Trackday most 19.3.2011
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Trackday most 19.3.2011
moc pěkná sebeanalýza:) To je celkem zajímavý, že mi to jelo stejně rychle jako tobě, kolik má tvoje auto výkon/váha ? Ono to i chvíli trvá naučit se s přilnavějšíma gumama jezdit, přijít na to, že tuhle a támhle opravdu můžu do tý zatáčky naletět jak hovado a gumy mě podržej, atd... Jakej čas si teda zajel?
piss factory
Jasne, to vzdycky. Kdyz bych to bral jen takhle a rekl bych si, ze maji potencial byt o neco (treba 10%) lepsi nez Potenzy RE050 (nemyslim celkove, to ne, ale pro specificky ucel zabavy na okruhu), tak je tam rozdil 4k, tak mi to neprijde tak zlespeedy_s píše:no podle toho, se mi to jeví že člověk dostane to za co zalplatil..
A rozhodne jsem nad nima nezlomil hul - treba co se intenzity brzdeni tyce, tak vetsinu casu jsem brzdil kolem 0.75g, ale vim, ze unesou minimalne 1.1g a Ryba brzdil nejvic 1.14g. Na bocnim pretizeni jsem na ne nalozil nejvic 1.24g (jenom obcas, ale nebyla to zadna krizovka, nepiskaly, neklouzaly) a Ryba nejvic 1.3g. Z tech dat mam pocit, ze sice nejsou uplne mimo i kdyz pocit (kvuli tomu divnemu zhoupnuti) tomu neodpovidal - proto rikam, ze bych je mel jeste v blizke dobe projet, abych prekonal ten pocit a zkusil jim nalozit co data ukazuji, ze by mohly snest.
Prave ze moc nespeedy_s píše:jinač máš nějaký fotky?
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
No, odhaduju tak 165hp/t. Rekl bych, ze se mnou muze mit mazda kolem 1400kg, papirovej vykon je 231hp.Ryba píše:moc pěkná sebeanalýza:) To je celkem zajímavý, že mi to jelo stejně rychle jako tobě, kolik má tvoje auto výkon/váha ? Ono to i chvíli trvá naučit se s přilnavějšíma gumama jezdit, přijít na to, že tuhle a támhle opravdu můžu do tý zatáčky naletět jak hovado a gumy mě podržej, atd... Jakej čas si teda zajel?
Cas v sobotu 2:18, tj. horsi, nez kdyz jsem byl na okruhu poprve
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
pallas: jojo ten lip dělal neskutečnej bordel hlavně na cílovce
holt obrubník byl sviňa (moc jsem řezal zatáčku před matadorem
)
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Pallas: OK díky za info. Na meziplyny se vyprdni, když brzdit, tak pořádně, a ne to tam šudlit špičkou. A pokud brzdíš v přímce tak by ani neměly být potřeba. Pneu jsi vzal zbytečně široké, ale to už jsem tuším psal.
Já jel včera na Regalech Racer a překvapily mě (pozitivně), na to že stojí jak nějaký nankang drží moc hezky..
Já jel včera na Regalech Racer a překvapily mě (pozitivně), na to že stojí jak nějaký nankang drží moc hezky..
Tak jsme se taky byly v sobotu zklouznout.
Nemám už žádné tvrdé slicky a nic podobného tak jsem jel na Pirelkách...
No bylo mi jich líto a hlavně rozdíl je opravdu propastný.
Ale všichni a všechno přežilo
Nemám už žádné tvrdé slicky a nic podobného tak jsem jel na Pirelkách...
No bylo mi jich líto a hlavně rozdíl je opravdu propastný.
Ale všichni a všechno přežilo
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]
No, ona pulka meho chodidla je jak neci celePeca píše:Pallas: OK díky za info. Na meziplyny se vyprdni, když brzdit, tak pořádně, a ne to tam šudlit špičkou. A pokud brzdíš v přímce tak by ani neměly být potřeba.
Na prvni strance tohodle threadu jsme dosli ke konsenzu, ze moc siroke jsou 245Peca píše:Pneu jsi vzal zbytečně široké, ale to už jsem tuším psal.
Mohl jsem jeste vzit 225/40, ale nevim, jestli by se chovaly nejak extremne jinak - jestli je ta guma obecne sirsi, tak bych mozna musel jit az na tech 215, abych dosahl podobneho usazeni gumy na rafku jako s Potenzama, ale to jsem si nebyl jist, jestli bych si proti Potenzam pomohl -- navic Federal 215 v 18" nedela.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Pallas: Podle toho co píšeš jsi ty gumy asi fakt moc nevyužil, proto ten horší čas. Jak psal Ryba, je to o zvyku. Krom toho máš teď skrz gumy citelně horší akceleraci. Jinak k tomu žvejkání, napadá mě že by to mohlo být i tím, že máš teď větší grip a auto se na seriových siláčích víc "zhoupne". Já měl (a vlastně pořád mám) po přezutí na R888 pocit že auto hrozně plave, ale přitom grip je úplně jinde...
A zkoušej si někde na rovinkách brzdění - zašlápni brzdu vší silou, pokud sepne ABS, příště zatlač o něco míň...atd. Meziplyny si dávej pro radost, ale ne když jedeš na čas
A zkoušej si někde na rovinkách brzdění - zašlápni brzdu vší silou, pokud sepne ABS, příště zatlač o něco míň...atd. Meziplyny si dávej pro radost, ale ne když jedeš na čas
Zdar lidi, koukám, že tady dost řešíte gumy. Můžete mi vysvětlit proč jsou zimáky na okruhu špatný? Teď jsem jel v Mostě poprvé a gumy v každý zatáčce řvaly a rozhodně jsem si na nich nebyl vůbec jistej. Bylo poměrně málo stupńů, tak jsem myslel, že budou lepší než letňáky, ale asi prd.
Nissan 350Z - 2003, orange, 280PS, samosvor, premium pack, kovana kola RAYS, Alpine HU, Alpine PDX, JL W6V2, ScanSpeak, Helix A4
pesa: co tam mas za brzdy, celkem dobre to brzdi na ty cilovce.) Jaky jezdis casy?
piss factory
md components, ferodo DS2500, DOT 5.1 +zimaky!!!!
Nissan 350Z - 2003, orange, 280PS, samosvor, premium pack, kovana kola RAYS, Alpine HU, Alpine PDX, JL W6V2, ScanSpeak, Helix A4
co to tam na zacatku proboha horelo? naka calibra? docela husty. jinak to cero pred tebou znam, je to muj dobrej kamarad. jestli chces, muzu mu neco vyridit. nevim jestli ten palec nahoru byla ironie nebo ne

pokud budu vychazet z nahranych videi, tak cas mam kolem 2:08.
Vim, ze se ze Zetkem bez vetsich uprav da zajet 2:02...
Vim, ze se ze Zetkem bez vetsich uprav da zajet 2:02...
palec nahoru = good job
fakt jezdil pekne!!!
fakt jezdil pekne!!!
to sem rad. on vetsinou prohani auta o tridu vejs. ani nevim cim to je... asi tim ze nema mozek 

Jelo ti to moc pěkně, já jel to Sti z videa, ale na zimákách to neni uplně ono:D Čas co sem ti měřil v další jízdě byl 2 kola po sobě 2.08.
Tos mi mohl napsat uz pred Mostem, ze to mam cekat - nebyl bych z toho tak vyjevenejPeca píše:Pallas: Podle toho co píšeš jsi ty gumy asi fakt moc nevyužil, proto ten horší čas. Jak psal Ryba, je to o zvyku. Krom toho máš teď skrz gumy citelně horší akceleraci. Jinak k tomu žvejkání, napadá mě že by to mohlo být i tím, že máš teď větší grip a auto se na seriových siláčích víc "zhoupne". Já měl (a vlastně pořád mám) po přezutí na R888 pocit že auto hrozně plave, ale přitom grip je úplně jinde...
Tak to nejspis bylo OK a je to opravdu jen o zvyku -- proto jsem psal, ze navzdory divnemu pocit gumy drzely a ani nekvikly
Vyzkousim. Sam jsem zvedavej, kolik udrzej.Peca píše:A zkoušej si někde na rovinkách brzdění - zašlápni brzdu vší silou, pokud sepne ABS, příště zatlač o něco míň...atd.
Nojo, kdyz ja si rikam, ze je to setrnejsi k prevodovce. Treba pri brzdeni ze 170 na 90 a podrazovani za 4 na 2 se mi moc nechce podrazovat bez meziplynu, kdyz vim, ze na 4 pri 90kmh motor toci cca 3500, pri seslapnuti spojky jeste trochu spadne, ale prevodovka na 2 pri 90kmh toci 8000...Peca píše:Meziplyny si dávej pro radost, ale ne když jedeš na čas
Takze treba za cilovkou jsem podrazoval na 2x (4-3-2 a ne 4-2), tak nevim...
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
podrazujes spravne, ma se podrazovat postupne. Meziplyn je otazkou no, ja ho tam davam(spicka brzda nart plyn) a nemyslim, ze by to nejak ovlivnilo tvrdst brzdeni. A to na cilovce radim 5-4-3-2
Nadruhou stranu, pokud si vychytas kdy presne podradit tak motorem i pomahas brzdit a pokud radis postupne tak jak se ma, tak by to nemely bejt pro prevodovku ani takovy razy. Ostatne na skoleni jizdy na okruhu nam pan Patera taky rikal, at se na ty meziplyny na cilovce vyprdnem:D
piss factory
Tak tak, proto to říkám, to není z mojí hlavy ale instrukce instruktorů 
Pallas: Samozřejmě před samotným podřazením musíš příslušně zpomalit, nikdo po tobě nechce abys měl po přeřazení motor v omezovači
Pallas: Samozřejmě před samotným podřazením musíš příslušně zpomalit, nikdo po tobě nechce abys měl po přeřazení motor v omezovači
- RainbowSeven
meziplyny..to je problém.
mě auto děsně rádo blokuje zadní kola při ostřejším pdřazení. takže meziplyn je spolehlivý způsob jak si nevyrobit problém.
A taky převodovka je mrtvá. Dvojku bez meziplynu dávám jen hodně těžko.
ale fakt je ten, že sám cítím, jak neefetivní systém meziplyny jsou. všechno tak děsně dlouho trváááááá

mě auto děsně rádo blokuje zadní kola při ostřejším pdřazení. takže meziplyn je spolehlivý způsob jak si nevyrobit problém.
ale fakt je ten, že sám cítím, jak neefetivní systém meziplyny jsou. všechno tak děsně dlouho trváááááá
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Omezovac je jeste 1000 otacek daleko, to je v pohodePeca píše: Pallas: Samozřejmě před samotným podřazením musíš příslušně zpomalit, nikdo po tobě nechce abys měl po přeřazení motor v omezovači
Jinak samozrejme rozumim, co se mi snazis rict
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
bloknutie kolies po podradeni presne aj moj pripad.RainbowSeven píše:meziplyny..to je problém.
ale fakt je ten, že sám cítím, jak neefetivní systém meziplyny jsou. všechno tak děsně dlouho trváááááá![]()
stava se mi to taky , trochu sviznejsi pusteni spojky a mam na chvili 4ruce nez to srovnam. hrozna potvora. nemusi to byt ani v buhvi jakych otackach.
93´Rx-7 FD