Honda CR-Z - už přichází do ČR

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Re: Honda CR-Z - už přichází do ČR

Příspěvek od Libas » 16 čer 2010, 17:30

Tak první test Hondy CR-Z jednoho zarytého hondaře už je na světě, tak si počtěte:
http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=2063

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 čer 2010, 18:49

Mno tak nevim, co se tyce podvozku a rizeni, tak naprosto souhlasim s testem. Podvozek me prekvapil velice, celkem prijemne sportovni a zaroven pohodlny - klobouk dolu. Posilovac rizeni se chova taky slusne, na to, ze to je elektronika. Volant ani neni zbytecne tlusty, zatacky se nemusi "hadat", jako u jinych el. posilovacu... Ale hydraulika je hydraulika, samozrejme. Prevodovka je fajn, ale ze by to byl druhy nejlepsi manual... Ze je CTR v tomto lepsi mi potvrdil i prodejce, ja sam vim minimalne o dvou dalsich autech, ktera maji lepsi prevodovku - RX-8 a MX-5 (NB i NC), a to jsem v moc sportovnich autech opravdu nejel... No a ted to, v cem s Kingem souhlasim asi nejmin - pohonne ustroji. Libilo se mi, jak se motor chova "dieslove" a da se krasne pouzivat i v 1500 otackach, kopec nekopec... A jeste u toho muzete pestovat kyticky :D Ale jakmile ve 2500 otackach prestane pomahat elektromotor (v testu se pise myslim 4000, ale display ukazoval celkem jasne, ze nekde kolem 2500 "vypomoc" konci, coz potvrdil opet i prodejce, tak nevim), tak je to proste 1.5, byt dobra, jak se da od Hondy ocekavat. Zvuk motoru je sice pekny, ale moc se toho nedeje a s 1.8 bych to urcite nesrovnaval, teda alespon ne ve vysokych otackach, i kdyz samozrejme neni 1.8 jako 1.8... Na denni jezdeni vykon urcite staci, ale po seslapnuti plynu na podlahu asi malokoho napadne slovo SPORTOVNI. Nebo alespon me urcite ne :)

Auto se mi libilo docela dost, jen ten motor vubec, alespon ne za 600 000, i kdyz zpracovani, podvozek a vsechno ostatni te cene odpovida, myslim si.

BTW. perlicka na zaver - zadni sedacky. Cekal sjem, ze budou optimalni pro detskou sedacku s ditetem, coz se vyuzit da, ale oni jsou jen pro tu sedacku, dite uz do ni nedostanete, leda bez nohou :smt003 A to staci, aby ve predu sedel 175cm vysoky clovek.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 16 čer 2010, 20:27

já jsem se na ni byl podívat v pondělí a celkově se mi to autíčko líbilo a docela mě mile překvapilo, že to zachovali jako malé auto, akorát jsem se neprojel..
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 16 čer 2010, 21:25

riderhenry píše:Mno tak nevim, co se tyce podvozku a rizeni, tak naprosto souhlasim s testem. Podvozek me prekvapil velice, celkem prijemne sportovni a zaroven pohodlny - klobouk dolu.
Jake to ma ulozeni kol?
riderhenry píše:Posilovac rizeni se chova taky slusne, na to, ze to je elektronika. Volant ani neni zbytecne tlusty, zatacky se nemusi "hadat", jako u jinych el. posilovacu... Ale hydraulika je hydraulika, samozrejme.
V cem je problem s elektrickym posilovacem? Zil jsem v domneni, ze pokud clovek nepotrebuje otacet kola u 20 tunoveho nakladaku, tak je el. posilovac (dnes uz) mensi, lehci a lepe regulovatelny -- koneckoncu RX-8 ma taky elektriku a nemuzu si na to stezovat :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 čer 2010, 21:35

V cem je problem presne nereknu, jen vim, ze jsem se zatim nesetkal s el. posilovacem, ktery by mel zpetnou vazbu jako hydraulika. Hadam, ze je to tim, ze tam proste neni zadne fyzicke spojeni. Pokud vim, tak treba BMW ma hydraulicko elektricke posilovace, ac nevim, co si pod tim predstavit, tak stejne casto novinari rikaji, ze to je o poznani horsi nez driv. Ze ma RX-8 elektricky posilovac ani nevim :oops:

CR-Z vychazi myslim ze stejne platformy jako Jazz/Insight.

Pierre

Příspěvek od Pierre » 16 čer 2010, 22:38

S2000 ma tusim taky elektricky...
Jinak pojem elektro-hydraulicky je v podstate klasicky hydraulicky s tim rozdilem, ze cerpadlo posilovace neni pohaneno remenici, ale elektromotorem. Jako to mam napr. v MR2. Teda aspon tak si ten pojem vysvetluju ja.
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

ObrázekObrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 čer 2010, 23:52

Neni u S2000 taky ten el-hyd?

EDIT: Tak jsem hledal a mela by mit el. posilovac. Taky jsem cetl dva testy a v obou byla zminka prave o "hledani" prednich kol...

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 18 čer 2010, 13:33

Pierre píše:S2000 ma tusim taky elektricky...
Jinak pojem elektro-hydraulicky je v podstate klasicky hydraulicky s tim rozdilem, ze cerpadlo posilovace neni pohaneno remenici, ale elektromotorem. Jako to mam napr. v MR2. Teda aspon tak si ten pojem vysvetluju ja.
MR2 ma elektro-hydraulicky, ale s ciste elektrickym prisla NSX, jak to vypada je videt tady: Electric Power Steering in Honda NSX. Fyzicke spojeni tam normalne je, jen ti tou tyci pomaha tocit elektromotor (soucasti tyce rizeni). Ale tim, ze je to rizene elektricky, tak se uroven toho assistu da pomerne dobre (elektronicky) ridit -- v zavislosti na rychlosti auta a rychlosti otaceni/momentu. Kickback od kol normalne je, ale samozrejme se da tlumit (zase s pomoci toho elektromotorku) a asi jde o to to neutlumit moc. RX-8 ma ciste elektricky posilovac a zatim si nikdo na "feel" nestezoval. S2000 ho ma taky, ale tu jsem nikdy neridil.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

maca

Příspěvek od maca » 18 čer 2010, 21:29

tak dnes sem videl Best motoring kde byl test CR-Z a na mokrym skoro ovalu mel lepsi casy nez Swift sport, Twingo GT a 500 Abarth. Ale bylo nejhorsi na 400m dokonce delali i sprint proti CRX z ktereho CRX vyslo vitezne, ale CRZ melo vzdy nejnizsi spotrebu, dokonce dali nejaky road trip 250km a na 1l ujelo CRZ temer 20km
GXE10

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 19 čer 2010, 00:19

maca: Nekde jsme ty odkazy videl pohromade a rikal si, ze se na ne podivam pozdeji, ale ted si nemuzu vzpomenout, kde byly, na YT jsem to nenasel - kdyby to slo, tak to sem prosim hod, jsem na to celkem zvedavy :)

maca

Příspěvek od maca » 19 čer 2010, 09:53

riderhenry píše:maca: Nekde jsme ty odkazy videl pohromade a rikal si, ze se na ne podivam pozdeji, ale ted si nemuzu vzpomenout, kde byly, na YT jsem to nenasel - kdyby to slo, tak to sem prosim hod, jsem na to celkem zvedavy :)
http://isohunt.com/torrent_details/1917 ... ab=summary
GXE10

Pierre

Příspěvek od Pierre » 19 čer 2010, 10:28

Pallas píše:MR2 ma elektro-hydraulicky, ale s ciste elektrickym prisla NSX, jak to vypada je videt tady: Electric Power Steering in Honda NSX. Fyzicke spojeni tam normalne je, jen ti tou tyci pomaha tocit elektromotor (soucasti tyce rizeni). Ale tim, ze je to rizene elektricky, tak se uroven toho assistu da pomerne dobre (elektronicky) ridit -- v zavislosti na rychlosti auta a rychlosti otaceni/momentu. Kickback od kol normalne je, ale samozrejme se da tlumit (zase s pomoci toho elektromotorku) a asi jde o to to neutlumit moc. RX-8 ma ciste elektricky posilovac a zatim si nikdo na "feel" nestezoval. S2000 ho ma taky, ale tu jsem nikdy neridil.
Vsak jo :) Ja nesrovnaval muj posilovac s elektrickym... jen jsem se snazil laicky popsat funkci elektro-hydraulickyho. Ale ono ani nelaicky to lip nejde :D
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

ObrázekObrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 19 čer 2010, 11:25

diky moc :wink:

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 21 čer 2010, 08:58

Pierre píše: Vsak jo :) Ja nesrovnaval muj posilovac s elektrickym... jen jsem se snazil laicky popsat funkci elektro-hydraulickyho. Ale ono ani nelaicky to lip nejde :D
Oj, sorry, nechtel jsem byt za pedanta :-) Nejak se mi v hlave slil tvuj post a riderhenryho a mel jsem pocit, ze se to zacina zamotavat :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Amigo

Příspěvek od Amigo » 22 čer 2010, 10:35

maca píše:... na 1l ujelo CRZ temer 20km
a to je neco super??? dyt to mas 5l na 100km, IMO prumer ktereho dosahne kdejaky yaris atp. I ja s 12 let starou fiestou dokazu jen za 5,5l / 100 pokud vylozene nehrkam sem tam kousky po meste
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

maca

Příspěvek od maca » 22 čer 2010, 11:14

Amigo píše:a to je neco super??? dyt to mas 5l na 100km, IMO prumer ktereho dosahne kdejaky yaris atp. I ja s 12 let starou fiestou dokazu jen za 5,5l / 100 pokud vylozene nehrkam sem tam kousky po meste

no ja nerekl ze je to super jen kolik ujede, pro zajimavost, dyt se hybridy stavi kuli uspore a proto mi to neprijde jako neco z ceho bych se posadil na prdel
GXE10

maca

Příspěvek od maca » 24 črc 2010, 17:55

Je k dispozici dalsi BM s CR-Z :wink:
GXE10

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 06 srp 2010, 08:18

Tak jsem měl konečně možnost se svést v CR-Z. Nebudu tady psát nějaké slohovky, jen vypíchnu věci, které se mi líbili a které ne.

Líbilo se mi:
- zachování image z modelu CRX, celé auto jsem si prošel takže vidím detaily (tvary), které zachovali
- motor mě překvapil, čekal jsem většího lenocha (jel jsem ale v režimu Sport, tak možná to bylo tím), má i pěkný zvuk, slabší odhlučnění kabiny prospívá
- rovněž řízení, brzdy, podvozek a převodovka vynikající
- propracované detaily (budíky s jiným podsvětlením, odkládací prostory)
- pěkně zpracovaný prospekt na závěr

Nelíbilo se mi:
- vysoká cena
- z počátku nepřehledné ovladače
- žádné místo na zadních sedačkách (když už je tam dali, tak to mohli vymyslet nějak jinak)
- stále nevím záměr toho auta, není to ani sporták, ani auto do města ani reprezentant

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 06 srp 2010, 12:18

tak s tim bych do puntiku souhlasil, krome toho motoru - mozna to bylo tim, ze jsme pred tim cetl, ze pusobi jako 1.8 apod., ale mne nijak prijemne neprekvapil, proste 1.5 motor, kteremu v prvni polovine otacek pomaha elektromotor... :)

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 06 srp 2010, 19:26

Tady je obsáhlejší test od Kinga z HC. Teď se do toho obul pěkně chlapec. :lol:
http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=2091

Mates

Příspěvek od Mates » 16 srp 2010, 13:42

HKS chystá kompresor pro CRZ :arrow: http://www.autoweb.cz/hks-chysta-kompre ... honda-crz/
Tuningová společnost HKS chce z hybridního kupé udělat pořádnou raketu. Ale co na to hybridní ústrojí? Vydrží?

Honda CRZ je nadějný produkt, i když tabulkové hodnoty výkonu moc očekávání nepřinášejí. Musíte zkrátka k autu přistupovat podobně jako třeba k Volkswagenu Scirocco se základním motorem 1.4 TSI. Přeci jen ale Honda CRZ nabízí něco, co žádný hybrid nemá – manuální převodovku.

Tuningová společnost HKS, která už postavila spoustu šíleností, však nechce jen přihlížet a krom optického balíčku připravuje i balíček výkonový. Ten obsahuje především kompresor, který pomůže malé patnáctistovce k výkonu až 170 koní. Očekává se ale, že bude k dispozici ještě jedna verze s výkonem až 200 koní.

Jak si s větším návalem výkonu poradí i hybridní systém, netušíme, ale snad u HKS ví, co dělají. Honda CRZ pak sice sotva bude jezdit za 5 litrů na sto, ale zas nebude na silnici pro ostudu. Jenom nerozumíme jedné věci. Když chcete 200 koní v malém hatchbacku od Hondy, proč si místo modelu CRZ nekoupíte ostřejší Civic Type-R, dokud definitivně nezmizí z trhu?

autoweb.cz​
Honda Civic Type-R Gr.N

Odpovědět