FABI - Mazda RX7 FD3S
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Mazda RX7 FD3S
Ta časová náročnost je teda mazec, ještě, že tě to baví. Mě se líbí jak ty zrychlený videa na youtube vypadají snadno a pak realita je úplně jinde.
Nejvic času samozřejmě zabírá ta forma, samotná výroba je náročná na dobré nalepení látek tak, aby práve v ohybech byla pěkně domáčklá a nezalévaly se tak hrany pryskou nebo tam nevznikaly bubliny. Ten spodek byl hodně náročný.
Na hrubo sem to oříznul a hodil na váhu, takovou váhu sem nečekal. Odhaduji, že i se sklem budu pod 10 kg. Mám z toho fakt radost
Koľko váži originál?
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
Ještě jsem nevážil, ale můj odhad je 35kg (30-40kg) - EDIT: Pokud mi váží správně váha tak serie je 27-28 kg bez tapece.
Co to je za gelcoat na formy? Já doteď používal R&G, ale přemýšlel jsem, že bych zkusil i něco jinýho
Mazda RX-8
Mazda MX-5 NB 1,8
Mazda 323 BG GT (teda spíš rozebraná stavebnice)
Mazda MX-5 NB 1,8
Mazda 323 BG GT (teda spíš rozebraná stavebnice)
Prostě pecka 
Suprový je ten spoj dvou tkanin to se ti hodně povedlo
Suprový je ten spoj dvou tkanin to se ti hodně povedlo
Zkus Optimold systém (gelcoat + dva typy pryskyřic) od Skolila, z toho padaj supr formy
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
Joo díky moc, snažili jsme se a na to že jsme to nikdy nedělali myslím že super. Jsem spokojen.
Výboba takových tvarových forem musí zabrat neskutečně času, a pak se to použije na jedno auto. Mohl by jsi vyrábět něco vícekusového, když jsi se to naučil.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Jo až bude trochu čas po dostavení auta tak určitě zkusím pár kusů na prodej, aspon si vydělat na vybavení, aby se zaplatilo.
Co se týče držáku baterie tak někde se vyžaduje aby byl držák kovový a kovový popruh se upínal do matic v podlaze. Pro Fabii R5 jsem dělal hodně děrávý kus duralu. 
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Díky, načtu ještě pro jistotu.
Dokončený kufr dneska snad dodělám okno a je to komplet.
Dále mi od Amíků přišel průchozí konektor do nádrže, takže v brzké době snad povaříme surge tank a držák na podávací pumpu a tím bude palivový systém připraven.
A jsou už skoro hotová pouzdra na unibaly...tzn během snad 14 dní auto na kolech.
Dále mi od Amíků přišel průchozí konektor do nádrže, takže v brzké době snad povaříme surge tank a držák na podávací pumpu a tím bude palivový systém připraven.
A jsou už skoro hotová pouzdra na unibaly...tzn během snad 14 dní auto na kolech.
Okno hotové. Dle puvodního nákresu z frézy nepasovalo bohužel takže jsem ho dobrušoval a až na zvlnění u šroubu jsem s tim na 100% spokojen. Ale opět....závodák... 
Taaaaak přišli tak očekávané a komplikované blatníky. Auto vypadá úplně jinak a vdechlo mi to další vlnu energie a nadšení. Mám z toho radost. Pasuje to perfektně, nikde žádný bubliny a nekvality, doopravdy pěkná práce.
Nyní se celý body kit odformuje, zadky se nahradí carbonovými kusy a předek se stane součástí velké formy celého předku. Mám z toho trochu strach/respekt jak to dopadne ale jsem optimista.
Nyní se celý body kit odformuje, zadky se nahradí carbonovými kusy a předek se stane součástí velké formy celého předku. Mám z toho trochu strach/respekt jak to dopadne ale jsem optimista.
Tak zase nějaké novinky, zase se to odšpracovalo a jede to....ale mnohým dám asi za pravdu tím, že v ten letošní pojezd už lehce přestávám věřit...resp plán byl září říjen a vidim to spíš před koncem roku že bude hotovo. Na jedno stranu zklamání na druhou ze mě spadne tlak a dotáhnou se věci do ještě větších detailů.
Zkouška jak to bude vypadat s kolesama. Líbí se mi to moc...úplně to předčilo očekávání. Nyní se blatníky budou formovat a rozjedeme přípravu na výrobu spliteru a kapotáže
Další karbonový dílek mi vyskočil z formy v neděli, hned se vše osadilo spasovalo
Zkouška jak to bude vypadat s kolesama. Líbí se mi to moc...úplně to předčilo očekávání. Nyní se blatníky budou formovat a rozjedeme přípravu na výrobu spliteru a kapotáže
Další karbonový dílek mi vyskočil z formy v neděli, hned se vše osadilo spasovalo
Dále se mi vrátily ramena kompletně osazení závodníma unibalama. Vše vypadá dobře, musela se opravit ovalita děr v ramenou aby futra táhla po celém obvodu. Výsledkem myslím super, jsem zvedav jak se to bude chovat.
No a jsem ready na skládání, ještě musím vymyslet co si mohu dovolit složit na čisto a co se ještě bude rozebírat ale většina už bude moci asi na čisto.
No a jsem ready na skládání, ještě musím vymyslet co si mohu dovolit složit na čisto a co se ještě bude rozebírat ale většina už bude moci asi na čisto.
Ty ramena vypadají hodně dobře, hezká čistá práce. Co se použilo za unibaly?
Díky kolego, celý návrh jsem stavěl na tomto katalogu. https://www.fluro.de/images/main/katalo ... 5_mail.pdf
Jedná se o německá ložiska Fluro. Dělají jak průmysl tak produkty přímo pro motorsport. Vyrábí i prachovky, sice jen na kloubové hlavice ale podařilo se mi je naroubovat svýma rozměrama i na ložiska. V ČR jsem oslovil dva dodavatale....Tobex a industrial. Oba jsem požádal je o nabídku a vyhrál tobex (nejen cenou). Výrobu pak zajišťoval kámoš, který má na tyhle úkony zlatý ruce a hlavně mozek v hlavě a chápe pro jaké účely se to dělá a není nutná zdlouhavá diskuze o tom jak by to mělo vypadat...Jediné co je zatím s otazníkem je pracovní rozsah úhlů toho futra ale to ukáže až seskládaný podvozek. Pokud to bude někde kolidovat pak zpět k soustruhu
To vypadá zajímavě, kdyby si tam zas něco bral, hodilo by se mi cca 6ks prachovek. Dobrý vědět, až budou potřeba náhradní unibaly.200sxfabi píše: ↑17 kvě 2021, 20:05Díky kolego, celý návrh jsem stavěl na tomto katalogu. https://www.fluro.de/images/main/katalo ... 5_mail.pdf
Jedná se o německá ložiska Fluro. Dělají jak průmysl tak produkty přímo pro motorsport. Vyrábí i prachovky, sice jen na kloubové hlavice ale podařilo se mi je naroubovat svýma rozměrama i na ložiska. V ČR jsem oslovil dva dodavatale....Tobex a industrial. Oba jsem požádal je o nabídku a vyhrál tobex (nejen cenou). Výrobu pak zajišťoval kámoš, který má na tyhle úkony zlatý ruce a hlavně mozek v hlavě a chápe pro jaké účely se to dělá a není nutná zdlouhavá diskuze o tom jak by to mělo vypadat...Jediné co je zatím s otazníkem je pracovní rozsah úhlů toho futra ale to ukáže až seskládaný podvozek. Pokud to bude někde kolidovat pak zpět k soustruhu![]()
![]()