdi). Navic maji na mensi veci vlastni leteckou prepravu, ktera je v nekterych pripadech levnejsi jak lodni preprava ;)

rx8driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rx8driver » 04 kvě 2012, 08:53

Pallas píše:Majitelu RX-8 uz tu par je, ale nevim, jestli se da neco takove vubec usynchronizovat - pokud chce kazdej neco jineho, tak to nejspis dopadne tak, ze bude potreba to vzit z vicero obchodu a tam se moc usetrit neda - nebo holt hledat neco v shopech, ktere maji (skoro) vsechno, rx7store.net, vividiracing.com, goodwinracing.com apod. Co bys vlastne tak chtel mazdici koupit? Ja mam momentalne v hlave spis drobnosti, pak dual-pass chladic od Rona Davise a (velmi) vyhledove podvozek :-)
no ja bych taky zacal spis mensima vecma, potrebuju tu downpipe nebo kw sani rozperny tyc, a podobne ja bych si neco vymyslel jeste :D

rx8driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rx8driver » 08 kvě 2012, 11:27

nebo jinak muzem zacit necim jednodussim a konkretnim co by jste rekli treba na rozpery od Greddyho do rx8 jedna by byla za 165 euro ... plus nejaka ta posta po cesku ...

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 08 kvě 2012, 14:43

rx8driver píše:nebo jinak muzem zacit necim jednodussim a konkretnim co by jste rekli treba na rozpery od Greddyho do rx8 jedna by byla za 165 euro ... plus nejaka ta posta po cesku ...
Ha, ted to bude zajimave, protoze kdyz rozperu, tak ja osobne bych bral spis MazdaSpeed s vyztuhou brzdoveho valce, vsichni si to pochvalujou :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Tmowe

Příspěvek od Tmowe » 08 kvě 2012, 20:51

Tak já mám červenou 141kw potvoru rv.2004 takže to nějaké mušky má :) teď už jen čekám na peníze z nové práce a vrhnu se na opravy typu, nová spojka, gumy, kola atd .... a později podle peněz a koupě daily auta :)

rx8driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rx8driver » 08 kvě 2012, 22:35

to pallas:

muzes mi poslad odkaz na to rozperu ?? a za kolik je ?? ja bych se treba i podredil nemusim mit za kazdou cenu greddyho jen me napadnul jako prvni ..

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 09 kvě 2012, 13:07

Rozpery podle me ma jedny z nejkvalitnejsich (z tech dostupnych znacek) dela Ultra Racing
http://www.ultraracing.my/Catalog.asp?B ... RX8&page=1

tady celkem zajimavy test, proc nepouzivaji hlinik:
http://www.ultraracing.my/template.asp?menuid=12

Treba tu predni na rx8 muzu mit za cca 3000 - 3150 (dle aktual kursu) + samozrejme cokoli jineho co vyrabi...
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 09 kvě 2012, 20:16

rx8driver píše:to pallas:
muzes mi poslad odkaz na to rozperu ?? a za kolik je ?? ja bych se treba i podredil nemusim mit za kazdou cenu greddyho jen me napadnul jako prvni ..
Predni $261, zadni $154. Onlinemazdaparts.com je muj oblibeny shop na OEM mazda dily, ale posilaj jen DHL (postove vzdy pres $50), takze se to nevyplati na male objednavky. Tim ze je to Mazdaspeed, tak to maj v katalogu, jinak by clovek musel do jinych kseftu.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

hIGGI

Příspěvek od hIGGI » 09 kvě 2012, 22:56

Bezne veci jako civky, kabely, svicky a 2kw startery mam vetsinou skladem.....

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 10 kvě 2012, 11:17

Pallas píše:Predni $261, zadni $154. Onlinemazdaparts.com je muj oblibeny shop na OEM mazda dily, ale posilaj jen DHL (postove vzdy pres $50), takze se to nevyplati na male objednavky. Tim ze je to Mazdaspeed, tak to maj v katalogu, jinak by clovek musel do jinych kseftu.
Mne se zda, ze zrovna ty MazdaSpeed rozpery nejsou resene uplne idealne, pdobne jako seriova rozpera, co mam v MX-5. Docela pekne je to popsane na strankach, kam odkazoval Infinity :wink:

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 10 kvě 2012, 15:10

Pallas píše:Predni $261, zadni $154. Onlinemazdaparts.com je muj oblibeny shop na OEM mazda dily, ale posilaj jen DHL (postove vzdy pres $50), takze se to nevyplati na male objednavky. Tim ze je to Mazdaspeed, tak to maj v katalogu, jinak by clovek musel do jinych kseftu.
riderhenry píše:Mne se zda, ze zrovna ty MazdaSpeed rozpery nejsou resene uplne idealne, pdobne jako seriova rozpera, co mam v MX-5. Docela pekne je to popsane na strankach, kam odkazoval Infinity :wink:
Chapu - jen poznamka - RX-8 kastle je hodne tuha sama o sobe, takze podle me ty rozpery zase nemaji tolik prace. Ty MS rozpery jsou lehky upgrade over stock a ta vyztuha brzdoveho valce je tresnicka na dortu :-) Muj osobni nazor je, ze rozpera na RX-8 neni kriticka soucastka (prave kvuli velmi tuhe kastli), takze cokoliv slusneho vezmes bude fungovat (a asi jen o malo lepe, nez stock rozpera). A kdyz si muzu vybrat cokoliv slusneho, tak bych bral neco s tou vyztuhou brzdoveho valce, videl jsem na to jen pozitivni reakce.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

fatus

Příspěvek od fatus » 12 kvě 2012, 21:46

Ahoj chtěl bych se vás zeptat nemá někdo z vás skušenost s tim jak se pozná že je motor v RX8 v pohodě? Co má dělat a co nemá ?vím že to sem úplně nepatří ale doufám že vám to nevadí moc dík za odpovědi

hIGGI

Příspěvek od hIGGI » 12 kvě 2012, 23:09

fatus píše:Ahoj chtěl bych se vás zeptat nemá někdo z vás skušenost s tim jak se pozná že je motor v RX8 v pohodě? Co má dělat a co nemá ?vím že to sem úplně nepatří ale doufám že vám to nevadí moc dík za odpovědi
Musi stejne dobre startovat jak za tepla, tak za studena (tzn, na par otoceni starteru, ne 4 vteriny).
Jinak samozrejme zadna chyba na diagnostice a dobre (pravidelne a vyrovnane) komprese.

fatus

Příspěvek od fatus » 13 kvě 2012, 09:33

co by jste mi rekli na tuto : http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list jo a nevite nekdo kolik stoji generalka motoru ?? priblizne

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 13 kvě 2012, 11:04

reknem ti akorat, ze je cervena :)
jed se na ni podivat, zkus si ji nastartovat jak psal higgi pripadne si nech zmerit komprese.
na dalsi tve otazky najdes odpovedi v jinem tematu. Uz se to tu resilo. hledej
93´Rx-7 FD

StarChoc [starčok]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StarChoc [starčok] » 13 kvě 2012, 11:42

Tato veta hovori za vsetko:

Nedohledatelný původ

Ruky prec! :)
Mazda Er-Iks-Osem black :)

hIGGI

Příspěvek od hIGGI » 13 kvě 2012, 12:27

fatus píše:co by jste mi rekli na tuto : http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list jo a nevite nekdo kolik stoji generalka motoru ?? priblizne
Generalka motoru od 50 do 100k, podle stavu ktery zjistis az kdyz ten motor rozeberu.

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 13 kvě 2012, 13:24

fatus píše:co by jste mi rekli na tuto : http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list jo a nevite nekdo kolik stoji generalka motoru ?? priblizne
Podle VIN datum vyroby 10.12.2003, takze jeden z prvnich kusu. Na RX-8 docela vysoky najezd - bylo by zajimave zjistit, jestli je to na 1. motoru. V servisni historii by te mely zajimat intervaly vymeny oleje (idealni by bylo 2x za rok, akceptovatelne je min. 1 za rok / do 10t km) a vymeny svicek/civek (muze dat nejakou predstavu o stavu katalyzatoru, stejne jako prumerna spotreba). U tohodle roku vyroby by mely byt i nejake svolavacky, minimalne preflashovani ridici jednotky, aby pri nizsi zatezi vstrikovala vic oleje.

Zakladni vec je zkusit starty za tepla za studena, pripadne nechat zmerit komprese. Urcite to chce projet, po zahrati vyzkouset zrychleni na plny plyn na dvojku a trojku, nemel bys citit, ze ve vyssich otackach (pres 5000 RPM) autu dojde dech, coz muze indikovat pricpanej/zkolabovanej katalyzator (vlastni zkusenost - pri nomalnim jezdeni do 4-5 tisic otacek to nemusi byt znat). Jaky stav ocekavat od podvozku ti nereknu, moje mazda ma najeto 5x min.

Pripadne do toho muzes jit s tim, ze nechas udelat preventivni rebuild (kdyz to bude jenom o tesnenich, tak by ses do 50t mohl vejit) a budes mit klid. S timhle najezdem bych cekal, ze uz to nekdo odlozil, protoze treba nechtel investovat do svicek/civek/brzd/oleju, takze pocitej, ze i pokud bude motor v poradku (pokud je 1. tak by stejne mohl byt zraly na pretesneni) tak budou nejake vydaje do zacatku.

Proste vzhledem k nedostatku jinych informaci by bylo potreba se tomu trochu venovat - minimalne zjistit, co se mysli tim nedohledatelnym puvodem - urcite je napr. dobre vedet, kolik melo auto majitelu.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Odpovědět