Malakai - Honda Integra Type R Prodáno

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Zamčeno
malakai

Re: Malakai - Honda Integra Type R

Příspěvek od malakai » 18 led 2012, 20:37

Clovek tu cely den neni a hezky to tady naskakalo. Dekuji Vam za hodnotne nazory kolem brzd. Myslim, ze tohle bude uzitecne i pro spoustu dalsich lidi.

Pro Bleska. Ja jsem mel omezeny rozpocet, ale prave z toho duvodu, abych do toho auto nalil treba dalsich 50tis postupne. Prave proto premyslim, jestli vzit ten jezdeny BB kit nebo koupit BB zrovna novy. Ten financni rozdil mezi mensim a BB uz neni tak obrovsky v te castce co to stoji.

Co se tyka cetnosti mych navstev na okruhu, tak bydlim v Brne, penize na jizdu a benzin se vzdy najdou a okruh mam asi 10minut za domem, z toho vyplyva, ze se budu snazit tam byt co nejcasteji a ucit se, ucit se a ucit se, protoze to potrebuju.

Jak to tak vypada rozhodl jsem se, ze budu jezdit na 16tkach. Asi vyberu neco od Infinityho. Nejsem na tolik zavodnik, abych poznal kazde kilo, to mozna postupem casu.

Dnes jsem byl ve speedpru v Plzni a musim rict, ze moc pekny obchod a prijemna obsluha, dovezl jsem si novy volant, viz foto. Neb ten originalni proste nemuzu vystat. Volant stal "park kacek" takze kdyz ho osoupu, tak ho vymenim a netrapi me to jako u OMP za 3,5tis. Ale jel jsem tam primarne pro sedacky, prijde mi lito do Hondy vyhodit treba 12tis za nove Sparco, jete se spatne schani a kdyz se da sehnat, je jen jedna. Tak jsem dnes zkousel znacku Bimarco, ale co mi pro moji postavu libilo vice, tak je tohle: http://speedpro.cz/akce-race-circuit-la ... -6051.html fakt prijemna sedacka. Pro ty co maji pres 190cm a pres 100kg si myslim, ze tohle je ideal. Bocni uchyceni a kdyby naaaahodou tak ma i FIA homologaci. Stoji docela slusne penize a ted jen zmerit, zda se vejdou dve vedle sebe do Hondicky.

Obrázek Obrázek

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 18 led 2012, 21:51

Jo tak pokud budeš jezdit okruh pravidelně tak BB kit je dobrý začátek projektu + možná nějaký ten podvozek. Japnoská ITR měla 16tky origo, tak snad to bude s něma fungovat taky dobře.. Tak se třeba potkáme někdy při volných jízdách, chtěl bych jet letos alespoň 2x Brno. Jinak tento volant jsme měli daný v závodním vtičku a je za ty peníze podle mě super.
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 18 led 2012, 22:10

já osobně bych ze začátku teda udělal komplet podvozek, silentbloky, čepy a tlumiče. Výměnil desky za lepší, potom opletený hadičky a lepší brzdovku a rozhodně bych se nebál vyrazit na okruh, víc věcí zatim nemá smysl dělat. Na nějaký sedačky nebo BBK bych se vykašlal a dělal to až budeš potřebovat :)
A upravoval podle toho jak se budeš sám zlepšovat, až ti nebudou stačit tyhle věci tak udělat jiný brzdy, potom už budeš potřebovat trochu víc koní, tak výfuk, sání a takhle postupně.
Rozhodně bych nevsázel nato že podovozek po 150+ tisících kilometrech bude fajn, jsou to kecy, pokud teda předchozí majitelka nevyměnila každý silentblok na autě a tlumiče. Prostě já bych upravoval tak jak budeš potřebovat, ale rozhodně bych začal podvozkem, jak ti nebudou stačit brzdy tak brzdy atd...
Jinak to podle mě postrádá smysl začal by jsi na dokonalym autě a nic se nenaučil, to jest můj názor, určitě bych se snažil alespoň jednou projet se serii, aby jsi věděl jak se to auto vlastně chová, tim že dáš potom tvrdší silentbloky a tlumiče, tim jenom zvýrazníš to chování a nebude to tak plynulý, tak aby tě to potom nepřekvapilo.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

malakai

Příspěvek od malakai » 18 led 2012, 23:23

Tak co se tyka te sedacky, co jsem uvedl, tak jsem byl upozornen na jednu vec, na silnici nic moc, protoze na Teckove krizovatce se proste nebudu moci poradne rozhlednout, takze to nic. Speedy co se tyka sedacek. Bohuzel to nemam jako estetiku, ale potrebuju je. Jsem fakt pomerne velkej a v tech originalech plavu, protoze u ridice je sedacka uz dost prosezena a nedrzi bocni vedeni. Stejny problem jsem mel u serie STi, na okruhu v zatackach jsem se musel zapirat zase nohou, abych nelital, takze proto ty sedaky.

Auticko jde v pondeli do servisu, tak kouknou na stav toho podvozku, jestli se pani starala nebo na to totalne kaslala. Pokud se na to uplne vykaslala, tak proste koupim cely podvozek novy. No v pondeli uvidime :)

Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubosh » 18 led 2012, 23:56

Nevím jaký seš postavy ale já se svými 187 cm a 65 kilo jsem měl oporu na nohy dobrou ale v oblasti hrudníku to bylo špatný, tam jsem plaval. Kámoš 180cm a cca 90 kilo mi nadával ať koupím jiný sedačky, že se do nich nevejde a zbytečně mi ničil bočnice, o ženskejch s větším zadkem než já (tzn. všechny) ani nemluvím :-D

Pokud plaveš, nebude jednoduší nechat sedačky jen opravit, nahradit zborcené boky novými?
GXE10

jagy

Příspěvek od jagy » 18 led 2012, 23:58

speedy_s píše:já osobně bych ze začátku teda udělal komplet podvozek, silentbloky, čepy a tlumiče. Výměnil desky za lepší, potom opletený hadičky a lepší brzdovku a rozhodně bych se nebál vyrazit na okruh, víc věcí zatim nemá smysl dělat. Na nějaký sedačky nebo BBK bych se vykašlal a dělal to až budeš potřebovat :)
A upravoval podle toho jak se budeš sám zlepšovat, až ti nebudou stačit tyhle věci tak udělat jiný brzdy, potom už budeš potřebovat trochu víc koní, tak výfuk, sání a takhle postupně.
Rozhodně bych nevsázel nato že podovozek po 150+ tisících kilometrech bude fajn, jsou to kecy, pokud teda předchozí majitelka nevyměnila každý silentblok na autě a tlumiče. Prostě já bych upravoval tak jak budeš potřebovat, ale rozhodně bych začal podvozkem, jak ti nebudou stačit brzdy tak brzdy atd...
Jinak to podle mě postrádá smysl začal by jsi na dokonalym autě a nic se nenaučil, to jest můj názor, určitě bych se snažil alespoň jednou projet se serii, aby jsi věděl jak se to auto vlastně chová, tim že dáš potom tvrdší silentbloky a tlumiče, tim jenom zvýrazníš to chování a nebude to tak plynulý, tak aby tě to potom nepřekvapilo.
Nemuzu nez plne souhlasit...
Napr.co se stavil Ondrashuv Sunny, tak se pouzily bezne OEM kotouce (257x26mm), desky Hawk HP+, kapalina 5.1 DOT, hadice Goodridge a bez problemu to zvladlo 4x 25min. v Brne bez jedineho vadnuti. Kotouce stale jako nove. Vaha GTI je cca 1000kg aktualne, tj. zhruba stejne jako kdyz se vykucha ITR. Hlavni problem je, ze vetsina lidi, co ma problem s brzdama tak vlastne ani nevi, jak spravne brzdit...

OEM ITR sedacky jsou fajn, mohly by ti stacit dobre pasy... a kdyby jsi nahodou chtel, mam doma tu sedacku GP Race, ale bez toho rozsireni okolo usi. Kdyztak SZ. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

malakai

Příspěvek od malakai » 19 led 2012, 00:18

Lubosh píše:Nevím jaký seš postavy ale já se svými 187 cm a 65 kilo jsem měl oporu na nohy dobrou ale v oblasti hrudníku to bylo špatný, tam jsem plaval. Kámoš 180cm a cca 90 kilo mi nadával ať koupím jiný sedačky, že se do nich nevejde a zbytečně mi ničil bočnice, o ženskejch s větším zadkem než já (tzn. všechny) ani nemluvím :-D

Pokud plaveš, nebude jednoduší nechat sedačky jen opravit, nahradit zborcené boky novými?
Bohuzel mam 192cm a 105kg, jsem nejak narostl :) O tom opraveni sedacek jsem taky premyslel. Posilal jsem fotky jednomu chlapikovi v Brne, tak uvidim co mi rekne. A jeste jedna vec, ony ty sedacky jsou hrozne tezky :D

Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubosh » 19 led 2012, 08:35

To jo, maj tuším kolem 15 kilo
GXE10

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 19 led 2012, 11:28

jak už jsem psal, taky bych udělal v první řadě podvozek, protože nevěřim, že je v cajku. na to už jsem itr viděl mnoho

ale pokud má malakai slušnou nabídku na BBK ( jestli je ve stavu, kdy se ho vyplatí kupovat ) a bude mít pořád rezervu na podvozek, tak bych ho vzal

jinak k sedačkám... moc bych oem recara nepřeceňoval. jsou to skvělý křesla, ale pro kluky s figurou třeba Infiho ( řekněme do 180cm a tak 85 kg ) já má 190cm a 120+ kg a pro mě opravdu dobrý nejsou... jistě, jsem prase vyžraný a je mi úzkej sedák, ale hlavně je velice krátký opěradlo a mě končí za krkem a to jak sami uznáte žádná hitparáda neni. prostě jsou to sedačky pro japonce :-)

jo a sedačka má cca 18kg s pojezdem
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

eso

Příspěvek od eso » 19 led 2012, 12:23

ja opet nesouhlasim.....nasype ranec do lepsich kotoucu OEM velikosti, nebo i ty 282mm.musi koupit stejne k tomu ferodo DS3000 desky,redukce, kapalinu takze tak jako tak to pod 10tis nebude...a pak si na 15-tym km nordschleife misto do brzd slapne do blata....a kdyz to nahodou ustoji, tak si bude nadavat, ze to byly vyhozeny prachy protoze stejne nezbyva nez koupit big kit...a kdyz to neustoji tak plus 800ecek za svodidla plus odtah plus oprava auta :roll:

nehlede na to, ze narocnejsi vikend na NS spociva v: 800km presun tam, 15-20 kol na NS,(takze cca 400 ostrych km), k tomu nekdy pul hodiny na GP, 150km presun do Spa, 4x 30min jizdy po okruhu, 150km presun zpet na ring, zaverecny kolecko a 800km presun domu - a chci videt maly brzdy jak tohle ustoji, a to neberu v potaz, ze muze mit treba spatny brzdny navyky jako jsem mel ja a ty brzdy dostavaj zdaleka vetsi zahul nez by bylo zapotrebi

vetsina tady vychazi z toho, ze si zajedou 2x za rok do brna, tam to nejak odkrouzi a pohoda, OEM brzdy s lepsima deskama to zvladaj :lol:
ale jestli to mysli s jezdenim vazne, jak se zatim jevi, tak vam rikam, ze to rozhodne maly brzdy nezvladnou
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 19 led 2012, 12:30

eso píše:ja opet nesouhlasim.....
neni to častý, ale musim souhlasit...
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 19 led 2012, 13:39

Tak hlavně bych nejel hned na Nord s novym autem se kterym mám najeto minimum a pořádně nevim jak se chová ani na normalnim okruhu natožto okresce při rychlejšim tepmu. Prostě přemejšlet nad tim že pojedu na nord se svim autem mám tak až rok se seznamovanim se svim autem a to častym ježděním.
Prostě podle mě bigkit. Ano říkám BBK je lepší než lepší kotouče a desky, ale taky zase člověk musí trochu u toho přemýšlet a ne si hned postavit auto se kterym pořádně nikdy nejel a neví jak se ta kastle chová, třeba zrovna malakajovi to bude stačit a nepojede takovou kudlu jako ty eso.
Podle toho co čtu tak Malakai neni tak vyježděný jako ty, tak bych spíš ze začátku než do úprav investoval do benzinu/gum/provozu a spíš se mu snažil rozumě poradit jak postupovat a ne hned pojeď se mnou na ring... a stejně když pojede, tak vim jak tam jede spousta lidí který tam jsou poprvý a na to seriový brzdy většinou stačej :D
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

eso

Příspěvek od eso » 19 led 2012, 13:48

speedys: ale tohle nema s NS zas tak moc spolecnyho....ja to beru z ciste financnich duvodu....chce jezdit, a je jedno kde, at uz brno most NS tak musi zlepsit brzdy...a driv nebo pozdeji proste dojde do stadia big kit...tak proc vyhazovat penize za nejaky lehky vylepseni, kdyz za o malo vic muze mit big kit
a na NS jede v kvetnu, to ma casu dost na seznameni s autem...nedelejte z nej nejakyho zajice, co vcera dostal ridicak,mohl by nekterym delat tatu :lol:
NS pacient...under 8

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 19 led 2012, 14:14

Ja bych se na to dival hlavne z toho financniho hlediska - ze by mohl vlastnosti auta vetsimi brzdami pokazit, to asi nehrozi. Tak kdyz ma moznost koupit kit v podstate za cenu novych kotoucu a desek, tak mi s jeho plany prijde docela logicke, aby do toho sel, i kdyby potencial tech brzd vyuzil treba az za rok. Vsak mu nikam neutecou, ale znovu uz takovou moznost mit nemusi...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 19 led 2012, 17:11

padla tady rec o zlych navycich a stylu brzdeni... muze tu pro me nekdo osvetlil ten spravny pristup k brzdam?
ja se byl projet zatim jedinkrat v brne a tam mi to zaclo vadnou po cca 4tem kole, tak nejak.... ale dalo se. ja sem amater
93´Rx-7 FD

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 19 led 2012, 18:57

Nerozumiem jednej veci- preco zrovnavame cenu jazdeneho BBK kde su jazdene kotuce aj platne (ktovie akej kvality) inak ta cena nemoze byt zrovnatelna. Ja som pisal kolko to vyjde na so seriovym rozmerom kotuca- teda bez adapteru.

theodorik

Příspěvek od theodorik » 19 led 2012, 19:12

MeTaN píše:padla tady rec o zlych navycich a stylu brzdeni... muze tu pro me nekdo osvetlil ten spravny pristup k brzdam?
ja se byl projet zatim jedinkrat v brne a tam mi to zaclo vadnou po cca 4tem kole, tak nejak.... ale dalo se. ja sem amater
tady je to offtopic, ale přimlouvám se za téma "jak správně používat brzdu". :smt023
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

malakai

Příspěvek od malakai » 19 led 2012, 19:51

blesk666 píše:Nerozumiem jednej veci- preco zrovnavame cenu jazdeneho BBK kde su jazdene kotuce aj platne (ktovie akej kvality) inak ta cena nemoze byt zrovnatelna. Ja som pisal kolko to vyjde na so seriovym rozmerom kotuca- teda bez adapteru.
Ale ja presne vim jake jsou tam desky a to jsou Feroda 2500. Dnes jsem se s tim clovekem definitivne domluvil na cene a ta je 15tis. Za trmeny XYZ + kotouce a desky. Prikladam nejake foto, kde je videt stav desek.

Obrázek Obrázek
Obrázek
jeste kotouce:
Obrázek Obrázek Obrázek

Takze do rana se musim rozmyslet.

eso

Příspěvek od eso » 19 led 2012, 22:59

ja bych to jemne opravil,nejsou tam DS2500 ale DS3000. jedna se totiz o bigkit z me byvale ITR, takze najeto 1x30min v brne a max 500km v provozu.majitel co auto koupil potreboval jen motor a zbytek upravenych veci prodava...tak jsem malakimu domluvil koupi :wink:
NS pacient...under 8

malakai

Příspěvek od malakai » 19 led 2012, 23:37

Dejf píše: jinak k sedačkám... moc bych oem recara nepřeceňoval..................
Mno, tak tu postavu budeme mit patrne stejnou. Prosim Te, nemel jsi neco vytipovaneho pro sebe? Ja jsem dnes zkousel v Renocaru Sparca a reknu Ti zadna vyhra, tak hledam dal.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 19 led 2012, 23:54

Ktore Sparca si skusal? Sparco Evo 2plus mas napr vacsie

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 20 led 2012, 08:48

malakai píše:Mno, tak tu postavu budeme mit patrne stejnou. Prosim Te, nemel jsi neco vytipovaneho pro sebe? Ja jsem dnes zkousel v Renocaru Sparca a reknu Ti zadna vyhra, tak hledam dal.

neseděl jsem v nich, ale měl jsem vybraný Sparco Evo 3 XL. dle rozměrů bych se měl vejít

nicméně jsem koupil z druhý ruky Sabelt ST z jedný vrchařský integry ve který jsem před cca 2mi roky seděl a věděl jsem, že mi sedí dobře. navíc mě vyšla na 5tis...

Obrázek
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 20 led 2012, 09:54

eso píše:ja bych to jemne opravil,nejsou tam DS2500 ale DS3000. jedna se totiz o bigkit z me byvale ITR, takze najeto 1x30min v brne a max 500km v provozu.majitel co auto koupil potreboval jen motor a zbytek upravenych veci prodava...tak jsem malakimu domluvil koupi :wink:

použil bych citaci z jedné hry.

nabídka, která se neodmítá. Kdyby byly za tyhle pěníze na mě, tak nemrknu ani okem a okamžitě kupuju :lol:
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 20 led 2012, 12:58

Aaa Twiliteho zbytky zavodaku, uz skoro posledna vec co mu zostala. Som myslel ze chces 2 rovnake sedacky, ak nevadi- dobra kupa

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 20 led 2012, 14:30

blesk666 píše:Aaa Twiliteho zbytky zavodaku, uz skoro posledna vec co mu zostala. Som myslel ze chces 2 rovnake sedacky, ak nevadi- dobra kupa
to by bylo lepší, ale nejdřív potřebuju vyjet a pak se zabejvat kravinama

tohle bylo 5000,- a kdybych koupil nový stejný, tak je to 20-25 000,- a to bych radši koupil podvozek
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

Zamčeno