FABI - Mazda RX7 FD3S
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Mazda RX7 FD3S
Moc hezký progress!
Budeš dělat do toho krytu u brzd vedení vzduchu?
Budeš dělat do toho krytu u brzd vedení vzduchu?
Díky...jasný bude tam díra pro hadici s přívodem vzduchu.
Zase sem rozmíchal nákou tu pryskyřici
Naposledy upravil(a) 200sxfabi dne 19 pro 2021, 21:09, celkem upraveno 1 x.
Díky díky
Je to první výrobek se sendvičem, předcházelo tomu dost testování a pokusů a i když to není dokonalý tak jsem fkt pyšnej na to jak to vyšlo....Váha by mohla být výrazně níž, ani to nepotřebuje takovou pevnost jakou to má, ale prostě je to jak to je ale pro mě co do výrobním postupů a zkušeností - velký milník
Sem si říkal, že je to celkem deska, ale zas to něco vydrží. Asi by to mohlo být lehčí, ale 8-10kg takhle nízko není zas až takový problém.
Moc pěkný, jak ten spliter tak to IC. Slyšel jsem ze je dobrý v těch bočnicích toho IC udělat jako by přepážku aby se vzduch dostal i do spodní části intercoleru. To jen pro zajímavost.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Budeš mít ten splitter nějak "snadno" demontovatelnej, nebo budeš nakládání/skládání z plaťáku řešit nějakejma hodně dlouhejma nájezdama?
Já už se šestkou rezignoval na to skládat kilometrový nájezdy a nárazník po tom co sem s nim drbnul párkrát i o prodloužený nájezdy už sundavám.
Obzvlášť, když na některejch závodech neni podloží v depu zrovna rovný, je podkládání nájezdů docela pain
PS: Ideální řešení by byl asi takovej ten americkej low profile plaťák na vzduchovym podvozku se spustitelnou podlahou až skoro k zemi
Já už se šestkou rezignoval na to skládat kilometrový nájezdy a nárazník po tom co sem s nim drbnul párkrát i o prodloužený nájezdy už sundavám.
Obzvlášť, když na některejch závodech neni podloží v depu zrovna rovný, je podkládání nájezdů docela pain
PS: Ideální řešení by byl asi takovej ten americkej low profile plaťák na vzduchovym podvozku se spustitelnou podlahou až skoro k zemi
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Dekuju…Jo vím jak to myslis jen se obavám ze to asi nedokazu nijak vymyslet aby to v rámci dynamiky bylo Ok
No myslel jsem si ze tam nějak najedu ale když to vidím tak nenajedu. Ale když se sunda predek auta (4rychlo upinaky) a pak se povolí 4 šrouby tak se cely spliter vysune a sunda takže rozborka celého predku je tak na 5 minut.Deri píše: ↑29 pro 2021, 21:20Budeš mít ten splitter nějak "snadno" demontovatelnej, nebo budeš nakládání/skládání z plaťáku řešit nějakejma hodně dlouhejma nájezdama?
PS: Ideální řešení by byl asi takovej ten americkej low profile plaťák na vzduchovym podvozku se spustitelnou podlahou až skoro k zemi![]()
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Jo mám to s šestkou taky přesně tak že sem myslel, že to vyjde, ale jak to je nízko a dlouhej předek tak ne a to ještě nemám splitter.
Ale samozřejmě lepší strávit pár minut demontáží / montáží, než to někde rozlámat, protože to někde v nějaký prohlubni o cenťák na nájezdech nevyšlo.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Předek auta nafrcán do formy....je to obrovský nesmysl a vůbec jsem nedokázal odpřemýšlet složitost a materiálovou náročnost takže když po 30 hodinách sme byli v pulce příprav tak sem docela čumel. A jelikož nám došel materiál tak sme výrobu pozastavili a v lednu jí snad dokončíme. Těším se na to moc, věřím, že to bude pecka.
No a postupně se posouvá systém chlazení...IC pobodováno trubky připraveny. Zbývá vyrobit držáky chladičů, osadit olejáky a vyrobit hadice. Zavíčkovat motor, slepit spontovat a osadit čidla a jde se na start.
No a postupně se posouvá systém chlazení...IC pobodováno trubky připraveny. Zbývá vyrobit držáky chladičů, osadit olejáky a vyrobit hadice. Zavíčkovat motor, slepit spontovat a osadit čidla a jde se na start.
rysuje sa to moc pekne
Tohle bude velká pecka, jsem zvědavý jak bude vypadat karbonovy předek 
Tento víkend snad finiš pokud se nic nepo....tak hned nahodím foto do světa.
Tak se zadařilo....dokonce se zadařilo daleko za mé očekávání. Výsledek je skoro 100%, neprosté minimum chyb. Váhu neznám, zkusím po ořezu zvážit, ale odhad je cca 7-9 Kg
Pecka světové úrovně

Waau, klobouk dolu. Vypadá to úžasně!