To není plkání,to je fakt,hodnì štastnejch kilometrù
willy2.0 podruhé - CTR vs Clio
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
willy2.0
...
Jen tak brouzdám ještì diskuzema...ikdyž je to o nièem,ale tohle mi nedá.Všichni kupujou CTR ...škoda,že málokdo ho umí taky vymáèknout a poøádnì project,zažil sem jen jednoho na okrsce zatím,jinak dìs,ale hlavnì ladit at je auto rychlé rovnì..Tohle si CTR nezaslouží.Kupte si klíštì v nìm se nauèíte jezdit(v pøedokolce) a pak dokážete využít taky i ten poslední zbytek rychlosti který nabídne CTR navíc,ještì....byt není a nebude nikdy tak zábavné jako Clio,ale s tím ho ani nestavily..je to skvìlý auto na závody...
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych kupoval nove auto, Clio by u me bylo sice favoritem (kdybych nemel patricne vetsi rozpocet na "dospelejsi" sportaky), ale tady nejde o Clio, tyhle reci tady nikoho nezajimaji, navic je to totalni kravina - verim, ze vetsina lidi s Octavii RS nedokaze potencial auta vyuzit, ale CTR je zrovna jedno z aut, ktere si kupuji spis lidi, kteri se chcou v rizeni zdokonalovat, nebo to tak alespon vidim ja...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
-
eso-sannycars
Pìkný autíèko
OT:
Willy ty jsi na polepšovnu___jak jistì víme tak ty umíš jezdit všechny auta na hranici,kterou ty auta dokážou,ale zatím jsi nikde nezávodil,tak aby tì každej znal....prosím nekaž tenhle topic BigJohnovi!!!!A kup si tu
<->,co tì tak nadchla!!!
OT:
Willy ty jsi na polepšovnu___jak jistì víme tak ty umíš jezdit všechny auta na hranici,kterou ty auta dokážou,ale zatím jsi nikde nezávodil,tak aby tì každej znal....prosím nekaž tenhle topic BigJohnovi!!!!A kup si tu
<->,co tì tak nadchla!!!
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k
Instagram : Zam3k
-
willy2.0
Doporuèuji pøeèist,pro ty kdo to myslí fakt s ježdìním vážnì
TYHLE SLOVA DO KAMENE KOVAT,Micheline!!!Michelin píše:Ja myslim ze diskuzni forum je o tom aby se recnilo ne? :)A kdyz ma jeden clovek jinej nazor nez 1000 ostatnich tak je to spatne
Dìkuju za velice dobrej názor,je vidìt,že jezdíš soutìže a zhruba víš o èem je øeè..
Nechtìl sem nìkoho urazit,ale je to prostì fakt.
Nechci nìkoho urážet,jen mì mrzí,že spousta lidí si kupuje sportovní auto...a pak když mì svezou,vidím prostì rezervy,ale prostì každýmu to staèí nìjak",mì ne...a vìøím,že pøeci nejsem sám a proto píšu ty slohy nìkdy.Nechci urážet,ale zjistil sem,že øada lidí o tohle nestojí a že sem namachrovanej.tak to ale není.
Proto sem tam napíšu a èekám,že to vzbudí pozdvižení a snad se najde stejnej pacient,ale vždycky stejnì vìtšinou zùstane jen o žvatlání a o tom,jak poladit hlavnì auto...Ale je tøeba zaèít U SEBE.
Hele já mìl Clio i CTR v sérii vždy,žádný konì navíc...sem možná namachrovanej prej,nevím no.ALE PROBOHA,PROÈ SEM NIKDY NEHONIL VÝKON NAVÍC?A ZAÈÍNAL U SEBE...
VŽDYCKY SEM ØEKL,NA OTÁZKU PROÈ TO NEPOLADÍM:
A proè bych to dìlal?mì to staèí až až v sérii!už takhle to dokáže bejt velmi rychlý!velmi!tak že mi normál jedinec v STI,Myši na okrsce prostì neujede.
Osobnì bych na CTR vylepšil jen brzdy a kdyby byli peníze nazbyt koupil bych si tøeba proflex"podvozek za 95tis...víc ani nic(pokad bych to nestavìl na závody).
To je to o co tu jde,když sem vezl Davidova",zminuju ho,protože sem chodí a tøeba se vyjádøí...a osobnì se neznáme,tehdy sem jel s mým kamaridem kouknout na jeho auto,nic víc.Prostì po chvíly tam kde to neznám...skoèily sme si i s jeho CTR asi ve 130,není problém a byl nadšenej,mìl sem radost z toho že má urèitì radost a bylo vidìt,že to nezažil...jel sem na 70procent...a s cizím autem,tam kde to nezmám,zeptejte se ho jestli sem matlák neumìtelskej.
Zeptej te se Marfiho,jaký má(doufám) pìkný zažitky když sem ho vezl z Berounskýho kopce dolù a nahoru(nebudete vìøit ale jedu tam tak dvakrát do roka,trénuju jinde...nemám to tam najetý a pøed závody který se povedli vyhrát tehdy,sem si to najel ve služebním Doblu dvakrát nahoru.....v té dlouhé v lese sem pak na mokru ve 120málem vyletìl,ale dal to,neposeru se,když to klouže:)) a nebo sme jeli s marfušou párkrát na jiný okrsky i...at napíše,co si myslí,klidnì at mì zkritizuje,neptal sem se ho nikdy co on na to,jen sem se ukájel sám v tu chvíly:)
Vidìl sem v nìm nadšení doufám to,že by chtìl taky ject víc...to mì tìší at se zlepšuje,má auto i vìtší finance jak já...radost mi dìlá to,že chci a mám dobrou zbran,ne to,že pak nìkoho øeším na foru...to je o nièem pøeci.trénujte.
Neøešte tuning motoru,ale sežente kluka kterej tøeba jezdí soutìže,opravdu dobrého jezdce(mùj pøipad)at vám ukáže jak na to...
Nebo zkuste nìjakou dobrou okruh.školu,pakliže to myslíte s ježdìním vážnì,dá vám to hroznì moc.Hroznì moc,jaký já mìl rezervy...odvahu sem mìl,ale rezervy posílat to tam...ale musí být k tomu i vhodný auto,musíš vìdìt s jakou koncepcí chceš jezdit a pak k tomu pøistupuješ.
Já byl guma,už pøedtím s 1.6 megan.coupe,prvním autem.. co sem dìlal...ale nebejt pak nìkoho kdo mi ukázal poøádnì jak na to,jen tak se nevyjezdíš prostì,takovej dar má málokdo...proto mám rád soutìže,je to nejbližší piedestal k tomu co my jezdíme na okrskách,nebo chceme jezdit.
S CTR sem mìl najeto hroznì málo,ale od zaèátku sem ho nešetøil..nebejt Clia vím,že bych mu tøeba ani na chut nepøišel,to auto žádá na limitu mnohem vìtší respekt jak Clio a to se pohybuješ témìø všude stejnì rychle!Clio není pomalé!Musíš CTR mnohem víc vìøit,nedává ti tolik dùvìry jako Clio...to je trošku škoda pro nìkoho tøeba.Ale vše se dá øešit,ikdyž nikdy nebude prostì tak komunikativní,bude vždy rychlejší malinko:))
Øeèi že sem s CTR mìl najeto 6tis...no a co,ale 5tis z toho bylo sakara vostrejch a kdyby nezasáhl osud,dlouho by mì to snad ještì vycházelo:)
S odstupem èasu,už dokážu popsat jejich hlavní plusy a minusy...obì auta,sou skvìlá,jak sem napsal,pro normál jedince a pro ty který hledaj zábavu bude vždy Clio lepší,tak to prostì je.
Je to díky tomu hlavnì,že u Cliu se na limitu v zatáèce hodnì bavíš když chceš odstavuješ si zadek jen plynem...tím myslím až tak,že ho ve vraceèce pustíš když mùžeš,až tak že bok pomalu vidíš!Tuhá náprava není špatná vìc...maximálnì na CTR8g,kde to prostì neumìj soudruzi z Hondy udìlat podvozkovì...tím nechci øíct že je auto pomalý,ale je tuze nezábavný a nekomunikativní.
S CTR7g to utrhnout moc nejde,ta zadní náprava...ta dobrá víceprvková zadní náprava,tì nepustí a nepustí...hzakousne,šprajcuje se a dík tomu se vìtšinou pustí pøední kola první:(!a to je chyba,hlavnì podvozku svým zpùsobem..ne nápravy...nutno dodat dìje se to v nižší(voser na zábavu) a ve vyšší rychlosti(tam je to ukrutnì potøeba zas:)...proto je CTR o setinky rychlejší na závody...jak Clio...proto si myslím,ne jen kvùli tomu,že jde nakonovat mnohem víc.
Problém je,že si na to musíš dávat bacha...nejenže ti to prostì krade zábavu...taky je pak nehoráznì nedotáèivý.
A to je hlavní rozdíl mezi Cliem a CTR...proto je Clio zábavnìjší pro mì a CTR rychlejší ještì malinko...
Ale vìøím tomu,že to šlo udìlat jinak,vyladit jinak...nicménì to H neudìlala.
U Clia se prostì vždy pustí nejprv zadní náprava v rychlostech do kila,ve vracácích,zatáèkách šikovnejch na to, když chceš jakoby...Plynem to prostì utrhneš...A až po dalším vìtším pøidáním se trhá pøedek!
ne naopak jako u CTR!
A je ohromná zábava ho v zatáèce v kilu takhle tøeba 5krát za sebou rozhodit:-)!!!
Kdyžto CTR tì nepustí a jak sem psal,na úkor zábavy seš malinko rychlejší zas...(proto píšu,volil bych ho jako závodnièku asi,ikdyž i s Cliem smažu bìžného uživatele CTR:)...Když to teda nepøeženeš a pak seš silnì nedotáèivej(jako já v mostì,ale já to dìlal schválnì,potøeboval sem vìdìt,jak moc pocejtíš špéru...zjistil sem,že min.quaife je skoro k nièemu!).
Takže CTR,je rychlejší,ale sou to setinky...nicménì má pro mì potenciál na závody a v budoucnu s ním chci ject prostì RC cup,vìøím,že je to otázka èasu a pøesvìdèím i ty co mì prostì nepøejou...
Jen dodám,že tahle vlastnost CTR,to,že na úkor zábavy tì podrží kort ve vyšších rychlostech...je mi pøíjemným zjištìním a ikdyž mi auto na záèátku zklamalo...našel sem si k nìmu cestu,u Clia je problém,že když se ti ve vyšší rychlosti auto zaène pøetáèet,je to okamžik a seš v prdel...
Nocménì musíš bejt totální guma,aby se ti to stalo(ikdyž mì se to stalo jednou asi v 80ti a urazil kolo:))Prostì s Cliem seš tandem,nestane se ti,že tì zradí,furt informuje a moc se bavíš,moc.
Clio je pro mì fantastický auto na okrsky hlavnì..Zbynìk Passer o Caterhamu jednou øekl:je to auto v kterým si udržíš takovej ten závodní level.
Tak tohle sem jednou taky øekl o Cliu:)a je to pravda,vím,o èem mluvil.
CTR je,už pro hotovìjší lidi",postrádá cit v øízení a celkovì mu nevìøíš...je potøeba bejt na nìj vyježdìnej,abys mu vìøil hodnì,dokáže i pìknì vytrestat!ale jeho hlavní výhoda je prostì v tom...že proti Cliu,když se ti zadek utrhne tøeba ve 130-160 jakoby...víš prostì že auto se jen zavlní,nebo dáš kontra ustojíš to hroznì v klidu...to samý v malých rychlostech...to je pro mì moc velký plus,moc.
Stalo se mi s CTR,že sem vjel z rovinky do pravoúhlýho vracáku:poøád velká nájezdovka zbyteènì(moje chyba)...mìl sem dobrzdit víc,tak o 10km mín ject.. a rychle sem pustil ještì plyn,no a na zadek sem najednou koukal z mýho boèního okýnka a bylo to nechtìný...
Ale vždy to v CTR prostì ustojíš,dík tomu...že je delší-je klidnìjší a musím øíct...prostì ta zadní náprava se mi vždy kousla,podržela a v klidu sem to øešil...hroznì v klidu,i pivo bych snad staèil dát(ikdyž ho nepiju) a že sem tìch krizovek,vìtšinou chtìnej:-) i nechtìnejch mìl,v tomhle tì to auto podrží a to je jeho nejvìtší plus,motor je až to druhý,ikdyž je pøíjemný,že víš,že tì z toho kdyžtak vytáhne.
Otázka je proè tì nìkdy nevaruje dopøedu...to je chyba naladìní podvozku...Proto tvrdím,mìl by v tom sedìt,nebo mìl by èlovìk hodnì zkoušet na zaèátku nejít do rizika,až když je pohotovej.....protože øešit najednou utrhnutí zadku ve 130,to každej nerozdejcháme,proto to píšu...neposerte se z toho,to auto nepobaví moc,ale líbit si nechá moc
-
willy2.0
jinak sorry za ot,ale vìøím,že pár vìcí si v tom najdete tøeba,pokad chcete.
Psát na fora nehodlám,kdyžtak kdo chce mám mail rennsport@seznam.cz.
Psát na fora nehodlám,kdyžtak kdo chce mám mail rennsport@seznam.cz.
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Další OT od willyho, jako jakej to má význam, proè to sem píše?? Proè to nepíše nìkomu do SZ?? Zaèal tady z nièeho nic....jen se chytil tématu, že je tu další CTR tak zase zaèal...ani psát neumí....pidipísmem napíše megaèlánek o tom jak je Clio dokonalé a za èárkama nedìlá mezeru.
Celý to promažu od zbyteèných OT!!!
-
willy2.0
Dìkuju Rybko,budu rád,když se nìkdy potkáme a tøeba mì svezeš v MX5,si rozumnej èlovìk,tolerance,pochopení a nadšení ti nechybí.Ryba píše:tak kdo tohle pøeètì je magor:D
nicménì s jednim musim s wildou souhlasit:
Good luck chlape,zatím...
PS:na ten sloh sem hrdej:)nikdo zatím takhle obì auta nepopsal...jen chvála o tom jak CTR je dobrý,ale víte vùbec vìtšina proè je dobrý vùbec?ne.
Jak sem øekl,nìkdo si z toho nìco vezme.O smykách tam nebyla øeè,jen o Cliu tam nebyla øeè vùbec pøeci:)
-
willy2.0
Bohužel v tom pidipísmo,to nìkdo promìnil...když sem to odeslal,bylo to normálním písmem.Libas píše:Další OT od willyho, jako jakej to má význam, proè to sem píše?? Proè to nepíše nìkomu do SZ?? Zaèal tady z nièeho nic....jen se chytil tématu, že je tu další CTR tak zase zaèal...ani psát neumí....pidipísmem napíše megaèlánek o tom jak je Clio dokonalé a za èárkama nedìlá mezeru.
-
willy2.0
Z pro mì nepochopitelného dùvodu mi poslal Libas SZ,že mi dá BAN?kolik mu je?co sem provedl?že prej tohle si na racing forum nehraje?...zøejmì on zmenšil ten text.Libas"bud lepší èlovìk.Promin,že píšu vìci který sem podle tebe nepatøí.Ale byl bych rád,kdyby si ten sloh dal do pokecu,je v nìm vše celá charakteristika chování obou aut...kdo pøede mnou tohle vypíchl?jagy píše:Tak to presunte do pokecu..
Jinak nechapu porad to "baveni" v predokolce nejakyma smykama.. na to staci zadokolka za 1/2 ceny Clia a zabavy bude mnohem vic.
ne jen se každej zastává toho svýho...já ne.Proto sem jinej.Nevím proè Libas útoèíš,opìt sem zaèal a napsal,chtìl napsat nìco,z èeho si nìkdo nìco vezmì,ale minimálnì u tebe je to házení hrachu na zed.ok.kašlu na to
I kvùli takovým jako si ty,sem nechtìj dávat auta nebo pøíspìvky,lidi,který by tomu dali zase trošku jinou tváø a úroven vìtší.èus a budu rád,když ten mùj text"dostane opìt NORMÁLNÍ písmo,aby si to pøeèetlo víc lidí a tøeba víc lidí mì zkritizovalo klidnì....i o tom to je
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Co si z toho má jako majitel CTR vzít?? Asi vzít tu Hondu, dát ji do bazaru a koupit si Clio. Aspoò tak to chápu já...willy2.0 píše: opìt sem zaèal a napsal,chtìl napsat nìco,z èeho si nìkdo nìco vezmì,ale minimálnì u tebe je to házení hrachu na zed.ok.kašlu na to
A mohl by jsi nìjak víc rozvést ten pojem "zaèít U SEBE"??
Majitel CTR si z toho mohl vzit to ze jeho auto je hrozne prijemne ovladatelne na limitu a podvozek ho podrzi i kdyz udela blbost. atd. kdo chce psa bit, bic si vzdycky najde. Nebo tak nejak se to pise 
Zacit u sebe: hmm no jak to napsat. Podle me 90% procent lidi nikdy nedokaze vyuzit potencial, ktery mu auto nabidne. Takze trenovat, trenovat, trenovat.
Zacit u sebe: hmm no jak to napsat. Podle me 90% procent lidi nikdy nedokaze vyuzit potencial, ktery mu auto nabidne. Takze trenovat, trenovat, trenovat.
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D