Petan - Mazda RX7 FD
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Petan - Mazda RX7 FD
myslim ze i Apexi jsou vyborne suche filtry 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
to speedy_s: KN se cisti a olejuje po 15t km takze za tri roky me to ceka
, z toho rozdvojeni mam obavy, jenze moc mista na nejake kouzleni nemam. Na jare chci jeste vyzkouset natahnout dve ovalne trubky az k fitru - pres zimu slepim model a uvidime jak se poperu s prostorem 
to riderhenry: mit singl turbo, Apexi je jednoznacna volba, bohuzel dva filtry do motoroveho prostoru nenarvu. KN ma nejvetsi vyber tvaru a zakonceni proto tato volba (filtr co mam je jeden z nejvetsich, http://www.knfilters.com/search/product ... od=RC-5152 ).
to riderhenry: mit singl turbo, Apexi je jednoznacna volba, bohuzel dva filtry do motoroveho prostoru nenarvu. KN ma nejvetsi vyber tvaru a zakonceni proto tato volba (filtr co mam je jeden z nejvetsich, http://www.knfilters.com/search/product ... od=RC-5152 ).
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
hele já jsem ten můj KN vypral a nenaolejoval, a jsem krásně v pohodě, váha suchá a filtruje tak jak má..zachytává velký nečistosty. Když to je naimpregnovaný olejem, tak to sice chytí i malý nečistoty, ale zase to nasává ten blbej olej, takže jednoznačně bych šel do nějakýho dryflow, kterej je prostě bezúdržbovej, jenom třeba občas profouknout vzduchem, aby se uvolnily póry.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Snazil jsem se zprovoznit klakson (po vymene volantu je nefunkcni a troubit vyfukem mi nepripada koser, obcas to ma opacny efekt
) a na redukci nasel toto:

Trochu mo zatrnulo, nastesti nalezen stejny typ takze prisel darecek

Trochu mo zatrnulo, nastesti nalezen stejny typ takze prisel darecek
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

narazil jsem na podobnou upravu sani jako mas ale mu tam vlezly obe trubky
nedas to tam taky? ikdyz tady v tom pripade vykuchal uplne svetla a nevim kde ma olejovy chladic. mozna jeden vetsi vepredu
http://www.flickr.com/photos/tom_truxell/
93´Rx-7 FD
jj je to dost podobne, nu stejne to budu predelavat, blby koncept hned od zacatku
budu muset trochu riznout do auta, vse namerim a namyslim az vykucham chladic, kazdopadne to budou dva filtry ....
vaianta co je ted je super do 4200ot/min, pak si turba trochu kradou vzduch, neveril jsem ale bohuzel zmeril jsem ....
vaianta co je ted je super do 4200ot/min, pak si turba trochu kradou vzduch, neveril jsem ale bohuzel zmeril jsem ....

Nastal cas na jarni udrzbu, vymeneny naplne a filtry (obvzlast palivovy byl 5min po 12h, bylo v nem pekne blato, asi jeste puvodni).
Se starou brzdovou kapalinou sly pryc i puvodni hadice a byly nahrazeny opletenymi Goodridge:

Vymena svicek, zvedak nutny, jsou pristupne zespodu auta

A hlavnim ukolem bylo vymenit chladic a vyrobit navadece vzduchu:
FD ostrojeno a jeste s puvodnim chladicem:

Detail "stareho" chladice:

A jiz s novym, KOYO N-FLOW:

Zpetne nastrojeni spojene s vymenou AST a hadic chlazeni za origo Mazda (krom 2ks k chladici):

Oddych pred vyrobou ductingu (navadec vzduchu k chladicum oleje a vody):

A ducting k chladici vody, zakrytovan spodek boky i vrsek tj ani molekula vzduchu nepujde mimo chladic
:

A trocha tuzingu, novy vyfuk :

Se starou brzdovou kapalinou sly pryc i puvodni hadice a byly nahrazeny opletenymi Goodridge:

Vymena svicek, zvedak nutny, jsou pristupne zespodu auta

A hlavnim ukolem bylo vymenit chladic a vyrobit navadece vzduchu:
FD ostrojeno a jeste s puvodnim chladicem:

Detail "stareho" chladice:

A jiz s novym, KOYO N-FLOW:

Zpetne nastrojeni spojene s vymenou AST a hadic chlazeni za origo Mazda (krom 2ks k chladici):

Oddych pred vyrobou ductingu (navadec vzduchu k chladicum oleje a vody):

A ducting k chladici vody, zakrytovan spodek boky i vrsek tj ani molekula vzduchu nepujde mimo chladic

A trocha tuzingu, novy vyfuk :

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
hezká práce
taky jedu za jardou ve čtvrtek, ale hondou 
pokud vydrzis do 19h uvidime se, jedu si nechat zmerit komprese ...speedy_s píše:hezká prácetaky jedu za jardou ve čtvrtek, ale hondou

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
domluveno, počkám
ale ty mi stejně potom ujedeš 
V klidu, na tomhle tankodromu jezdim "pomalu" a v noci vidim prd takze se venuji poslechu muziky a Apexi N1speedy_s píše:domluveno, počkámale ty mi stejně potom ujedeš

tak to ma byt 
konecne si uzijem tech letnich teplot bez kapek potu na cele co
jeste koukam ze vozis "mrtvy" kompresor klimy, co snim? ven
konecne si uzijem tech letnich teplot bez kapek potu na cele co
jeste koukam ze vozis "mrtvy" kompresor klimy, co snim? ven
93´Rx-7 FD
tak to uz musis byt profik v sundavani predneho naraznika jak tak kukam
kazda tretia fotecka bez naraznika:D ale krasavica to je.. to hej..
HEHE to joasimo píše:tak to uz musis byt profik v sundavani predneho naraznika jak tak kukamkazda tretia fotecka bez naraznika:D ale krasavica to je.. to hej..
Co se tyka chladice a ductingu pri:
pohode klidku rychlost do 110km/h, vytaceni max 4500RPM: teploty do 83st s puvodnim chladicem jsem se dostaval pravidelne pres 90st kdy mi seply vetraci
na dalnici rychlost 140 az 160km/h: teploty do 84st s puvodnim chladicem bezne kolem 92st
na letisti, tocit do omezovace jak magor: 85st a vic ani prd
Veskere postrehy pred / nyni beru za podobnych venkovnich teplot. Jsem zvedav na leto, jak dopadnu

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
co jsem jezdil 25minutovku v brně při 20° tak ručička mi držela jako přilepená
to říkám furt, zatim asi nejlepší investice do auta
uz po normaljnej jazde citim ked otvorim kapotu, ze je tam fakt hic.. a to je rx8.. a nie este preplnovana 7micka.. chladic je v tych masinach asi fakt A-Z
myslis, ze je to dobra ivestici aj do 8micky?
5cm celohlinik se chladi lip nez 2,5cm plast no 
investice je to urcite dobra ale do toho FD je to primarne uz jen kvuli tem rokum a pak z duvodu prehrivani, ktere je s puvodnim chladicem pri ostrejsim pouzivani temer zaruceno.
pokud nemas problemy s prehrivanim tak bych to neresil
je to relativne nove auto.
investice je to urcite dobra ale do toho FD je to primarne uz jen kvuli tem rokum a pak z duvodu prehrivani, ktere je s puvodnim chladicem pri ostrejsim pouzivani temer zaruceno.
pokud nemas problemy s prehrivanim tak bych to neresil
93´Rx-7 FD
IMHO pouze pokud bys ji oturbil. Me se i na okruhu drzi teplota stabilne na 83 stupnich -- proste kdyz to auto jede, tak se chladi dobre.asimo píše:uz po normaljnej jazde citim ked otvorim kapotu, ze je tam fakt hic.. a to je rx8.. a nie este preplnovana 7micka.. chladic je v tych masinach asi fakt A-Zmyslis, ze je to dobra ivestici aj do 8micky?
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
to Asimo: u RX8 bych chlazeni moc neresil, je to problem zejmena u preplnovanych mixeru. Co si pamatuji tak Pallas na okruhu s teplotami problemy nemel .....
Dnes probehlo mereni kompresi:
Nastup techniky

A toto je vystup po mereni

Komprese nizsi ale v podstate stejne u vsech 6ti komor, doufam ze to takhle jeste chvili vydrzi
Dnes probehlo mereni kompresi:
Nastup techniky

A toto je vystup po mereni
Komprese nizsi ale v podstate stejne u vsech 6ti komor, doufam ze to takhle jeste chvili vydrzi

HEHE, byl jsi rychlejsi ....Pallas píše: IMHO pouze pokud bys ji oturbil. Me se i na okruhu drzi teplota stabilne na 83 stupnich -- proste kdyz to auto jede, tak se chladi dobre.

Volny vikend a jak byl vyuzit: 

A s koly:
Predek:

Zadek:

A s koly:
Predek:
Zadek:

ty zadni jsou takovi mali zmetci, ze jsem je zatim nechal cerne
ale na predku barva drzi pekne. staci wapka a zase září.
93´Rx-7 FD
no voni ty brzdy vypadaj s tema kolama maly i v predu celkem
ale pekny pekny, ty predni brzdice by se mi na miate libili 
piss factory
No jo kdyby na FD byly 16-tky tak je to OK ale s 18-tky uz vzhled trochu "kazi".Ryba píše:no voni ty brzdy vypadaj s tema kolama maly i v predu celkemale pekny pekny, ty predni brzdice by se mi na miate libili
Kdyz jsem ji koupil tak jsem premyslel o nejakem big brake kitu. Ale FD se soucasnymi brzdami nebrzdi spatne, 100km/h -> 0 km/h ma za 36,5m. Desticky Hawk HP+ a kotouce EBC. Pricemz vepredu jsou 4pistky tak proc menit obvzlast kdyz ted jeste maji napis MAZDA?

A co použít ten 4-pístkový brzdič + adeptéry + větší kotouče?petan_250 píše:No jo kdyby na FD byly 16-tky tak je to OK ale s 18-tky uz vzhled trochu "kazi".
Kdyz jsem ji koupil tak jsem premyslel o nejakem big brake kitu. Ale FD se soucasnymi brzdami nebrzdi spatne, 100km/h -> 0 km/h ma za 36,5m. Desticky Hawk HP+ a kotouce EBC. Pricemz vepredu jsou 4pistky tak proc menit obvzlast kdyz ted jeste maji napis MAZDA?