Co všechno vydrží japonská technika?

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Gregy
Kontaktovat uživatele:

Co všechno vydrží japonská technika?

Příspěvek od Gregy » 11 říj 2011, 06:34

Nedobrovolne jsem se stal ucastnikem testu "Kdo dojede co nejdal bez oleje". Moje draha polovicka zapomela zavrit pri kontrole oleje vicko a s takto upravenym motorem se vydala na cestu Praha-Brno-Praha + nejaky popojizdecky = cca 500km. Kdyz prijela, zdal se mi motor nejak hlucny, tak jsem otevrel kapotu a zjistil pohromu - olej byl vsude, jen ne v motoru. Patricne nasranej jsem tam dolil cca 2 litry oleje, tzn ze v motoru bylo max 2 litry. Po nastartovani motor slape jako hodinky, zadny zvlastni zvuky se neozyvaji. Jeste jsem s tim nic nenajel, jen by me zajimalo jaky asi jsou sance na preziti. Pochybuju ze po takovy vzdalenosti ve 4t+ otackach to motor prezije bez uhony. Nastesti to nebyla ITR :P

Gregy
Kontaktovat uživatele:

Re: Co všechno vydrží japonská technika?

Příspěvek od Gregy » 11 říj 2011, 06:42

Jo a je to motor ktery ma hydrostely, takze to asi pro nej bude jeste horsi. Nicmene kontrolka oleje nenaznacila ani delsi prodlevou pri startu nebo pri volnobehu ze by mohl byt nizky tlak oleje.

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 11 říj 2011, 07:39

ono ty motory vydrzi hodne, ne jen japonske. byl jsem s mazdou na vymene oleje kdyz si technik vedle pritahl starickou omegu ktera sla taky prave na olej a nejake drobnosti. zajimave to zaclo byt az ve chvili kdyz povolil vypustni sroub a nevyteklo lautr nic! proste sucho. to se tam k tomu sbehli vsichni. nevim jak dlouho to jezdilo ale ani pri tom kdyz tam stim najizdel, se motor nezdal nejak vice hlucny nez normalne. disl dela randal porad :)
93´Rx-7 FD

Winie

Příspěvek od Winie » 11 říj 2011, 08:46

nebyla to nahodou ta obri nafta co se davala do omegy? ten motor by jel i na stolni olej a vodku. ale udelat to skodovce, tak zemre po ztrate dvou deci:-D
Obrázek

awaj12

Příspěvek od awaj12 » 11 říj 2011, 09:03

Nebuďme sebestřední :D Myslím si, že o nic víc než evropská, či klidně korejská, když sme u toho oleje, nevím jistě jestli to bylo v topgearu ale tam vyleli olej z hjundaje accent tuším a ujeli s tím ještě strašně daleko, postupně se zvětšoval hluk až najednou ende ale štreku s tím najeli pěknou...

jagy

Příspěvek od jagy » 11 říj 2011, 09:26

Kdyz jsem kupoval Primeru 4x4, bylo mi receno, ze tam neni moc oleje v predovodovce. Tak jsem nakoupil hned oleje, ze to vse vymenim. V prevodovce bylo oleje dost, jen z motoru vyteklo cca 0,5l. :D Presto to motor zvladl vc. naslednych narocnych zavodu Ve Stope Valasske Zimy a jednoho RallySlalomu. :) SR20 prezije vsechno. :D

PS: SR20 ma taky hydra.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Mikk

Příspěvek od Mikk » 13 říj 2011, 22:08

tohle kdyby se stalo u mazdacke 2,5V6 tak je motor po ceste z Prahy do Brna KO. na druhou stranu treba B6 motor by mohl byt pomalu mazenej misto oleje vodou, ten je blbu odolnej :D
MX6 2,5 V6

Nightmare

Příspěvek od Nightmare » 13 říj 2011, 22:40

zrovna u mazďácké 2,5V6 se mi stala příhoda se zapomenutým víčkem oleje.. ujel jsem asi 50km a slyšel jsem nějaký klepavý zvuk z motoru, motor byl asi měsíc po GO, tak jsem se bál že to bude něco vážného.. ale zkoušel jsem ho vytáčet na neutrál za jízdy a klepání šlo pořád stejné, takže motorem to nebylo.. zastavil jsem, otevřel kapotu a olej úplně všude zespod na kapotě, plný chladič, mezi hlavama také jezero, všechno zechcané... no a na motoru klepalo hliníkové víčko oleje, ležící na sání :) tak jsem došel do nějakého shopu, koupil 5 litrů mogulu, nalil jsem tam skoro 4 litry a tradá domů 3 dny pucovat motor. Smrad z toho šel ještě měsíc než se to vypálilo na svodech.. Ale motor jezdí do dnes
323F BA 2,5V6 - hezké a příjemné auto
323 BG GTX 1,8Turbo 4x4 - škaredé peklo

Gregy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gregy » 14 říj 2011, 06:26

Tak tohle je motor ZM, taky Mazda. Zatim se zda ze to prezil. Jinak k tomu cisteni - neni nic jednodussiho nez to nechat umyt vapkou a nejakou chemii. Po pul hodce jsem mel motor tak cisty ze jsem vahal jestli je to moje auto. A smrad taky zadnej.

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 14 říj 2011, 07:30

u Mazdy mi rupla vana (B6) s neznámym množstvim oleje jsem mohl najet tak 150km a po výměně motor běží uplně v pohodě... z motoru při výměně vytekl možná litr :(
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 25 říj 2011, 14:06

Ještě že mám v toyotě kontolku na množství oleje. Jednou jsem taky zapomněl nasadit víčko oleje, položil ho na IC, ujel tak 500metrů, auto trochu cukalo a nějak se mi to nezdálo. Zastavil jsem a už mi bylo jasné, na co jsem zapomněl. Naštěstí víčko zůstalo na IC. Kdyby se ta situace nestala ve vesnici, tak bych ho hned ztratil.
Jo a když se mi zvětšily vůle v turbu, tak mi značné množství oleje vyfukoval BOV ventil. Při každém zařazení v boostu zvukový a kouřový efekt. A pod kapotou krásně naimpregnované všechny díly :lol:
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Odpovědět