Tak jdem na to

Po koupi jsem měl za cíl zejména přežít zimu, přece jen první zadokolka a rovnou turbo... Takže spíš seznamování se s autem a s nedostatky, které bylo třeba pořešit. Naposledy jsem tak byl u mého oblíbeného mechanika kvůli rozvodům a brzdám. Při brzdění auto dost silně táhlo na jednu stranu a bylo vidět, že kotouče už jsou tam spíš na okrasu. Proč jsem dostal krabici s kotouči k autu a nebyly už nainstalovaný mi došlo, když došlo na pokus o sundání třmenů. Byla potřeba 110kg chlapíka a metrový tyče, aby se to nakonec podařilo, a že se utrhnul jen jeden šroub dodnes nechápu. Naštěstí se jeden se správným závitem našel a utržený se podařilo vydolovat, takže nakonec dobrý a auto konečně zase brzdilo

Došlo i na výměnu všech provozních kapalin včetně důkladného výplachu, protože jsem se zpětně dozvěděl, že třeba olej byl měněn naposledy dva roky zpět... Holt helmut přede mnou byl spíš na ježdění a že jsou takový věci potřeba snad ani netušil... O čemž svědčily i jeho ostatní zásahy, jako instalace BOV. Ten byl připojen ne za klapku, ale před ní, takže odpouštěl vždy při prvotním sešlápnutí plynu

Zvuk to ale dělalo a tak byl zjevně spokojen

V podstatě jsem si začal připadat jako spasitel, protože v jeho rukách by to auto už moc nenajezdilo.. Po zažehnání nejhoršího a nějakém ježdění jsem se rozhodl, že se mi CAčko vyloženě líbí a nebudu ho měnit, ani kdyby (nebo spíš až) umřelo, a tak jsem zainvestoval do NIStune. V první řadě jako diagnostický nástroj, výhledově samozřejmě ladění
Pro trochu pohodlí je vytažen prodlužovací kabel do středového tunelu, kde se nachází panelový USB Neutrik. A pro budoucí instalaci wideband lambdy taky d-sub.
A protože jsem chtěl s autem blbnout, došlo i na budíky. Taková ta klasika, tlak a teplota oleje a plnicí tlak. Z toho bylo vidět, že turbo už úplně nedosahuje továrních parametrů - 0,5bar místo 0,7. Tlak oleje ještě v normě. Pro instalaci budíků jsem nakonec vybral místo na panelu u rádia, nechce se mi moc zasahovat do sériové vzhledu. Obětoval jsem tedy kastlík a rádio se přesunulo úplně naspod.
No a pak takhle jednou cestou v kopci pod plynem se to ozvalo - nepříjemně povědomé klepání. Klika. Fakt to není pěkný zvuk. Do garáže jsem se už nechal odtáhnout od táty, aby se případná škoda ještě nezhoršila a při učení se na státnice se začala plánovat generálka