Turbo+ LPG
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Turbo+ LPG
Co povite? Jednalo by se o EJ20 130kw z forestera, cili nizkotlakove turbo. Prosim ne moc teorie, ale spise praxi.
Rozhodne s autem neplanuju jezdit nad 4-5tis rpm...takze myslim ze by se teoreticky uvahy o turbu+lpg+high rpm me netykaly.
V lete budu asi muset casteji jezdit delsi trasy a v 1.5 civicu se mi na dalnici fakt nechce (malo pohodlne, mizerna pruznost na 120-130km/h a koneckoncu moc se tam toho nevleze). Uvazuju ze prestavim forestera (ktereho jiz mame) na LPG a nebo oboje prodam, neco doplatim a koupim 2g forestera 2.0 n/a + plyn.
Jinak jedna se o auto co ma 150tkm najeto (origo prubeh) a nikdy s tim nebyl nejaky motorovy ani jiny problem...na co se pripravit?
Rozhodne s autem neplanuju jezdit nad 4-5tis rpm...takze myslim ze by se teoreticky uvahy o turbu+lpg+high rpm me netykaly.
V lete budu asi muset casteji jezdit delsi trasy a v 1.5 civicu se mi na dalnici fakt nechce (malo pohodlne, mizerna pruznost na 120-130km/h a koneckoncu moc se tam toho nevleze). Uvazuju ze prestavim forestera (ktereho jiz mame) na LPG a nebo oboje prodam, neco doplatim a koupim 2g forestera 2.0 n/a + plyn.
Jinak jedna se o auto co ma 150tkm najeto (origo prubeh) a nikdy s tim nebyl nejaky motorovy ani jiny problem...na co se pripravit?
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
Re: Turbo+ LPG
Jeden zakaznik v praci dela LPG prestavby a delal nedavno presne tuhle prestavbu... muzu se poptat na detaily - problemy, reseni, atd...
Subaru + turbo + LPG..............NE
S 2g Forestem 2,0 NA automat jsem najezdil cca 40tis, celkem co jsem s autem zazil tak najezdilo cca 120tis, LPG bylo v aute osazene uz u dealera a servisovane pouze u Subaru, za celou dobu nebyl zadny problem a auto jezdilo a verim ze jezdi do dnes. Spotreba byla cca 10l plynu a auto jezdilo 90% casu na plyn...
Suma sumarum, plyn do auta nepatri, tot muj nazor, ale 2g Forest NA........... ze zkusenosti muzu rict bez problemu...
S 2g Forestem 2,0 NA automat jsem najezdil cca 40tis, celkem co jsem s autem zazil tak najezdilo cca 120tis, LPG bylo v aute osazene uz u dealera a servisovane pouze u Subaru, za celou dobu nebyl zadny problem a auto jezdilo a verim ze jezdi do dnes. Spotreba byla cca 10l plynu a auto jezdilo 90% casu na plyn...
Suma sumarum, plyn do auta nepatri, tot muj nazor, ale 2g Forest NA........... ze zkusenosti muzu rict bez problemu...
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
neni jedinej důvod, aby to byl problém... prostě jen musí být udělaný správně mapy a je jedno, jestli je tam turbo nebo ne
kraviny typu ´´plyn do auta nepatří´´ budu ignorovat...
kraviny typu ´´plyn do auta nepatří´´ budu ignorovat...
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
Matyáš pokud se nepletu má odbržděnejch 320 HP na Impreze WRX na plynu. Sám si plyn do auta montuje protože na to má firmu a pokud se nepletu tak to není žádnej rozdíl. Teda vlastně je. jezdíš z a půlku při dnešních směšnejch cenách benzínu. A taky to má i druhou výhodu. Plyn má oktanové číslo 112 - 115 takže ti auto nedetonuje. My máme dokonce i jedno 280ZX Turbo na plyn a že by jsi to nějak poznal na autě se říct nedá. Nedělá to žádné problémy jen to šetří peníze a jede to stejně. Takže by mě zajímalo z jakého důvodu lidé říkají plyn do auta ne. Ty kdo to říkají si čepujou Natural 95 a to mi přijde daleko vetší problém než dát si do auta plyn 
Steering Media

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti
patri - nepatri to je jina otazka...pro me dat rocne 50tis kc nebo 100tis kc za benzin je dost citelny rozdil, v podstate je to otazka existence druheho "auta na zabavu".
Neco uz jsem o tom samozrejme cetl a vicemene ti co to maji jsou bez problemu. Je pravda, ze o moc horsi, nez jezdit na repku to nebude
Spise jsem resil jestli do toho jit s turbem co uz mam, nebo na to koupit N/A auto, coz se mi moc nechce menit, kdyz mam zdrave auto...ale zatim to vypada, ze neni duvod menit.
Diky za nazory
Neco uz jsem o tom samozrejme cetl a vicemene ti co to maji jsou bez problemu. Je pravda, ze o moc horsi, nez jezdit na repku to nebude
Spise jsem resil jestli do toho jit s turbem co uz mam, nebo na to koupit N/A auto, coz se mi moc nechce menit, kdyz mam zdrave auto...ale zatim to vypada, ze neni duvod menit.
Diky za nazory
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
Prave jsem se bavil s tim clovekem, co LPG montuje a delal nekolik boxeru - turbo i N/A.
Rikal obecne LPG a boxer je mozno, jedno jestli N/A nebo turbo. Problem rikal, ze je u automatu s pal. mapama, ze na LPG sviti check engine, vyssi spotreba, atd. Dale rikal, ze zivotnost ventilu je cca 20tis. km, pak se riskuje, ze upadnou. U turba na tohle udajne musi notor ven, u N/A prej nemusi. Tot asi vse, co mi rekl.
Z toho mi nejlepe vychazi koupit N/A Forester v manualu, pripadne jine auto...
Rikal obecne LPG a boxer je mozno, jedno jestli N/A nebo turbo. Problem rikal, ze je u automatu s pal. mapama, ze na LPG sviti check engine, vyssi spotreba, atd. Dale rikal, ze zivotnost ventilu je cca 20tis. km, pak se riskuje, ze upadnou. U turba na tohle udajne musi notor ven, u N/A prej nemusi. Tot asi vse, co mi rekl.
Naposledy upravil(a) jagy dne 30 bře 2012, 17:25, celkem upraveno 1 x.
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
a to z jakého důvodu?jagy píše:Prave jsem se bavil s tim clovekem, co LPG montuje a delal nekolik boxeru - turbo i N/A.
Rikal obecne LPG a boxer, jedno jestli N/A nebo turbo. Problem rikal, ze je u automatu s pal. mapama, ze na LPG sviti check engine, vyssi spotreba, atd. Dale rikal, ze zivotnost ventilu je 20tis. km, pak se riskuje, ze upadnou. U turba, ze na tohle musi ven, u N/A prej nemusi. Tot asi vse, co mi rekl.
jako u všeho, záleží kdo to dělá
nechal bych turbo
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
Rikal, ze stvrdnou. Hadam, ze to ma co delat se smesi... mozna by pomohlo primazavani. Nevim, nejsem znalec LPG, jen predavam, co mi poradil z dobre vule clovek, co s tim dela...
otec uz dlouho jezdi na plyn, dost se o to zajima a semtam jsem neco pochytil. jak rika jagy jde o tu smes. je sucha. v jinym motorech se pridavaji nejake pumpy ktere strikaji trosku benzinu aby se tomu predeslo ale i tak to pro motor neni zadna vyhra.
kazdopadne to je stale dobra alternativa, zvlast kdyz potrebujes jezdit dlouhe trasy, pravidelne.. to ti pak srazi neskutecne cenu.
ale jak rikam.. jenom sem slysel.
mne samotnemu se povedlo v jeho honde na plyn dvakrat roznout check engine... udajne za to mohla delsi jizda v otackach. Po par startech to zase zhaslo. ale to je mimo misu. tady jde o toho vaseho boxera
tam bych volil koupi hotove veci. pokud netrefis zrovna bombu pred koncem zivotnosti tak na tom budes financne asi lepe nez si to platit cele sam.
kazdopadne to je stale dobra alternativa, zvlast kdyz potrebujes jezdit dlouhe trasy, pravidelne.. to ti pak srazi neskutecne cenu.
ale jak rikam.. jenom sem slysel.
mne samotnemu se povedlo v jeho honde na plyn dvakrat roznout check engine... udajne za to mohla delsi jizda v otackach. Po par startech to zase zhaslo. ale to je mimo misu. tady jde o toho vaseho boxera
tam bych volil koupi hotove veci. pokud netrefis zrovna bombu pred koncem zivotnosti tak na tom budes financne asi lepe nez si to platit cele sam.
93´Rx-7 FD
Check engine jsem u AT za celou dobu nevidel ani jednou, ale to jen tak mimo reci...
Jinak je to tak jak pise Jagy a onen pan uz asi se Subaru a LPG ma co docineni...
90% lidi co se zajma o Subaru, u ktereho se zminite o LPG, vam rekne ze boxer s turbem a LPG nejde dohromady..... 
U boxeru se vlivem jine smesi a jinych (vyssich) teplot horeni LPG zaklepavaj ventilovy sedla a obecne je tam problem s ventilama viz co psal Jagy.
Takze, Subo na LPG klidne ale neradil bych u turba a asi bych byl hodne obezretnej to davat do auta co uz ma neco odjezdino...
Jinak je to tak jak pise Jagy a onen pan uz asi se Subaru a LPG ma co docineni...
U boxeru se vlivem jine smesi a jinych (vyssich) teplot horeni LPG zaklepavaj ventilovy sedla a obecne je tam problem s ventilama viz co psal Jagy.
Takze, Subo na LPG klidne ale neradil bych u turba a asi bych byl hodne obezretnej to davat do auta co uz ma neco odjezdino...
few S2K wrecks
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
ano je to suchý a hrozí zaklepání sedel ventilů. řeší se to přimazávánim, třeba flashlube ( viz google ) se používá nejvíc
většinou s tim maji největší problémy lidi co to neznaj
já mám LPG v FR-V a naprostá spokojenost... jezdim cca za 64% nákladů oproti N95
většinou s tim maji největší problémy lidi co to neznaj
já mám LPG v FR-V a naprostá spokojenost... jezdim cca za 64% nákladů oproti N95
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
U Boxeru je hlavni problem ,ze nemaji hydrostely a ventily se zaklepavaji . A musi se pravidelne serizovat a to je u boxera komplikovanejsi . Nekdo snad rika ,ze to nelze udelat v aute ,ale nejaky klubaci to zvladli . Kazdopadne flashlube do boxera urco a neresil bych a cas od casu seridit ventily .
Ja mam primeru GT v plynu a je to pohoda vykon zda se stejnej . Akorad byl problem ,ze mi fouklo tesneni pod hlavou po 10 000 km na plyn . Pry se to obcas stane a po vymene je klid. Radsi ,ale musim zkouknout jeste smes plynu zda nebyla chuda az to zprovozni,. Uz dlouho stojim udelal jsem trochu vic veci na motoru najednou.
Ja mam primeru GT v plynu a je to pohoda vykon zda se stejnej . Akorad byl problem ,ze mi fouklo tesneni pod hlavou po 10 000 km na plyn . Pry se to obcas stane a po vymene je klid. Radsi ,ale musim zkouknout jeste smes plynu zda nebyla chuda az to zprovozni,. Uz dlouho stojim udelal jsem trochu vic veci na motoru najednou.
Taky máme primeru na lpg a asi jako všechny auta dnes, tak mají nádobku na aditívo ktery přimazává směs..... ale rozhodně některy auta se na ty sedla ventilu tváří jinak.... Třeba ta primera na udržbu je za par korun, to u subaru asi nic moc.... Jde o to jestli si opravy na motoru uděláš sám nebo ne.... Potom bych volil jiny auto....
OLD school japan CARS
-
MajoHclubSK
- Kontaktovat uživatele:
www.HondaClub.sk
Jenom tak na okraj check engine nic neznamená .... Mě u rézy svítí každou chvíli a BUGy jsou na tom podobně ....
CHECK ENGINE znamená -> zastav, zkontroluj motor, pokud je na svym místě, pokračuj...
CHECK ENGINE znamená -> zastav, zkontroluj motor, pokud je na svym místě, pokračuj...
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
Planujem kupit audi A6 avant 1998 manual quattro 1,8 T 180hp origo.
Chip aspon na 210-220 hp a LPG.....vela ludi ma vysmialo ale co som si pisal s ludim z SK audiklubu tak uz to zopar chalanov tak ma spravene a nemaju s tym najmensi problem. Takze chcem ist do toho aj ja
Chip aspon na 210-220 hp a LPG.....vela ludi ma vysmialo ale co som si pisal s ludim z SK audiklubu tak uz to zopar chalanov tak ma spravene a nemaju s tym najmensi problem. Takze chcem ist do toho aj ja
To snad ne???Sklenk@ píše:Jenom tak na okraj check engine nic neznamená .... Mě u rézy svítí každou chvíli a BUGy jsou na tom podobně ....
Nejaka kritika? alebo nazor,napad? privitam cokolvek