Ronin - Honda Civic 1.6 VTi Jasná volba!!!

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 30 črc 2009, 11:55

eso-sannycars píše: vtec nemuze fungovat lip, pouze si ho posunul dolu, aby mu spinal treba uz ve 4tis....
a mugen jednotka je obycejna obd1 kam prsknes cip za 20$ a myslis si co nemas....ve finale mas pouze brutal bohatou mapu :cry:
a co se tyce oleje....jestli tam das castrol,tak at ti ruce upadnou :roll:
motul nebo mobil 5w-50 nebo 10w-40
To že spíná tøeba už ve 4tisících je pro závody lepší,ne?!A u té jednotky to není jen o tom,že je bohatá smìs...navýšení výkonu na 189ps,které sice podpoøí ta bohatost,ale i více jiných faktorù a nejen to Ti jednotka pøinese...A k olejùm jsem již psal,zjistím co ta dával pøedchozí majitel.Pokud ta dával nìjakou sraèku,tak jsem rozhodnut pro Mobil nebo Castrol.

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 30 črc 2009, 12:51

riderhenry píše:jenom takovy detail - kdyz po 15 000 km vymenis olej a olej vypada stejne, jako kdyz jsi ho tam nalil, tak je taky neco spatne! :wink: Bud bych si zaplati ze najaky rozbor, nebo dal neco provereneho, ale nevidim duvod cpat tam Castrol, jedine co umi, je marketing. :D
napsal jsem že vypadá relativnì dobøe (myslím že z nìj není brusná pasta), Castrol tam cpu protože sem s ním spokojený a už sem s ním zaèal.. a nìjaký popis: Castrol TWS Motorsport 10W-60 je speciální syntetický motorový olej exkluzivnì doporuèován pro všechny motory BMW M3/M6/Z4 a Subaru.
tím nechci øíct že vìøím tomu že je to nejlepší super olej, ale vìøím že pro moje auto není špatný
navíc turbo není to samé co atmo
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 30 črc 2009, 13:11

hmm... Shell zase dela oleje pro Ferrari (jaka nahoda). Ja spis verim Motulu, jehoz popisek mluvi myslim za vse: Vysoce pøekraèuje normy všech zkušeben... Nema smysl se dohadovat, uz jsem tu daval odkaz na opravdove odborniky, kteri se tim zivi, a jak uz jsem rekl, zadny Castrol mi teda rozhodne nedoporucili :wink: Podle me jde spis o to, co je nejlepsi. Netvrdim, ze Castrol je nejhorsi znacka, jen tvrdim to, ze neni nejlepsi, pritom jedna z nejdrazsich. Ja si radeji zaplatim za kvalitu nez za reklamu. :)
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 30 črc 2009, 13:14

riderhenry píše:hmm... Shell zase dela oleje pro Ferrari (jaka nahoda). Ja spis verim Motulu, jehoz popisek mluvi myslim za vse: Vysoce pøekraèuje normy všech zkušeben... Nema smysl se dohadovat, uz jsem tu daval odkaz na opravdove odborniky, kteri se tim zivi, a jak uz jsem rekl, zadny Castrol mi teda rozhodne nedoporucili :wink: Podle me jde spis o to, co je nejlepsi. Netvrdim, ze Castrol je nejhorsi znacka, jen tvrdim to, ze neni nejlepsi, pritom jedna z nejdrazsich. Ja si radeji zaplatim za kvalitu nez za reklamu. :)
nehádám se, jen sem odpovìdìl roninovi že jezdim na castrolu a za 3 roky nou problem :)
btw. navíc ja jezdim na polosyntetice a ty na plné ne?
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 30 črc 2009, 13:38

riderhenry píše:hmm... Shell zase dela oleje pro Ferrari (jaka nahoda). Ja spis verim Motulu, jehoz popisek mluvi myslim za vse: Vysoce pøekraèuje normy všech zkušeben... Nema smysl se dohadovat, uz jsem tu daval odkaz na opravdove odborniky, kteri se tim zivi, a jak uz jsem rekl, zadny Castrol mi teda rozhodne nedoporucili :wink: Podle me jde spis o to, co je nejlepsi. Netvrdim, ze Castrol je nejhorsi znacka, jen tvrdim to, ze neni nejlepsi, pritom jedna z nejdrazsich. Ja si radeji zaplatim za kvalitu nez za reklamu. :)
A teï komu vìøit :D Na Motul slyšim,že by si ho nikdo ani do traktoru nenalil :roll: Takže zlatá støední cesta asi bude Mogul 5w-50....a nebo olivovej z Tesca

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 30 črc 2009, 13:50

GeorgePB: Ja se spis bavim o znackach, srovnavat konkretni oleje nemuzu, nejsem odbornik. :wink: Momentalne jezdim plnou syntetiku 5W30, jak pise vyrobce v manualu, a zatim je to nejlepsi olej (posuzuji spotrebu paliva a oleje, hlucnost motoru, studene starty).

Ronin: Tak treba Ken Block to do toho svyho traktoru taky leje... :lol: Muzes si tu zalozit anketu, ja kdyz pred cca rokem hledal nejlepsi znacku oleje (prochazel fora, bavil se s lidmi atd.), tak mi vysel nejlip Fuchs, Shell, Motul (300V) a jeste jedna nemecka znacka, kterou snad vlastni nejaka vysoka skola - uz si nevzpomenu. :) Ale mluvim jen o viskozite 5W30 a 10W40, jine oleje me nezajimaly. :wink:

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 30 črc 2009, 19:12

Hele jak tady už padlo nìco s tim marketingem.Seš si jistej,že tam opravdu leje Motul??Nebo si pouze vidìl reklamu na autì a on veøejnosti øíká,že tam má Motul??Takových je i v ÈR napø. v rally hodnì.Sponzory potøebuješ,dáš si samolepku na auto a oni tobì peníze a jsou spokojený obì strany... :lol:

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 30 črc 2009, 19:22

ne, na videu, kde mu skladaji auto, jde videt, ze maji uplne plne ragaly toho oleje... Samozrejme i to muze byt reklama, ale o tom dost pochybuju :wink: Co ma kdo nalepene na aute je mi uplne jedno, kdyz zaplatim, tak tam budou mit treba moji fotku. :)

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 30 črc 2009, 19:24

riderhenry píše:ne, na videu, kde mu skladaji auto, jde videt, ze maji uplne plne ragaly toho oleje... Samozrejme i to muze byt reklama, ale o tom dost pochybuju :wink: Co ma kdo nalepene na aute je mi uplne jedno, kdyz zaplatim, tak tam budou mit treba moji fotku. :)
O tom mluvím :D

jagy

Příspěvek od jagy » 30 črc 2009, 21:28

Ronin píše: To že spíná tøeba už ve 4tisících je pro závody lepší,ne?!A u té jednotky to není jen o tom,že je bohatá smìs...navýšení výkonu na 189ps,které sice podpoøí ta bohatost,ale i více jiných faktorù a nejen to Ti jednotka pøinese...A k olejùm jsem již psal,zjistím co ta dával pøedchozí majitel.Pokud ta dával nìjakou sraèku,tak jsem rozhodnut pro Mobil nebo Castrol.
Tohle je samozrejme hloupost.. jde videt, ze ti do hlavy vrazi kliny nekdo, kdo tomu sam nerozumi. :wink:
Jeste jsem si nevsim, ze by bohatsi smesi byl vyssi vykon... vazne to neni tak jednoduche. :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

eso-sannycars

Příspěvek od eso-sannycars » 30 črc 2009, 22:52

Ronin píše:To že spíná tøeba už ve 4tisících je pro závody lepší,ne?!A u té jednotky to není jen o tom,že je bohatá smìs...navýšení výkonu na 189ps,které sice podpoøí ta bohatost,ale i více jiných faktorù a nejen to Ti jednotka pøinese...A k olejùm jsem již psal,zjistím co ta dával pøedchozí majitel.Pokud ta dával nìjakou sraèku,tak jsem rozhodnut pro Mobil nebo Castrol.
189ps diky jednotce? no kamarade, rekl bych ze pan nevi, ktera bije....
kazdopadne par lehce upravenych b16 jsem mel a dostat z motoru bezmala 190ps-to rozhodne nejde jen jednotkou a posazenim si vteca dolu....
sannycars-motorsport

Winie

Příspěvek od Winie » 31 črc 2009, 08:09

eso-sannycars píše: 189ps diky jednotce? no kamarade, rekl bych ze pan nevi, ktera bije....
kazdopadne par lehce upravenych b16 jsem mel a dostat z motoru bezmala 190ps-to rozhodne nejde jen jednotkou a posazenim si vteca dolu....
prosimte tohle prece znas, ne? tyhle jakoby setupy.. sani, vyfuk, cip(na atmo) a hned tam je o 25 koni vic :lol:
Obrázek

jagy

Příspěvek od jagy » 31 črc 2009, 08:13

Tak zase pozor, ale znam pripady kdy na seriovem Nissan 2litru udelala Standalone ECU pres 30koni. :wink:
GR Yaris

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2009, 10:29

jagy: tomuto j astale nedokazem uverit aj ked je to SR20DE:-) a to z dvoch dovodov: 1. merania v USA sa vacsinou na standardoch ako Maha LPS3000 nepotvrdia a druhe co robi ECU ak chces zvysit vykon? upravi ti max otacky a davku paliva a vzduchu a to bez dalsich uprav neni technicky mozne aby spravilo 30hp-to je proste hovadina.

jagy

Příspěvek od jagy » 31 črc 2009, 10:34

S tim nesouhlasim. Dyno je o kalibraci, meri to v pohode. Jen nejde pocitat jejich whp a nase whp. Je treba si to prepocitat.
Standalone funguje trosku jinak, nez klasika ECU a 99% seriovych aut maji obrovske rezervy, aby byla nizka spotreba, emise, motor vydrzel.

Seriove DE v ok stavu ma cca 120whp (~140ps), se standalonem mel 150whp (~180ps).

I ostatne s Calum jednotkou dostali skoro 175ps pouye ladenim serioveho auta..
GR Yaris

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2009, 11:03

jagy: ty si mal 167hp nie? a mal si hlavne: vacky, upravenu ecu a ine sanie ako ma seria, S tym mam ja osobne problem a kto tvrdi ze komplet vsetko seria na atmo 2litry (bez upravy vaciek, sania, vyfuku, kompresneho pomeru) - tak poviem ze 30hp ani len na motore teda hp nie je prakticky len s ECU (akoukolvek) mozne. Pokial neupravis sanie alebo vacky - tak do spalovacieho priestoru nedostanes viac vzduchu, len pridanim davky paliva a zvysenim max otacok do toho isteho spalovacieho priestoru s tym istym mnozstvom vzduchu, s tymi istymi vackami a tym istym vyfukom (myslene od motora az po koniec) to jednoducho fakt neni mozne a ina metodologia merania? neexistuje bud merias vykon na kolach alebo na motore, alebo z vykonu na kolach prepocitavas vykon na motore (valcova brzda) ine "kone" proste nie su, len nespravne meranie alebo nevhodna meracia metoda ci nepresne zariadenie. Na niecom ako LPS 3000 to proste nenameras a to sa s tebou stavim

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 31 črc 2009, 11:07

eso-sannycars píše: 189ps diky jednotce? no kamarade, rekl bych ze pan nevi, ktera bije....
Mùžeš mi popsat úpravy rallyové Hondy Civic 1.6VTi ve tøídì N2???

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2009, 11:25

len na ilustraciu N1 komplet kit na Peugeot 207Rc od Peugeot Motorsport vychdza na cca 40tis EUR. Funguj eto tak ze si kupi team seriove auto a s tymto kitom z toho prestavbou kompletne urobi zavodne auto kategorie N1. N2 urcite neni len ECU, je to minimalne vyfuk, vacky, ECU (odhliadnuc od dalsich uprav ako priecky v olej vani, pruzenie, silentbloky podvozku a motora, komplet brzdy, ram, pripadne subramy naprav...)

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 31 črc 2009, 11:45

blesk666 píše:len na ilustraciu N1 komplet kit na Peugeot 207Rc od Peugeot Motorsport vychdza na cca 40tis EUR. Funguj eto tak ze si kupi team seriove auto a s tymto kitom z toho prestavbou kompletne urobi zavodne auto kategorie N1. N2 urcite neni len ECU, je to minimalne vyfuk, vacky, ECU (odhliadnuc od dalsich uprav ako priecky v olej vani, pruzenie, silentbloky podvozku a motora, komplet brzdy, ram, pripadne subramy naprav...)
Zajímá mì pouze motor....vaèky povolené nejsou
A kit za 40tis.EUR pro tøídu N1 nebo N2 je blbost.

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 31 črc 2009, 12:04

eso-sannycars- Nedalo mi to a našel jsem ve starším vydání èasopisu Rally èlánek o Suzuki Ignis tøídy N2.Cituji:"Motor má díky upravené øídící jednotce o 20 koní vìtší výkon".A jinak celý kit(interiér,motor,podvozek,rám atd.) stojí 15 500,-EUR

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2009, 12:29

Ronin píše:eso-sannycars- Nedalo mi to a našel jsem ve starším vydání èasopisu Rally èlánek o Suzuki Ignis tøídy N2.Cituji:"Motor má díky upravené øídící jednotce o 20 koní vìtší výkon".A jinak celý kit(interiér,motor,podvozek,rám atd.) stojí 15 500,-EUR
1. clanky zjednodusuju nemusi to byt len ECU
2.beriem spat sekol som sa neni to 207Rc ale A-kit pre 206RC cena 47tis EUR

http://www.peugeotsport-racingshop.com/ ... px?nom=306

N kit pre 206Rc stoji (komplet) 25tis EUR

Ronin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin » 31 črc 2009, 12:43

blesk666 píše: 1. clanky zjednodusuju nemusi to byt len ECU
2.beriem spat sekol som sa neni to 207Rc ale A-kit pre 206RC cena 47tis EUR

N kit pre 206Rc stoji (komplet) 25tis EUR

V èlánku je to popsané více,ale pøímo u jednotky je psáno že díky ní je o 20ps více!!

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 31 črc 2009, 13:06

tak zase ze je nekde neco napsane je jedna vec, druha vec je to, jak je to doopravdy. Ale ja tomuhle nerozumim, nemam zadnou zkusenost...

eso-sannycars

Příspěvek od eso-sannycars » 31 črc 2009, 14:53

Ronin píše:eso-sannycars- Nedalo mi to a našel jsem ve starším vydání èasopisu Rally èlánek o Suzuki Ignis tøídy N2.Cituji:"Motor má díky upravené øídící jednotce o 20 koní vìtší výkon".A jinak celý kit(interiér,motor,podvozek,rám atd.) stojí 15 500,-EUR
ronin: nerad bych aby to znelo nejak nafoukane, ale mel jsem dve zcela nepochybne nejrychlejsi N/A b16a2 co brazdily ceske silnice a pohadkam o tom, ze diky jednotce nazenes 20koni na serii motoru davno neverim....
ty jsi jeste mladej a koukas na to ocima ze filtr ti da 3%, vyfuk dalsich 5%, svody 10% atd a myslis ze budes mit razem 200koni 8)
ale ono to takhle nefunguje....
co se tyce uprav jindrleho civica, dival jsem se na nej onehda v pneuservisu na prazsky, ptali se me, jestli nevim jak a co udelat se sperou, ze s tim maj neustale potize, ktezto na mem vti nikdy se sperou problem nebyl...a pochybuju , ze tam mam vacky, ty jsou snad zakazany ne? :wink:
tady mas odkaz jak jede 220ps vti a 215ps vti....cervene 820kg, sede 860kg
http://www.youtube.com/watch?v=UpjFO1TMUkQ
pro uplnost to cervene je momentalne asi nejrychlejsi b16 ve stredni evrope a ver mi, ma tam udelano vsechno, naprosto vsechno na co si vzpomenes a vysledek "pouhych" 220ps
takze asi tak:wink:
ale na to prijdes casem sam, ze ty kone tam lehce neskacou 8)
sannycars-motorsport

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 31 črc 2009, 15:10

Ronine, je to tak, eso mluví pravdu, dìlá Hondy už nìjaký ten pátek, takže ví.
Jednotka ve VTi skupiny N2 je klasická OBD1 s pøepínatelným èipem od Mugenu, popø Spoonu. Má to posunutý omezovaè, jinou mapu, níž položený VTEC point, vše na seriovém motoru, tìch 20 - 25 hp navíc (B16A2 má 160 hp serii) je dosti diskutabilních, vím, že to dost píšou, ale ještì jsem nepotkal èlovìka, který by mi to dokázal napø grafem z brzdy.
Ukazoval nám to pøímo pan Hasík, jak to funguje v tìch autech, byli jsme tam na dílnì vloni. Jezdil mnoho let právì se Civicama už od roku 1992, co zaèaly EG6, je to vlastnì takový prùkopník Honda motorsportu v ÈR. Mám svìdka. Takže asi tak. Od té doby se mi také trochu více otevøely oèi a mám na ty 'èipy' jiný názor.

Odpovědět