pruzny carbon

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Amigo

Příspěvek od Amigo » 23 bře 2009, 11:11

slysel nekdo o pruzne pryskyrici na karbonove vlakno???
videl jsem zasterky z carbonu akorat byl pruzny (nebyl to plast s carbon look nalepkou) timpadem by mel vydrzet nejaky ten naraz sutru a podobne

da se plastovy naraznik potahnout vrstvou carbonu/kevlaru, tak aby to vypadalo k svetu aale zaroven aby to drzelo pokupe? (potazeni carbonem samozrejme za predpokladu existence te pruzne pryskirice, jinak kevlar)
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 23 bře 2009, 15:28

Amigo píše:slysel nekdo o pruzne pryskyrici na karbonove vlakno???
videl jsem zasterky z carbonu akorat byl pruzny (nebyl to plast s carbon look nalepkou) timpadem by mel vydrzet nejaky ten naraz sutru a podobne

da se plastovy naraznik potahnout vrstvou carbonu/kevlaru, tak aby to vypadalo k svetu aale zaroven aby to drzelo pokupe? (potazeni carbonem samozrejme za predpokladu existence te pruzne pryskirice, jinak kevlar)
O pružné pryskyøici jsem neslyšel.

Nárazník potáhneš aby to vypadalo k svìtu, ale moc to na plastu nedrží

Amigo

Příspěvek od Amigo » 23 bře 2009, 17:54

ok... a jde ten plast nejak upravit aby to lip chytlo? treba nejakym zdrsnenim, navrtanim der, nebo tak neco? Uvazuju totiz o lipu na predni naraznik a nechce se mi kupovat lip za neco pres 3k abych ho ve finale pouzil jen jako kopyto. Na druhou stranu se nechci srat s karbonovanim aby mi to po chvili rozpraskalo a opadlo

klasicky carbon pouziva POLYESTER RESIN,

pruzny carbon je z EPOXY RESIN
jeho vlastnosti:
1. Epoxy resin je extremne ohebny. Flexibilita dovoluje absorbovat velkou silu pri narazu bez poskozeni
2. Epoxy resin nepraskne jako pavucina. Kdyz epoxy dosahne maximalni ohebnosti (maximum bending potential - MBP), vytvori se pouze jedna prasklina v miste nejvetsiho namahani.
3. Epoxy resin transparentni povrch, takze vynikne 3D efekt carbonu
4. Epoxy resin se nezcvrkava
5. Epoxy je 100% UV odolny

prelozeno z / vice info: http://www.oppracing.com/opp_pages.php? ... _fiber_101

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 23 bře 2009, 20:36

Amigo píše:ok... a jde ten plast nejak upravit aby to lip chytlo? treba nejakym zdrsnenim, navrtanim der, nebo tak neco?
Zdrsnìní nepomùže (z vlastní zkušenosti) ale navrtání dìr, nebo tak nìco by možná mohlo pomoct.

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 23 bře 2009, 20:42

navrtání dìr a nýtky... otázka je, jak moc by to mìlo vliv na tu pružnost...
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

Amigo

Příspěvek od Amigo » 23 bře 2009, 21:17

BigJohn píše:Zdrsnìní nepomùže (z vlastní zkušenosti) ale navrtání dìr, nebo tak nìco by možná mohlo pomoct.
dobre vedet, dik... zkusim napsat vyrobci jestli nebudou sdilni co se tyce prilnavosti na ABS plast. Kevlar nahodou nevis jak drzi na plastu?

2 georgee: prave ze ne nytky, ale nechat tu pryskyrici protect skrz a nechat to zaschnout tak aby se tam udelal jakoby nytek, ale z te pryskyrice... kdyz uz bych se s tim jebal, tak by mi vadilo kdybych to pak mel klasicky prenytovat

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 24 bře 2009, 09:59

to je lepší nápad, to je pravda!
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 24 bře 2009, 11:14

Amigo píše:Kevlar nahodou nevis jak drzi na plastu?
To bohužel nevím.

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash » 24 bře 2009, 15:19

carbon, kevlar, nebo sklo ... prilnavost k ostatnim materialum je dle me otazkou pouzite pryskyrice, ne samotne rohoze ...
[b][color=red]JDM wheels[/color][/b] http://picasaweb.google.com/LukaashCR/WheelsForSale#

Amigo

Příspěvek od Amigo » 24 bře 2009, 17:18

Lukaash píše:carbon, kevlar, nebo sklo ... prilnavost k ostatnim materialum je dle me otazkou pouzite pryskyrice, ne samotne rohoze ...
to ano, ale ja prave nemam zdani jestli je ta pryskyrice totozna nebo jak to funguje. Navic treba ta pruzna pryskyrice bude mit urcite jine vlastnosti nez ta obycejna

zam3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zam3k » 24 bře 2009, 17:27

Na slepování si kup dvouslož.epox.lepidlo
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k

Amigo

Příspěvek od Amigo » 24 bře 2009, 17:29

zam3k píše:Na slepování si kup dvouslož.epox.lepidlo
ja ten platovy lip chci pouzit jako kopyto a kdyz se mi povede vymyslet jak upravit plast, nebo jakou pryskyrici pouzit tak aby to drzelo pokupe, tak to nebudu muset ani z toho kopyta sundavat. Bylo by to snazsi, menepracne a taky levnejsi, ptz by mi stacila jedna vrstva carbonu a nemusel bych kupovat tu sracku kterou se strika kopyto aby sel vyrobek pak oddelat

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash » 25 bře 2009, 10:32

Nejrychlejsi asi bude, kdyz poptas pryskyrici treba primo u Havel comp. Predpokladam, ze oznaceni pouziteho plastu znas.

Cena normalnich PVA separatoru je kolem 150,-/litr (da se koupit i mensi mnozstvi) a mas aspon zeruceny "perfektni" povrch, coz je pri volnem laminovani trosku problem a musis brousit (riskovat, ze probrousis vlakna).
[b][color=red]JDM wheels[/color][/b] http://picasaweb.google.com/LukaashCR/WheelsForSale#

Odpovědět