jaymz - '92 Pulsar GTiR

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

jaymz

jaymz - '92 Pulsar GTiR

Příspěvek od jaymz » 09 srp 2017, 15:29

Nastal čas vypálit to veřejně :)

Ke GTiR jsem se dostal přes N15 GTi a následně Clio Sport. Jakkoliv zábavné dokážou předokolky být, dříve nebo později začnou být opruz. Obvzlášť pokud žijete na Valašsku a vaši přátelé jsou známí pod názvem Wallachian Snowhunters.

První šance koupit GTiR se naskytla už koncem roku 2014 - tehdy jsem se z toho ale nakonec posral a Sunnyho později koupil jagy. Následující dvě zimy mi tak mohl opakovaně dávat najevo, jakou blbost jsem tehdy udělal že jsem to nevzal. :) V průběhu této zimy jsem se definitivně rozhodl že po sezóně pujde Clio z domu a začal už pomalu počítat s tím, že skončím např. u nějakého RHD Evo IV nebo V. Levostranky jsou už úplně mimo rozpočet a nějakou shnilou vyjetou Imprezu GT bych doma nechtěl ani omylem, protože představa pravidelných výměn motoru mě tak nějak ani moc neláká.

První náznak že tady kdesi je GTiR na dodělání přišel cca v prosinci, ale věci se pohnuly až v březnu. Vyrazili jsme s jagym zjistit o co přesně jde, následoval naštěstí velmi rychlý prodej Clia a na konci března bylo auto doma.

Od začátku bylo jasné, že je potřeba ještě dodělat spoustu věcí. Něco chybělo, něco bylo navíc, něco bylo špatně a proto se tedy všechno povedlo složit a rozchodit až koncem července. Auto je prakticky v sériovém stavu. Vrátili jsme zpátky původní intercooler, vyměnily se všechny náplně, filtry, jsou nové kotouče, desky, oplétané hadice, palivová pumpa, prachovky...zatím jsem najel cca 500km a pořád ještě zjišťuju co bude třeba udělat a jak urgentní která věc je. Má to už nějaký věk, navíc to dlouho stálo takže je fakt třeba postupně přicházet na to jaké to ve skutečnosti je.

Kdo mě zná, ví jak vypadaly moje bývalé auta a že péče tam vždy byla. Sunnyho jsem chtěl roky, ale GTiR je pro mě prostě nejvíc - myslím že je tedy celkem jasné, jakým směrem se budu ubírat.

Velké, ale opravdu velké poděkování za zprostředkování snu patří zejména jagymu a celému týmu JEDETOSHOP.CZ - speciálně Ondrovi jakožto Jedeto Garage. Měl s autem neuvěřitelnou spoustu práce, ale díky druhému GTiR na porovnání se nakonec podařilo složit všechno tak, jak to má být. Troufám si říct, že tady v republice není nikdo, kdo by v tomto konkrétním případě dokázal podobné věci (rozhodně ne s takto rozumnými náklady).

Ještě jednou díky!
IMG_20170806_131545.jpg
IMG_20170806_131525.jpg
IMG_20170806_131613.jpg
Pulsar GTiR

blesk666

Re: jaymz - '92 Pulsar GTiR

Příspěvek od blesk666 » 09 srp 2017, 17:22

parada gratulujem.
Co s tym bolo ze to bolo treba tak davat dokopy? Bola to asi RHD a niekto to rozbabral a nevedel co s tym dalej?
ako je na tom s koroziou, km, historia?
Urcite zaujimave auto, takze budem zvedavy na viac info (asi nielen ja)

Hawk

Příspěvek od Hawk » 09 srp 2017, 17:48

Mám pocit ,že jsem tohle auto nedávno viděl na nějakém videu :D super auto, gratuluji :smt023

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 09 srp 2017, 21:52

Gratulace, GTiR je fajn náčiní :-)
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 10 srp 2017, 07:57

gratulujem, GTiR je pecka. Som zvedavy na tento projekt...

jagy

Příspěvek od jagy » 10 srp 2017, 14:38

Mara me pozadal, jestli k tomu servisu neco napisu, at nenapise neco nepravdiveho. :) No, kde zacit... nebylo snad veci, co by byla spravne, ale nikdo si nestezoval. Vedeli jsme do ceho jdeme. Neco z vyctu oprav:

Auto "jezdilo" na E85, pak stalo, takze pumpa KO (cinske Walbro co bylo k auto se tam ani nedavalo), rovnou tedy origo Walbro + novy paliv. filtr. Byl tam nejaky oldschool HKS oblbovak smesi, turbo timer - vse ven. Cinsky FMIC kit - nic nepasovalo, nesedelo - vse ven. Kvuli vedeni nebyl funkcni ani ostrik oken, takze sehnat nadobku, motorky,...
Z motoru tekl olej, takze novy napinak + tesneni, tesneni pod vikem a rozdelovacem, vse original Nissan. Brzdy byly KO - vsude nove kotouce, desky, hadicky, kapalina. Klasicky vsechny nove filtry, oleje, naplne, svicky. Elektrika a celkove usporadani v motorovem prostoru bylo opravdu tragicke, nic nefungovalo. ECU stale hazela chyby knock sensoru, cidla vody (vetraky stale ON). Skoncilo to az vytazenim cele elektriky a kontroly kabelu po kabelu. Tam se obe chyby nasly a opravily. Cely motorak treba vc. puvodnich 2 metrovych podtlaku se usporadal, jak ma byt, nastavil se predstih, volnobeh... proste ty zakladni servisni ukony. Ted uz to nejak funguje a pokracuje je se dal...

Jsem rad, ze do sveho snu Mara sel a nebal se jit vstric urcitemu riziku a sveril nam to. Doufam, ze bude nasledovat cil, co jsem mu poradil a bude si auto nalezite uzivat. Ma to neco do sebe, proste Baby Godzilla :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

jaymz

Příspěvek od jaymz » 11 srp 2017, 18:03

blesk666 píše:parada gratulujem.
Co s tym bolo ze to bolo treba tak davat dokopy? Bola to asi RHD a niekto to rozbabral a nevedel co s tym dalej?
ako je na tom s koroziou, km, historia?
Urcite zaujimave auto, takze budem zvedavy na viac info (asi nielen ja)
Většinu popsal jagy, takže já jen doplním - co se týká kilometrů, tak bohužel nevím. Tachometr byl vynulovaný, když jsem si to odvážel tak tam bylo nakroucenych 11km :) Historie bohužel neznámá.
Co se týká koroze, tak vcelku běžný stav na starého japonce. Místy zadní lemy a hlavně konce prahů. Zbytek v zásadě v pořádku.
Pulsar GTiR

jaymz

Příspěvek od jaymz » 17 bře 2018, 17:07

Tak po více než půl roce menší update...
V průběhu podzimu byla tou nejdůležitější věcí oprava kastle, klasika prahy, lemy, zadní kapsy...prostě starý japonec se vším všudy. Koncem roku se nainstalovaly 560cc vstřiky z Eva a Nistune jednotka a trochu jsem si užil i sněhu. Po letech s předokolkou docela autoškola, ale na dobré věci si člověk zvykne rychle :)
Aktuáně jsou na cestě strongflexy a Whiteline antilift kit, který sice na autě už byl, ale jako spousta dalšího už měl to nejlepší za sebou. Nahodil jsem horní rozpěru Cusco, spodní ještě na instalaci čeká.
V průběhu sezóny přibudou další důležité věci - výfuk, sedačky, podvozek. Přecejen by byla škoda ten potenciál nevyužít a spokojit se s tím, jaké je auto v sérii... :lol:
Přílohy
IMG_20171209_121246.jpg
_DSC0474a.jpg
_DSC0239a.jpg
Pulsar GTiR

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 17 bře 2018, 20:02

tak parada ze jazdis. Mna na tychto autach hneva ta korozia, inak parada

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 19 bře 2018, 09:22

parada, Sunny GTiR je urcite jednym z aut, ktore ak by bola moznost, by som mal rad v garazi. Dufam, ze sa mi ho podari vidiet aj osobne tento rok. Drzim palce...

jaymz

Příspěvek od jaymz » 26 bře 2018, 18:03

Dorazily mi zase nějaké drobnosti, kterými se opět o něco přiblížím hledané nirváně :D
Strongflexy do předního ramena, antilift kit siláčů od Whiteline nebo nába Victor namísto nějaké číny co jsem podědil s autem pravděpodobně nikdo vidět nepotřebujete, ale myslím že výfuk by zde někdo ocenit nejspíš mohl :)
Kakimoto catback
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Pulsar GTiR

jaymz

Příspěvek od jaymz » 26 bře 2018, 18:10

blesk: Díky, aktuálně stojím a čekám na spojkové válečky, jinak se jezdit snažím. Od toho to auto je. Koroze je svinstvo, ale co naděláš...GTiR jsem si chtěl pořídit odjakživa, takže není jiné cesty.
almeragt: Díky i tobě Maťo. Doufám že se letos někde potkáme - úplně ideálně ve vojenských lesích! Ty úseky mi z paměti ne a ne uniknout... :oops:
Pulsar GTiR

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 26 bře 2018, 18:13

catback vyzera dobre

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 27 bře 2018, 09:20

jaymz: velmi pekny catback. Tieto kusky Kakimoto sa mi pacia...
Dufam aj ja, ze sa nam podari nieco "spachat". Ja sa urcite ozvem...

jaymz

Příspěvek od jaymz » 11 srp 2018, 19:28

Opět nějaký update...
Nové polyuretany už jsou na autě, přední náprava by tedy byla komplet. Nahozený už je i výfuk, který navzdory svému brutálnímu vzhledu prakticky není zvukově poznat :) Výkonově možná lehké zlepšení. Vizuálně taky jistě plus, za jízdy občas pěkně práskne a vyletí liška :)
Další update nejsou příliš funkční věci věci, ale spíše trochu pozérství. Prvně se dal dohromady roky zanedbávaný lak a pak došlo na fólie s minimální propustností.
Přílohy
IMG_0351.JPG
IMG_0291.JPG
Pulsar GTiR

jaymz

Příspěvek od jaymz » 11 srp 2018, 19:35

V minulém týdnu jsem se nechal vyhecovat a společně s bratrancem (STi 08) jsme se narychlo rozhodli vyrazit na Šímasprint do Šternberku. Jelo se na horní části tratě Ecce Homo, která měřila cca 2,4km. V kategorii soudobých čtyřkolek z toho pro mě nakonec bylo nádherné poslední místo se ztrátou zhruba tří dnů a patnácti hodin na ostatní :D Každopádně auto fungovalo bezchybně během všech čtyř jízd a celkově jsem si to velmi užil.
Přílohy
SAM_8609.jpg
SAM_8573.jpg
Pulsar GTiR

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 13 srp 2018, 13:29

Tu asi plati-nie je dolezite vyhrat, ale zucastnit sa:-) ale zas za styl si urcite nejake kladne ohlasy urcite ziskal :smt023

Lukixe

Příspěvek od Lukixe » 13 srp 2018, 18:15

Z celého štartového poľa určite najraritnejšie auto takže rozmlátiť to na amatérskych závodoch by nebolo terno.

jaymz

Příspěvek od jaymz » 13 říj 2018, 12:24

Opět nějaké novinky...
Podařilo se mi sehnat 3" downpipe + turbo elbow od AM Performance, takže ještě rozchodit boost controller od HKS a může se ladit.
No a druhá novinka... po poněkud delším čekání jsem se konečně dočkal funkčního podvozku. Po zkušenosti s běžným coiloverem ještě kdysi na N15 GTi jsem se rozhodl nejít cestou např. BC Racing, ale rovnou pořídit Protlum řady Race. GTiR je přecejen čtyřkolka která se narodila pro rally a jelikož v okolí je těch rally okresek dostatek, bylo to nakonec vcelku jednoduché rozhodování. Zatím mám najeto jen pár desítek kilometrů, ale tady není moc o čem diskutovat. Funguje to perfektně, auto tím o poznání zrychlilo, drží jako přibité. V porovnání se starým vyjetým sériovým podvozkem je to prostě jiný příběh. Moc se mi líbí, kdy se s tím dá jít do brzd, jaký to má grip na výjezdech z ostřejčích zatáček, prostě všechny situace kdy člověk chce ať jsou všechny kola v záběru. Až teprve teď to začíná být pravá zábava.
A to ještě pořád nekončím :) :wink:
Přílohy
gtir.jpg
protlum.jpg
downpipe.jpg
Pulsar GTiR

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 13 říj 2018, 21:27

Parada, velmi rozumny vyber podvozku

hasa

Příspěvek od hasa » 14 říj 2018, 20:06

jaymz - skvela volba podvozku, zavist! Muzes se prosim podelit o proces vyroby/nakupu? Pocitam byl delan na zakazku? Dle predlohy OEM? Cena? Klidne SZ, pokud budes mit chvilku, budu rad. Taky časem zvažuju změnu a tohle je jeden z favoritů... díky moc, jinak krásný stroj! hasa
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Toyota Celica GT4 ST205 - SOLD
Mazda MX-5 1.8 NBFL - SOLD
Mitsubishi Evo 6 RHD - SOLD

jaymz

Příspěvek od jaymz » 15 říj 2018, 08:09

No jako prakticky všechno, co se tohodle auta týká, i za volbou podvozku stojí kluci z Jedetoshop.cz :) Matěj to zná z enkového Civicu EP3, jagy to jezdí na S2000 a i přesto, že mají v nabídce např. ten BC Racing co jsem zmiňoval (a vůbec nevycházel špatně), postupem času jsme tak nějak usoudili že bude i vzhledem k využití ideální variantou Protlum. Bohužel jsem přes víkend neměl dostatek času na to, abych najezdil tolik co bych chtěl, ale těch pár kilometrů prozatím hodnotím velmi vysoko :D
hasa: píšu SZ.
Pulsar GTiR

Beny

Příspěvek od Beny » 15 říj 2018, 14:59

Taky gratuluju k podvozku. Mám to přesně jako hasa, taky bych rád víc info. Po tom co jsem viděl že i Öhlins dokáže často a rád jezdit po dorazech už mi asi ani nic jinýhp nezbyde. :) Kdybys mi mohl přeposlat zprávu byl bych vděčnej. Jinak přeju pevný nervy, diferáky, poloosy a převodovku! :twisted:
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 15 říj 2018, 16:47

ktory model Ohlins a na akom aute?

Beny

Příspěvek od Beny » 15 říj 2018, 16:56

blesk666 píše:ktory model Ohlins a na akom aute?
DFV na Mx-5 NA.
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

Zamčeno