O tom kolik mi filtr dá nebo spíš nedá vìtší výkon trochu vim.O tìch vaèkách jsem už psal.A mimochodem,co to video má spoleènýho s tím,kolik pøidá jednotka??eso-sannycars píše: ronin: nerad bych aby to znelo nejak nafoukane, ale mel jsem dve zcela nepochybne nejrychlejsi N/A b16a2 co brazdily ceske silnice a pohadkam o tom, ze diky jednotce nazenes 20koni na serii motoru davno neverim....
ty jsi jeste mladej a koukas na to ocima ze filtr ti da 3%, vyfuk dalsich 5%, svody 10% atd a myslis ze budes mit razem 200koni![]()
ale ono to takhle nefunguje....
co se tyce uprav jindrleho civica, dival jsem se na nej onehda v pneuservisu na prazsky, ptali se me, jestli nevim jak a co udelat se sperou, ze s tim maj neustale potize, ktezto na mem vti nikdy se sperou problem nebyl...a pochybuju , ze tam mam vacky, ty jsou snad zakazany ne?![]()
tady mas odkaz jak jede 220ps vti a 215ps vti....cervene 820kg, sede 860kg
http://www.youtube.com/watch?v=UpjFO1TMUkQ
pro uplnost to cervene je momentalne asi nejrychlejsi b16 ve stredni evrope a ver mi, ma tam udelano vsechno, naprosto vsechno na co si vzpomenes a vysledek "pouhych" 220ps
takze asi tak![]()
ale na to prijdes casem sam, ze ty kone tam lehce neskacou
Ronin - Honda Civic 1.6 VTi Jasná volba!!!
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) Ronin dne 31 črc 2009, 18:35, celkem upraveno 1 x.
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Tak kontaktuj Sparrow racing.O tom jakej èip má jaká jednotka nevím nic.A je pravda,že napsaných 189ps nemusí být pravda.Ale s pár jezdcema co lítaj s VTi jsem mluvil.Samozøejmì to nemusí být jen tím,ale je zajímavé,že jezdí s VTi od Sparrow a výsledky tam jsou a pak veme VTi na pár soutìží tøeba od Tlusáka a výsledek žádný.Vím,že na výsledek pøi rally má vliv více faktorù,ale zajímavé to je.Asi se mladej a blbej,ale budu tomu vìøit....Libas píše:Ronine, je to tak, eso mluví pravdu, dìlá Hondy už nìjaký ten pátek, takže ví.
Jednotka ve VTi skupiny N2 je klasická OBD1 s pøepínatelným èipem od Mugenu, popø Spoonu. Má to posunutý omezovaè, jinou mapu, níž položený VTEC point, vše na seriovém motoru, tìch 20 - 25 hp navíc (B16A2 má 160 hp serii) je dosti diskutabilních, vím, že to dost píšou, ale ještì jsem nepotkal èlovìka, který by mi to dokázal napø grafem z brzdy.
Ukazoval nám to pøímo pan Hasík, jak to funguje v tìch autech, byli jsme tam na dílnì vloni. Jezdil mnoho let právì se Civicama už od roku 1992, co zaèaly EG6, je to vlastnì takový prùkopník Honda motorsportu v ÈR. Mám svìdka. Takže asi tak. Od té doby se mi také trochu více otevøely oèi a mám na ty 'èipy' jiný názor.
zmeris si aktualni vykon a budes vedet na cem ses. Jestli si tam das jakoukoli jednotku, zajdes znovu a budes vedet kolik ti to pridalo, jestli vubec...navic jestli to mas na nejake amaterske rallye ci neco jineho, tak bych vykon nejak moc nehrotil a soustredil bych se na neco jineho...Ronin píše: Proè na brzdu?!Nemám závodní jednotku...
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Na rally?!infinity píše:zmeris si aktualni vykon a budes vedet na cem ses. Jestli si tam das jakoukoli jednotku, zajdes znovu a budes vedet kolik ti to pridalo, jestli vubec...navic jestli to mas na nejake amaterske rallye ci neco jineho, tak bych vykon nejak moc nehrotil a soustredil bych se na neco jineho...
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Moc chvály sem na nìj neslyšel,ale tøeba ti tady nìkdo øekne víc,já s ním zkušenosti nemám.Roverman píše:Eso: mám si teda nechat ruce utrhat když leju do vti magnatec 10W40?
myslím, že poøád jde o kvalitní olej. do motoru co ted mám se leje magnatec nìjakou øádku let a ten motor je tak èistej a tichounkej.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Presne tenhle olej jsem lil do Mazdy. Reknu ti jen jedno - podle me kvalitu oleje nemuzes posouidt dokud do auta nenalijes horsi/lepsi... Magnetec 10W40 jsem musel dost vyrazne dolevat, auto melo dost hruby zvuk, obzvlsat v zime za studena - ted jsem nedolil ani kapku, a to jezdim mnohem casteji "omezovac", motor pusobi zdraveji... Ale tak je mozne, ze to je jen subjektivni pocit. 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
-
eso-sannycars
to video ti melo ukazat jak jezdi 220ps vti....a rally vti se nikdy nedostane pod 14s...takze tech 189ps je usmevnych....Ronin píše:O tom kolik mi filtr dá nebo spíš nedá vìtší výkon trochu vim.O tìch vaèkách jsem už psal.A mimochodem,co to video má spoleènýho s tím,kolik pøidá jednotka??
ale jak vidno, v hlave mas "jasno" co je pro b16 dobre a co ne, tak nac radit
sannycars-motorsport
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Jak by mohl rallyový Civic zajet pod 14s?Tak rallyový Civic je nìco jiného?Nebo ty si snad na republice vidìl nìjakýho co má 220ps a 860kg a krátkou pøevodovku???Já teda nee.Po tom co mi tady píšeš "rozumy" jsem se rozhodl obvolat pár schopných lidí,který tomu rozumý víc než my tady dohromady.A mají s N2 Civicem "nìjaké" zkušenosti.O tom že mají 180-189ps není pochyb(nemluvím o pár VTI napø.Jinderleho,která má ménì-právì kvuli jednotce).A jiné úpravy,které zvýší výkon nejsou.Do motoru nesmí zasáhnout,filtr také ne,svody ne.Ale je pár pøípadù kdy jezdci dávali poslední díl výfuku sk.A.Pokud máš pochybnosti,tak si zavolej do Sparrow nebo napiš mail do Mugenu,JAS Motorsportu a ti nìco napíšou o VTI a jednotkách pro tøídu N2eso-sannycars píše:to video ti melo ukazat jak jezdi 220ps vti....a rally vti se nikdy nedostane pod 14s...takze tech 189ps je usmevnych....
ale jak vidno, v hlave mas "jasno" co je pro b16 dobre a co ne, tak nac radit
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
to je zajimave...ja menil blok z 1.8 na 2.0, daval jine svody, dekat, kovane vysokokompresni pisty, kovane ojnice, 60mm vyfuk, studene sani, thermal gasket, jednotka na miru a zvysil se mi vykon jenom o 27ps...sakra, stacilo tady od mistru koupit jednotku N ci jak tomu rikate
Takovych kecu od rallystu jsem slysel spoustu...jeden rikal, ze na seriovou integru koupil jednotku od mugenu za 50 tis, tocil pres 10tis a prej to davalo 20ps bez zadnych dalsich uprav...kdyz proste tohle reknes nekomu, kdo rozumi honda motorum (spise motorum vseobecne), tak se ti vysmeje...
Takovych kecu od rallystu jsem slysel spoustu...jeden rikal, ze na seriovou integru koupil jednotku od mugenu za 50 tis, tocil pres 10tis a prej to davalo 20ps bez zadnych dalsich uprav...kdyz proste tohle reknes nekomu, kdo rozumi honda motorum (spise motorum vseobecne), tak se ti vysmeje...
Naposledy upravil(a) infinity dne 02 srp 2009, 22:08, celkem upraveno 1 x.
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistej jestli tady mohu zveøejòovat jejich data,ale jak sem psal,koho to zajímá a napíše do Mugenu,JAS Motorsportu,Sparrow racing...atp...Jinak teï sem nìkde vidìl zde zmiòovanou OBD1 za celkem smìšné peníze- 5tisíc(buhví jaká minulost)...Nedávno kamarád kupoval do CTR na rallycross jednotku za 89tisíc,a hle výkon se zvednul,hmm èim by to asi tak mohlo být??takže asi tak...riderhenry píše:porad nevidim zadny graf z brzdy...
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Zjisti si jaké úpravy mohou mít auta skupiny N,resp. tøídy N2,a napiš nìkomu kdo tomu rozumí-nejlépe u nejvyšších-MUGEN-a popros o graf VTi tøídy N2infinity píše:to je zajimave...ja menil blok z 1.8 na 2.0, daval jine svody, dekat, kovane vysokokompresni pisty, kovane ojnice, 60mm vyfuk, studene sani, thermal gasket, jednotka na miru a zvysil se mi vykon jenom o 27ps...sakra, stacilo tady od mistru koupit jednotku N ci jak tomu rikate![]()
![]()
![]()
ze se vracim k tem olejum, ty jsi opravdu nikdy neslysel o Motulu?
ja bych ti doporucil ten Motul nebo Valvoline
Motul nemam vyzkouseny ale nekupuju ho z duvodu ceny, protoze ja menim olej dost casto takze mi staci napr. ten Valvoline
GeorgePB ty opravdu u turbomotoru menis olej po 15000?
Jinak ty jednotce taky moc neverim ze by 1.6 dala 20PS navic, co na to seriova palivova pumpa, nevim kolik dava litru v honde. A to nekonci jen u te pumpy
Motul nemam vyzkouseny ale nekupuju ho z duvodu ceny, protoze ja menim olej dost casto takze mi staci napr. ten Valvoline
Jinak ty jednotce taky moc neverim ze by 1.6 dala 20PS navic, co na to seriova palivova pumpa, nevim kolik dava litru v honde. A to nekonci jen u te pumpy
GXE10
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Nebudu zde zveøejòovat grafy,které nejsou moje.Navíc sem si za poslední dva dny "pár" vìcí zjistil,takže já v tom mam jasno.Kouknìtì sem,máte tam i mail na Kubu Brázdu a nìjaký info http://www.jbtechnology.cz/stranka/chip-tuning-jagy píše:Nic proti, ale nechapu, proc MY bysme meli nekomu psat o nejaky graf. My se na to ptame tebe, ktery tyhle vykony prezentujees.Ano, standalone jedotka dokaze udelat opravdu hodne, ale 30ps na 1.6?
Bez grafu je to diskuze o nicem.
To znam taky na SX foru nekdo nabizel profi chip tuning ze pouhim chipem zvedne vykon o 40 koni a kdyz sme se ho slusnou cestou zeptali na graf a dalsi tech spec. tak uz se nikdy neozvalRonin píše: Nebudu zde zveøejòovat grafy,které nejsou moje.Navíc sem si za poslední dva dny "pár" vìcí zjistil,takže já v tom mam jasno.Kouknìtì sem,máte tam i mail na Kubu Brázdu a nìjaký info http://www.jbtechnology.cz/stranka/chip-tuning-
GXE10
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Ne neslyšel,co sem se akorát bavil s klukama na rally,tak øíkali že by si to nedali ani do traktoru,ale já s tim nemám zkušenosti,tak to nebudu hanit.Tøeba u Sparrow racing davají do závodních VTi syntetiku Castrol 10w-60,ale Zbyòa Hrabec(syn majitele Sparrow),když nejede se závodnièkou,ale s civilem,tak tam dává polosyntetiku 10w-40,do motoru i pøevodovky.Ale zas další známej mìl problémy když dával stejnej do motoru i pøevodovkymaca píše:ze se vracim k tem olejum, ty jsi opravdu nikdy neslysel o Motulu?
Ronin píše: Nebudu zde zveøejòovat grafy,které nejsou moje.Navíc sem si za poslední dva dny "pár" vìcí zjistil,takže já v tom mam jasno.Kouknìtì sem,máte tam i mail na Kubu Brázdu a nìjaký info http://www.jbtechnology.cz/stranka/chip-tuning-

Ten odkaz je at chces nebo ne velmi usmevny.
1) Nevypada to, ze delaji ecu tuning, ale pouze davaji "chip" s programem od mugenu, ktery koupis na ebayi za 20usd. Za tech samych 20usd muzes koupit i spoon, js racing atd...
2) +10% na vti neni 189ps
3) Jestli ti nekdo hodi do serioveho auta chip s omezovacem 9400, tak je to jeste vice usmevne, protoze seriova valvetrain takove otacky dlouho nevydrzi a casem budes shanet novy motor
4) Citace: Chip Mugen - nárùst výkonu o cca 10% na 189 PS posunutí V-tcu již od 5400 ot/min a posunutý omezovaè až na 9500 ot/min. Což dìlá civica toèivìjšího tudíž výkonìjšího. > Na seriovem b16 bez vaznych uprav budes mit v 9500 vykon asi stejny jako ve 4000. Vem si ze u me na ITR je spicka 7750 a pote vykonova krivka rapidne klesa, co z toho asi vyplyva? Navic pochybuju, ze seriova B16 hlava bude dostavat seriovymi kanaly dostatek vzduchu pri 9500 rpm.
5) At jezdej co chcou, tak bych nikdy nedal auto nekomu do ruky, kdo ani neumi napsat spravne VTEC a ne zadny V-TEC omg...
Naposledy upravil(a) infinity dne 02 srp 2009, 22:38, celkem upraveno 1 x.
tak ja bych treba takovito traktor vzal http://www.yatsuzaka.com/gallery/PC/JPEG/GT03-22.JPGRonin píše: Ne neslyšel,co sem se akorát bavil s klukama na rally,tak øíkali že by si to nedali ani do traktoru,ale já s tim nemám zkušenosti,tak to nebudu hanit.Tøeba u Sparrow racing davají do závodních VTi syntetiku Castrol 10w-60,ale Zbyòa Hrabec(syn majitele Sparrow),když nejede se závodnièkou,ale s civilem,tak tam dává polosyntetiku 10w-40,do motoru i pøevodovky.Ale zas další známej mìl problémy když dával stejnej do motoru i pøevodovky
a jeste sem neslysel ze by si nekdo na Motul stezoval
a co ma za prevodovku ze tam leje stejnej olej jako do motoru?
GXE10
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Pár traktorù je pìkných nooomaca píše:tak ja bych treba takovito traktor vzal http://www.yatsuzaka.com/gallery/PC/JPEG/GT03-22.JPG
a jeste sem neslysel ze by si nekdo na Motul stezoval
a co ma za prevodovku ze tam leje stejnej olej jako do motoru?
Tak jsem se podival na odkaz.. opravdu prodava chipy, ktere se daji koupit na ebay za par dolaru.
Tohle opravdu s PORADNOU jednotkou nema nic spolecneho.
Ze by si nekdo nedal olej Motul ani do traktoru? Asi znalec.. jen pokud to neni nejaky vesan, ktery si to plete s Mogulem.
Btw. snizenim VTECu urcite nezvysis vykon ve vyssich otackach, naopak to prave rozhodis. Mozna by sis mel zjistit, jak vubec VTEC funguje a proc to tak vubec je.. protoze tim, ze VTEC sepne driv opravdu kone neziskas.
A 9500ot. na serii hlave -
. To jsou asi jako ti lidi, co stavi na rally Nissan motory a bud to jede hur jak serie nebo to konci po jednom zavode. 
Ze by si nekdo nedal olej Motul ani do traktoru? Asi znalec.. jen pokud to neni nejaky vesan, ktery si to plete s Mogulem.
Btw. snizenim VTECu urcite nezvysis vykon ve vyssich otackach, naopak to prave rozhodis. Mozna by sis mel zjistit, jak vubec VTEC funguje a proc to tak vubec je.. protoze tim, ze VTEC sepne driv opravdu kone neziskas.
A 9500ot. na serii hlave -