Ossi - Honda Integra Type R
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Ossi - Honda Integra Type R
já mám Motul (trochu nečekaně
) 300V power 5W40. Je fakt, že pokud ITR používáš jako "běžné" auto, tak to je zbytečně drahý olej.
díky za rady, takze mam objednano : Motul 8100 X-CESS 5W-40 a filtr HAMP 
Ani omylom by som 300V do ITR nepovazoval za zbytocne drahy aj ked to mas ako daily. Ja som ho ppizová v daíy Cupre a kamarat Bono83 dokonca v Almere Gti s ktorou jazdil do nedavna 3-5tis km mesacne na nej a olej menil cca kazdy druhy mesiac. Pokial si si ITR nekupil len na paradu na tomto by som nesetril - kor este u ITR.
V cem vidis vyhodu menit tak casto vcelku drahy olej na seriovych autech, kde je nalitano xxx.xxx km na X druhu oleju?blesk666 píše:Ani omylom by som 300V do ITR nepovazoval za zbytocne drahy aj ked to mas ako daily. Ja som ho ppizová v daíy Cupre a kamarat Bono83 dokonca v Almere Gti s ktorou jazdil do nedavna 3-5tis km mesacne na nej a olej menil cca kazdy druhy mesiac. Pokial si si ITR nekupil len na paradu na tomto by som nesetril - kor este u ITR.
Tohle bych pochopil u novych motoru, kazdopadne i pro track-day auto/vikendove auto je 5tis km doporuceny interval. Pokud ale jezdis daily tak samozrejme vice.
Sice se tu obcas svezeme sportovneji, ale do zavodnich motoru a hlavne jejich nasazeni mame strasne moc daleko.
300V byl vyvinuty prevazne jako motocyklovy olej, kde jsou naroky trochu jinde (i v porovnani s ITR)
Kdybych to mel trochu s humorem odlehcit tak co popisujes je jako utirat si diru 6ti vrstvym papirem
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
infi, ale blesk psal po cca 10tis, což děláme téměř všichni
navíc u itr je problem ten přiblble dlouhej zdvih, kdy píst dosahuje velkejch rychlosti
třeba stejně zatěžovaná K20 je namáhaná míň. proto se origo lil nějakej 5W30, aby to stíhal mazat, i když ho to potom celkem žere
tak že olej rozhodně kvalitní
navíc u itr je problem ten přiblble dlouhej zdvih, kdy píst dosahuje velkejch rychlosti
třeba stejně zatěžovaná K20 je namáhaná míň. proto se origo lil nějakej 5W30, aby to stíhal mazat, i když ho to potom celkem žere
tak že olej rozhodně kvalitní
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
300V su hlavne dva druhy jeden je skutocne motocyklovy druhy ale je rozhodne viac ako urceny pre auta A a to 300V Chrono
Jak mas nastavenou geometrii? Stavitelna ramena? Snizeny podvozek? Co tlak a jak vypada guma z boku?
Řek bych že seriový nastavením. Mě se taky sjíždí vnitřky a geometrii mám OK a výšku sériovou.
vse serie, tlak jsem mel doted 2.1 podle vyrobce, ted na posledni okruh jsem mel upusteno na 1.9 ... tak nevim jesti je toto normalni ... ?
v utery mam volno tak to kolo sundam a kouknu poradne jak vypada z vnitrku ...
v utery mam volno tak to kolo sundam a kouknu poradne jak vypada z vnitrku ...
Muze to ovlivnit i sbihavost, ta je narozdil od odklonu stavitelna v serii...mas to na vsech 4 kolech?
Myslím že ne, nejvíc na tom pravém kole ale i na levém to tak je. Jeste na to kouknu ...infinity píše:Muze to ovlivnit i sbihavost, ta je narozdil od odklonu stavitelna v serii...mas to na vsech 4 kolech?
tak jsem na to vcera koukal a je to jen na prednich pneu - a to hlavne na prave, na te leve (ridicove) strane to je sice sjete vic ale ne tak jako na druhe strane ...
tak nevim jestli to mam nejak resit nebo jestli je to v serii normalni jak psal koudy ...
tak nevim jestli to mam nejak resit nebo jestli je to v serii normalni jak psal koudy ...
geometriu si urcite dobre skontroloval? lebo ak mas aj normalne seriove odklony, tak vonkajsky sa deru ak mas moc velku zbiehavost a vnutrajsky ak mas moc velku rozbiehavost. nemoze to byt este tym? ak je to asymetricke este vola na jednej strane vacsia
No takhle tezko hadat...jestli jsi jeste s autem nebyl na geometrii, tak urcite zajed a nech si tam dat seriove data...z vypisu se uz pak da trochu lustit jestli je neco spatne nebo je problem jinde... tech pricin muze byt vice. Od geometrie az po silentbloky.
98 ukdm
front toe +0 (max -9 to +9) - predni sbihavost
front camber -30 (max +30 to -1.30) - predni odklon (neni stavitelny)
rear toe +9 (max +5 to +18 ) - zadni sbihavost
rear camber -45 (max +0 to -2.00) - zadni odklon (neni stavitelny)
98 ukdm
front toe +0 (max -9 to +9) - predni sbihavost
front camber -30 (max +30 to -1.30) - predni odklon (neni stavitelny)
rear toe +9 (max +5 to +18 ) - zadni sbihavost
rear camber -45 (max +0 to -2.00) - zadni odklon (neni stavitelny)
Jestli máš ojetý víc jen jedno kolo, tak je to rozhozený. Mě se sjíždí vnitřky, ale na zadku obě stejně a na předku taky.
Jak jsem tusil - sbihavost. Ackoli se to nezda, tak to ma na opotrebeni pneu snad vetsi vliv nez odklony...
jn, uz by to melo byt dobry, ted jen sehnat gumy ... ale najit nekde Toya R1R za rozumnou cenu je boj :/
Preto Geometria by sa mala robit hned ako vymena oleja, filtrov po kupe. priserne si to mal rozhodne. Pozitivne odklony vzadu, vpredu jeden pozitivny druhy negativny - vidiet to pred kupou neverim ze to nebola nejaka totalka, este ze to slo dostelovat. Tiez to nesvedci o moc dobrej starostlivosti byvaleho majitela, lebo kto jazdi na takejto geometrii je podla mna uplna lopata. Sorry ale tak zlu geometriu si musel vidiet aj volnym okom (pozitivne odklony jezisi...)
zajimalo me jestli bys mel pravdu a mozna i jo cloveceblesk666 píše:Preto Geometria by sa mala robit hned ako vymena oleja, filtrov po kupe. priserne si to mal rozhodne. Pozitivne odklony vzadu, vpredu jeden pozitivny druhy negativny - vidiet to pred kupou neverim ze to nebola nejaka totalka, este ze to slo dostelovat. Tiez to nesvedci o moc dobrej starostlivosti byvaleho majitela, lebo kto jazdi na takejto geometrii je podla mna uplna lopata. Sorry ale tak zlu geometriu si musel vidiet aj volnym okom (pozitivne odklony jezisi...)
http://img59.imageshack.us/img59/8617/dsc00251my.jpg to predni vypada trochu nemocne
93´Rx-7 FD
to si myslim ze ne, ve predu vsechno licuje jak ma a i kdyz otevru motor tak tam neni nikde nic co by vypadalo nejak nesymetricky... pred tim co jsem to koupil se delaly novy cepy tusim tak leda ze by se po tom neudelala geometrie a bylo to rozhozeny z toho ...
Ak sa robili capy moze to byt tym. Ale aj zadok? Inak vyzera pekne. Ak to slo nastavit tak by to malo byt ok. Jedno Clio co som bol skusit predtym bolo zvonku krasne ale blizsiia obhlidka ukazala burany bok a zatacalo do lava ostrejsie ako do prava.
Ono je problem, ze na ITR je seriovy podvozek tak po 100tkm defakto jiz po zivotnosti. Sice nejak funguje a drzi, ale k tomu co vyjelo pred 13 lety z tovarny se to neda v zadnem smeru ani prirovnat. Kdo obnovil tlumice/silentbloky byt za OEM, tak vi o cem mluvim - proto si bych si zadnou ITR v "top" stavu nikdy nekoupil, protoze vim, ze bych tam musel minimalne kompletni spodni cast aut vymenit 
No koukám jak tu všichni "zbrojíte" , tak se taky podělím o nový hračky na sezonu 
Ještě čekám na zbytek podvozku od infiho ale víceméně všechny plány už jsou doma, teď jen dostat to na auto ....
takže kotouče EBC TG na předek

část podvozku

další věci budou následovat ale hlavně mít z kruku ten podvozek a brzdy pak uz to bude sranda
ještě před zimou na auto přisly Toya R1R, přemýšlím že ještě vemu další sadu kol s R888 , ... časem ...
Ještě čekám na zbytek podvozku od infiho ale víceméně všechny plány už jsou doma, teď jen dostat to na auto ....
takže kotouče EBC TG na předek

část podvozku

další věci budou následovat ale hlavně mít z kruku ten podvozek a brzdy pak uz to bude sranda
ještě před zimou na auto přisly Toya R1R, přemýšlím že ještě vemu další sadu kol s R888 , ... časem ...