OK, mám ještě tip na jednu "zátku" v blokuAlmeragt píše:Mick: teplotne cidlo /tak isto aj na tlak oleja/ je idealne osadit niekde, kde ma olej prietok. Vana nie je idealne miesto...
Mick - Civic EK4 (B18C)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Mick - Civic EK4
Re: Mick - Civic EK4
Tak dneska proběhla další brigáda a hlava se konečně potkala s blokem

... víko bohužel není hotový, takže tímto obrázkem končí dnešek

Vím, ty vačkový kola jsou děsný
lepší přijdou možná časem s aftermarketovými vačkami

... víko bohužel není hotový, takže tímto obrázkem končí dnešek

Vím, ty vačkový kola jsou děsný
Re: Mick - Civic EK4 (příprava na SWAP B18C)
Zmiňované víko, které musím připravit.

A tady ještě odlehčený setrvačník, který potřebuje taky trochu lásky od frézky

A tady ještě odlehčený setrvačník, který potřebuje taky trochu lásky od frézky

- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Na to víko by bylo lepší použít odstraňovač starých nátěrů. Od toho kartáče bych se bál malých rýh, který by byly vidět v laku.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Díky za tip, barvožrout samozřejmě používám, ale na některých místech to bez narušení povrchu nelze
Pokud tam něco bude, tak to srovnám smirkem a zbytek zatáhne wrinkle
Pokud tam něco bude, tak to srovnám smirkem a zbytek zatáhne wrinkle
Díky troše času jsem téměr kompletně osadil vyčištěné sání s IACV, nový PCV ventil, upravenou vanu (kde stále čekám na magnetický šroub), svíčky, rozdělovač atd.
Víko je tam teď spíš jen pro zakrytí na čtyři matky, je třeba osadit boční kryt.
Maličkostí, z který mám radost jsou nový štefty a matice na vanu, sání i svody
Kdyby nestály origo šrouby takovej ranec, asi bych je vyměnil všechny

Víko je tam teď spíš jen pro zakrytí na čtyři matky, je třeba osadit boční kryt.
Maličkostí, z který mám radost jsou nový štefty a matice na vanu, sání i svody
Kdyby nestály origo šrouby takovej ranec, asi bych je vyměnil všechny

Dočkal jsem se a opět dorazil potřebný balíček. Tentokrát už si fakt myslím, že mám na motor všechno.
Ale to jsem si předtim myslel taky
Aneb pár "nutných" drobností za pár tisic

Spoon šrouby jsou koupil hlavně kvůli materiálu, ale značka samozřejmě potěší
O víkendu montovačka
Ale to jsem si předtim myslel taky

Spoon šrouby jsou koupil hlavně kvůli materiálu, ale značka samozřejmě potěší
O víkendu montovačka
Tak to jde trochu rychleji, než jsem čekal a díky pomoci kamaráda se podařilo vyšskubnout motor, přehodit potřebný držák a opět navěsit další díly na nový motor.

Po cca 210.000 km si už zaslouží odpočinek, dostal pěknou sodu

Na motor jsem našrouboval co přišlo, finální úhel sendviče asi bude jinej.

To je k dnešku aktuální stav... příště snad dojde k uložení do auta :jupi:

Po cca 210.000 km si už zaslouží odpočinek, dostal pěknou sodu

Na motor jsem našrouboval co přišlo, finální úhel sendviče asi bude jinej.

To je k dnešku aktuální stav... příště snad dojde k uložení do auta :jupi:
Ještě k tomu měření...

palec hore, nech to uz jazdi...
Nebudu to zbytečně rozvádět, zde je video z prvního startu. Jediná závada byl vadný MAP senzor, pak už bez problému.
Na cestě už jen nový chladič a jednotka a vydám se zajíždět
Na cestě už jen nový chladič a jednotka a vydám se zajíždět
Re: Mick - Civic EK4 (B18C)
Táááák dámy a pánové, náš den D proběhl právě dnes.
Doděly se budíky, vyměnil se chladič, auto dostalo nové poloosy, vše se ještě jednou překontrolovalo na Hondatě a jelo se.

Zatím mám najeto cca 80km, držím se do 4500 rpm. Jakmile se dostanu k cca 500 km, vyměníme olej a zkusíme, co dovede
Pozitivní je, že proti staré B16 je relativně tišší, po srovnání setrváku a výměně poloos mám absolutně luxusní pocit z jemných rozjezdů, které už prostě na starém motoru nešly.
Motor si přede, jednotka neháže chyby... říkám si, jestli je to vůbec možný
Doděly se budíky, vyměnil se chladič, auto dostalo nové poloosy, vše se ještě jednou překontrolovalo na Hondatě a jelo se.

Zatím mám najeto cca 80km, držím se do 4500 rpm. Jakmile se dostanu k cca 500 km, vyměníme olej a zkusíme, co dovede
Pozitivní je, že proti staré B16 je relativně tišší, po srovnání setrváku a výměně poloos mám absolutně luxusní pocit z jemných rozjezdů, které už prostě na starém motoru nešly.
Motor si přede, jednotka neháže chyby... říkám si, jestli je to vůbec možný
Gratuluji k bezproblémovému oživení. To potěší nejvíc tolika hodinách tvrdé dřiny. Jsem rád že se najde někdo kdo dokáže dát Civicu takovou péči.
Většina Civiců dělá dělníka mladým klukům s nulovou údržbou.
Většina Civiců dělá dělníka mladým klukům s nulovou údržbou.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Tak super, že vrčí a jezdí bez problémů. Ty začátky po doskládání jsou vždy o nervy. Nevím, jak dlouho budeš zajíždět či spíše jak dlouho musíš jezdit, než můžeš točit stabilně do omezovače.
500km je standart
může se točit ale nemá se to držet dlouhodobě
může se točit ale nemá se to držet dlouhodobě
Máš pravdu, bohužel je spousta Hond, který vypadají jako šrot a pak se na “hondaře” dívají ostatní tak, jak se dívají. Jo, těch 500 je standard, pak už dostane za uši, aby si moc nezvykal 
ja by som povedal ze na zabeh a plne vyuzitie otackoveho spektra a dlhodobejsoeho tlaku na pedal akceleratora by to chcelo cca 1000km. Z navodu k novemu TypeR:
“...During the first 600 miles (1,000 km) of operation, avoid sudden acceleration or full throttle operation so as not to damage the engine or powertrain...”
“...During the first 600 miles (1,000 km) of operation, avoid sudden acceleration or full throttle operation so as not to damage the engine or powertrain...”
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 26 bře 2018, 19:11, celkem upraveno 1 x.
Ono to bude asi správně někde na půl cesty, ale každopádně díky za info ohledně zajíždění nejnovější generace R motorů
Je tam pár rozdílů, minimálně v tlacích a pak především v tom, že u mě jsou z kritických dílů nová "pouze" uložení a písty s kroužky (ventily, vodítka, gufírka atd. neberu jako kritický díl), kdežto vahadla i vačky jsou už zajeté
Proti tomu na uplně syrový motor by se mělo ještě opatrněji, přesně jak jsi psal ve svém tématu 
Je tam pár rozdílů, minimálně v tlacích a pak především v tom, že u mě jsou z kritických dílů nová "pouze" uložení a písty s kroužky (ventily, vodítka, gufírka atd. neberu jako kritický díl), kdežto vahadla i vačky jsou už zajeté
Mick: gratulujem k oziveniu... Ja som daval specialny zabehovy olej od Millers na prvých 500km - obsahuje viac zinku, co chrani pred opotrebovanim a lepsie si zevraj "sadnu" kruzky. Na zabehovom sme aj naladili a po 500 km som uz jazdil "normalne"... Tiez som menil len piesty a kruzky, nove loziska, gufera, tesnenia
Díky za tip, možná to zkusíme na druhém motoruAlmeragt píše:Mick: gratulujem k oziveniu... Ja som daval specialny zabehovy olej od Millers na prvých 500km - obsahuje viac zinku, co chrani pred opotrebovanim a lepsie si zevraj "sadnu" kruzky. Na zabehovom sme aj naladili a po 500 km som uz jazdil "normalne"... Tiez som menil len piesty a kruzky, nove loziska, gufera, tesnenia
Tak, je čas na pořádný road tune, protože základní mapa je poněkud bohatší
(lepší než chudá, že
)

Nářadí dorazilo, v neděli jdeme na to

Nářadí dorazilo, v neděli jdeme na to

tak drzim palce, nech to dobre dopadne... neviem ci sa ti zmenil kompresny pomer, alebo si daval ine vacky - v tom pripade to je celkom odvaha s tym jazdit pred naladenim
Nene, je to prakticky série, kompresní poměr se zdvihl asi o 0.2 a po diskuzi s odborníkem jsme se shodli, že ten záběh bez pořádného zatížení lze provést na base mapě, což je prakticky sériová mapa s pridanym palivem pro snížení rizika. Po road tune dám report, jak to vypadá. Doladění pak samozřejmě proběhne na brzdě.
v tom pripade je to samozrejme v poriadku. Drzim palce!Mick píše:Nene, je to prakticky série, kompresní poměr se zdvihl asi o 0.2 a po diskuzi s odborníkem jsme se shodli, že ten záběh bez pořádného zatížení lze provést na base mapě, což je prakticky sériová mapa s pridanym palivem pro snížení rizika. Po road tune dám report, jak to vypadá. Doladění pak samozřejmě proběhne na brzdě.
Všechny tyto staré auta z 90. let mají hodně velkou rezervu v base map. Pokud se ještě jezdí 98/100 oktan není problém ani s upravenými komponenty. Problém nastává až při výměně komponentů jako MAF a turba.