Brdove kotouce EBC - podruhe!

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

mcspeedyde

Brdove kotouce EBC - podruhe!

Příspěvek od mcspeedyde » 29 dub 2009, 07:08

Mam nekdo zkusenosti z brdovejma kotoucema EBC Turbo Grooved Discs? Si je chci objednat na MX-5 (maj totiz jako jedni z mala i verzi pro Sport podvozek - tj. velky kotouce), jenze jsem cet cosi o tom, ze ty drazky zpusobuji vyrazne vetsi hluk... drnceni.. a o to bych jaksi nestal... zvlast ne u otevrenyho kabria - abych to furt musel poslouchat...

Jsou teda nejake zkusenosti? A nejen s EBC, ale obecne s drazkovanymi a vrtanymi kotouci??? Diky!

!!! Tentokrat prosim bez OT, bez osobnich vypadu, atd...

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 29 dub 2009, 07:20

Nejdriv bych rad podekoval vsem, co mi nejakou radou, zkusenosti, atp. pomohli.

Protoze sem v puvodnim vlakne slibil, ze dam vedet, az kotouce prijdou a namontuju, tak prave nastal cas se podelit...

Kotouce i s destickama mi z GB prisli presne 7 dni po objednani. Takze maximalni spokojenost (a to jeste jen proto ze pres vikend zustaly viset v depu DPD, protoze nestihli patecni rozvoz).

Hned vcera vecer jsem namontoval predni kotouce + desticky Greenstuff. Na zadek se teprv budu chystat...

Prvni dojmy: Myslim, ze uz ted muzu rict, ze SPOKOJENOST. Nastesti se nepotvrdily moje obavy z toho, ze kotouce + desticky budou hlucny. Nejsou vubec!!! A to dokonce ani behem zajizdeni - kdyz sem videl tu "zajizdeci" brusnou vrstvu na destickach, tak sem si rikal - to budou litat jiskry... Zatim sem najel sotva 15km, protoze vcera vecer okolo 22h sem tak nadsene vyrazil testovat, ze sem si zapomnel doma vsechny doklady a tak sem se zas radsi vratil... :lol:

Na aute to vypada moc dobre, snad to bude i nejak funkcni a hlavne to nedela ten hluk, jak sem se na nekterejch forech docet...

Mel sem na predku 1 origo kotouc malinko zvlnenej, takze to byla super prilezitost na upgrade. A vlastne me to nakonec ani nevyslo o moc draz nez bych tady koupil treba "obyc." kotouce od ATE + obyc. desticky...

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 29 dub 2009, 09:57

tak to jsem rad, jeste urcite potom vyhodnot, jak se zmenil brzdny ucinek, jestli vubec... Az budu zase menit brzdy, EBC jsou pravdepodobna volba, tak at vim... :)
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 29 dub 2009, 10:19

koukám, že spokojenost, když jsem zajíždìl já tak docela slušnì pískaly cca 200km, ale to ustalo, teï už akorát pískaj když jsou víc zahrátý, èili pro provoz nejsou hluèný, jak všude píšou
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 29 dub 2009, 10:19

OK - to vyhodnotim... Zatim je brzo - musi si to teprv sednout. Pres prodlouzeny vikend ale budu mit najeto o 1000km vic, tak to uz budu moct dat slusnej report... :)

Po pravde - ja ani zlepseni brzdneho ucinku necekam - ja byl moc spokojenej i s origos brzdama, ale musel sem stejne menit kvuli tomu zvlnenymu kotouci. Jestli bude nejaky zlepseni, tak mozna na mokru??? Fakt netusim... jak sem psal - me nikdy neprislo, ze bych potreboval zlepsit brzdy kvuli tomu ze by blbe brzdily... Precejen ty velky kotouce (270mm vpredu a 276mm vzadu) u podvozku Sport jsou asi mnohem lip dimenzovany nez "normal" verze...

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 29 dub 2009, 10:23

speedy_s píše:koukám, že spokojenost, když jsem zajíždìl já tak docela slušnì pískaly cca 200km, ale to ustalo, teï už akorát pískaj když jsou víc zahrátý, èili pro provoz nejsou hluèný, jak všude píšou
No me to zatim nezapiskalo ani jednou! Daval si jeste mezi desticky a brzdic takovy ty tenky podlozky? Ja jo - mozna proto zadny piskani...

Jinak jeste sem nemel prilezitost je zahrat - to az si malinko sednou... Zatim jsem to spis "polehtaval"... 8)

Ale hlucny fakt rozhodne NEJSOU... aspon ne u me... :wink:

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 29 dub 2009, 10:27

No ani ty "maly" brzdy na normal verzich nejsou rozhodne slabe, neni to az tak velikosti/kvalitou brzd, jako spis vahou auta atd. :wink: Kazdopadne jestli jsi mel "origo" desky a kotouce a menil jsi za EBC Turbo + Greeny tak by tam zmena byt mela...

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 29 dub 2009, 10:58

mcspeedyde píše: No me to zatim nezapiskalo ani jednou! Daval si jeste mezi desticky a brzdic takovy ty tenky podlozky? Ja jo - mozna proto zadny piskani...

Jinak jeste sem nemel prilezitost je zahrat - to az si malinko sednou... Zatim jsem to spis "polehtaval"... 8)

Ale hlucny fakt rozhodne NEJSOU... aspon ne u me... :wink:
ty podložky se tam musej dávat, kvùli teplu, jinak by se ti zkroutily, kdo je tam nedá, tak je dle mì idiot. Já osobnì jsem s nima velice spokojen, velmi dobøe fungují i za studena a parádní jsou na okreskách, èi pomalejších okruhách (sosnová), ale co mi øíkaj jiný lidi tak tøeba na Brno jsou ty green stuff málo, tam by to chtìlo minimálnì red stuff, ale ty se bohužel pro FC nedìlaj :?

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 29 dub 2009, 15:33

a ma niekto skusenosti s blackdiamond od EBC? a redstuff koskami? ci je to zbytocne naddrazene.. sorry za mozny offtopic, ale zbytocne zakladat novu temu, ked sa tu riesi EBC..

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 29 dub 2009, 16:55

Greeny mám já pøedu na Céru, pohoda...vzadu normal Black stuff. Než se zajely, tak to pískalo. Brzdí to i studené. A zase to tak nemizí, je pravda, že jsem jim dal napapat jen vloni v jižních Èechách...ale to byl hardcore, to už pøestávalo brzdit celý auto, asi se mi trochu nafoukly hadièky :lol: , brzdovka byla nová DOT4, DOT 5.1 se tam bojím nalít...ale pak dám Goodridge hadice, tak uvidíme
Redy má Ryba vpøedu, brzdí to celkem ostøe, co mì vezl na Kámeni a brzdy byly také studené.
Naposledy upravil(a) Libas dne 29 dub 2009, 17:43, celkem upraveno 1 x.

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 29 dub 2009, 17:16

jak rika libas, mam redstuff v predu i v zadu + hladky brembo a na okruhu sem s tim spokojen:)

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 29 dub 2009, 18:43

Ryba píše:jak rika libas, mam redstuff v predu i v zadu + hladky brembo a na okruhu sem s tim spokojen:)
parada.. cize netreba zahriat ani troska.. heh.. o to mi ide.. aby ma v normalnej premavke nezastihla 100m predomnou nejaka babka s palickou a ja skocim po brzde a este ju na 40tke sundam.. a kotuce? skusal niekto blackdiamond?

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 29 dub 2009, 19:04

no takhle, kdyz sou nezahraty tak brzdej hur, ale i nezahraty brzdej lip nez OEM:)

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 02 kvě 2009, 01:09

z rady EBC brzdia prave Green za studena najlepsie uz kvoli frikcnemu sucinitelu pri nizkych teplotach, potvrdzujem z druhej sady na dvoch roznych autach ze je to lepsie za studena ako OEM. trochu zahriatia im este pomoze. koho zaujimaju udaje:

0.48cf cold, 0.52cf at 175C, 0.4cf at 500C

z lacnych platni fakt velmi dobre cisla. aj ked asi top su:

Pagid Grey.......0.50 cold, 0.54 @ 100C, 0.57 @ 300C, 0.62 MAX

na ilustraciu DS2500 maju 0,5 pri max teplotach

DS2000 tak trochu omyl od Feroda ma 0,42 udavanu hodnotu bez teplotnej zavislosti

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 03 kvě 2009, 19:56

Dalsi zkusenosti...

Tak na prodlouzeny vikend jsem zmizel do Alp a pri te prilezitosti naprosto dokonale zajel jak nove kotouce, tak desticky... Myslim, ze celkovejch 1200 km a nekolikery vyjezdy a sjezdy skoro ke 2000m, by mely stacit...

Po pravde - prislo docela zklamani!!! :roll: Jak jsme si nestezoval na hlucnost, tak po sednuti si najednou desticky o kotouc stale tak prapodivne sustej... v normalnim aute by to nebylo urcite slyset, kdyz se zavru tak to taky neslysim, ale u kabria docela problem... :x Proste me to sere, kdyz jedu otevrenej (jako ze skoro porad), tak je to porad jak kdybych mel okolo auta cvrcky... samozrejme hlavne pri jizde okolo svodidel, ale i kolem ruznejch terennich valu, atd... prestanu to slzset az tak od 120 km/h, ale jen diky hluku proudiciho vzduchu...

No a co se tyce desticek Greenstuff - tak dalsi zklamani... Sice brdzdej dobre, ale spinej jak prase! A to me fakt toci... Mam uplne zapraseny predni kola (po blbejch 1200 km)! To sem jaksi s puvodnima destickama nemel... Ty nespinily absolutne vubec - prstama sem moh klidne ojizdet primo trmeny a mel sem skoro cisty ruce. Za to ted - uplne cerny kola od prachu... takze fakt zklamani... :roll:
GT86

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 03 kvě 2009, 20:14

Tak jsi nemel kupovat Greeny, kdyz ti nejde o brzdny ucinek, a koupit origo od Mazdy nebo blackstuff, ikdyz nevim jak je to u nich s prasnosti, ale kdyz to ma byt nahrada... S prasnosti jsi mel pocitat, kdyz jsi sel do "sportovnejsich" desticek, teda alespon ja to cekal a potvrdilo se mi to... Ten hluk je ale spatny, ja s tim zkusenost nemam, nebo o tom alespon nevim, zkusim se na to jeste schvalne zamerit (u tech Hawk HP).

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 03 kvě 2009, 21:00

s tou prašností, pokud chceš aby ti brzdy líp brzdily, tak budou logicky prášit, ale proti hawk hps neprášej vùbec :D co se týèe hluènosti, jestli šustìj ikdyž jedeš normálnì bez brzd tak si zkontroluj, jestli se ti vracej pístky v brzdièi, to to mùže zpùsobovat. A s tim prášením po 1200km? škoda, že jsi nevidìl moje auto po 10km když jsem brzdil 5x 200-0km/h :lol: nebo po "trochu" svižnìjšim projetí mìlník->doksy no prostì budeš muset mejt kola èastìjc no, alespoò to brzdí takhle si to øíkej a pokud sis myslel, že sportovní desky nebudou prášit, tak si byl hodnì naivní :wink:

Well

Příspěvek od Well » 03 kvě 2009, 21:11

Ta prašnost destièek EBC je jejich slabé místo. Mám žluté a špiní opravdu hodnì, ale prach jde velmi snadno vyèistit vodou a houbou. Šustìní destièek se mi ozvalo až pøi posledních 2mm destièek a rozhodnì mi to nevadí. Na cestì jsou Hawky, tak mám aspoò pøípravu na to jejich vyhlášené pískání :-) . Brzdný úèinek je u žlutých desek pøíjemný, ale na rychlé okruhy to není. Destièky mají kratší životnost (já na nich najel cca 10 tisíc km), ale za ty prachy je to dobrá volba a brzdí to slušnì.

willy2.0

...

Příspěvek od willy2.0 » 04 kvě 2009, 01:37

Já nevím proè vymejšlíte,vymyšlený furt..Budu tvrdit,furt,že není prostì nad desky,Ferodo DS...2000 nebo 2500 nebo 3000,pokad chcete,aby to brzdilo,fachalo jak má.Akorát od 2500 to mùže pøi dobrždìní pískat..Ale to mi neva :lol:

Well

Re: ...

Příspěvek od Well » 04 kvě 2009, 07:31

willy2.0 píše:Já nevím proè vymejšlíte,vymyšlený furt..Budu tvrdit,furt,že není prostì nad desky,Ferodo DS...2000 nebo 2500 nebo 3000,pokad chcete,aby to brzdilo,fachalo jak má.Akorát od 2500 to mùže pøi dobrždìní pískat..Ale to mi neva :lol:
Feroda jsou za úplnì jinou cenu než EBC.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 04 kvě 2009, 07:47

Well: urcite pak napis srovnani tech EBC a Hawk, to me dost zajima! :wink:

mcspeedyde

Příspěvek od mcspeedyde » 04 kvě 2009, 10:58

speedy_s píše:s tou prašností, pokud chceš aby ti brzdy líp brzdily, tak budou logicky prášit, ale proti hawk hps neprášej vùbec :D co se týèe hluènosti, jestli šustìj ikdyž jedeš normálnì bez brzd tak si zkontroluj, jestli se ti vracej pístky v brzdièi, to to mùže zpùsobovat. A s tim prášením po 1200km? škoda, že jsi nevidìl moje auto po 10km když jsem brzdil 5x 200-0km/h :lol: nebo po "trochu" svižnìjšim projetí mìlník->doksy no prostì budeš muset mejt kola èastìjc no, alespoò to brzdí takhle si to øíkej a pokud sis myslel, že sportovní desky nebudou prášit, tak si byl hodnì naivní :wink:
no spis sem byl naivni, ze sem "uveril" marketingovejm blabolum vyrobce (EBC), kde se jako jedna z prednosti desticek Greenstuff popisuje vyrazne redukovana prasnost... to by me pak zajimalo co je podle nich "standardni" prasnost. Bohuzel nevim, jaky desticky jsem tam mel predtim - ty absolutne neprasily - jinak ty jsou pro zmenu cely modry.

Jinak pistky v brzdici se mi vracej krasne - cely to beha nadherne volne - mozna je to tim, ze predchozi desticky nezatezovaly cely brzd.mechanismus temer zadnym prachem... :P
GT86

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 04 kvě 2009, 11:27

ono tie platne viac prasia n azaciatku, potom sa to o dost zlepsi. osobne mi na dierovanych Zimmermanoch prasili asi prvych par sto km tak ze som si povedal tuzersky oibal tuzerske napisy (Low dust) ale aspon to brzdi. je to pomerne makka platna, preto aj vcelku funguju ale mne po zabehu uz prasili standardne alebo mozno ja trochu menej (predtytm som mal ATE)

Well

Příspěvek od Well » 04 kvě 2009, 11:40

blesk666 píše:ono tie platne viac prasia n azaciatku, potom sa to o dost zlepsi. osobne mi na dierovanych Zimmermanoch prasili asi prvych par sto km tak ze som si povedal tuzersky oibal tuzerske napisy (Low dust) ale aspon to brzdi. je to pomerne makka platna, preto aj vcelku funguju ale mne po zabehu uz prasili standardne alebo mozno ja trochu menej (predtytm som mal ATE)
Tak to moje žluté pøáší od zaèátku do konce.

pablo

Příspěvek od pablo » 04 kvě 2009, 23:53

mcspeedyde píše:Dalsi zkusenosti...

Tak na prodlouzeny vikend jsem zmizel do Alp a pri te prilezitosti naprosto dokonale zajel jak nove kotouce, tak desticky... Myslim, ze celkovejch 1200 km a nekolikery vyjezdy a sjezdy skoro ke 2000m, by mely stacit...

Po pravde - prislo docela zklamani!!! :roll: Jak jsme si nestezoval na hlucnost, tak po sednuti si najednou desticky o kotouc stale tak prapodivne sustej... v normalnim aute by to nebylo urcite slyset, kdyz se zavru tak to taky neslysim, ale u kabria docela problem... :x Proste me to sere, kdyz jedu otevrenej (jako ze skoro porad), tak je to porad jak kdybych mel okolo auta cvrcky... samozrejme hlavne pri jizde okolo svodidel, ale i kolem ruznejch terennich valu, atd... prestanu to slzset az tak od 120 km/h, ale jen diky hluku proudiciho vzduchu...

No a co se tyce desticek Greenstuff - tak dalsi zklamani... Sice brdzdej dobre, ale spinej jak prase! A to me fakt toci... Mam uplne zapraseny predni kola (po blbejch 1200 km)! To sem jaksi s puvodnima destickama nemel... Ty nespinily absolutne vubec - prstama sem moh klidne ojizdet primo trmeny a mel sem skoro cisty ruce. Za to ted - uplne cerny kola od prachu... takze fakt zklamani... :roll:
tak si na deskach vyhni ty pliesky von od kotuca a prestane ty to cvrlikat
[img]http://i307.photobucket.com/albums/nn307/77Jimmbo77/galimg2-1.jpg[/img]

Odpovědět