Zdarec,nedávno jsem byl osloven na JDM srazíku v Ově ať se tady taky přidám,tak taky učiním a představím Vám svoji Celicu GT4

Zálibu k Japonským strojům jsem získal teprve pár let nazpět,kdy jsme vlastnili Mitsubishi Lancer (93) po udělání řidičského průkazu jsem si jel pro první svůj stroj a to byl Mitsu Galant (95) 1.8GLSi 85Kw za 10k

auto bylo bez chyby až na to že vyskakovala 5.rychlost při přidání plynu

cca po roce jsem si koupil další auto a to byl opět Galant (93) s 6-ti hrnkem do V o objemu válců 2500 ccm (125kW):-) jako bonus to mělo permanentní náhon čtyř kol a převod síly 40:50 ve prospěch zadních kol

a řízenou zadní nápravu 4WS,která nefungovala

Tyto vozy však byly vyvíjeny v krizi Mitsubishi motors corporation a nejvíc to odsraly materiály a tak trochu blbost vývojářů

často se stávalo,že tyto vozy poslaly pod lis ureznuté hrnce uchycení předních tlumičů.Takže 2.5V6 Gali posloužil dobře na ND.Byl jsem bez auta a hledal jsem něco silného.Líbil se mi zátah galantu a funkce čtyřhrabu

Hledal jsem tydy vozidlo co má více jak 125kW a nejlépe pohon 4 kol.Po chvíli jsem narazil na Toyotu Celicu GT4 turbo.Bez váhání jsem zavolal pánu do Liberce a už se rychlíkem frčelo na druhou stranu republiky.Byl jsem uchvácen zkušební jízdou a dokonalým stavem karoserie:-) O jejím osudu bylo rozhodnuto a už jsem si ji vezl domů.
Toyota Celica GT4 ST165 parametres
Rok výroby - 1988
Motor - 1GEN 3SGTE (136 kW (182 hp) @6000 rpm 250 Nm (184 ft·lbf) @3600 rpm)
Výkon - 136Kw / 6000Rpm
Kroutící moment - 250Nm / 3600Rpm
Kompres - 8.5:1
Turbodmychadlo - Toyota CT26
Váha - 1525Kg
0-100 - 7.5 sec
Top speed - 220Km/h
Pohon - permanentní 4x4 přes viskózní spojku 50:50
T-VIS - Toyota Variable Induction System