toyo t1-r / goodyear F1 / yokohama parada 2
Moderátoři: Amigo, riderhenry
toyo t1-r / goodyear F1 / yokohama parada 2
mìl bych dotaz: chci si na MX-5 poøídit nové gumy 195/50/15 a váhám mezi výše uvedenými tøemi. máte s nimi nìkdo zkušenosti? neptám se, která z nich je nejlepší, spíš mne zajímají rozdíly mezi jejich vlastnostmi.
pøípadnì si nechám poradit jinou gumu v cenì kolem 1500 kè/kus.
pøípadnì si nechám poradit jinou gumu v cenì kolem 1500 kè/kus.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
o paradach jsem moc dobreho neslysel, stejne tak goodyear - tam je to kus od kusu, udajne nektere vyrabi v cine a podle toho vypadaji... Ja jsem uvazoval o Bridgestone Potenza, ale ty jsou zase myslim dost stare (alespon ty jedine, ktere se v tomto rozmeru v CR prodavaji - RE720) a ani nejsou tak sportovni, jako tebou zminovane, tak nevim. Unas se toho moc v tomto rozmeru nedela, co jsem se tak dival.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- Lukáš 325e
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
no je pravda, ze o tech paradach mi riakl clovek co ma Lancii a jezdi s ni vrchy, takze ma zaprve hodne odlisne auto a zadruhe mozna i vyssi pozadavky, nez treba ja. Myslis, ze Parady jsou teda nejvhodnejsi i na dennijezdeni/mokro? Ja bych volil ty Toya, dost si me prekvapil! 
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
no a co do toho srovnani zaradit prave jeste ty Toya R1R? Ty me prijdou uplne nejlepsi, alespon podle toho, co se tady o nich napsalo. Ani nebudou o moc mekci, ne? Eagly jsou urcite vyborne za svech podminek, akorat jsme obcas slysel, ze praskly, resp. se uplne zdeformovaly, treba po jizde na okruhu, zatimco jina sada byla zase perfekntni, tak nevim.
copak jsi slysel o tech Paradach???riderhenry píše:o paradach jsem moc dobreho neslysel, stejne tak goodyear - tam je to kus od kusu, udajne nektere vyrabi v cine a podle toho vypadaji... Ja jsem uvazoval o Bridgestone Potenza, ale ty jsou zase myslim dost stare (alespon ty jedine, ktere se v tomto rozmeru v CR prodavaji - RE720) a ani nejsou tak sportovni, jako tebou zminovane, tak nevim. Unas se toho moc v tomto rozmeru nedela, co jsem se tak dival.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
-
Raduna MX5
Není tady zmínìno, jestli je to na denní ježdìní, nebo o víkendu na letištì, okruh a tak.
Na denní ježdìní mám teï Toyo T1-S ale v rozmìru 215/40/16 a i tak je to na vodì o strach, až je dojedu budu chtít nìco s vìtší pøilnavostí na vodì, vono když jedeš na nìjakou pìknou vyjížïku pár set km, obèas bohužel sprchne. Pøedbìžnì uvažuji o Pirelli PZ NERO, ale je to i cenì. No a pak mám 15" disky, na nich nepoužívaný zimáky. Tak to chci zmìnit na nìco na víkendové blbnutí, ale tam taky zatím jasno nemám. Goodyear F1 GSD3 vypadaj dobøe a za dobrou cenu, Toyo R888 by byly fajn, ale cena
, kolega s MX5 si koupil teïka Silverstone nìjaký semislicky s homologací, typ nevím, na forech se mluví i o YOKOHAMA S.drive...
Na denní ježdìní mám teï Toyo T1-S ale v rozmìru 215/40/16 a i tak je to na vodì o strach, až je dojedu budu chtít nìco s vìtší pøilnavostí na vodì, vono když jedeš na nìjakou pìknou vyjížïku pár set km, obèas bohužel sprchne. Pøedbìžnì uvažuji o Pirelli PZ NERO, ale je to i cenì. No a pak mám 15" disky, na nich nepoužívaný zimáky. Tak to chci zmìnit na nìco na víkendové blbnutí, ale tam taky zatím jasno nemám. Goodyear F1 GSD3 vypadaj dobøe a za dobrou cenu, Toyo R888 by byly fajn, ale cena
Naposledy upravil(a) Raduna MX5 dne 21 úno 2009, 15:50, celkem upraveno 1 x.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Raduna: No a co prave ty R1R? Podle toho, co bys chtel (i pouzitelnost na mokra), mi nejlip vychazi prave R1R, nebo jeste goodyeary, ale myslim si, ze ty budou o stupen horsi (precejen jsou to civilnejsi gumy, ktery se spu na MPVcka a Octavie, mimo jine...). Hledam vpodstate to stejne co ty (+ jeste vydrz alespon sezonu), a vychazi mi z tech referenci, co tu padly, nejlip ty R1R. 
-
Raduna MX5
R1R je pro mne naprostá novinka o který ètu teï prvnì, tak teï akorát louskám nìjaký další názory na http://www.mx5miata.net/
Uvidíme...první info od tamtud, že prej maj trochu mìkèí boènice...a já potøebuji hlavnì nìco na zatáèky...
Uvidíme...první info od tamtud, že prej maj trochu mìkèí boènice...a já potøebuji hlavnì nìco na zatáèky...
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
-
Raduna MX5
-
Raduna MX5
...cenu øeším globálnì, ne druhovì..sebe se ptám, potøebuji pneu za 2,5t?jagy píše:Raduna: co se ti nelibi na cene R888? Levnejsi semiclicky nejsou nepocitam-li Markgumy.
Prvne pises, ze mas neco na projizdku a chces neco co asi vydrzi a pak napises, ze to chces hlavne na zatacky. To se oboji trosku vylucuje...
...sem psal, že mám dvì sady diskù...jednu tak a druhou onak
takže to vypadá, že ty gumy sou spíš otázkou osobních preferencí a rozdíly mezi nimi nejsou nijak dramatické. Popravdì se s autem teprve zžívám, takže jakákoliv z nich by pro mne byla dostateèná. Pùvodnì jsem chtìl jít do tìch yokoham. jak je vidìt, tak s nimi moc zkušeností není, takže si koupím je, a se zaplní bílé místo
.
-
Raduna MX5
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
osobne ma pro me docela velkou vahu chovain na mokru, protoze to muze byt pak az nebezpecne, za jistych okolnosti. U gum, o kterych tady padla rec, se totiz asi s "nebezpecnymi" vlastnostmi na suchu nesetkame. Potom jeste ta vydrz. No a z toho mi vysly prave ty R1R. Tak me dystak opravte.
Kdybych mel mit dve sady, tak to mozna bude jinak, treba bych mel na jedne R888 a na druhe zase nejake touring gumy (alespon vic touring nez R1R), ale myslim si, ze potencial R1R vetsine smrtelniku (vcetne me) staci, takze bych radeji zvolil kompromis a jedinou sadu.
-
Raduna MX5
zase z toho delate vedu...jestli za deste pojedes normalne dle predpisu a nebudes absovovat nejaky time-attack, tak se to nijak divne chovat nebude...proste je to sucha pneumatika (r888) a za deste nema dobre vlastnosti, to vsak neznamena ze na nich v desti nemuzes jezdit, proste pojedes opatrne...ostatne tu mas nejake videa.
http://www.youtube.com/watch?v=R3tEYxx2AWM
http://www.youtube.com/watch?v=rFFsHFdBnto
a tady udajne polo mrtve na pekne hladkem, mokrem, kluzkem asfaltu...ze by jel 30 km/h se mi nezda
http://www.youtube.com/watch?v=4slvA4zfXfs
proste chce to zkouset nove veci a ne jenom teorizovat...trochu kouli do toho chlapi
http://www.youtube.com/watch?v=R3tEYxx2AWM
http://www.youtube.com/watch?v=rFFsHFdBnto
a tady udajne polo mrtve na pekne hladkem, mokrem, kluzkem asfaltu...ze by jel 30 km/h se mi nezda
http://www.youtube.com/watch?v=4slvA4zfXfs
proste chce to zkouset nove veci a ne jenom teorizovat...trochu kouli do toho chlapi
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps