Ksport/D2 shock dyno

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 28 kvě 2009, 00:26

riderhenry píše:ja prave taky myslel ze staci podovzek "hodit na auto", sestelovat podle doporuceni vyrobce a pak by to melo fungovat nejlepe.
co si predstavujes pod tymto pojmom? podla mna doporucenie vyrobcu je asi tak uzitocna rada ako doporucenie vyrobcu aky mas kupit olej (teda to ze ked si u VW group tak samozrejme Castrol:-). U vacsiny podvozkov ziadne doporucenie ani neni uvadzane - a naco j eto potom stelovaci podvozok ked by bolo len jedno optimalne nastavenie? rozna trat/povrch, preferencie a styl jazdaca=ine nastavenie. U 3D podvozku nema podla mna zmysel sa pokusat sam nieco nastavit-najskor to bude vzdy horsie ako to bolo na seriovom. V SR to vie robit napr Racing Ruisl (az na to ze je problem z neho vyrazit termin a to ze sa az bojim ceny co by zahlasil, rozhodne to neni ani 1000 ani 2000)

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 28 kvě 2009, 02:43

proc se delaji teda auta se stavitelnym podovzkem v zakladu, resp. vsechny supersportovni a i vetsina ostatnich motorek? Pokud vim (a bylo to tu i potvrzeno), tak Tein toto doporuceni ma, a podle me by auto pak melo fungovat dobre, protoze to asi maji ozkousene, coz se tu taky potvrdilo, takze na tom asi neco bude. A k tomu jaky ma smysl kupovat stavitelny podvozek - pro me zadny, ja bych klidne koupil treba ten Tein i kdyby nebyl stavitelny a byl pouzitelny na nasich silnicich, jinak sis ale odpovedel podle me sam - doporuceni vyrobce se asi nevztahuje na extremni podminky a diky tomu si auto muzes prizpusobit obrazu svemu... Doporuceni vyrobce co se oleje tyce je uplne neco jineho - tam jde o penize, zatimco v tomlhe pripade urcite ne. Spis by se to dalo prirovnat k doporuceni vyrobcu na viskozitu oleje, taky muzes uspesne pouzivat jinou, kdyz treba budes jezdit jenom okruh, nebo jenom v lete apod. Sice tomu nerozumim a ladit podvozky neumim, ale rekl bych, ze kazde tlumice (spolecne s pruzinami) maji nejake optimalni nastaveni, pri kterem maji vysokou zivotnost a dobre funguji, coz by taky mohlo hrat roli, ale nevim.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

ve-no
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ve-no » 28 kvě 2009, 08:09

Ahoj, èetl jsme tuhle diskuzi ale nìjak mi ušel závìr.Mam imprezu GT Wagon a musim vymìnit podvozek..Obèas prasim, v plánu je i obèas okruh ale mam to i na normální používání..D2 asi neni správná volba co...
Líbí se mi ale že se to dá hodnì výškovì nastavit..kùli zimì atd..Díks

H-Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H-Honza » 28 kvě 2009, 09:19

ve-no píše:Ahoj, èetl jsme tuhle diskuzi ale nìjak mi ušel závìr.Mam imprezu GT Wagon a musim vymìnit podvozek..Obèas prasim, v plánu je i obèas okruh ale mam to i na normální používání..D2 asi neni správná volba co...
vyskove nastavitelny byvaji i ty obyc zluty koni u kterych je na tele tlumice nekolik drazek ( myslim ze 3) kterymi posouvas spodni misku pruziny a tim upravujes vysku auta v rozpeti cca 5cm.
Ale neni to pravidlem u vsech typu, nektere auta maji vymenne patrony kde tahle moznost chybi.

Zkus se podivat na UK nebo US ebay, jsou tam za docela dobry penize Kayaby AGX US Ebay, nebo UK Ebay jsou nejaky BC racing coz bude nejaka podobna znacka jako D2...

Konkretne u D2 co jsem videl na aute me trochu zarazilo ze zavitova cast na ktere jsou ty matky pravdepodobne nebyla z odpovidajiciho materialu, takze na udajne 2letem podvozku byl ten zavit hodne poskozeny oxidaci a korozi.

Amigo

Příspěvek od Amigo » 28 kvě 2009, 09:34

ve-no píše:Ahoj, èetl jsme tuhle diskuzi ale nìjak mi ušel závìr.Mam imprezu GT Wagon a musim vymìnit podvozek..Obèas prasim, v plánu je i obèas okruh ale mam to i na normální používání..D2 asi neni správná volba co...
dobra alternativa je podle me i podvozek z japonskeho STi, s tim co ma GT se to neda srovnat
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 28 kvě 2009, 11:00

Amigo píše:dobra alternativa je podle me i podvozek z japonskeho STi, s tim co ma GT se to neda srovnat
ale origo STicko je hodne drahy podvozok.. :lol:

Amigo

Příspěvek od Amigo » 28 kvě 2009, 11:29

asimo píše:ale origo STicko je hodne drahy podvozok.. :lol:
ale prd... jety ho koupis za super penize. Ja mel na puvodnim podvozku najeto cca 105tkm nez slo auto do sveta a nemuzu na nej rict nic negativniho (netekl, netriskal, ...), fungoval skvele a clovek co ode me auto bral (jezdi zavody/rally) mi jen potvrdil ze s GT se to neda srovnat, je to uplne nekde jinde. Sice neni stavitelny, ale to ja nepotrebuju, ptz s nastavenim podvozku zkusenosti nemam, takze bych si podle me nepomohl.
Dalsi vec je ze kamos co mel GT s cca 350 konovym 2.5 litrem a stavitelnym podvozkem. Ridil moje ex a rikal ze ma svuj stavitelny podvozek nastaveny tak jako ja mel serii z japanu
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

1337GT

Příspěvek od 1337GT » 31 kvě 2009, 21:09

Vik_ píše: PSS9 - super, cenovì jinde
no zjistoval sem si cenu a je asi o 10k drazsi nez konkurence (tein atd.)
de o to jestli se to vyplati , mel je teda nekdo ? .)
Subaru Impreza WRX STi

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 05 srp 2009, 21:52

Mam Prelude 3G(1990)... A chtel bych nejaky dobry podvozek... Ale delaji se na ne(krom origo) jen Tokico HP - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/TOKICO-4 ... ccessories
Hodne na ne davaji Eibach Ground Control...

a pak prave ty Ksport Pro http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-88 ... ccessories

No a na preludepower.com je typek co je prodava trochu "levneji"($880)... A nikde jsem na ne neprecetl zadne spatne ohlasy...

Kdezto na ty tokico jsem tam precetl ze se nekomu "rozbily" po 5k milich, dalsi psal ze u nej sly po 9k milich... A treti napsal ze Tokico blue u nej drzi uz 100k mili... Ale asi neni Tokico HP jako Tokico Blue(mam dojem ze se delaji jen na 4g Preludu, ale oni pisou Bleu a maji 3G, divny)... Takze ja fakt nevim :roll:... Na tuhle generaci jsem nic jineho nenasel... A na 4g preludu uz se samozrejme delaji Teiny nebo Tokico Illumina... grrr...

"2 of my Tokico shocks went bad after 5k miles. One front, one rear. That was on a 1" drop in the front, and 3/4" drop in rear. I hardly take corners very fast. They were installed properly, no scratched shafts.

I can't wait to get my bushings and install my Ksport kit !!!"

jagy

Příspěvek od jagy » 05 srp 2009, 21:58

Tocico nefunguje ani na Nissanech, takze nebrat. Ksport = D2, take bych se tomu vyhnul.

GC jsou ok, ale to mas jen pruziny, potrebujes i tlumice ne? Na serii to moc slapat nebude... nedela treba Koni zlute vlozky? Ty jsou super.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 05 srp 2009, 22:19

Jj GC sazmorejme jen pruziny, hodne je davaji prave do tech Tokico... O vlozkach jsem nikdy neslysel, takze nevim pod cim je hledat :oops:, ale zkousel jsem hledat trochu a nenasel jsem nic... Na tuhle generaci se toho bohuzel moc nedela :-(...

maca

Příspěvek od maca » 05 srp 2009, 22:38

ted sem ti hledal nejaky Coilovery a i nejaky lepsi KYB ale zatim jsem nasel jen od Kybu ale ty sou jako serie
GXE10

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 05 srp 2009, 22:53

Diky diky... Seriovy mam no... Tak nevim jak to poresit... Ty Ground Control jsem nasel vcetne nejakych sleeves... Neni to treba ta vlozka nahodou? Ale to je spis jen na nastaveni ze...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GROUND-C ... 9006r21552

jagy

Příspěvek od jagy » 05 srp 2009, 23:16

Vlozka je proste tlumic, ktery vlozil do origo tela tlumice. Napis vice o aute, model, rok.. po necem se podivam.

Kdyz maca zminil KYB... nedelaji model AGX pro tento model Preludy? Ten je podle me super na tohle pouziti, ma moznost stavitelne tuhosti koleckem na tlumici.
GR Yaris

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 05 srp 2009, 23:25

KYB AGX jsem nasel zase jen na 4G :?...
Mam Hondu Prelude 3G 1990 (karoserie BA4)... Delala se 87-91... Samozrejme jsem hledal co to slo, takze se obavam ze nic krom Tokico a Ksport nenajdes... Ale pokud bys nasel, tak to by bylo supr no...

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 06 srp 2009, 09:38

tady je kombinace tokico http://www.modacar.com/products/Honda/Prelude/MODASUP/ nic jinýho se nedaøí, leda nezjistit jestli tam jdou tøeba z accorda nebo civica
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 06 srp 2009, 10:01

JJ vsude jen samy Tokico... Zkusim se poptat jestli by tam neco nepasovalo no...

"I don't have my Ksport installed yet, but the build quality looks excellent on them. They are a far better value in the long run in my opinion.
Definately, I had mine for over a year now and still have not run into any problems. Very good investment"

Well

Příspěvek od Well » 06 srp 2009, 14:26

maryo píše:JJ vsude jen samy Tokico... Zkusim se poptat jestli by tam neco nepasovalo no...

"I don't have my Ksport installed yet, but the build quality looks excellent on them. They are a far better value in the long run in my opinion.
Definately, I had mine for over a year now and still have not run into any problems. Very good investment"
Najdi si kontak na Desperáda. Má stejnou Preludku a podvozek mu funguje slušnì.
http://www.hondaclub.cz/MyHonda.aspx?id=37
Tak má Tokico. Já bych se toho nebál.

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 06 srp 2009, 15:47

na jezdeni vetsiny znas staci o fous kratsi pruziny renomovanych vyrobcu doporucovanych k origo tlumicum jako dela tein nebo tanabe k tomu kvlaitni KYB tlumice popr kyb agx a myslim ze je to cajk... mozna jeste stavitelne odklony protoze pokud auto snizis napr o 3cm a uz bude asi Ackovat a pochybuju ze na tovarnich ramenech vetsiny starsich aut to pujde nastavit... rict jestli jsem D2 drzel v ruce je taky zcestne nevi jak vy ale ja nepoznam jestli drzim 10kg trubku hasteloye nebo duplexu 8) to same to ja bych teda si tezko poznal kolik ma ta slitina magnesia pokud neco kopiruju kopiruju rozmery to znamena za nemas sanci poznat kvalitu... navic vetsina z nas dava podvozky na auto protoze ten tovarni jiz neni cool takze asi jen tezko poznas jestli je fakt dobrej nebo ne... porad je to kopii a jak bylo zmineno nekdo musi vyvinout to co bylo zkopirovano a to neni levne proto i cena produktu je jinde navic pri vyrobe dilu jako brzdy nebo podvozku hraje prim tak material a drobne technologicke postupy na ktere proste nezkopirujes pokud je neznas a kdyby se mi brzdic urval s tehlic tak bych s toho nebyl happy... ja jezdil vzdy tlumice kyb nebo koni s pruzinami HR na vsech autech a na street spokojenost nic se nenastavuje krom max predpeti...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 06 srp 2009, 18:40

Diky diky... Tak jsem se jeste vyptaval na preludepower.com a jsou jeste nejake alternativy... Nejake HotBits... Ktery stojej ale $2800 :roll:, takovej ricer nejsem :)... A pak nejake BC Racing, ale nejsem si jisty ze je opravdu delaji, mozna jen zacnou delat... Zna to nekdo?... Jinak s tim snizovanim... Ja to mam swapnute na H22A VTEC a mam svody desne blizko zeme, takze asi moc snizovat nebudu jestli se to nejak neporesi(nezvedne motor nebo tak neco)...

Desperada neznam, ale ma ji moc peknou :D...

Jinak ti amici si ty KSport porad nemuzou vynachvalit tak ja nevim jestli jsou tak spatny, koupilo si je hodne lidi a nikdo si zatim nestezoval...

Takze nevim jestli ty nebo ty Tokico no... Je to dilema :)

Vik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vik_ » 06 srp 2009, 19:19

Z instalace K-Sport na Evu IX (instalova èlovìk co dlouho spolupracoval se Semerádem, sám jezdil rallycros a rally). Jednalo se o typ RA - nejlevnìjší.

Zákazníkovo auto je Evo IX MR (kovaná kola + org bilstein tlumièe)

Celkové provedení odpovídá kvalitou tein, hks atp. Možnost nastavení a reakce na zmìnu nastavení tvrdosti jsou omezené, ale dostaèující. Auto se podaøilo vyvážit na 0.5kg na každý roh. Jízda byla oproti originálu nepatrnì lepší (tlumièe byly skoro nové). Pro leší nastavení a práci je doporuèení jiných pružin. Originální dodávané jsou relativnì mìké a neprogresivní.

Takže: pro normálního èlovìka který nemá auto primárnì na sportovní použití docela dobrá volba. Jinou volbou pružin lze doporuèit. Cenovì nejsou špatné a provedení taky jde.

Pro informaci, jako další skok jsou polosportovní tlumièe kolem 60t dále pak s nádobkami závodní (a kopec, rally - Öhlins, ProFlex atp) 130-200t
Ty jsou ovšem témìø nepoužitelné na normální silnici neb jsou moc tvrdé.
Každý typ tìchto profi tlumièù je specializovaný na urèitou disciplínu a jejich konstrukce je úplnì jiná stejnì tak jako jejich váha.
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]

Vik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vik_ » 06 srp 2009, 19:21

Elviiis píše:na jezdeni vetsiny znas staci o fous kratsi pruziny renomovanych vyrobcu doporucovanych k origo tlumicum jako dela tein nebo tanabe k tomu kvlaitni KYB tlumice popr kyb agx a myslim ze je to cajk... mozna jeste stavitelne odklony protoze pokud auto snizis napr o 3cm a uz bude asi Ackovat a pochybuju ze na tovarnich ramenech vetsiny starsich aut to pujde nastavit... rict jestli jsem D2 drzel v ruce je taky zcestne nevi jak vy ale ja nepoznam jestli drzim 10kg trubku hasteloye nebo duplexu 8) to same to ja bych teda si tezko poznal kolik ma ta slitina magnesia pokud neco kopiruju kopiruju rozmery to znamena za nemas sanci poznat kvalitu... navic vetsina z nas dava podvozky na auto protoze ten tovarni jiz neni cool takze asi jen tezko poznas jestli je fakt dobrej nebo ne... porad je to kopii a jak bylo zmineno nekdo musi vyvinout to co bylo zkopirovano a to neni levne proto i cena produktu je jinde navic pri vyrobe dilu jako brzdy nebo podvozku hraje prim tak material a drobne technologicke postupy na ktere proste nezkopirujes pokud je neznas a kdyby se mi brzdic urval s tehlic tak bych s toho nebyl happy... ja jezdil vzdy tlumice kyb nebo koni s pruzinami HR na vsech autech a na street spokojenost nic se nenastavuje krom max predpeti...
metalurgicou analýzou jde zjistit typ slitiny a její složení
Otázka je jestli nìkdo o to má zájem neb to není zadarmo
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]

maryo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maryo » 06 srp 2009, 20:24

Tak kdyz je nekdo s nima spokojenej na EVU, tak asi zas tak spatny byt nemuzou, ne? Doufam v to, protoze lepsi se asi sehnat na muj vuz nedaj...

jagy

Příspěvek od jagy » 06 srp 2009, 21:33

Na Nissanech kazdy na Ksport nadaval.. ja bych se tomu urcite vyhnul. BC racing jsme ted dali na kamosove kopcove Sunny GTi, pruziny 8/6 jsme vybrali. Zatim jen jeden odjety zavod, nestihlo se to ani nastavit, ale chova se to zatim docela pekne. Neodskakuje to a neni to ani mekke.
GR Yaris

Well

Příspěvek od Well » 06 srp 2009, 21:42

maryo píše: Desperada neznam, ale ma ji moc peknou :D...
Já Desperada znám, ale nemám na nìj kontakt. Zkus mu napsat do diskuse k autu. Je to férovej chlap a urèitì poradí a asi ani testovací jízda by snad nemìla být problém. Uvidíš sám.

Odpovědět