titsexplorer - Nissan Primera P10 SR20VE
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
titsexplorer
Re: titsexplorer - Nissan Primera P10 SR20VE
neviem kedy si jazdil, ale od zaciatku hned ako sme jazdili bola mokra trat, ktora potom uschla, a poobede som uz moc nejazdil
-
titsexplorer
nazdar, trocha som upravil kotuce, strmene, nastavil som zadne obmedzovace na vacsi tlak dozadu.. momentalne to funguje ovela lepsie zas, a uz si aj zvykam na silne brzdy
, boli sme sa vozit s kamaratmi v nedelu, plus zas kamarat vzal fotak. a tak aspon nejake fotky na ozivenie pridam

Hodně pěkné, paráda!

- 1991 Sunny N14 GTI - NOW!
- 1993 Sunny N14 GTI - crash total.. :-/
- 2002 Lancer EVO VII RS Ralliart (cca 400PS / 500Nm) - SOLD
- 1998 Primera P11 SR20VE - SOLD
- 1993 Sunny N14 GTI - crash total.. :-/
- 2002 Lancer EVO VII RS Ralliart (cca 400PS / 500Nm) - SOLD
- 1998 Primera P11 SR20VE - SOLD
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Čauko, koukám, na PKB už to zase žije.
Budu se za Vámi muset zase někdy vypravit.
Jinak pořešíme kdyžtak na Messengeru, ten omezovač tlaku na zadek mě zajímá, jak s tím jde hýbat a vůbec komplet věci okolo brzdného účinku předek/zadek atd.
Jinak pořešíme kdyžtak na Messengeru, ten omezovač tlaku na zadek mě zajímá, jak s tím jde hýbat a vůbec komplet věci okolo brzdného účinku předek/zadek atd.
-
titsexplorer
Dík 
Jasne treba dobehnut
nejak to tu ožilo jak prišlo slnko. ved napíš na messengeri. ja mam vzadu obmedzovace brzdneho ucinku podla zatazenia. a pri znizeni podvozku to davalo az moc dozadu, cize ma smykalo pri brzdeni. tak som to podlozkoval barsjak. vtedy to fungovalo, a s novymi brzdami, to zas nebrzdilo vzadu, tak som to dal do povodneho stavu.. a s tym ako predne brzdy funguju to celkom funguje
Jasne treba dobehnut
pekne pekne, viacere zname auta. Zavidim vam ten cas si niekde vybehnut chlapci. Uzivajte
-
titsexplorer
Nejaky upgrade: nebolo moc casu na auto, ale aspon drobnosti som porobil - konektory na kable od pridavnych snimacov + kable do zmrstovaciek, snimac vody priamo na prirubu do chladica (povodna varianta - hlinikovy medzikus na hadicu - nebola vhodna, lebo hadice boli prilis napnute, a za istych okolnosti to ani netesnilo, a len som ocakaval kedy praskne jedna z nich) , dalej - separator (odlucovac) oleja medzi pcv na veku a nasavanie. po testovacke sa tam zacal zbierat olej, takze malo to vyznam. slo o to aby motor nenatahoval olejove vypary, a pripadne olej do nasavania. , dorobil som snimac tlaku oleja a privod vzduchu z diery na hmlovku do nasavania (coz tiez funguje, kedze po ostrej jazde zvyklo byt nasavanie vypecene, tak momentalne bolo studene, plus aj sacie zvody boli iba vlazne teple), umiestnenie trubky k filtru bolo na fotke len provizorne umiestnene, trubka sa skratila, a napevno sa inak uchytila. len toho fotku uz nemam. este je v plane odtienit filter od tepla zo zvodov, a asi aj oplet na vyfukove zvody, kedze v pomalej premavke sa vypeka chladic vody statocne.

Pěkný projekt. Jen bych tě upozornil na né úplně vhodný způsob montáže tlakovýho čidla. Přidaná váha rozbočovacího Téčka, tlakovýho čidla a spínače bude při vibracích motoru dost zatěžovat závit, do který ho je ten celek našroubovaný a po čase se ti to může vyviklat, nebo úplně praskne osazení toho závitu.
Druhou nevýhodou tohohle způsobu montáže jsou vibrace přenášející se do tlakovýho snímače, který dost výrazně zkracují jeho životnost. Obzvlášť tyhle levnější snímače (podle fotky to vypadá na Raid, nebo nějaký ekvivalent) na to dost trpí. Správný způsob montáže najdeš tady: http://www.theoldone.com/articles/oilpressure/
Když už přivádíš studený vzduch k sacímu filtru, tak by bylo dobrý ten filtr odstínit i proti vyzářenýmu teplu od motoru. Stačí, když tam uděláš nějakou jednoduchou příčku třeba z ALU plechu, která bude přes gumový těsnění slícovaná s vnitřní stranou kapoty. Ideálně by si jí mohl ze strany motoru polepit zlatou reflexní páskou, kterou máš na sacím potrubí. Sníží se tak náchylnost motoru k heat soakingu při nižších rychlostech, kdy motorákem neproudí tolik vzduchu, který by odváděl pryč přebytečný teplo.
Druhou nevýhodou tohohle způsobu montáže jsou vibrace přenášející se do tlakovýho snímače, který dost výrazně zkracují jeho životnost. Obzvlášť tyhle levnější snímače (podle fotky to vypadá na Raid, nebo nějaký ekvivalent) na to dost trpí. Správný způsob montáže najdeš tady: http://www.theoldone.com/articles/oilpressure/
Když už přivádíš studený vzduch k sacímu filtru, tak by bylo dobrý ten filtr odstínit i proti vyzářenýmu teplu od motoru. Stačí, když tam uděláš nějakou jednoduchou příčku třeba z ALU plechu, která bude přes gumový těsnění slícovaná s vnitřní stranou kapoty. Ideálně by si jí mohl ze strany motoru polepit zlatou reflexní páskou, kterou máš na sacím potrubí. Sníží se tak náchylnost motoru k heat soakingu při nižších rychlostech, kdy motorákem neproudí tolik vzduchu, který by odváděl pryč přebytečný teplo.
www.jfperformance.cz
-
titsexplorer
Nerozmyslal som nad tym takto, premyslim to a nejak to skusim realizovat. dik za radu. a s tym odtienenim filtra, to som pisal ze je to v plane 
ten privod vzduchu k filtru spod naraznika moze byt problem kvoli prachu, ktory je v tejto urovni. Bavlneny filter nie je ziadny zazrak (aj ked je spravne naolejovany) a ja osobne by som sa bal prieniku prachu.
-
titsexplorer
na fotke nieje finalna verzia, toto tam je len neskratena privodova hadica vlozena. privod vzduchu nejde priamo do filtra ako je na fotke. nechcel som aby priamo vsetok bordel a voda ked bude mokro sli na filter.
Mam prívod vzduchu riešený tiež podobne úplne zospodu a je to v pohode, nemáme až tak prašné prostredie v BA kraji))). Filter sa síce rýchlejšie zašpiní ale stále v norme a ani voda nerobí problém. Skôr je problém, že ten filter ma v strede moc malú filtračnú plochu a hneď sa ti zanesie tak rapídne klesne priepustnosť vzduchu, čo je vlastnosť bavlnených filtrov. Preto by so to nedával na priamo na stred ako je na foto ale nech ten bordel a samozrejme aj čerstvý vzduch nasáva celou (väčšou) plochou. Čo sa týka "heat soakingu při nižších rychlostech" mám odskúšané, že pokiaľ je rýchlosť viac ako 50-60km/h tak je to ok ale ja mam zvody zo zadnej strany motora. Jednoduchá priečka to vyrieši ako písal Ljay.
A ináč parádny projekt/primera
A ináč parádny projekt/primera
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
pekne Martin...
ja mam tiez nasavanie namiesto otvoru v hmlovke niekolko rokov a bez problemov. Teraz som dal spravit vacsie s ovela vacsim priemerom, lebo sme spravili airbox a prudilo tam malo vzduchu, co bolo citit vo vyssich RPM. Teraz je to vyriesene nasledovne:
ja mam tiez nasavanie namiesto otvoru v hmlovke niekolko rokov a bez problemov. Teraz som dal spravit vacsie s ovela vacsim priemerom, lebo sme spravili airbox a prudilo tam malo vzduchu, co bolo citit vo vyssich RPM. Teraz je to vyriesene nasledovne:
-
titsexplorer
to je velka parada
a hlavne velka diera riadne, ja to mam riesene takym amaterskym sposobom, domacou vyrobou, pouzil som priemer 77mm, a hlavne to je myslene ako chladenie nasavaneho vzduchu, ty to uz tusim mas ako naporove nasavanie 
ja mam priemer kuzelu cca 120-130 mm, nepamatam si to teraz presne...titsexplorer píše:to je velka paradaa hlavne velka diera riadne, ja to mam riesene takym amaterskym sposobom, domacou vyrobou, pouzil som priemer 77mm, a hlavne to je myslene ako chladenie nasavaneho vzduchu, ty to uz tusim mas ako naporove nasavanie
Tu mas nejake foto pre inspiraciu, co som nasiel v PC
-
titsexplorer
Matej, to uz je troska ina liga ako moj street car
inak pridavam jedno videjko ktore som poskladal z nejakych natocenych akcii na ringu, co som postrihal minuly a terajsi racing wheels day, zatial viac sa nepodarilo absolvovat s autom, hlavne z pracovnych dovodov.
inak pridavam jedno videjko ktore som poskladal z nejakych natocenych akcii na ringu, co som postrihal minuly a terajsi racing wheels day, zatial viac sa nepodarilo absolvovat s autom, hlavne z pracovnych dovodov.
-
titsexplorer
Tuto noc sme boli kus pojazdit na Pezinskej Babe 2x SR20VE 
pozor na zver
Ten zvuk je 
-
titsexplorer
V poslednej dobe som na aute nic nerobil, konecne sa vozim a uzivam si auto. tak ked uz nemam aky progress pridat, tak pridam zo vcerajsieho fotenia dve fotky, co sme s kamaratom sa ucili v noci za tmy fotit 

fotky vysli, pekne
-
titsexplorer
Jak učili fotit? Vždyť to vypadá parádně

S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD
-
titsexplorer
No tak zas som bol na okruhu troska trenovat, posunul som svoj cas o vyse 2 sekundy
takze spoko, aj ked stale je co zlepsovat, stale sa len ucim, zvykam si.. ale hlavne bojujem so strachom poslat auto do strku alebo do zvodidiel po tych vsetkych investiciach do neho. takze tak nejak. auto som drobne znizil, prestavil trocha podvozok, dal som mensiu baterku, vyhodil som spolujazdcovu sedacku, a zvysne tapacire dveri, plus koberec. na skusku co to spravi, autu sa chcelo lepsie zatacat, cize aj na konci dlhej rovinky som predsalen vacsiu rychlost dosiahol (tachometrovych 220kmh) svoj cas som pokoril hned v prvu jazdu rano ako sme dosli na okruh. potom uz bola tlacenica na okruhu tak som si len tak for fun jazdil. pridavam video best lap jazdy, a jednej takej natahovacky s Type R FK2 ktora velmi zvlastne jazdila v zakrutach, ale celkom spokojnost ze rovinky som sa drzal za nim ze mi neusiel, takze slusny vykon spravilo auticko
cas : 2:38.283
foto:

foto:

- BMarcellus
Divně né,ale přímo tragicky. A jen Civic samotný ho očividně dokáže udržet v zatáčce a svižně svézt rovně. Opět je fajn vidět Primeru v akci 
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně