Mates - Honda Civic Type-R gr. N

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Mates

Re: Mates - Honda Civic TypeR

Příspěvek od Mates » 25 čer 2014, 13:37

dvoricp: Díky, taky tě sleduju :)

Byli jsme se svézt mimo sprintrally na Agrotec Rally Hustopeče, ale pouze v Poháru ČR (z důvodu povinnosti jet evropské gumy na MMČR).

Onboard...

nějaké foto...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Honda Civic Type-R Gr.N

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Re: Mates - Honda Civic Type-R group N

Příspěvek od speedy_s » 25 čer 2014, 15:10

stejně tě vidim jezdit ještě v černym na dušný pár let zpátky :lol: ale hodně dobře, jen tak dál :wink:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

awaj12

Příspěvek od awaj12 » 25 čer 2014, 16:27

Je super sledovat kam až jste to dotáhli, držím palce i do budoucna :)

Marko448
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marko448 » 25 čer 2014, 16:39

Byl jsem tam už pátým rokem letos za pořadatele a je radost se dívat jak ti to valí, pecka chlape :) Ještě jsem si říkal, jestli to jsi Ty :D
BS13 TOUGE
http://bs13touge.tumblr.com

Sold - '91 Nissan 200SX S13 CA18DET
Project - '90 Nissan 240SX Coupe KA24E - ONEVIA USDM
Project Engine - KA24E + T

dvoricp

Příspěvek od dvoricp » 25 čer 2014, 18:14

Po ty prašný cestě to byl hukot jak prase
Nissan Sunny SR20VE inside

Maxxi

Příspěvek od Maxxi » 08 črc 2014, 21:37

Moc pěkná jízda, ta převodovka funguje neskutečné!

jarka

Příspěvek od jarka » 09 črc 2014, 11:28

Video super - prostě rally je královnou mezi motoristickýma disciplínama. A máš to pěkně v ruce.
Hairdresser car

enemdym
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enemdym » 16 srp 2014, 22:15

2Mates:
Obrázek
Co se stalo?

Wanix

Příspěvek od Wanix » 19 srp 2014, 20:24

převodovka v hajzlu, poloosa taky...odstoupení z prvního místa

Mates sem zas až tak často nechodí, tak snad se nebude zlobit že jsem odpověděl za něj
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Mates

Příspěvek od Mates » 30 srp 2014, 21:38

V pohodě :D

Máš skoro pravdu... původně jsme z auta mysleli, že to je poloosa, pak to vypadalo na něco jiného. Nakonec po rozebrání převodovky se zjistilo, že se odštípl kousek ložiska (3x4mm) a ten potrápil stálý převod :?

onboard z RZ1

nějaké foto
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

když jsme čekali na mechaniky...
Obrázek Obrázek
Honda Civic Type-R Gr.N

Mates

Re: Mates - Honda Civic Type-R gr. N

Příspěvek od Mates » 24 zář 2014, 15:28

Následující závod - Rally Vyškov se taky moc nepovedl, protože jsme si ustlali na špatném místě již půlce závodu a ač to tak nevypadalo, nakonec auto muselo na stolici a výměnu dost dílů. Po tomto závodu jsme byli už opravdu "nadšení", protože naše bilance v mistráku zněla 1 dojetý závod ze 4 :(

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Nosníky, nápravnice, rameno, blatník, nárazník, chladič, světlo, čelní okno, kost stabíku, kolo a nějaká další kosmetika ... dostali do těla :roll:
Obrázek

Minulý víkend jsme si trošku zlepšili náladu na Rally Jeseníky, když jsme dorazili úspěšně do cíle a jako třešnička na dortu bylo druhé místo. (navíc kdybychom se nepřetočili v 5. RZ, tak jsme vyhráli, ale na to se nehraje :) )

Naše trikolóra po Vyškově
Obrázek
Obrázek

Onboard z Jeseníků
Honda Civic Type-R Gr.N

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 25 zář 2014, 20:31

Mates, to muselo asi zakonite prist, uz z fotiek vidno ze si limity zas posunul a tym padom je riziko poskodenia zas vyssie. Tie skoky parada

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 25 zář 2014, 20:44

Včera jsi byl i na Svět motorů.. :) Gratulace !
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

Mates

Příspěvek od Mates » 27 zář 2014, 14:14

Tak mohlo to přijít kdykoli, beru to jako zkušenost a snad už se nám něco podobného nestane. Samozřejmě se může stát cokoli jiného v jakékoli situaci. Jen těch dojetých závodů mohlo být více, abychom mohli útočit na obhajobu titulu. Teď musíme dotáhnout poslední Vsetín a snad budeme aspoň na bedně.

Když vyjde bedna, tak jsme ve Světě motorů pokaždé :) dávají to vždy v úterý večer po závodech nebo pak opakují. Projedou všechny třídy a ukážou první tři.
Honda Civic Type-R Gr.N

Mates

Příspěvek od Mates » 06 lis 2014, 14:59

Tak nám skončila totálně nepovedená sezóna 2014 :roll:

Poslední závod - Rally Vsetín a my byli natěšení, že kdyby všechno fungovalo a bylo trošku štěstí, tak se ještě dalo skočit z třetího celkového na druhé místo, ale ...

Začlo to hned na první RZ, kde jsme na půl utrhli lyžinu a nevěděli, jestli se spadlá zadní stranou (a bylo by to ok) nebo přední (a mohlo by to nehezky nakopnout auto). Naštěstí asi po 1,5km upadla úplně a mohli jsme pokračovat naplno dál. Po příjezdu na druhou RZ jsem rychle vyskočil z auta a zjistil, že to naštěstí byla zadní lyžina na nádrž. Takže jsem byl rozhodnutý, posílat dál auto do katů a neztrácet zbytečně sekundy :) ale to mi bylo ho.no platné, protože asi 1 km před cílem druhé RZ jsem zjistil, že mi nejdou řadit kvalty a dojížděli jsme na 2,4 a neutrál. Náznak druhého dechu bylo, že jsme zrovna mířili do servisu a modlili se, abychom s tím něco udělali. Cestou jsem přišel na to, že mi jde 2,4,6 ale 1,3,5 tam nenacpu. V servisu jsme přišli na to, že to je mimo převoovku a že bude něco s lanovodem řazení. Z počátku to vypadalo, že bychom mohli normálně dál pokračovat. Ale ne, nefungovalo to, ale byli jsme rozhodnuti bojovat na 2,4,6 kvalty. Jenomže to "někomu" nestačilo a na třetí RZ mi nešlo ani vyřadit z dvojky a bylo rozhodnuto. Odstupujeme, protože na dvojku to opravdu nepůjde :x

Odsoupením jsme neudrželi ani třetí místo a spadli jsme na konečné 5. místo ve třídě. V letošní sezóně jsme z 6ti závodů MČR Sprintrally dojeli 2 :?
Valašská rally - motor
Rallysprint Kopná - 1. místo
Rally Agropa - ložisko v převodovce
Rally Vyškov - havárka
Rally Jeseníky - 2. místo
Rally Vsetín - lanovod řazení

O to víc se těším na příští sezónu... už teď mě svrbí prsty :)

Obrázek

Obrázek
Honda Civic Type-R Gr.N

birda

Příspěvek od birda » 06 lis 2014, 15:28

Super je, že se prostě jen tak nevzdáte. Jen tak dál! Když auto vydrží, výsledky jsou :-)
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
Obrázek

Mates

Příspěvek od Mates » 24 dub 2016, 11:23

Po delší době opět na závodech. Udělali testování a STK na letošní sezónu, ale ještě vůbec nevím co pojedeme nebo nepojedeme.

Zatím jsme stihli pouze jeden kratší test a minulý týden jsme vyrazili na Valašskou Rally.

Pozitiva - 1. místo ve třídě a konečně dojetý závod bez větších problémů :D Na RZ4 Bystřička jsme zajeli 20. nejrychlejší čas celkově a 8. nejrychlejší čas ve dvoukolkách (za náma různé R2 a R3, rozuměj ostré závodní 1.6 a 2.0 na unibalech, velké brzdy a sekvence). Užili jsme si to a závod byl výborně připravený.

Negativa - Martin Rada, se kterým jsme se chtěli poprvé porovnat, odstoupil (olejová vana). Prochcávala nám hadice od chladiče (mrcha stará). Dlouho jsme nepsali rozpis a bylo to znát. Dlouho jsem v tom neseděl, moc toho nenajezdil a bylo to taky hodně znát. Nebyl jsem 100% při práci s převodovkou, hlavně jsem si nebyl jistý na brzdách při podřazování o více kvaltů a tím pádem rychlým efektivním bržděním do ostřejších zatáček. Několikrát jsem zůstal bez zařazeného kvaltů, takže určitě jsme mohli být rychlejší, proto bych chtěl více trénovat, pokud to čas a možnosti dovolí.

sestřih ze závodu:

nějaké foto:
TKA_2004.jpg
TKA_2012.jpg
TKA_4201 (2).jpg
Honda Civic Type-R Gr.N

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 24 dub 2016, 15:35

v ramci moznosti vyborny vysledok, som rad ze opat jazdis, myslim ze ako jazdec na to mas
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 28 dub 2016, 17:38, celkem upraveno 1 x.

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 28 dub 2016, 12:20

Gratulujem, vysledok ako zvycajne super... Ktory dalsi zavod mas v plane?

Mates

Příspěvek od Mates » 29 dub 2016, 16:04

Díky.

Uvidíme ještě podle převodovky, zrovna jde ven na kontrolu. Ale chtěli bychom jet Vyškov (Sprintrally) nebo Hustopeče (MČR), ideální by bylo obojí :D .

Zajímavost mimo CTR... v pondělí jsme byli pozváni na prezentaci zajímavého auta na Wachauring v Melku (Rakousko) - Toyota GT86 CS-R3, včetně možnosti svezení :twisted: Co se nepovedlo vůbec, bylo počasí. Celou cestu nepršelo a asi 10 km před Melkem to začlo. Jako bonus, když jsme se převlékli do kombinéz, začlo sněžit :lol: :x Takže svezení proběhlo ve velmi omezených možnostech. Svezl mě Hermann Gassner junior, který vlastnil auto a potom jsme se prohodili a já odjel nějakých cca 5 kol. Pocity těžké vyjádřit kvůli počasí, protože to bylo hodně o udržení se "na trati". Na mokru mělo tendenci se pořád přetáčet :D Co se mi opět potvrdilo, že "Áčkové" auto je úplně něco jiného - výkon, brzdy, převodovka, podvozek,... Je pravda, že koní by to určitě na suchu mohlo mít více (teď nějakých 232hp/235Nm). Proti konkurenci s předním náhonem a turbo motory (Citroen DS3 - verze Max má 234hp/350Nm a Renault Clio R3T - verze Max 242hp/470Nm), to má N/A na zadní náhon poněkud horší a tak rychlé v rally prostě nebude. Možná pokud se TMG podaří udělat verzi "Max" (evoluci). Jinak GT86 skvěle brzdí, to se ukázalo i na mokru. Na asfaltové soutěže má Alcon na předku 4-pístky 330x30mm a zadek 2-pístky 295x10mm. Podvozkově bylo zrovna více nakopnuté, protože bylo ještě nastavené podle předchozího závodu, kde bylo docela dost šotoliny. Proto bylo taky docela hravé a jízda bavila. Určitě by mě to zajímalo na suchu a opět se mi potvdilo, že závodní auto prostě potřebuje sekvenci :D Škoda, že ji nemůžeme v "N"kovém autu mít...
Shrnutí = zajímavé auto, které bych potřeboval vyzkoušet mimo okruh na nějaké RZ za pěkného počasí.
IMG_1741.jpg
IMG_1737.jpg
IMG_1736.jpg
Honda Civic Type-R Gr.N

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 29 dub 2016, 20:15

tak to je super skusenost s takym autom. Skoda ze ste nemali lepsie pocasie. Ale to je pre rally asi vcelku typicke-mokre rozbahnene trate a smykajuce sa auta, to je asi to na vo sa tam divaci najviac chodia pozerat nie?

wlko

Příspěvek od wlko » 29 dub 2016, 20:38

Fuha auto parádne ale malo prísť tak pred pár rokmi. Na súčasnú turbo konkurenciu sa to v R3 nebude moc chytať.... hlavne čo sa týka krútiaceho momentu
Mates píše: Škoda, že ji nemůžeme v "N"kovém autu mít...
Postav A-čko :lol: v Poľsku jazdila jedna áčková ep3 aj zo sekvenciou a chvíľu bola aj na predaj

Mates

Příspěvek od Mates » 02 kvě 2016, 22:57

blesk666 píše:tak to je super skusenost s takym autom. Skoda ze ste nemali lepsie pocasie. Ale to je pre rally asi vcelku typicke-mokre rozbahnene trate a smykajuce sa auta, to je asi to na vo sa tam divaci najviac chodia pozerat nie?
Kdyby to byla rozbahněná RZ (ne malý asfalt okruh), tak bych to i uvítal. Ale na mě až moc pěkný povrch, který bych si v takovém autě napoprvé představil raději na suchu. Myslím, že bych z toho měl víc užitečných informací, než pomalejší boky na mokru. Každopádně dobrá zkušenost.
Honda Civic Type-R Gr.N

Mates

Příspěvek od Mates » 02 kvě 2016, 23:02

wlko píše:Fuha auto parádne ale malo prísť tak pred pár rokmi. Na súčasnú turbo konkurenciu sa to v R3 nebude moc chytať.... hlavne čo sa týka krútiaceho momentu

Postav A-čko :lol: v Poľsku jazdila jedna áčková ep3 aj zo sekvenciou a chvíľu bola aj na predaj
Přesně jak píšeš. Mělo přijít dříve, teď jsou ty auta úplně jinde, plné systémů jako ALS, mapy na různé povrchy a počasí atd. GT86 je pořád staré "dobré" mechanické auto bez vymožeností (alespoň zatím).

Udělat ze Civicu pořádné Áčko, tak to bych asi raději rovnou investoval do novějšího jiného auta - R2 (N/A 1.6). Stálo by to hodně peněz a proti DS3 a Cliu by neměl šanci, stejně jako GT86. GT86 má aspoň díky RWD fun faktor pro řidiče i diváky :D
Honda Civic Type-R Gr.N

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 03 kvě 2016, 06:22

No tak už ji konečně kup! :D Svezení závidím :D
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

Odpovědět