Brdove kotouce EBC - podruhe!

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 05 kvě 2009, 09:51

Jaky plisky??? :?: Jestli myslis takovej ten "vystraznej" plisek, kterej pak dre o kotouc, kdyz se desticka ojede, tak ten na tech Greenstuffech ani neni!

Vcera sem omyl kola, tak uvidim jak to bude prasit dal... Je pravda, ze to bylo i od toho zajizdeni... tam je jasny, ze to musi prasit ze zacatku vic...
GT86

Well

EBC Yellow Stuff vs. Hawk HP plus

Příspěvek od Well » 24 kvě 2009, 21:01

Slíbil jsem, že se podìlím o krátké srovnání destièek EBC Yellow Stuff a Hawk HP Plus. Do teï jsem jezdil pøedek i zadek žluté EBC + kotouèe Turbo Groove od stejného výrobce. Pøední destièky jsem dokázal zlikvidovat po cca 10 tisících km a brzdný úèinek byl výraznì lepší než série. Protože jsem nebyl s výkonem destièek na okruhu úplnì spokojen, tak jsem zkusil proslavené destièky Hawk, které mají výbornì brzdit a nehezky pískat. Musím øíct, že povìst nelhala :) . Pøi popojíždìní v kolonì se dokážou Hawky rozpískat do neuvìøitelnì protivného tónu (zesílené rádio to naštìstí vyøeší), ale pøi okrskové jízdì jsou tiché skoro jako EBC. Brzdný úèinek je u Hawkù výraznì, ale opravdu výraznì lepší. Brzdy nevadnou a mají pìknì ostrý nástup, dávkování je v pohodì. Žluté destièky EBC jsou výraznì slabší, pro dobrý výkon se musí ohøát (Hawk funguje okamžitì) a asi i víc špiní disky. Jenže EBC nejsou vùbec hluèné a pøi nákupu u nás stojí výraznì ménì.
Musím øíct, že jsem z Hawkù nadšený. Koneènì má moje auto brzdy, které si zaslouží.
Jestli do budoucna zmìním názor, tak dám urèitì vìdìt :wink: .

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 24 kvě 2009, 21:29

diky! Tak timpadem mam asi dobre brzdy! :wink: S tim piskanim mam zkusenosti uplne stejne - jen skoda ze jezdim prevazne v tech kolonach... :D A jestli neco spini disky vic, tak mozna uz jen vyjizdka v bahnitem terenu... :P
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Well

Příspěvek od Well » 24 kvě 2009, 21:40

riderhenry píše:diky! Tak timpadem mam asi dobre brzdy! :wink: S tim piskanim mam zkusenosti uplne stejne - jen skoda ze jezdim prevazne v tech kolonach... :D A jestli neco spini disky vic, tak mozna uz jen vyjizdka v bahnitem terenu... :P
Hele když jsem mìl origo kotouèe a žluté destièky EBC, tak mi to brzdilo srovnatelnì se sérií 1,8 po faceliftu (vìtší kotouèe), když jsem dal hadice a kotouèe Turbo Groove, tak mi to brzdilo o nìco lépe, ale teï s Hawkem to brzdí famóznì (a to mám Hawky jen na pøedku, vzadu ještì brzdí EBC). Fakt je to tak, jak píší na MiataMania.com:"Best of the Best". Pískání mi nevadí, stejnì mi nìco vrže ve dveøích a nikdo neví co. Docela je zábava sledovat auta v zácpì, jak každí zkouší, jestli ten pøíšerný zvuk jsou jeho brzdy :lol: .

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 kvě 2009, 08:22

no ja mam cely ten kit z moss, takze by to melo fungovat srovnatelne, az na to ze se mi zda, ze mam jeden predni kotouc zvlneny. Prave proto asi koupim priste EBC disky, ikdyz ty dba brzdi dobre... Jinak mne vrze auto cely, ale po dovozu z Nemecka (120 000 km nakrouceno) nevrzlo nikdy nic... Ale stacil jeden rok na nasich cestach a... :roll:

blesk666

Re: EBC Yellow Stuff vs. Hawk HP plus

Příspěvek od blesk666 » 25 kvě 2009, 10:08

Well píše:Slíbil jsem, že se podìlím o krátké srovnání destièek EBC Yellow Stuff a Hawk HP Plus. Do teï jsem jezdil pøedek i zadek žluté EBC + kotouèe Turbo Groove od stejného výrobce. Pøední destièky jsem dokázal zlikvidovat po cca 10 tisících km a brzdný úèinek byl výraznì lepší než série. Protože jsem nebyl s výkonem destièek na okruhu úplnì spokojen, tak jsem zkusil proslavené destièky Hawk, které mají výbornì brzdit a nehezky pískat. Musím øíct, že povìst nelhala :) . Pøi popojíždìní v kolonì se dokážou Hawky rozpískat do neuvìøitelnì protivného tónu (zesílené rádio to naštìstí vyøeší), ale pøi okrskové jízdì jsou tiché skoro jako EBC. Brzdný úèinek je u Hawkù výraznì, ale opravdu výraznì lepší. Brzdy nevadnou a mají pìknì ostrý nástup, dávkování je v pohodì. Žluté destièky EBC jsou výraznì slabší, pro dobrý výkon se musí ohøát (Hawk funguje okamžitì) a asi i víc špiní disky. Jenže EBC nejsou vùbec hluèné a pøi nákupu u nás stojí výraznì ménì.
Musím øíct, že jsem z Hawkù nadšený. Koneènì má moje auto brzdy, které si zaslouží.
Jestli do budoucna zmìním názor, tak dám urèitì vìdìt :wink: .
ja som este nepocul chvalu na yeolw stuff, resp pocul som ju jedine na Green stuff a obcas red stuff-ich parametre (sucinitel trenia v zavislosti na teplote) to potvrdzuje-EBC su proste lepsie tursiticke platne ktore spina a su za cenu toho co nespini ale nebrzdi ani studene ani teple. proste nic od EBC by som si nekupoval s tym ze to bude racing-su to proste streeetove komponenty. opat plati z hovna za 5korun bic neupleties. V UK stoja skoro prd

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 kvě 2009, 10:18

vsak "racing" brzdy jsou na silnicich spis nebezpecne, ne?

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 25 kvě 2009, 10:25

riderhenry píše:vsak "racing" brzdy jsou na silnicich spis nebezpecne, ne?
ale houby, to že ''nebrzdí neni doslovný'' oni nebrzdí v porovnání se zahøátim, ale v porovnání se serií to horší neni
kort u starších pekáèù
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

jagy

Příspěvek od jagy » 25 kvě 2009, 10:50

Jak rika Dejf. :wink: )

Jinak mam brouka na ty Hawk. Amici je taky jezdi, budu o to mjeste premyslet.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 25 kvě 2009, 11:37

na hawky jsem slysel hodne chvaly, osobne nechapu proc kazdy kupuje EBC, kdyz ve svete existuje milion jinych, lepsich vyrobku, at uz jsou to hawky, dixcel, gransport ci cokoli jineho...
osobne jsem chtel zkouset http://www.satisfiedbrakes.com/motorsports/index.html# GS3/GS4 ale zatim jsou moje desky ok :)

to brzdeni za studena je taky blbost...horsi nez serie to nebude :)
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

Well

Příspěvek od Well » 02 čer 2009, 17:39

Po delším používání musím u Hawku pochválit vcelku minimální prašnost. Hluènost je také snesitelná a to jsem pøi montáži nepoužil spec. pastu dodávanou výrobcem ke snížení hluènosti (má se s ní potøít vnìjší strana destièek). Nedal jsem to tam, protože jsem si bláhovì myslel, že jde jen o mìdìnkovou pastu, kterou mi tam mùj osobní mechanik dal ze svého :-) .
Moc se tìším, až brzdy (a vlastnì celé auto) prubnu teï v pátek v Sosnové.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 čer 2009, 18:46

fakt neprasi, jo? tak to mi asi prasi kotouce, nebo ja nevim... :lol: Vsak pockej na ty nejvetsi vedra a popojizdeni v zacpe, to si potom jeste neco o piskani povime! 8)

Well

Příspěvek od Well » 02 čer 2009, 18:56

riderhenry píše:fakt neprasi, jo? tak to mi asi prasi kotouce, nebo ja nevim... :lol: Vsak pockej na ty nejvetsi vedra a popojizdeni v zacpe, to si potom jeste neco o piskani povime! 8)
Jen a pískaj. Hlavnì že brzdí a brzdí super :D .

jagy

Příspěvek od jagy » 02 čer 2009, 19:36

Ktere modely mate? Nasel jsem nejake HPS a blue.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Well

Příspěvek od Well » 02 čer 2009, 19:43

jagy píše:Ktere modely mate? Nasel jsem nejake HPS a blue.
Já mám Hawk HP Plus http://www.hawkperformance.com/performance/hpplus.php

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 02 čer 2009, 19:48

ja mam ty stejne... 8)

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash » 03 čer 2009, 09:28

taky HP+
[b][color=red]JDM wheels[/color][/b] http://picasaweb.google.com/LukaashCR/WheelsForSale#

babo

Příspěvek od babo » 17 črc 2009, 09:10

speedy_s píše:podložky se tam musej dávat, kvùli teplu, jinak by se ti zkroutily, kdo je tam nedá, tak je dle mì idiot.
tak o tom pocujem prvykrat? Ake podlozky? Kam sa davaju? :shock:

Well

Příspěvek od Well » 19 črc 2009, 19:04

babo píše: tak o tom pocujem prvykrat? Ake podlozky? Kam sa davaju? :shock:
Dávají se mezi destièku a brzdiè. Urèitì je na autì máš :wink: .

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 09 říj 2009, 23:06

Takze po par mesicich update...
Po najetejch cca 5000km musim konstatovat, ze se kotouce EBC a desticky Greenstuff docela zajely... Hlucnost o neco klesla a prasivost se vyrazne zlepsila... S tou hlucnosti je to zajimavy - pri brzdeni desky+kotouce naopak zmlknou a slysim je jen kdyz nebrzdim a jedu kolem zdi, svodidel . atd... (to v kabriu trochu sere...).
Jinak brzdna ucinnost je podle me stejna jako s originalama, akorat to mnohem lip vypada... :wink:
GT86

Rada36

Příspěvek od Rada36 » 10 říj 2009, 14:02

Kolik tak vydrží kilometrù?
Honda Civic Type-R EJ6
Mùj web:[url]http://jdmcars.webnode.cz/[/url]

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 14 říj 2009, 11:44

na ty Hawky bych si taky rád poslech nìjakou recenzi :?:
chci je v zimì objednat a na jaøe aplikovat
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

Well

Hawk HP plus

Příspěvek od Well » 14 říj 2009, 20:10

Po sezónì mùžu jen chválit. Destièky dost výraznì práší a prach má protivnì hnìdou barvu, ale na rozdíl od EBC destièek brzdí a nevadnou. Letos jsem na nich najel cca 15 tisíc km na pøedku a v tom bylo cca 400 km na okruzích Miata Cupu (V.Mýto a Sosnová) a 90km v Mostì. Destièky urèitì ještì zvládnou i èást pøíští sezóny (hodnì záleží kolikrát bude Most, který je pro destièky smrtící). Destièky si dobøe rozumí s kotouèi EBC Turbo Groove, tam EBC odvedlo dobrou práci. Vyhlášená upískanost HP Plus se projevovala jen pøi zajíždìní destièek a to jsem nepoužil ani spec. pastu proti hluènosti destièek dodávanou výrobcem. Zatím jsem jel jen v jedné lépe brzdící MX-5 a ta byla osazena kitem D2 Racing. Brembo Kit na MX-5 brzdí hùø (mùj názor) :wink: .

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 14 říj 2009, 20:34

Jak mùžou nìjak solidnì brzdící desky vydržet tak dlouho?? To èumím. MX5 je sice lehké auto, ale i tak je to obdivuhodné

LastV8
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od LastV8 » 19 říj 2009, 11:21

ludia, dajte aj nejake linky na webshopy...vsetci tu oslavujete nejake znacky a neviem kde mam hladat....vsade su ine ceny....idem na okruh a ako pozeram seriove dosticky(asi aj kotuce), velmi rychlo skoncia :twisted:
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

Odpovědět