RX8

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
blesk666

RX8

Příspěvek od blesk666 » 16 zář 2009, 00:04

mne sa zda zaujimava cena, zaujimave auto, ak niekto nieco take zhana:

http://mazda-rx-8.autobazar.eu/2x-654-r ... 21818.html

jagy

Příspěvek od jagy » 16 zář 2009, 00:06

Cena je hodne pekna.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 zář 2009, 01:44

cena je super, v tomto pripade bych se mozna koupe ojete RX-8 ani tak nebal, za takove penize by mohlo byt vyhodne jeste i vymenit motor... :lol:
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 16 zář 2009, 08:11

ta cena je urcite takova protoze ma "mrtvej" motor 100tis je u rx8 na rebuild...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 16 zář 2009, 08:23

furt je drahá, nato že ani nemá kùži atp, a slavnost motorù rx8 nemusim øíkat, bejt o 70-100tis czk levnìjší tak je to ideální auto na swap za 13B-rew z FD3S, by byla aspoò koneènì øádná rx8 8) ale takhle to je prostì furt drahý
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 16 zář 2009, 15:23

jsem teï zrovna èetl èlánek, kde psali, že vìtšina majitelù se právì kolem 100 000 km zbavuje RX8. a pøitom prý není proè. údajnì motory vydrží s pøehledem pøes 200 000 bez generálky.
ale nejsem znalec. nevím.
je to vážnì tak špatný, a nebo je to jen stigma z let minulých???
ta cena mi pøijde docela dobrá....
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 16 zář 2009, 15:28

pokud vim zbavuji se ji kolem 100tis protoze je motor zralej na rebuild prave pri techto kilometrech... od vetsiny wanklistu jsem slysel moto nejlepsi upgrade rx8 je motor s RX7 :D nejde o spatne jmeno s dob minulich jako spise o to ze tento motor uz neni vonco jako prave rx7 o tom vy urco speedy vice
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 16 zář 2009, 15:30

no já právì èetl pøesnej opak.
že kolem 100 000km byly motory v RX7 hotový, ale u RX8 prej ne....
ale kdo má vìøit pisálkùm, že jo ....
jen mì to zajímá èistì ze zvìdavosti....
Nissan 350Z - 2004

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 16 zář 2009, 16:10

mno nevim ja znam jednu ylutou borec ji koupil za libovou cenu ze 100tis najeto auto zere oleje jako prase vim ye je tu dano konstrukci wankela ale tohle auto je extrem od zacatku co ho ma se mu nechce startovat proste tocis jak prehratou 120ku a pochopitelne to auto vubec nejede... asi sem rozmlsanej ze silnejsich aut ale i tak si myslim ze tak katastroficky by to jet nemelo mimo jine to smrdi jako moje celica kdyz mi tekl olej s cidal a kapal na vyfuk :D

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 16 zář 2009, 17:18

nìkdo další nìjakej názor na toto???
Nissan 350Z - 2004

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 zář 2009, 17:54

O RX-8 jsem se vzdycky zajimal, po pravde to byl vzdycky muj sen. Uz jsem to diskutoval mnohokrat, mimo jine i se speedym, kteremu bych treba veril vse, co rekl, jenze stejne tak jsem mluvil i s duveryhodnymi lidmi, kteri tvrdili treba naprosty opak. Ja mam jasno snad jen v tom, ze to auto nema zas tak velkou spotrebu (benzinu), jako se o nem rika, ze potrebuje specificky pristup (kratke jizdy po meste jsou naprosto vyloucene...) a ze je naprosto uzasne. :) Vim ze v Kanade prave kvuli teto povesti prodluzovali zaruku na 160 000 km. Nemyslim si, ze by Mazda snad chtela dotovat prodej RX-8, ale kdo vi jak to je... S par majiteli jsem mluvil a zadne problemy s autem nemeli, na druhou stranu vim i ze servisu, ze nekteri lide s nimi problemy maji, jenze vetsinou je k tomu prihozena i nejaka "legracni" historka, jako napr. vytaceni studenych motoru do omezovace apod. Kazdopadne dokud bych v tomhle nemel jasno, coz mit asi nikdy nebudu, tak bych se to auto koupit nikdy neodvazil.

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 17 zář 2009, 06:42

se spolehlivostí motoru u rx8 to je docela zajímavý, dìlám v auto palace kde jsou docela dost èasto na servise z výše vypsaných dùvodù, jako že špatnì startuje pøi zahøátym motoru (lehce øešitelná oprava pomocí teplejších leadingovenjch svíèek a startérù z modelovýho roku 6/08 nebo mladší) a potom je hodnì èasto se spotøebou oleje, kde u rx8 z prvních 3rokù výroby je problém Oil control rings, a když je tento problém tak se to øeší výmìnou celýho motoru, protože nato nikoho v podstatì nemaj... To jsou více ménì dva nejèastejší problémy rx8 jinak spolehlivá, zatim jsem neslyšel žeby vyloženì vylítaly apex seals nebo byly nìjak špatný side seals, ale i pøesto už u motorù který maj kolem 100k jsou pomìrnì dost velký ztráty na kompresnim pomìru (tøeba 2x menší) už jsem vidìl kousek kterej mìl 0, ale tam se zasekl apex a netìsnil. Problémy s motorem by jsem ale nìjak pøežil, protože mazdou vychvylovanou 6st. pøevodovku už moc ne. Pro MX5 (NC) je dobrá, ale v rx8 je (i pøes malej krouák) je slabá, èasto odchází 2. a 3.st. Jak øíkal Elviis, nejlepší co tomu autu mùžeš udìlat je tam dám twin turbo z rx7 (fd) a budeš mít v pohodì auto (neberu vpotaz jenom cenu pøípadnýho rebuildu)

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 17 zář 2009, 14:50

no to je fakt prima do pomerne noveho auta davat starsi motor, patrne by musel byt tak ci tak po GO, takze peniaze a starosti nakolko GO asi len tak n ato niekto neurobi, natoz dobre. no nic, ale tiez som cital od majitelov ze su to len povery s tymi 100tis km a nutnostou GO. Aspon m ato nemusi trapit:-)

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 20 zář 2009, 11:10

zrovna vcera vecer jsem cetl clanek o RX-8 jako o ojetine, kde anglicky expert na rotacni motory tvrdil, ze narozdil od RX-7 (!) je RX-8 velmi odolny motor a bezne najede 250 000 km. Jen doporucuje zkratit intervali z 20 000 na 10 000, nic vic. Kdyby to nekoho zajimalo vic, muzu clanek naskenovat, jedna se o Autocar 36/2009.

Gregy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gregy » 20 zář 2009, 11:23

No vime vsichni jak to u nas chodi s prodejem ojetin -> koupim auto ktery ma najeto 100t -> kdyz si to vynasobim dvema nebo i vic, tak jsem na skutecny hodnote. Myslim si ze automobilka jako je mazda si nemuze dovolit prodavat motory ktery nevydrzi 100t km, to je prece blbost. Pokud nekdo takovy problemy ma, tak to bude spis protoze se k tomu autu nechova jak by mel, vymena oleje mu nic nerika a jezdi s tim jak prase. V neposledni rade tady je ten pristup prodejcu ojetin a pak to tak dopada.... To je pouze muj nazor ale.

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 20 zář 2009, 11:58

RainbowSeven píše:jsem teï zrovna èetl èlánek, kde psali, že vìtšina majitelù se právì kolem 100 000 km zbavuje RX8. a pøitom prý není proè. údajnì motory vydrží s pøehledem pøes 200 000 bez generálky.
ale nejsem znalec. nevím.
je to vážnì tak špatný, a nebo je to jen stigma z let minulých???
ta cena mi pøijde docela dobrá....
ano je to pravda, znamej ma autosalon s mazdama...
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 20 zář 2009, 19:24

Gregy: ja to vidim podobne...

Bavil jsem se i s nemcem, ktery mel RX-8 (nakonec ji prodal kvuli spotrebe 12 litru na sto :roll: ) a nikdy s RX-8 nemel zadny problem. Ja bych to videl spis v pristupu majitelu (to je to same jako chlazeni turba u TDicek, kterych tady jezdi mraky - kolik lidi to dela, kdyz jede svizneji?). V Brne jsou dva autosalony Mazda a ani mezi ctyrma ocima mi mechanik nikdy nerekl, ze by s autem byly vylozene problemy, az na uplne prvni modely, kde byl s motorem problem, ale to se vi a Mazda to resila v zaruce... Jednu RX-8 ma majitelka jednoho z nich a to auto je motorove v pohode (alespon tak pusobilo, ridil jsem ho) a pritom uz ma hodne nalitano. Dalsi vec je, ze Mazda vetsinou trva na vymene motoru, i kdyz to lze generalkovat (sice nevim o cloveku v CR, ktery by to zvladl, ale rad se poucim :wink: ).

V tom autocaru to popisovali jednodused jako koupi stoleti, protoze jeji povest neni opravnena... Moc rad bych tomu uveril. :)

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 21 zář 2009, 08:22

Ano jak jsem øíkal první roky, nebyly nic moc potom chyby opravily a od tý doby je to v pohodì, ale furt se tyto problémy mùžou objevit.
Blesk666: dávat starší motor do tohodle auta, no vlastnì 13B-MSP(RE) je v podstatš 24let starej motor s drobnejma úpravama, takže nevidim dùvod tam nedat 13b-rew, kterej má v základu o 70hp víc a lehkejma úpravama (vejfuk, sání, ecu) jseš už na pìknejch èíslech, pokud by jsi dal klasiku z RX8 na vyšší výkon, tak už pøi cca 310hp bys mìl dávat už vìtší vstøikovaèe a další spoustu vìcí, nemluvì o slabší pøevodovce. A taky má vyšší kompresní pomìr, takže si musíš taky hlídat i detonace což u rotary ti ho mùžu znièit jediná blbá detonace. To že "starý" 13B jsou dìlaný bitelnìjc a jednodušejc už se ani moc nezmiòuju. A go si udìlá každý, pokud má nìjakej slušnej manuál a je trochu zruènej, je to dost jednoduchej motor, akorát tam musíš dávat pár vìcí jinak než bys je tam podle logiky dával.

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 21 zář 2009, 10:17

speedy_s píše:Ano jak jsem øíkal první roky, nebyly nic moc potom chyby opravily a od tý doby je to v pohodì, ale furt se tyto problémy mùžou objevit.
Blesk666: dávat starší motor do tohodle auta, no vlastnì 13B-MSP(RE) je v podstatš 24let starej motor s drobnejma úpravama, takže nevidim dùvod tam nedat 13b-rew, kterej má v základu o 70hp víc a lehkejma úpravama (vejfuk, sání, ecu) jseš už na pìknejch èíslech, pokud by jsi dal klasiku z RX8 na vyšší výkon, tak už pøi cca 310hp bys mìl dávat už vìtší vstøikovaèe a další spoustu vìcí, nemluvì o slabší pøevodovce. A taky má vyšší kompresní pomìr, takže si musíš taky hlídat i detonace což u rotary ti ho mùžu znièit jediná blbá detonace. To že "starý" 13B jsou dìlaný bitelnìjc a jednodušejc už se ani moc nezmiòuju. A go si udìlá každý, pokud má nìjakej slušnej manuál a je trochu zruènej, je to dost jednoduchej motor, akorát tam musíš dávat pár vìcí jinak než bys je tam podle logiky dával.

pøesnì tak souhlas pane kolego :D

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 21 zář 2009, 21:09

speedy_s píše:Ano jak jsem øíkal první roky, nebyly nic moc potom chyby opravily a od tý doby je to v pohodì, ale furt se tyto problémy mùžou objevit.
myslel som to k tomuto konkretnemu autu, ted akupit auto s 100tis km za 8tis EUR s tym z eod toho cakam len seriove parametre, ak tam nie su tak kaslat na to auto, na zabavu by som siel ked uz tak do komplet RX7 naco vozit novu tazssiu kastlu-cize o to slo

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 21 zář 2009, 21:16

s tìžší bych to nevidìl tak hroznì rx8 neni tak tìžká a podvozek a pevnost karoserie má daleko lepší než rx7 a podle mì i hezèí

Odpovědět