blesk666 - Honda Civic Type-R FK8
Moderátoři: Amigo, riderhenry
blesk666 - Honda Civic Type-R FK8
Ako som uz avizoval, tak sa to udialo a od vcera parkuje v mojej garazi novy Civic Type R.
Nepredpokladal som ze sa budem tak tesit este z jazdy v predokolky ale je to tak. Su nazory aj take ze to je najlepsi Type R od ITR. Mam sice najradsej atmosfericke motory ale tuto sa podarili v Honde sklbit dokopy vyborny motor K20C1 (podla mnohych najlepsi sucastny 2 litrovy turbo 4 valec) s tuhym sasi, konecne opat multilinkom vzadu, Torsen samosvorom, vynikajucim adaptivnym podvozokm vpredu s oddelenymi tehlicami, tradicne preciznou prevodovkou a to cele zabalit do praktickej karoserie s vybornymi sedackami a popritom auto aj dobre vybavit na kazdodenne pouzivanie. Vyberal som dokladne a rozhodoval sa pomerne dlho, kedze po M3 F80 sa nastupca hladal fakt obtiazne. Prevetral a prelustroval som v podstate kompletny vyber na trhu. Vymenujem od najlacnejsieho po najdrahsie: Corsa OPC, Clio Trophy 220, Peugeot 308GTi, Hyundai i30N, Astra OPC, Golf Gti Performance, Mini JCW, CTR 10.g, Leon Cupra 300 a Leon Cupra R.
Ako finalisti vysli i30N a CTR a vysledok je tu.
Auto hned slo na nanasenie keramickej ochrany laku. S vysledokm som spokojny, lak ziskal nielen tak ako po kvalitnom voskovani hlbku ale je citelne smyklavejsi a hladsi. Nie som naivny ze to ochrani od kamienkov, ale aspon do istej miery to chrani pred skrabancami. (Aj M3 som tak mal osetrene a fungovalo to slusne).
Auto je ako druhe v rodine, takze funkcia nakladaka a uplne doslova deno denne dranie mu nehrozi. Stale je to primarne fun auto ale podmienka bola pouzitelne zadne sedacky (preto muselo uz skor z vyberu vypadnut Toyobaru).
Upravy zatial moc neplanujem, ako celok je to podla mna vyborne a fakt velky klobuk dole pred tym ako dokazali v Honde sklbit spickovy pocit pre vodica od volantu a zadku s nastavenim tlmicov v komfortnom rezime - to je nieco doslova delikatne a i30N v tomto asi najkonstrastnejsie pohorelo, lebo ako bolo dostojnym superom na Pezinskej Babe, tak bolo neprijemne a doslova nesofistikovane spatne v meste pri pomalsej jazde (ma tiez adaptivny podvozok a rezim komfort je tam podla mna nepozuzitelny - neni tvrdy ale slovom nezladeny. Hopsava a hupava neprijemna jazda mi liezla po chvily na nervy, da sa to prirovnat k jazde s autom s vytecenymi tlmicmi a poskakovanim na strunach).
Tak ci tak jednej uprave som sa nevyhol a objednal cez Jagyho (tymto mu dopredu dakujem:-) Gredy Suprema SP catback. No a este mam od vcera doma aj sadu 4 bod pasov Schroth Clubman II ASM
Nepredpokladal som ze sa budem tak tesit este z jazdy v predokolky ale je to tak. Su nazory aj take ze to je najlepsi Type R od ITR. Mam sice najradsej atmosfericke motory ale tuto sa podarili v Honde sklbit dokopy vyborny motor K20C1 (podla mnohych najlepsi sucastny 2 litrovy turbo 4 valec) s tuhym sasi, konecne opat multilinkom vzadu, Torsen samosvorom, vynikajucim adaptivnym podvozokm vpredu s oddelenymi tehlicami, tradicne preciznou prevodovkou a to cele zabalit do praktickej karoserie s vybornymi sedackami a popritom auto aj dobre vybavit na kazdodenne pouzivanie. Vyberal som dokladne a rozhodoval sa pomerne dlho, kedze po M3 F80 sa nastupca hladal fakt obtiazne. Prevetral a prelustroval som v podstate kompletny vyber na trhu. Vymenujem od najlacnejsieho po najdrahsie: Corsa OPC, Clio Trophy 220, Peugeot 308GTi, Hyundai i30N, Astra OPC, Golf Gti Performance, Mini JCW, CTR 10.g, Leon Cupra 300 a Leon Cupra R.
Ako finalisti vysli i30N a CTR a vysledok je tu.
Auto hned slo na nanasenie keramickej ochrany laku. S vysledokm som spokojny, lak ziskal nielen tak ako po kvalitnom voskovani hlbku ale je citelne smyklavejsi a hladsi. Nie som naivny ze to ochrani od kamienkov, ale aspon do istej miery to chrani pred skrabancami. (Aj M3 som tak mal osetrene a fungovalo to slusne).
Auto je ako druhe v rodine, takze funkcia nakladaka a uplne doslova deno denne dranie mu nehrozi. Stale je to primarne fun auto ale podmienka bola pouzitelne zadne sedacky (preto muselo uz skor z vyberu vypadnut Toyobaru).
Upravy zatial moc neplanujem, ako celok je to podla mna vyborne a fakt velky klobuk dole pred tym ako dokazali v Honde sklbit spickovy pocit pre vodica od volantu a zadku s nastavenim tlmicov v komfortnom rezime - to je nieco doslova delikatne a i30N v tomto asi najkonstrastnejsie pohorelo, lebo ako bolo dostojnym superom na Pezinskej Babe, tak bolo neprijemne a doslova nesofistikovane spatne v meste pri pomalsej jazde (ma tiez adaptivny podvozok a rezim komfort je tam podla mna nepozuzitelny - neni tvrdy ale slovom nezladeny. Hopsava a hupava neprijemna jazda mi liezla po chvily na nervy, da sa to prirovnat k jazde s autom s vytecenymi tlmicmi a poskakovanim na strunach).
Tak ci tak jednej uprave som sa nevyhol a objednal cez Jagyho (tymto mu dopredu dakujem:-) Gredy Suprema SP catback. No a este mam od vcera doma aj sadu 4 bod pasov Schroth Clubman II ASM
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 14 bře 2018, 10:03, celkem upraveno 2 x.
Re: blesk-Civic Type R FK8
Skvělý výběr barvy
(Ode mě je to však asi neobjektivní - já bych červenou automaticky volil na 90% aut a 99% sportovních aut)
Jinak ať je spokojenost, i volba auta v tom konkurenčnim seznamu dopadla určitě vhodně
(Ode mě je to však asi neobjektivní - já bych červenou automaticky volil na 90% aut a 99% sportovních aut)
Jinak ať je spokojenost, i volba auta v tom konkurenčnim seznamu dopadla určitě vhodně
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
diky, ako sa hovori na farbu to nejazdi, ale je fajn ked sa clovek na to vie pozerat s radostou. Napodiv sa mi to auto vcelku paci aj zvonku (zvnutra velmi-sedi sa skutocne sportovo - nizko, vsetko je po ruke a spracovanie interieru sa mi velmi paci)
gratulujem Vilo, nech robi radost!
no paráda...v nedeľu sme boli na Pannoniaringu, tak snáď nabudúce sa tam meetneme
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
Laci dakujem, no chce to este zabeh co chvilku potrva.
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Re: blesk666 - Honda Civic Type-R FK8
Gratulace! Doufám, že u tebe vydrží alespoň dva roky
Potkáme se na Jankově vršku teď v máji 
Gratulace ať dělá jen radost a hodně šťastných kilometrů bez nehod.
Libas aj Miky dakujem. Tak ano u mna sa auta az tak dlho neohreju. Ale zivot je zmena a mam takto aspon moznost realne za dlhsiu dobu zhodnotit ake ktore auto realne je.
Momentalne si neskutocne uzivam skutocne genialne naladeny podvozok. Musim povedat ze lepsie filtrujuci podvozok ktory pritom stale dava krasnu spatnu vazbu aj v komfort mode u konkurencnych HH neni. To po tvrdom a este tvrdsom MRS Cup a M3 F80 podvozku je balzam a pritom nemam ziadny zdravotny problem, len trpim proste s autom ked dostava rany od podvozku.
Uvidim ci maj stiham mat zabehnute. Chcel by som mat aspon 5tis km
Momentalne si neskutocne uzivam skutocne genialne naladeny podvozok. Musim povedat ze lepsie filtrujuci podvozok ktory pritom stale dava krasnu spatnu vazbu aj v komfort mode u konkurencnych HH neni. To po tvrdom a este tvrdsom MRS Cup a M3 F80 podvozku je balzam a pritom nemam ziadny zdravotny problem, len trpim proste s autom ked dostava rany od podvozku.
Uvidim ci maj stiham mat zabehnute. Chcel by som mat aspon 5tis km
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Však můžeš dojet i tak, nebude to o tom jezdit na max do kopce, co to dá. Bude to fajn sraz, po x letech se "probouzím" a mám chuť něco zorganizovat. Tak bych byl rád, kdyby jsi podpořil účastí.blesk666 píše: Uvidim ci maj stiham mat zabehnute. Chcel by som mat aspon 5tis km
Libas beriem, zariadim si cas. Ked nebudu furiky padat pridem. Vies uz presnejsi termin?
Nemôžem vysloviť nič iné ako max spokojnosť s výberom, ale opäť to je zaujatý názor.
zabieham, zabieham dnes som bol aj na Babe aj na horsich okreskach a ten podvozok je slovom genialy a karoseria uzasne tuha; nic ani nevrzne a krasne to filtruje. Tocim zatial len do 3,5 max 4tis ot. Citit na prevodovke ze ide hladsie a hladsie. Aj pri tom ze to netocim si pripominam importersku testovacku, ktoru ked som drzal pod krkom, som mal pod nosom rohlik, co som od predokolky uz ani v tejto miere necakal.
Janco dakujem
Janco dakujem
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Včera při cestě z práce příjemné zjevení v jednom městěčku tu na Vysočině, D1 stála, tak se to lidi snažili objíždět dle navigace všude možně. Bilé CTR FK8, SK registračka BL taková ta čtvercová vpředu. Poprvé jsem to viděl naživo, ale jen asi 2-3 sekundy, jeli jsme proti, byl velký provoz. 
trochu to u nas obschlo aj ked na Babe bolo len tesne nad nulou tak to bolo prima zabiehanie. Cesty na Rohoznik, Plavecke Podhradie, Solosnica... Su na toto auto ako stavane. Rychle tiahle vytahuju nudle z nosa v slusnych rychlostiach aj bez tocenia motora nad 4tis ot a od Mikulasova po Solosnicu sme si aj jemne zahopsali. Podvozok je fakt luxusny.
Plna nadrz benzinu Evo 99+
Plna nadrz benzinu Evo 99+
fajn, ze si uzivas jazdu Vilo. Snad sa nam coskoro podari pojazdit spolocne - ak bude troska teplejsie... V tej cervenej naozaj vyzera najlepsie
Mato: dakujem, tesim sa, nech je to cim skor:-)
“cervena je dobra” Na zivo uz viac ludi zmenilo nazor aj ked cervenu nepreferovali.
Vcera sa na tom na Babe lahko previezol aj kamarat, ktoreho Japonske auta vobec neberu a velmi chvalil schopnosti podvozka (povedal ze sa to sprava obdobne ako rally podvozky(ma doma zavodny - tovarensky Seat Leon Cupra 1M so Sachs Racing podvozkom s externymi nadobkami) plus ze su vyborne sedacky a riadenie aj radenie.
Popri tom sme sa boli previezt aj v Lexus L500H.
Auto sa mi velmi designovo paci a miera kvality prevedenia interieru je omracujuca. Najluxusnejsie modely BMW, Audi, Mercedes by mohli zavidiet. Audio od Mark Levinson tradicne tiez vynikajuce.
Akurat sklamanie zo zladenia 3 litroveho agregatu s elektro motorom a automatickou prevodovkou. Ked som skusil sviznejsiu jazdu jak si to v najnevhodnejsich chvilach preradovalo to bolo spatne az nebezpecne (uprostred zakruty ked si to zrazu podradi). Manualne radenie moc nepomahalo, nakolko bolo prilis pomale. Vyhodnotili sme to ze to je GT na vyslovene co najplynulejsiu svizensjiu jazdu. V zakrutach treba proste jemne na plyn, inak to neni plynule.
Inak este raz musim vyzdvihnut kvalitu ktoru citit kde sa len clovek dotkne a pozre. Takto si predstavujem skutocne premiove GT (celohlinikova karoseria, najkvalitnejsia koza Nappa uplne vsade a kde neni tak je alcantara alebo carbon alebo hlinik) a to audio je proste luxus
“cervena je dobra” Na zivo uz viac ludi zmenilo nazor aj ked cervenu nepreferovali.
Vcera sa na tom na Babe lahko previezol aj kamarat, ktoreho Japonske auta vobec neberu a velmi chvalil schopnosti podvozka (povedal ze sa to sprava obdobne ako rally podvozky(ma doma zavodny - tovarensky Seat Leon Cupra 1M so Sachs Racing podvozkom s externymi nadobkami) plus ze su vyborne sedacky a riadenie aj radenie.
Popri tom sme sa boli previezt aj v Lexus L500H.
Auto sa mi velmi designovo paci a miera kvality prevedenia interieru je omracujuca. Najluxusnejsie modely BMW, Audi, Mercedes by mohli zavidiet. Audio od Mark Levinson tradicne tiez vynikajuce.
Akurat sklamanie zo zladenia 3 litroveho agregatu s elektro motorom a automatickou prevodovkou. Ked som skusil sviznejsiu jazdu jak si to v najnevhodnejsich chvilach preradovalo to bolo spatne az nebezpecne (uprostred zakruty ked si to zrazu podradi). Manualne radenie moc nepomahalo, nakolko bolo prilis pomale. Vyhodnotili sme to ze to je GT na vyslovene co najplynulejsiu svizensjiu jazdu. V zakrutach treba proste jemne na plyn, inak to neni plynule.
Inak este raz musim vyzdvihnut kvalitu ktoru citit kde sa len clovek dotkne a pozre. Takto si predstavujem skutocne premiove GT (celohlinikova karoseria, najkvalitnejsia koza Nappa uplne vsade a kde neni tak je alcantara alebo carbon alebo hlinik) a to audio je proste luxus
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 19 bře 2018, 10:02, celkem upraveno 1 x.
Sleduju tvůj vývoj už od stříbrné Primery GT na nissanclubu, je to dlooouhá a zatočená cesta. Mnohokrát jsem se inspiroval tvými radami (výfuk, pneu, nastavení podvozku), takže dodatečně děkuji. Přeju ať slouží a kouzlí rohlík co nejdéle! V té červené vypadá skvostně!
pár Nissanů
pár Toyot
pár Toyot
tomyx: dakujem to ma tesi, sam som mal par vzorov a inspiracii a viem ako to bolo pre mna cenne. Dolezite pri tom vsetkom je hlbsie studium z viacerych nezavislych zdrojov, ktore stoji cas a treba mat chut a troezlivost tie veci vyhladat a nastudovat. Vzdy sa snazim najst hlavne co najviac udajov priamo od vyrobcov-servisne manualy, tech listy... Vacsinou aj zahranicne fora nie su dostatocny zdroj informacii, aj ked na vela veci minimalne vedia naviest kedze tie komunity byvaju o dost vacsie a chodia tam a prispievaju casto aj ludia priamo od vyrobcov.
Dnes je uz obvykly trend aj to, ze na tie fora (ohladom CTR 10.g to je civicx.com) chodia aj ludia od vyrobcov aftermarket dielov a vyhladavaju si tam testerov ich produktov, ktore potom na zaklade ich skusenosti aj odladuju. Ci uz je to Greddy, Mishimoto, aFe, HKS...
Dnes je uz obvykly trend aj to, ze na tie fora (ohladom CTR 10.g to je civicx.com) chodia aj ludia od vyrobcov aftermarket dielov a vyhladavaju si tam testerov ich produktov, ktore potom na zaklade ich skusenosti aj odladuju. Ci uz je to Greddy, Mishimoto, aFe, HKS...
Prijde mi to jako GT3 RS prevteleny do hatchbacku 
Gratuluji, svezení to dle recenzí bude určitě perfektní, i když bych se nedivil, kdyby ti časem začala chybět možnost řízení plynem. A díky za srovnání s i30N, na první pokus to snad ani nemhlo být vše 100%, ale určitě jde o sympatický počin.
Já mám u CTR velký problém s designem, ze všech současných HH se mi líbí nejmíň. Chápu že všechny ty křídla, náfuky a výfuky jsou funkční a to, že auto má skutečný přítlak, je impresivní, ale to nic nemění na faktu, že vypadá jak zacílené na věkovou skupinu 18-25
Já mám u CTR velký problém s designem, ze všech současných HH se mi líbí nejmíň. Chápu že všechny ty křídla, náfuky a výfuky jsou funkční a to, že auto má skutečný přítlak, je impresivní, ale to nic nemění na faktu, že vypadá jak zacílené na věkovou skupinu 18-25
Peca: uvidis, ci mozno vyskusas nazivo. Pre mna neni dominantny vzhlad, resp. pre mna je pekne to co je funkcne. To auto sa mi zda cim dalej preto “krajsie”
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 20 bře 2018, 10:53, celkem upraveno 1 x.
Zábavný auto má vyvolávat nenahraditelný emoce, který tě naplní radostí a z tebe radost čiší i takhle přes fórum, takže jsi nejspíš našel přesně to, co ti sedne. Gratuluju a těším se až neodoláš dalšímu vylepšování. Výfuk bude pecka. 
Kousmen: vyfuk sa velmi tesim a som zaroven zvedavy. K20C1 sa totiz prejavuje zvukovo a do istej miery aj priebehom ako stare Hondacke atmosfericke motory. Na zvuku sa to prejavuje tak, ze auto znie do cca 2,5-3tis ot ako obycajny motor s tym pozitivnym specifikom ze ma tichsi/jemnejsi chod ako vatsina sucastnej konkurencie ktora uz na volnobeh pocutelne viac “cvaka” a v kabine bezpohlavne brucia pripadne zvuk zvyraznuju cez repraky. Toto bolo a zostalo u motora rady K20 jednou z peknych veci aj v oturbenej verzii K20C1 sucastneho CTR.
Auto je vo vnutri pri beznej jazde tichucke a prejav je vo vnutri s rastucimi otackami skor od motora, ktory znie vcelku atmosfricky bez “fucania” alebo “brucania”. Takto sa prejavovali aj starsie Type R s tym, ze jednak tocili cca o 1 tis ot viac a v poslednych 2tis ot pred obmedzovacom bol zvuk neliehavejsi. Kazdopadne chut po otackach a gradujuci vykon a s nim spojeny agresivnejsi zvuk prichadza plynule so zvysovanim otacok.
Catback Greddy asppn podla tych par malo videii tento charakter zachovava. Zachovava ho aj aFe Takeda avsak sa mnozia staznosti na “droning” teda dunenie, ktore je velmi neprijemne. Kombnaciu s malym stredovym rezonatorom a plne otvorenou uzssou strednou trubkou povazujm za jej pricinu.
Osobne mam skusenost ze je vhodnejsie pre turbo stvorvalce mat radsej priepustnejsi zadny tlmic s mensim objemom a bez stredoveho rezonatora.
Prevedenie ako ma Remus s klapkou (otvoreny stav) a Milltek non resonated - oba bez stredoveho rezonatora a so stredovou trubkou plne otvorenou nezvykne duniet, avsak zvukovy prejav nezachovava charakteristicky “Hondacky” “rezavy” zvuk vo vyssich otackach, ale len hlasno bruci a fuci. S decatom sa prida viac “raspy” teda chraplavejsi a krajsi zvuk, avsak je uz na bezne jazdenie prilis hlucny a v niektorych krajinach by zanho zobrali aj rodny list.
Inak tento zvuk aj linearnejsi prejev, podla mna dosiahli aj kvoli starosvetskemu pouzitiu monoscroll turba avsak s modernou regulaciou plniaceho tlaku s elektronicky riadenym actuatorom (nie mechanicky)
Auto je vo vnutri pri beznej jazde tichucke a prejav je vo vnutri s rastucimi otackami skor od motora, ktory znie vcelku atmosfricky bez “fucania” alebo “brucania”. Takto sa prejavovali aj starsie Type R s tym, ze jednak tocili cca o 1 tis ot viac a v poslednych 2tis ot pred obmedzovacom bol zvuk neliehavejsi. Kazdopadne chut po otackach a gradujuci vykon a s nim spojeny agresivnejsi zvuk prichadza plynule so zvysovanim otacok.
Catback Greddy asppn podla tych par malo videii tento charakter zachovava. Zachovava ho aj aFe Takeda avsak sa mnozia staznosti na “droning” teda dunenie, ktore je velmi neprijemne. Kombnaciu s malym stredovym rezonatorom a plne otvorenou uzssou strednou trubkou povazujm za jej pricinu.
Osobne mam skusenost ze je vhodnejsie pre turbo stvorvalce mat radsej priepustnejsi zadny tlmic s mensim objemom a bez stredoveho rezonatora.
Prevedenie ako ma Remus s klapkou (otvoreny stav) a Milltek non resonated - oba bez stredoveho rezonatora a so stredovou trubkou plne otvorenou nezvykne duniet, avsak zvukovy prejav nezachovava charakteristicky “Hondacky” “rezavy” zvuk vo vyssich otackach, ale len hlasno bruci a fuci. S decatom sa prida viac “raspy” teda chraplavejsi a krajsi zvuk, avsak je uz na bezne jazdenie prilis hlucny a v niektorych krajinach by zanho zobrali aj rodny list.
Inak tento zvuk aj linearnejsi prejev, podla mna dosiahli aj kvoli starosvetskemu pouzitiu monoscroll turba avsak s modernou regulaciou plniaceho tlaku s elektronicky riadenym actuatorom (nie mechanicky)
- BMarcellus
Peca: Já mám ten stejný problém s až vulgárně nesourodým designem. Černočervená kombinace má ale šmrnc. Od kamaráda v Hondě vím o pár fópá zpracování běžných Civiců a cenách komponent na Hondy všeobecně si kolikrát nezadá s prémiovkama. Ale na druhou stranu řidič auto nevidí,ale řídí. Možná opět jen dva roky vlastnictví je jako nic a je super,že svezení je tak ušlechtilý,jak Blesk666 popisuje. Přeju hezký zážitky a zajímalo by mě,jaký motorový olej se používá? 
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně