Dovoz a přihlášení/registrace RHD vozidla
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Dovoz a přihlášení/registrace RHD vozidla
Tak jsem na vážkách. Nebyl jsem zatím schopen dohledat, jestli ná Eunos R. globální homologaci, pokud se jedná od JDM import. Mám za to, že ne...
Janec: Domluv se na vyražení VIN náhradní technologií, měl jsem to taky na autě USDM
.
Ono to Ečko není problém, když máš auto z kterého díly přeskládáš, ale vetšinou na JDM věcech(autech) není žádná u nás snesitelná homologace, myšleno evropská.
Ono to Ečko není problém, když máš auto z kterého díly přeskládáš, ale vetšinou na JDM věcech(autech) není žádná u nás snesitelná homologace, myšleno evropská.
abych se vratil k uvodu.
az jeste trochu posili koruna po zruseni intervenci, tak bych rad v UK poridil land rover defender rhd (trochu non jdm x) )- nejlep dovezl po ose. co presne vse tedy pozadovat po prodavajicim? v5c,v561, pojisteni uz musim mit svoje na vin kdyz pojedu po ose? musime si pak posilat nejaky papiry postou kdyz pojedu po ose? tachac to ma v km i miles tkz to je snad ok. svetla se prehodej prej jenom pravy za levy a vzadu prehodi mlhovka na spravnou stranu. pak uz jenom jine zpetne zrdcatko. s takto upravenym wagenem zajedu do tej Dekry v klíčanech (dam 4200). treti krok vynecham jelikoz defendr je evropsky auto. pak uz teda jenom dovozovka. ta zadost na ministerstvo dopravy je stale aktualni?
diky klucí, uz nad tim delsi dobu premyslim a stale nevim s jakejma obtizema a nakladama mam pocitat
az jeste trochu posili koruna po zruseni intervenci, tak bych rad v UK poridil land rover defender rhd (trochu non jdm x) )- nejlep dovezl po ose. co presne vse tedy pozadovat po prodavajicim? v5c,v561, pojisteni uz musim mit svoje na vin kdyz pojedu po ose? musime si pak posilat nejaky papiry postou kdyz pojedu po ose? tachac to ma v km i miles tkz to je snad ok. svetla se prehodej prej jenom pravy za levy a vzadu prehodi mlhovka na spravnou stranu. pak uz jenom jine zpetne zrdcatko. s takto upravenym wagenem zajedu do tej Dekry v klíčanech (dam 4200). treti krok vynecham jelikoz defendr je evropsky auto. pak uz teda jenom dovozovka. ta zadost na ministerstvo dopravy je stale aktualni?
diky klucí, uz nad tim delsi dobu premyslim a stale nevim s jakejma obtizema a nakladama mam pocitat
Chápu dobře, že přihlásit auto bez EU papírů RHD je možné, ale za cenu cca tedy 60k? Konkrétně třeba Skyline R33 import.
Nissan Almera N15 GTI SR20VE - SOLD
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
https://www.facebook.com/Teamrule32
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
https://www.facebook.com/Teamrule32
PeeT: nie, RHD auto sa da prihlasit len vdaka tym EU papierom.
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
RHD auto bez EU papiru v CR nejde prihlasit. Na Dekru za tech cca 60k jedes pro doplneni udaju do CZ TP.
Nissan 300ZX '90 3.0i V6 TT SWB Targa-Top, Abarth 5OO '10 1.4i esseesse, Subaru Impreza '09 2.0i RX
JDM:
Mitsubishi Delica '96 2.8 TD SWB Crystal Lite roof, Mitsubishi Delica '95 3.0i V6 LWB Crystal Lite roof
FAMILY:
Nissan Elgrand '03 3.5i V6 XL RWD, Subaru Libero '93 1.2i Super-Deluxe 4WD
http://moje.auto.cz/user/Machy-CZ
JDM:
Mitsubishi Delica '96 2.8 TD SWB Crystal Lite roof, Mitsubishi Delica '95 3.0i V6 LWB Crystal Lite roof
FAMILY:
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to nekoho zajimalo tak dnes jsem za kontrolu vyhledu a svetel na dekre v klicanech platil 4235,- a karty neberou 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
a vezl si auto po ose viz. můj příspěvek (dotaz)?speedy_s píše:Kdyby to nekoho zajimalo tak dnes jsem za kontrolu vyhledu a svetel na dekre v klicanech platil 4235,- a karty neberou
žádost na ministerstvo budeš teprv dělat?
tsin píše:abych se vratil k uvodu.
No kupodivu já mám na obou autech na světlometech (E)....VLAN píše:... ale vetšinou na JDM věcech(autech) není žádná u nás snesitelná homologace, myšleno evropská.
Žádost až těsně před úřadem.... K žádosti musíš přiložit protokol z Klíčan a z dovozové STK...
Nissan 300ZX '90 3.0i V6 TT SWB Targa-Top, Abarth 5OO '10 1.4i esseesse, Subaru Impreza '09 2.0i RX
JDM:
FAMILY:
JDM:
FAMILY:
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Po ose na prevozkach jsem jel 
Zadost o vyjimku budu posilat snad v patek po dovozovce
Zadost o vyjimku budu posilat snad v patek po dovozovce
Ahoj Machy potřebuju to vyřesit tak to zkusím i tady,
predem ti teda moc diky za napsani manualu na vyvoz auta z uk a prihlaseni tady u nas,protoze diky toho sem se rozhodl ze to auto jde privest a prihlasit
ale mam v tom jeste trosku bordel tak se chci na neco malo zeptat..
Jelikoz nebudu u predani auta v UK, tak mi byvaly majitel vpodstate musi nechat cely V5C krom ustrizku 10 a s vyplnenym ustrizkem 8 (declaration).
A tady prichazi to co nechapu
tedka ja na zaklade ustrizku 10 ktery prilozim k zadosti V756 o trvaly export poslu dopis na DVLA a oni mi to schvali a poslou zpatky do CR certificate of permanent export V561?
Takze mi vpodstate zustane doma cely v5C ( s doma vcelku zbytecne mnou vyplnenou druhou polovinou ustrizku 8 Declaration) bez ustrizku 10 ktery sem poslal na DVLA a 11 ktery ma u sebe puvodni majitel v uk?
predem ti teda moc diky za napsani manualu na vyvoz auta z uk a prihlaseni tady u nas,protoze diky toho sem se rozhodl ze to auto jde privest a prihlasit
Jelikoz nebudu u predani auta v UK, tak mi byvaly majitel vpodstate musi nechat cely V5C krom ustrizku 10 a s vyplnenym ustrizkem 8 (declaration).
A tady prichazi to co nechapu
Takze mi vpodstate zustane doma cely v5C ( s doma vcelku zbytecne mnou vyplnenou druhou polovinou ustrizku 8 Declaration) bez ustrizku 10 ktery sem poslal na DVLA a 11 ktery ma u sebe puvodni majitel v uk?
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
jinak další poznatek, žádost o vyjímku na MDCR není třeba, jelikož dle nových směrnic jako vyjímka už funguje protokol z Dekry kde testují osvětlení a výhledy, tedy o krok méně
a ve středu si jdu konečně pro značky
Zaspal: O certifikát zažádáš tim papírem jak je na začátku který musíš poslat normal poštou do UK se svýma údajema na který ti vystaví ten vývozní protokol. Nicméně pokud je to auto s evropským VIN ten protokol není potřeba, jelikož všechny údaje si dohledá za poplatek STK
a ve středu si jdu konečně pro značky
Zaspal: O certifikát zažádáš tim papírem jak je na začátku který musíš poslat normal poštou do UK se svýma údajema na který ti vystaví ten vývozní protokol. Nicméně pokud je to auto s evropským VIN ten protokol není potřeba, jelikož všechny údaje si dohledá za poplatek STK
takže v kostce, upravit světla a mlhovku, dojet si na dekru a pak rovnou na přihlášení na úřad?
ty jsi měl údaje u celdy v pohodě? nic nechybělo? mě to nejspíš nedohledaj

takže pro auta co mají krátký JPN VIN stačí dodat tenhle vyplněný protokol?
https://www.tlumaczenia-online.pl/envir ... 007300.jpg
ty jsi měl údaje u celdy v pohodě? nic nechybělo? mě to nejspíš nedohledaj
takže pro auta co mají krátký JPN VIN stačí dodat tenhle vyplněný protokol?
https://www.tlumaczenia-online.pl/envir ... 007300.jpg
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem prihlasoval accorda tedy mensi jednodussi trening u evropskeho auta.
Jinak ano, predelat svetla, zadni mlhu. Nasledne kontrola na dekre a potom klasicka dovozova STK za predpodkladu ze si najdou homologacni udaje, me chybely asi tri a platil jsem dvojku
jinak pokud si nedohledaji udaje tak plati prvni prispevek Machyho a moznych postupech. Ty se nejspis nevyhnes testovani na Dekre jak auto takoveho.
Tedy se to akorat zmensilo o jednu byrokracii zadosti o vyjimku na MDCR.
Jinak ano, predelat svetla, zadni mlhu. Nasledne kontrola na dekre a potom klasicka dovozova STK za predpodkladu ze si najdou homologacni udaje, me chybely asi tri a platil jsem dvojku
Tedy se to akorat zmensilo o jednu byrokracii zadosti o vyjimku na MDCR.
To že žádost není potřeba platí už celkem dlouho... byla asi jen prvních pár měsíců ze začátku, než zjistili, že je to hovadina.
o starost a zbytečnost míň... 
-
sanderson5s
Zdravím kluci,
ptal jsem se na toto na místním úřadě a moc mi nepomohli.
Žiju v UK už deset let a bohužel nevím, jak to teď v Česku chodí s
přihlašováním. Příští rok se stěhuji zpět do ČR a rád bych sebou vzal i
auto (obyčejný Vauxhall Astra).
Četl jsem užitečný přispěvek Machy_CZ podrobně, ale narazil jsem na pár detailů,
se kterými si nevím rady. Mohl byste mi je prosím osvětlit?
1) Kde si nechat seřídit světlomety před tím, než zajedu na Dekru? U
místního automechanika nebo to dělají přímo na Dekře?
2) Někdo zmínil, že budu potřebovat certifikát V561, ale dočetl jsem se na anglických stránkách gov.uk, že
o něj se žádá jen když nemám V5C (který mám). Na dovozové technicke a na
úřadě nebude stačit V5C?
3) Jak je to s originálními anglickými značkami? Musel jste je někdo posílat
zpět? Ptám se, neboť mám v Anglii rodinu a rád bych auto použil na návrat
do ČR a až poté začal celý proces.
4) O vyjímku už tedy žádat nemusím?
Díky za jakoukoli informaci vedoucí k dopadení, ehm přihlášení vozu v ČR.
PS: Ty kola už tam nemám, prý by to v ČR neprošlo
ptal jsem se na toto na místním úřadě a moc mi nepomohli.
Žiju v UK už deset let a bohužel nevím, jak to teď v Česku chodí s
přihlašováním. Příští rok se stěhuji zpět do ČR a rád bych sebou vzal i
auto (obyčejný Vauxhall Astra).
Četl jsem užitečný přispěvek Machy_CZ podrobně, ale narazil jsem na pár detailů,
se kterými si nevím rady. Mohl byste mi je prosím osvětlit?
1) Kde si nechat seřídit světlomety před tím, než zajedu na Dekru? U
místního automechanika nebo to dělají přímo na Dekře?
2) Někdo zmínil, že budu potřebovat certifikát V561, ale dočetl jsem se na anglických stránkách gov.uk, že
o něj se žádá jen když nemám V5C (který mám). Na dovozové technicke a na
úřadě nebude stačit V5C?
3) Jak je to s originálními anglickými značkami? Musel jste je někdo posílat
zpět? Ptám se, neboť mám v Anglii rodinu a rád bych auto použil na návrat
do ČR a až poté začal celý proces.
4) O vyjímku už tedy žádat nemusím?
Díky za jakoukoli informaci vedoucí k dopadení, ehm přihlášení vozu v ČR.
PS: Ty kola už tam nemám, prý by to v ČR neprošlo
1. Pokud nejdou přepnout na LHD, tak si kup zde z nějaké Astry a přehoď sám.
2. V561 (export) je potřeba pro trvalý vývoz vozu z UK a přihlášení u nás. Je to úřad od úřadu, někde ho chtějí, někde jim stačí jen V5C.
3. Vzhledem k tomu, že zaniknou spolu s přehlášením, tak je jen znič. Normálně dojeď s autem s UK značkami, pojištěním a MOT do ČR a pak zašli žádost o exportní certifikát DVLA.
4. Jakou výjimku? Existují STK, po kterých ti dokonce do CZ TP nezapíší formulku "Auto je vybaveno pravostranným řízením".
Proč by to v ČR neprošlo? Pro tebe je ideální stav sehnat nějaký papír, že ty kola na voze byly, ideálně z UK a s tím dojít na úřad. Musí ti je tam zapsat.
Takový dotaz - proč vezeš do ČR obyčejnou Astru, když je v UK spousta daleko lepších a zajímavějších kousků?
2. V561 (export) je potřeba pro trvalý vývoz vozu z UK a přihlášení u nás. Je to úřad od úřadu, někde ho chtějí, někde jim stačí jen V5C.
3. Vzhledem k tomu, že zaniknou spolu s přehlášením, tak je jen znič. Normálně dojeď s autem s UK značkami, pojištěním a MOT do ČR a pak zašli žádost o exportní certifikát DVLA.
4. Jakou výjimku? Existují STK, po kterých ti dokonce do CZ TP nezapíší formulku "Auto je vybaveno pravostranným řízením".
Proč by to v ČR neprošlo? Pro tebe je ideální stav sehnat nějaký papír, že ty kola na voze byly, ideálně z UK a s tím dojít na úřad. Musí ti je tam zapsat.
Takový dotaz - proč vezeš do ČR obyčejnou Astru, když je v UK spousta daleko lepších a zajímavějších kousků?
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
1993 - Honda Civic EG4 A/T - SOLD
2005 - Lexus IS200 M/T - DAILY
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
-
sanderson5s
diky za odpoved.
3) Ale tu zadost o exportni certifikat muzu poslat az to budu mit na ceskych znackach ne? Jinak by tam prece bude obdobi kdy bude auto nepojistene - odhlasene z UK ale jeste neprihlasene v CR...
4) Vyjímku jsem myslel tu od MInisterstva dopravy kterou zminil machy_cz.
Ty kola uz jsou bohuzel pryc...
Proč obyčejnou Astru? Vymenil jsem tam komplet brzdy, rozvodak, alternator apod. vse bohuzel z nouze a za draho v anglii. Nechci o tu "investici" prijit:-)
3) Ale tu zadost o exportni certifikat muzu poslat az to budu mit na ceskych znackach ne? Jinak by tam prece bude obdobi kdy bude auto nepojistene - odhlasene z UK ale jeste neprihlasene v CR...
4) Vyjímku jsem myslel tu od MInisterstva dopravy kterou zminil machy_cz.
Ty kola uz jsou bohuzel pryc...
Proč obyčejnou Astru? Vymenil jsem tam komplet brzdy, rozvodak, alternator apod. vse bohuzel z nouze a za draho v anglii. Nechci o tu "investici" prijit:-)
Stále nerozumím proč tahat z UK Astru, i když krásně (za draho) vyservisovanou, ale to je jedno.
Jakmile bude auto na CZ TP, tak rozhodně u sebe nebudeš mít V5C, protože ten s velkou pravděpodobností zůstane na úřadě. Tu dobu, kdy bude auto odhlášeno z UK - nepřihlášeno v CZ můžeš vyplnit zelenými převozními značkami. Na úřad jdeš totiž s V5C i V561.
Jakmile bude auto na CZ TP, tak rozhodně u sebe nebudeš mít V5C, protože ten s velkou pravděpodobností zůstane na úřadě. Tu dobu, kdy bude auto odhlášeno z UK - nepřihlášeno v CZ můžeš vyplnit zelenými převozními značkami. Na úřad jdeš totiž s V5C i V561.
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Vzhledem k tomu jakej jsem absolvoval voser s přihlašováním ač se složitějšim autem, také nechápu proč ztrácet čas nervy i peníze s obyč astrou, kor když auta v UK stojí pakatel.
-
sanderson5s
Aha.. ja premyslel ze bych vsechny ty veci s autem zaridil jeste na anglickych znackach a az pred samotnym prihlasenim bych jim napsal o V561. Neni to prece na Dekre nebo dovozni STK jedno na jakych znackach to je?Joseph píše:Stále nerozumím proč tahat z UK Astru, i když krásně (za draho) vyservisovanou, ale to je jedno.![]()
jj, přesně tak
Avenger to myslí tak, že by bylo nejlepší, kdyby sis sebou dovezl třeba nějakej skyline, ideálně R34

Vážně, přihlašovací proces sice budeš mít jednodušší s ,,normálním" autem.. ale i tak je to ztráta času a zbytečný finance...
Vážně, přihlašovací proces sice budeš mít jednodušší s ,,normálním" autem.. ale i tak je to ztráta času a zbytečný finance...
-
sanderson5s
to "presne tak" plati k tem anglickym znackam? rad bych se zelenym vyhnul - zbytecna komplikacespyke píše:jj, přesně takAvenger to myslí tak, že by bylo nejlepší, kdyby sis sebou dovezl třeba nějakej skyline, ideálně R34
![]()
já jsem na UK značkách jezdil půl roku a s nima byl i na STK atd..
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď už přihlášení pravostranného auta nestojí nic navíc dle nových regulí, alespoň dle infa co mám, když nepočítám předělání/vyměnení světel, akorát člověk poslouchá furt keci na STK atd...
Přihlašoval jsem nedávno svoje auto a v pohodě. Teď mě čeká Celda a uvidim jak to bude