vymena spojky 350z
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: vymena spojky 350z
Vidím, že už je tu téma se spojkou na 350z, tak to trochu obnovím. Začala mi prokluzovat spojka a přemýšlím co s tím. Jelikož už výdajů počínaje koupí auta bylo dost, potřebuji poradit nejlepší a nejlevnější variantu. Co poradíte? Auto má najeto 80tis bude stačit vyměnit pouze lamela, nebo bude v prdeli i přítlačák a setrvák? Vím, že to bude chtít asi rozdělat a podívat se, ale přece jen máte s tím zkušenosti? Za odkazy, kde co sehnat budu rád. 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
-
Beaver
Nejlevněji tě vyjde nechat přeložit lamelu. Za předpokladu, že přítlačák samozřejmě není vyhřátej nebo rozpadenej (nemusel by), ložisko bych možná vyměnil preventivně tak jako tak.
Vůbec netuším co tam může být všechno špatně. Klouže to jen když v nízkých otáčkách razantně přidám plyn, ve vysokých mi přijde, že to drží normálně a neprokluzuje, tak v čem všem je problem nevim
Snad bude stačit pořešit jen tu lamelu.
-
Idaho von Věšín
S tím překládáním bych tak žhavej nebyl. U běžných aut ( carina, celica , corolla - i TS/GT4 modely ) nemáme problém, ale jednou si nechával zákazník přeložit lamelu na MKIV supru a řešili to snad na 3x nebo 4x, nemohli trefit správnou tloušku lamely, takže ideálne jim i dodat udaje jaká ma být max tlouštka.. Jednou udelali moc tlusté obložení, podruhé zase moc napružily ty mezipružiny a říkejte pak zákazníkovi "ono si to to za pár tisíc sedne" ( jejich odpoved na první pokus o reklamaci ) když tomu človek sám neveří . Ve finále sla převodovka se spojkou asi 7x ven a dovntiř
Na takováhle auta patří kvalitní lamely a ne překládané. ideálně pro nejakej starší hobby car, ale jak je to neco novejšího co třeba delaj jen občas ( 1-2x doroka pokud vubec ) vyjde nakonec lépe objednat lamelu z ebaye nebo perf. shopu.. ( osobní zkušenost je s Renovakem )
Jo na Renovak jsem dostal dobré reference, kámoš to přes ně už kdysi dávno taky řešil. Pořád ale stejně nevím jestli to mám dát rozdělat a podle toho co tam bude se zařídit a nebo koupit rovnou celej set a vyměnit to všechno i se setrvákem (což by bylo určitě nejlepší, ale finančně bych to asi nezvládal). Co říkáte na ty sety na EBAY? Exedy, XTD, ACT a pod?
Za mě renovák taky doporučuji....za tři dny doma. Drží naprosto bez problému za každé situace. A za 700,- ?? ...to jsem si říkal ze jsem si měl nechat i druhou do zásoby přeobložit 
-
Idaho von Věšín
jj U běžných rozmerů snimi také nemáme problém, jakmile je ale něco "extra" je to v prdeli 
Pořád přemýšlím, jestli nejít tady do tohoto: XTD-STAGE-4 máte někdo nějaké zkušenosti popř. od někoho nějaké reference zda to aspoň něco vydrží?
-
Idaho von Věšín
Grumble píše:Pořád přemýšlím, jestli nejít tady do tohoto: XTD-STAGE-4 máte někdo nějaké zkušenosti popř. od někoho nějaké reference zda to aspoň něco vydrží?
zrovna XTD Clutch jsou reference tak 50/50. Já s nimi nemám spatnou zkušenost ( montováno 7 setů ), ale na 200sx foru tuším před rokem probehly nejaká meření přítlačáku atd a nebyly zrovna spokojeni - nesedel slibovaný přítlak a snad i dve sady nejak zlobily..
Ono jde spíš o to, jestli je spojka XTD z ebay, nebo originál. (v sadě ebay měl materiál jinou barvu)
Na gt4 mám keramiku XTD tři roky a drží.
Na gt4 mám keramiku XTD tři roky a drží.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Já dával dotaz i přímo do xtd, ale zatím nenapsali. Šel bych asi nejspíš do téhle...pořád nevím, aby ta keramika nebyla až moc na normál ježdění a občasný zablbnutí. Sico je to auto na řádění, ale nevím no. Dá se to naučit s tou keramikou? A ty jsi ji bral odkud Mattyno?
Já ji bral přes Libora a ten ji objednal přímo u výrobce. Naučit se s tím dá, kolony jsou v klidu, i přítelkyně to zkoušela. Ta, kterou máš vybranou není žádný extrém, takže bych se toho nebál.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Stejna zkusenost. Spojku bych do auta od nich nedal, setrvaky problem (zatim) nebyl. Do Z bych na neco takoveho zapomnel uplne...Idaho von Věšín píše: zrovna XTD Clutch jsou reference tak 50/50.
-
Beaver
U setrváku XTD už jsem viděl ohlodané zuby věnce setrvačníku. Takže za mě XTD celkově NE.